icon

Deň matiek - kvety od manžela

7. máj 2022

Ahojte, mozno to niektore budete kritizovat, ze riesim taku banalitu, ale zaujima ma ako to mate vo vasich partnerskych vztahoch zauzivane.
Ked je den matiek, tak ja alebo manzel, podla toho kto z nas ide do obchodu kupi kvety pre moju a jeho mamu.
Raz takto prisiel a doniesol dve kytice a spytala som sa ho, ze kde su kvety pre mna, tak povedal ze nie som jeho matka. Ale som matka jeho dvoch deti, ani jedno tehotenstvo nebolo nejak uzasne a oba porody boli narocne. Dostavate od svojichmanzelov kvety ku dnu mstiek?

fineta
7. máj 2022

Mohol by zabezpečiť kvietok pre deti, aby Ti ho darovali. To je fakt.

hruska91
7. máj 2022

Ahoj u nás tiež nedostávam kvety na deň matiek od manžela. Ani nič. Na Valentína okey ale deň matiek nope a podľa mna je to normálne

bluemoon24
7. máj 2022

Ja jsem dostala loni, kdyz jsem byla tehotna a dostanem i letos (uz mam koupene v spajzke). Manzel vi, ze jsem rada, kdyz si vzpomene a koupi (uplne mi staci jedna kytka nepotrebuju zadne drahe a velke pugety nebo dary). A na druhou stranu, kdyz je den otcu, dostane tvuj manzel nejakou pozornost? Protoze ten muj urcite ano

autor
7. máj 2022

@pininka1 dakujem, ze si uznala, ze den matiek je den vsetkych matiek, nie len tych ktore nas porodili.

dori2
7. máj 2022

moj muz kupuje darcek so synom- kedze je este maly tak ho k tomu vedie takym sposobom. je to ale prezentovane ako darcek od syna 🙂

autor
7. máj 2022

@hederamonstera dakujem za odpoved, ani ja som nic nedostala za porod.

autor
7. máj 2022

@danica2711 ja VIEM, ze nie som jeho matka, ale som matka jeho deti, pri oboch porodoch som mohla zomriet a zajtra je den matiek.

fineta
7. máj 2022

@dori2 presne aj u nás tak. Synovia si veľmi rýchlo osvoja normu správania k žene ako takej podľa vzoru svojho otca. A je to tak správne. 😊

whatever1
7. máj 2022

Jedine co od muža očakávam na deň matiek je iniciovať dieta k tomu aby mi niečo vyhotovilo, napr. nakresliť srdiecko, kvetinku alebo natrhať kvietky...Preco by mi mal on sám za seba kupovať kvety? Veď na deň matiek si ma uctiť svoju matku. Máme valentína, výročie, MDŽ, narodeniny, meniny, vianoce... Ty mu čo inak kupuješ na deň otcov?

missdiva
7. máj 2022

Otazka je, kupi nieco detom (resp.vyrobi nieco s nimi?) a da im to aby ti to dali?

luccija
7. máj 2022

@hederamonstera synovi povieš, že sa to patrí a žena, frajerka to očakáva.Ked muž je tlk.Ty dáš synovi pohľad ženy...že by to potešilo...
Ja dostávam aj na MDŽ aj deň matiek, ale nie veľké dary kyticu, či čokoládu a ideme sa najesť

luccija
7. máj 2022

Ja som raz nedostala nič, keď bolo dieťa menšie a kúpila som si sama v záhradníctve veľký rododendron na terasu.Potpm to zahral, že chcel, aby som si sama vybrala, ale nič dopredu nepovedal, ale mal alibi🙂
Hlavne, že u nich doma mu otec v 40 tke volal, že mama má sviatok nezabudni...

thoughtfulweirdo
7. máj 2022

My mame maličké deti, takže manžel vždy zabezpečí kvietok akože od nich 🙂 predpokladám, že keď vyrastú do veku, keď to dokážu sami, len dozrie, aby nezabudli, ale on už sa zapájať nebude.

iwesska
7. máj 2022

Nikdy som od muza na Den matiek nic nedostala,ani by mi nenapadlo to riesit. Fakt sa ako jeho matka necitim,aj ked sa chova casto ako dieta😂 Ani moj otec mojej mame nikdy nic v tento den nedaval. Ani deti do toho nenutim,ze musim nieco dostat ,lebo sa to patri🙄 Ked si spomenu,nieco mi vyrobia,ale ovela radsej mam,kes spontanne pridu a obijmu ma,alebo mi povedia,ze som najlepsia na svete,ked im navarim/napeciem nieco,co im chuti😁

rokka
7. máj 2022

V zivote ma taka vec ani nenapadla aby mi dal manzel darcek na den matiek. My si každý riesime svoju mamu. Na to mas deti aby ti zagratulovali. A ked su teraz male a nic ti nedaju...pockaj kým budu vacsie. Zeny nerobte paniku! Volakedy tieto sviatky neboli a tu sme!😊🤗

malinoismum
7. máj 2022

Dostanem aj od muža a aj od dcéry (zariadi aby mala kvietok). Samozrejme spoločne ideme dať mojej mame a tej jeho a aj babke. (Ta moja ešte zije)

autor
7. máj 2022

@missdiva nie, nekupi.... iba dcera zo skoly donesie pernikove srdiecko.

olivia1425
7. máj 2022

Moj muz kvety na den matiek nekupuje, sice od svojej byva daleko 🤷‍♀️
Moj otec kupuje kazdy rok, kazdej zene ktora je matkou cize mame,zene a ked vie ze spolu budeme tak aj mne
Nevadi mi ze muz nekupuje kvety, ale od otca je to mile gesto 😊

macik34
7. máj 2022

Tak to je pekné hnusne od neho... Vráť mu to na deň otcov a nič mu nekup

larazivago
7. máj 2022

Nedostávam kyticu na deň matiek od muža. Ani by ma nenapadlo ju čakať. A rozhodne nerozmýšľam spôsobom - dala som mu deti... Dala som mu slúchadlá, power banku, parfém....

missdiva
7. máj 2022

Tak to by ma tiez mrzelo, hlavne kes si mu povedala, ze ta to zranuje.
Necakala by som kvety od neho ved nie si jeho matka ale fakt, ze pre to druhe dieta nic nezabezpeci aby ti to dalo je blbe.
Dcera je podarena, potesilo by ma, ze ked je manzel bezohladny aspon dcera na mna mysli vramci svojich moznosti.

autor
7. máj 2022

@larazivago ja nerozmyslam tym sposobom, ze som mu dala deti.
len nase deti povazujem za zazrak, pretoze som aj potratila a dlho sa mi nedalo otehotniet a nepovazujem to za samozrejmost, ze mame deti.

autor
7. máj 2022

@whatever1 na den otcov dostava akoze od deti cokoladu,
ale vlastne to uz nemusim riesit, kedze on nie je moj otec.

julka828
7. máj 2022

Ja dostavam aj teraz som dostala orchideu. Aj od mojho ocka som dostala. Oni mi kupuju na vsetky sviatky narodky meniny den zien valentin den matiek. Vzdy dostanem od oboch kvety lebo ja milujem kvety

autor
7. máj 2022

dakujem vam zienky, ktore ste ma pochopili a povazujete za normalne, ze muz kupi kvety zene ktora nie je aj jeho matka.

vam ostatnym nedakujem, lebo to ze nie som manzelova matka viem dobre aj sama, ale stale som matka jeho deti.

a teda som netusila, ze je to odo mna taka nehoraznost, ze by ma potesilo, keby som dostala pat eurovu kyticu zo supermarketu,
narodenie svojich deti povazujem za najdolezitejsiu udalost v zivote, vacsiu ako moje vlastne narodeniny, vacsiu ako svadba a promocie, a netusila som, ze tak vela cakam od manzela, keby tymto gestom vyjadril, ze aj pre neho je to dolezite.

keby som aj cely rok od neho nedostala kvety, je mi to fuk, nestojim o to, ale dnes mi to jednoducho prislo luto.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
henka123123
7. máj 2022

Tak potom naco si zalozila diskusiu? Ci si cakala ze vsetky ti tu budeme pritakat? Ze ano mal ti kupit kyticu? Podla mna nie nemal..kyticu cokoladu obrazok ti budu davat mozno tvoje deti 🙂

autor
7. máj 2022

@dominika1988 dakujem za reakciu, zjavne to mnohi povazuju za den mojej matky...
to som si neuvedomila v tomto kontexte, ze sa nemusim citit previnilo a sebecky, za to ze by som ocakavala drobnu pozornost ku dnu matiek.

iwesska
7. máj 2022

Absolutne nechapem,naco sa vlastne pytas,ako to je v inych rodinach,ked ty chces pocut len to,aky je tvoj manzel chrapun,ze ti nic nedal a iny pohlad na vec neakceptujes. Az mi ho je luto. Lebo vetou "dakujem vam zienky,ktore ste ma pochopili a povazujete za normalne,ze muz kupi kvety zene,ktora nie je jeho matka a vam ostatnym nedakujem...🙄" si povedala o sebe viac ako dost. Ja mam tiez 2 deti a tiez som nemala jednoduche porody,ani tehotenstva,ale nemam preto pocit,ze som nieco viac ako muz a musi mi za to pravidelne dakovat. Ja som ich neporodila JEMU. Porodila som nam spolocne deti a nemame na tom jeden,ci druhy vacsiu zasluhu, za ktoru by sme sa mali obdaruvat. Na Den matiek dakuju deti mamam za to,ze im dali zivot a staraju sa o ne.

autor
7. máj 2022

@henka123123 cakala som vecne odpovede typu dava/nedava...
a nie kritiku toho ze ocakavam kvety na den matiek od muza ktoremu nie som matka, ze robim hystericke zachvaty, som nahnevana a tristo potvrdeni toho ze nie som jeho matka!