Deti na svadbe - ako by ste reagovali?
Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.
Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor
@drahomirrra zlatko, ked tak rada citas moje komentiky, mala by si pekne vediet po spravnosti ze ano , tesim sa na ,,svoj cas" co vobec nepopieram a aj to ako je moje dieta moj velky partak a kamos co pisem tiez vsade.
Ale klidek, mas pravdu, cudzie deti fakt nemusim. 😃
Kazdopadne, stale som lepsi clovek lebo si nedovolim hovorit druhym ludom ze sa idu pokadit a su taki a onaki lebo maju iny nazor.
Ty si tu znama firma, sa tu teraz nehraj na matku terezu. Bavis nas, dakujeme 🩵🩷
@lentilka78 Nechápem,čo tu na mňa útočíš,očividne tu pripeká niekomu inému keď takto agresívne reaguješ len preto,že niekto má iný názor ako ty 🤦🏻♀️ Tebe dala kamarátka na výber,deti brať nechceš,ok,rozhodla si sa tak ty a nikto ti to tak nekázal,ja som tiež svojho syna neplánovala vziať na kamoškinu októbrovú svadbu,a to som ani nevedela,že to je nakoniec svadba bez detí,ale mne osobne by bolo dosť blbé kamarátom povedať,že vy si deti brať nesmiete,aj keď chcete,to môže len najbližšia rodina 🤦🏻♀️ veď každý nech si to zhodnotí,či chce behať okolo detí alebo sa chce baviť bez nich..Ale byť prekvapená z toho,že si chcú brať deti,to nechápem..Tak to mala urobiť pri pozývaní takým štýlom,že im mala rovno povedať,viete čo,máme obmedzenú kapacitu,takže z kapacitných dôvodov vás pozývame len bez detí..Ale byť v šoku z toho,že nič také nepovedala a oni si to sami z toho nevydedukovali mi príde fakt divné..Treba komunikovať od začiatku narovinu a nie to riešiť až potom,ako už všetci rátajú,že pôjdu aj s deťmi..
@ivik4 Ja sa na ziadnu matku terezu hrat nemusim, zlatko. Mne je absolutne jedno, autorkina situacia nie je riesitelna, kym nezacne byt asertivna. A bavim sa aj ja dobre, najma ked mi jedna z najvulgarnejsich na koni bude vysvetlovat, ake komenty mozem a nemozem pisat. ❤️❤️🥂Esteze stale mame aku taku demokraciu a to, ci sa ma niekto pokadit si mozem na diskusne forum napisat podla lubovole. ❤️
@drahomirrra samozrejme pis pis ,vravim ze sa bavime 😇
@1ryba Amen🙏týmto si zhrnula všetko presne do bodky 😊
@ivik4 ❤️❤️
Ale teda podľa posledného autorkinho komentára už som pochopila,resp.utvrdila sa v tom,že je to celé iba o peniazoch..Akože keby si nemala dať aspoň 75€/osoba ako dar tak ani nejdeš na svadbu? No ja čo idem na tú svadbu kamarátke,tak mi ani nenapadne dávať jej 75 eur,plánujem dať 50,keďže si okrem toho ešte musím zaplatiť 40€/noc ubytovanie,nehovoriac o prejazdenom benzíne,keďže svadba je cez 200 km od nášho bydliska..A vôbec sa necítim blbo za to,že jej dám "len" 50..
My chodime s deťmi a chodili sme vždy s deťmi. Sme rodina a svadby si užívame všetci
@lucylaw ty si presne ta o ktorej tvrdia ze pokryje náklady na svadbu 😁😁😁😁
@1ryba tu sa musím @stvura zastať mňa by tiež mrzelo keby sestra moja nechcela tam svoje krsniatka, moje deti. Je to zvláštne. Keďže je to de facto najbližšia rodina. Ale neviem, ak nie sú vôbec deti na svadbe tak sa to asi inak vníma. Podľa mňa u nej je to kombinácia viacerých veci naraz a narušených vzťahov medzi nimi..
@drahomirrra Ty si ta matka co pustila deti na parket ked mladomanzelia tancovali prvy tanec? Lebo je to mile zlate a okolo tvojich deti sa toci svet? 😂😂😂😂😂 haha no napisem ti, ze tvoje deti su dolezite max pre teba a mozno tvoju rodinu, kamoska nema povinnost mat s nimi vztah preto, ze su tvoji. Bonusom su uplne vychovou zanedbani nespratnici, to, ze som kamoska s ich mamou neznamena, ze nemam limity a ze im prepacim aj to, ak mi s rukami zjedia svadobnu tortu uz o siedmej alebo ked tam prisliapnem 2rocne dieta na parkete bez strazenia. Ty si ty a ja som ja. Ja ako nevesta nemam pocit, ze sa mas zo mna posrat 😃 ale ja platim svadbu a mozem ta kludne pozvat samu, to ci prides, ci chces alebo nechces je len tvoja vec, naopak mam dojem, ze kazdy by sa mal posrat z teba s tvojich deti aka si dolezita🙂)))
😃 mi-lu-jem 🐎
Ja celkom tomu rozumiem čo chceš povedať a taktiež by som sa neurazila na teba , keď by si povedala že by si chcela svadbu bez detí a pokiaľ by bola možnosť aby ostali doma..
Len nerozumiem tomu , na čo robíš takú veľkú svadbu a pozývaš kamarátov zo školky čo ste v kontakte 1x za rok. Potom sú tieto zbytočne problémy s deťmi 🤔.
Ja osobne by som zoznam pozvaných poriadne " okresala " a premyslela si , kto mi za to skutočne stojí a hneď by aj menej detí bolo.
.. ale určite by som s nimi rátala keďže ja by som pozývala len ľudí na ktorých mi záleží a automaticky k nim patria aj deti.
Skús to trošku preriediť lebo nebude mať každý pre to pochopenie keď to povieš na rovinu že príďte ale bez detí 😬..aspoň podľa mňa.
Nie autorka, ja som moje deti na prvý tanec nepustila. Ale na mojom prvom tanci deti okolo tancovali a bolo to celkom milé. A ako som ti už napísala, ty ma môžeš pozvať samú a ja môžem odmietnuť. Si myslím, že celkom dobrý deal. Príliš sa prežívaš. Najmä to platenie, drahá. Bežný hosť si svoju útratu v dare zvykne zaplatiť a ja na svadby pod 200 Eur nenosím.
@lucylaw Preboha ziveho, o peniazoch? O tych sa bavime lebo sa tu jedna pyta kolko ma dat do obalky. Jasne, ze riesime aj financie pri svadbe. UKAZ MI KTO NIE. 15tis za svadbu este aj bez candy baru ti pride malo? Nevezmem si dalsiu hypoteku, pardon, ze nemam tu salu v 4* hoteli kde by sa nas zmestilo 150...mozno by prisli nie len ich deti ale z celej rodiny 😂😂😂😂 aby nemali traumu ze bratranec ide a my neuvidime nevestu. To, ze sa ty necitis blbo je fakt iba tvoja vec. Ja som v zivote nedala nikomu do obalky 50€ prisaham. Davam bratovi na narodky viac a to som na rodicaku a partner taha vsetky poplatky. Ty si presne osoba, ktora si najde dovod, preco da do obalky menej ako sama preje a este by si ziadala aj natankovat plnu nadrz. Sorry, o teba by som nezakopla, mohla by si mi byt sestrou 🙂 nie kvoli daru. Ak niekto nema a nemal by prist kvoli tomu, nech mi neda nic a nech mi venuje svoj cas, vynalozi usilie na to, aby sme spolu mohli byt ten jeden vecer a jednu noc. Ale taketo dolezite panicky je aj skoda hostit a pozyvat, kazdy glg vody je u teba stratou 🙂
@autorka Ahoj. Necitala som diskusiu,kazdopadne za mna sa vyjadrim. My sme na nasej svadbe chceli deti od kamaratov aj znamych,vobec nam to neprekazalo,skor mi pride mile,ze sa tam deti vysantia(ale bolo ich do 5 kusov,nie 20 ako u vas). Na druhu stranu, uz sme zazili svadbu,kde kamaratka-nevesta pozadovala prist striktne bez deti-chapem. Dokonca za mesiac nas caka svadba(400km od bydliska,mame 4 mesacnu dceru) a riesime to tak,ze mame vybavene ubytko aj pre mojich rodicov,ktory budu nasu malu strazit,kedze nevesta deti na svadbe nechce. Ja to absolutne chapem,je to tvoj den a mas pravo s nim nalozit ako chces. A uz vobec nechapem,ako sa niekto dokaze urazit,ked ho pozvu na svadbu bez deti. Ak to pre rodicov nie je logisticky mozne(napr nema kto deti strazit)a teda sa nezucastnia, tak to chapem,ale inak nie. Prajem ti krasny svadobny den 🍀
@drahomirrra To, co tebe robili deti a ci tebe to pride mile ma nezaujima. Neviem ci by ti prislo vtipne, keby tancujem valcik okolo tvojho dietata a omylom ho kopneme alebo nanho spadneme a dolameme ho. Kraaaasne 🙂 Podla komentarov uz si vydata a tvoja svadba mala tvoje pravidla. Ides k niekomu, kto ti to cele zaplati, kto ta hosti a ty nedokazes respektovat ich pravidla? Tak urob laskavost ludom v tvojom okoli a prosim ta radsej v tom pripade nikam nechod.
@drahomirrra
Ohladom darov si precitaj komentar od @lucylaw 😂😂 velmi sa bavim zienky, neviete sa zhodnut ani ja jednej strane diskusie. Ako sa ma zhodnut na svadbe 60 ludi?
Autorka, osoba ako ty by sa mala vydávať sama o dvoch svedkoch. Píšeš arogantne, otrasne, vysmievačne z každého, kto má iný názor ako ty. Napíšem ti teda obdobne arogantne ako píšeš ty. Mne je kompletne u riti, čo hostíš a čo platíš. Ja si to v dare zaplatím, takže toto pre mňa nie je argument. Ak robíš svadbu na zárobok, tiež tvoja vec. Ak chceš mať svadbu v intenciách ako píšeš, zožeň si komparz do súdnej siene, ten ti za peniaze spraví ešte aj minutáž, akú si želáš. Či máš pocit, že tvoja svadba je svadba roka, na ktorej je neúčasť hriechom? Extrémne prežívaš blbosti, ktoré ti o pár rokov budú plne jedno.
Veď si posratá tie SVOJE PRAVIDLÁ aj predniesť rodine. Tak buď drsniačka ako tu, jediná nevesta na svete, ktorá platí svadbu a povedz im na rovinu, že tam ich harantov nechceš a hotovo. Neprídu a ešte ušetríš. Čo iné sa ti dá poradiť? Nič iné sa nedá.
Autorka mňa bavíš ty, tu hráš frajerku ale hosťom nevieš povedať svoje, navážaš sa do ľudí čo majú iný názor ako ty, načo si to tu zakladala? Keď každý to nesúhlasí s tebou je hneď mimo
@natall113 Ale prosím ťa, na fóre drsná jak hladká múka a doma si nevie povedať ani, koho pozýva a koho nie.
@natall113 Som velmi rada, ze ta bavim. Mozno preto diskutujem priamo, pretoze sme si navzajom ukradnuti 🙂 ano, v realnom zivote beriem ohlad na ludi, ktorych mam rada, ich pocity, nazory. Tu mi je to jedno. Nechapes? Aj to mi je jedno
Autorka tvoj posledný komentár na moju osobu to celé iba zaklincoval,neviem,kde si čítala,že by som chcela preplatiť plnú nádrž benzínu,ale veď oki 🤣 Končím v tejto diskusii a prajem ti krásnu svadbu plnú ľudí, ktorí ti nielen,že preplatia náklady na svadbu,ale pridajú k tomu ešte toľko aby vám vyšlo aj na svadobnú cestu na Maledivy 😅 A chráň pán Boh,aby si dovolili priniesť na tvoju svadbu svoje deti,ktoré ti celú svadbu len zničia..A predstav si,že mne napríklad môj bratranec na svadbe nedal žiadny dar a ani som to nečakala,pretože končil školu a vedela som,že nemá peňazí na rozhadzovanie,to podľa tvojej logiky jeho ani nemalo napadnúť na moju svadbu vôbec ísť a ja som s ním po svadbe mala úplne prerušiť kontakt,ale predstav si,že niektorí ľudia pozývajú ľudí na svadbu preto,že chcú ten deň s nimi osláviť a nie preto,že rátajú so štedrým darom..Ale to takému človeku ako si ty je úplne zbytočné vysvetľovať 😉
Nerozumiem, preco ked nieco chcete to nekomunikujete vopred. Ved ked na svadbe nechcete deti, tak malo byt rovno v pozvanke uvedene, ze len od 18r (alebo xy rokov). Mne by sice bolo luto, ze by ani moje deti nemohli na moju svadbu ak su v tom veku, ale co uz. A mozno by neprisli ani niektori dospeli, kt nemaju kam dat deti a ostalo by ti miesto pre kamosov. Je to svadba, nie koniec sveta. Len si treba ujasnit co je dolezitejsie. Ja si rodinnu svadbu bez deciek predstavit neviem
@drahomirrra Prepac, precitala som zaciatok a koniec. Mna nezaujima aky mas na "mna" nazor. Nie si mojim hostom, dokonca sa nepozname, dufam 😃🙂 ak by si sa takto spravala ako moja znama, ver tomu, ze sa o sobasi ani nedozvies, iba zeby si aj ty bola v realite hladka muka, haha
@lucylaw
Pises odveci. XY krat som napisala, ze ak ma niekto objektivne dovody je to ok. Po vsetkych strankach. Viem byt ludska. Benzin som spomenula, lebo sama pises o nakladoch 💀 my sme cestovali na svadbu vyse 500km a auto sme si museli pozicat lebo nam odislo - to nikoho nezaujima.

Keď ťa nezaujíma názor iných ľudí načo ťa diskusia ? Sprav si podľa seba a nerieš to na nete.