icon

Darček pre učiteľku: Aká suma je prijateľná?

Včera o 15:02

Ahojte, dnes som ostala trochu zaskočená z diskusie v skupine, čo máme spolučnú s rodičmi v triede.Rieši sa rozlúčka deviatakov a popri programe, občerstvení a pod. sa začal riešiť aj spoločný dar pre triednu. Lenže z pôvodného „niečo malé na pamiatku“ sa pomaly stáva dosť drahá záležitosť a úprimne neviem, či som divná ja, alebo sa to už trochu preháňa.
Nechcem pôsobiť nevďačne, učiteľku máme radi a určite si zaslúži poďakovanie. Ale mám pocit, že sa z toho niekedy robia skoro svadobné zbierky. Ako to fungovalo u vás? Dávala sa skôr symbolická pozornosť alebo väčšie a drahšie darčeky? Viem, že sa to tu rieši každý rok 😎

Strana
z3
valria
Včera o 17:43
@euka210

@anonym_autor moj 4tak konci a riesime to iste 🤦‍♀️ teraz mala ucka 50r, tak sme sa skladali po 10e, na koniec roka neviem co vymyslia. Ona si priala nieco spomienkove s fotkami za 4r...prvy stupen. Za mna fajn, ale vela chce kupit take lapace prachu 🤦‍♀️
Pred 4r pri starsom dostala inteligentne hodinky.

@euka210 Narodeniny učiteľov patria do ich privátnej sféry, určite by som to neťahala do triedy.

anonym_4fadf7
Včera o 17:54

U nas boli takto premotivovani rodicia na konfirmacii.Minuly rok sa par rodicov skladali po 500eur na umyvanie kostola a fari upratovacou firmou.
Akoze fakt lenivi rodicia,my sme boli kostol umyvat sami a platili sme len za vyzdobu.
Toto je to iste ako s darcekmi pre p.ucitelky.

muchotrafka298
Včera o 17:54

Je to prehnane. Nie kazdy si moze dovolit dat v sucasnej situacii 50 EUR. Pre niekoho je to tyzdnova strava. Kam toto speje? Za par rokov sa budu davat auta a byty?!? Lebo premotivovane matere uz nevedia co so sebou? Nie je to ale nic nove,mna v 80-tych rokoch ucila pani ucitelka ako z toho znameho filmu. Hnusna, zakerna, uplatna zena. Bony, dary, veci zo zapadu.

anonym_9dad60
Včera o 18:06

Tiež mám dieťa v 9.triede. U nás sa navrhlo zbierať po 25€. Mne sa aj tých 25 zdá vela. My tiež chodíme do práce a nám kto a čo dá?! Som za max 15€. V našom prípade učiteľka na otázku rovno povedala, že si prosí wellness víkend. A asistentka zlatý náramok 😮

anonym_bcdbc7
Včera o 18:07

Nič sme nedávali. Načo?

anonym_6b57a4
Včera o 18:17
@anonym_9dad60

Tiež mám dieťa v 9.triede. U nás sa navrhlo zbierať po 25€. Mne sa aj tých 25 zdá vela. My tiež chodíme do práce a nám kto a čo dá?! Som za max 15€. V našom prípade učiteľka na otázku rovno povedala, že si prosí wellness víkend. A asistentka zlatý náramok 😮

@anonym_9dad60 tak toto je tiez sila🤯, princeznicky, este si aj nadiktuju… bavorak v plnej vybave by nechceli? no na grc mi je z takychto... treba im pripomenut, ze dostavaju mesacne plat, tak nech si ten wellness a zlato kupia z neho.

valria
Včera o 18:18
@anonym_bcdbc7

Nič sme nedávali. Načo?

@anonym_bcdbc7 Ďalší extrém. Aj tá otázka.

anonym_1c1854
Včera o 18:27

Som učiteľka na strednej.
Z wellness pobytov je väčšina zúfalá 🙂 lebo nemáme dovolenku na dni mimo prázdnin 🙂

Od končiacej triedy som vždy niečo dostala na pamiatku, vzdy to bolo v sume max 10 eur na osobu (Pandoru alebo nejaké striebro, raz olivovník 🙂 )

Neblaznite s 50 eurami, veď aj tej učiteľke to bude nepríjemne

mandzula
Včera o 18:33
@anonym_9dad60

@anonym_9dad60 S tymto by som isla za vedenim skoly.
Toto je presne ta spominana chamrad.

tibor79
Včera o 19:00
@anonym_9dad60

@anonym_9dad60 a toto učí naše deti? 😞 Mne bolo hlúpe zobrať aj bonbonieru. Ako prejav vďaky.

anonym_54686f
Včera o 19:14

Na rozlúčku ,, komplet" sa skladáme po 50 / žiak. Z toho najdrahšie je tablo. Darček pre učiteľku 75 €.

euka210
Včera o 19:30
@valria

@euka210 Narodeniny učiteľov patria do ich privátnej sféry, určite by som to neťahala do triedy.

@valria a to nevies, co vsetko vymyslali 🤦‍♀️ tak som ich veru stopla, ze na nejake extra dary je rodina, tak sa dala klasika darcekovy kos a kytica. Je to katastrofa, ked sa ma 20zien dohodnut na darceku a ked su tam nejake premotivovane a dokazu sa az urazat...otras 🤦‍♀️

valria
Včera o 19:33
@euka210

@valria a to nevies, co vsetko vymyslali 🤦‍♀️ tak som ich veru stopla, ze na nejake extra dary je rodina, tak sa dala klasika darcekovy kos a kytica. Je to katastrofa, ked sa ma 20zien dohodnut na darceku a ked su tam nejake premotivovane a dokazu sa az urazat...otras 🤦‍♀️

@euka210 Neskutoční sú tí dnešní rodičia....a samý extrém aj tu.

lasona
Včera o 19:40
@anonym_autor

@domkakvet zatiaľ vyzerá, že to vadí jedine mne. Návrh je 50 eur na žiaka.

@anonym_autor to by som nedala. To je strasne vela. Max 10 wur. Ved to keď je v triede 20 žiakov, pana to iný dar

anonym_064e38
Včera o 20:03
@anonym_519ede

Je rozdiel medzi prejavom vďaky a potrebou sa pred inými ukazovať. Za mňa sú tieto predražené darčeky maximálne nevhodné.

@anonym_519ede no tak v minulých diskusiách sa tu skloňovali wellnesy, šperky, letenky, dovolenky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No to určite

tibor79
Včera o 20:38
@anonym_064e38

@anonym_519ede no tak v minulých diskusiách sa tu skloňovali wellnesy, šperky, letenky, dovolenky 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ No to určite

@anonym_064e38 by ma hanba fackovala. Najviac by ma potešila kytica kvetov, ktoré mám rada a vďaka žiakov za tie roky. Ale nie som pedagóg. Našťastie 🙂Ak by som dostala niečo "nadpriemerné", asi by som to "nejako rozdelila" a vrátila medzi žiakov späť. Ak by to šlo. Túto profesiu naozaj obdivujem. Nikdy by som ju nechcela vykonávať.

Strana
z3