Darček pre uja: čo vybrať pre staršieho príbuzného?
Ahojte, idem na návštevu ku ujovi, ktorého som osobne nevidela 10r. Ujo má 80r rokov, žije sám. Sme v kontakte telefonicky jeden krát a mesiac. Absolútne vôbec neviem, čo by som mu mohla priniesť. Je ťažký diabetik, čiže neje sladkosti, a má prísnu diétu. V minulosti mal problém s alkoholom, čiže fľašu by som tiež neniesla. Vôbec neviem, akú kávu pije, či zrnkovú, alebo nejakú granulovanú (nescu apd). Dnes som chodila po obchode a naozaj som nevedela, čo by som mu mohla priniesť. Nejaké inšpirácie?
Sadu čajov napríklad? Jasné, môže sa stať, že ani to nepije, ale tak čo očakávať od daru pri príležitosti zdvorilostnej návštevy pod 10 rokoch
Ja by som mu urobila asi balicek, poukazku do potravin, nejake vitaminy - Dcko, Omega, kolagen, kvalitny caj. Nasa babicka v podobnom veku ma velni rada krizovky, osemsmerovky pre seniorov s velkymi pismenami... Alebo sa ho spytaj, pripadne niekoho z rodiny kto s nim je v kontakte, co by potreboval.
@anonym_autor nejaké vitamíny, spýtaj sa v lekárni, čo by bolo vhodne pre staršieho pána s touto diagnózou, kvalitne teple ponozky, nejaké voňavé mydlo… ja by som taký balíček spotrebných veci urobila.
Dievčatá, ja som myslela niečo ako Merci dezert veľký za 10 eur a káva. Čiže niečo v tejto cenovej hladine. Absolútne si mu nedvolím kúpiť kozmetiku a oblečenie.
Dievčatá, ja som myslela niečo ako Merci dezert veľký za 10 eur a káva. Čiže niečo v tejto cenovej hladine. Absolútne si mu nedvolím kúpiť kozmetiku a oblečenie.
@anonym_autor ťažký diabetik a merci dezert nejde dokopy
@anonym_autor ťažký diabetik a merci dezert nejde dokopy
@anonym_502745 hovorím niečo budgetovo v tejto sume. Samozrejme, že merci mu nekupujem a kávu neviem akú pije.
Kúp caje citrony, jablka, syry, môžeš lyot. ovocie, detskú výživu so zníženým obsahom cukru, …
@anonym_autor kup mu ovocie, pripadne este nejake ponozky pre diabetikov, tie sa mu zidu vzdy a teda stoja dost, takze asi si ich bezne nekupuje
rozmýšľam, že mu kúpim orchideu v kvetináči. On má kvety rád.
Kup mu kvet a k tomu drobnost napriklad sprchač, tekute mydlo na umyvanie ruk, Alpu, klasicky syrokrem, pripadne pozri nejake male keksiky v diabetickej sekci v obchode napr Alaska..stari ludia maju radi klasicke veci, a prakticke
Ja by som mu urobila asi balicek, poukazku do potravin, nejake vitaminy - Dcko, Omega, kolagen, kvalitny caj. Nasa babicka v podobnom veku ma velni rada krizovky, osemsmerovky pre seniorov s velkymi pismenami... Alebo sa ho spytaj, pripadne niekoho z rodiny kto s nim je v kontakte, co by potreboval.
@anonym_188c3b 80r ľudia také umeliny z lekárne neberú. radšej zahryzne do domácej slivky, hrušky, jablka - len to teraz asi nezoženie.
Možno orechy domáce, alebo od mäsiara nejakú delikatesu - ale nie veľa. syr - sú firmy čo robia syry.
@anonym_188c3b 80r ľudia také umeliny z lekárne neberú. radšej zahryzne do domácej slivky, hrušky, jablka - len to teraz asi nezoženie.
Možno orechy domáce, alebo od mäsiara nejakú delikatesu - ale nie veľa. syr - sú firmy čo robia syry.
@anonym_24f3f7 on je z Liptova, on má doma tie najlepšie syry, bryndzu apd. Jemu toto určite netreba nosiť. Plus má vlastnú úrodu, plus vajíčka. A kupovať mu kozmetiku a oblečenie nebudem. Lebo nepoznám jeho vkus. Skúsim to s tým kvetom.
tu by som vybrala rozhodne https://www.coffeein.sk/kategoria/85/kava-ako-d...
za mna su to kvalitne kavy, zatial vsetky, co som tu kupila, tak velmi chutili.
tu by som vybrala rozhodne https://www.coffeein.sk/kategoria/85/kava-ako-d...
za mna su to kvalitne kavy, zatial vsetky, co som tu kupila, tak velmi chutili.
@vikafial ja tam idem zajtra. A vieš, títo seniori okolo 80, majú svoje kávy a iné nevypijú. Poznám to.
Nejaku dobru klobasku alebo kvalitnu salamu? Chutne pivko? Muzi ocenia a nie je tvrdy alkohol.
@vikafial ja tam idem zajtra. A vieš, títo seniori okolo 80, majú svoje kávy a iné nevypijú. Poznám to.
@anonym_autor dia čokoládu a kvet, keď ich má rád.Krizovky...casopis záhradkár🤪
@anonym_autor dia čokoládu a kvet, keď ich má rád.Krizovky...casopis záhradkár🤪
@anonym_4633ba čokoládu nemôže, lebo je diabetik, krížovky ujo nelúšti, iba si pozrie film v telke, a televízne noviny. Ani nečíta, chodí do kostola.
@anonym_24f3f7 on je z Liptova, on má doma tie najlepšie syry, bryndzu apd. Jemu toto určite netreba nosiť. Plus má vlastnú úrodu, plus vajíčka. A kupovať mu kozmetiku a oblečenie nebudem. Lebo nepoznám jeho vkus. Skúsim to s tým kvetom.
@anonym_autor Kvet je úplne v pohode, keď má rád a pri takomto type návštevy, keď nie sú blízke vzťahy, úplne stačí
Katolícke noviny. Mám ich doma strááášne veľa. Keby ujo chcel - rada posuniem. Nemusíš ani len kupovať. Z ktorej strany pôjdeš na ten Liptov?
Plodiaci mandarínkovník, pred dvoma týždňami som videla v Lidli, cca za 30 eur.
Daju sa kúpiť aj čokolády pre diabetikov. Bežne v obchode len zvyknú byť tak zvlášť, kde sú aj sladkosti pre celiatikov a pod. Alebo nejaký slaný snack.
@anonym_24f3f7 co je na vitaminoch a kolagene umele? 😄 V rodine mame seniorov okolo 80 a take "umeliny" uz roky jedia. 🤔 Dokonca kolagen s MSM pred rokmi babicku zachranil pred operaciou kolena lebo nic ine nepomahalo.
Voláš s pánom 1x za mesiac, tak nadhoď tému káva a budeš vedieť akú máš doniesť. Prípadne nejake oriešky.
Voláš s pánom 1x za mesiac, tak nadhoď tému káva a budeš vedieť akú máš doniesť. Prípadne nejake oriešky.
@jasminet idem tam zajtra, čiže to nenadhodím.
Truhlu z kvalitného orechového dreva.
Viem že neskoro, ale hnojivo do záhrady , stoličku do záhrady
@cacianka už prebehlo všetko 🙂.

@anonym_autor saláma ,syr,čaje,prípadne kniha