icon

Deti na svadbe - ako by ste reagovali?

13. aug 2024

Ahojte. Viem, dookola opakovana tema...
Nemyslela som si, ze sa ma to bude az tak tykat, ale co uz. Planujeme svadbu a uz mame aj svoje deti. Hosti nebude az tak vela, okrem nas a personalu zo skuzieb nejakych 65 pozvanych... zatial.

Kazdopadne co nas trosku prekvapilo je to, ze mnohe rodiny chcu prist vyhradne s detmi a co je na tom najzasadnejsie je to, ze sa ani netaja tym, ze kvoli nim planuju skor odist. Nechapte ma zle. Su to napriklad rodiny, ktore byvaju na ulcii so starymi rodicmi ci dokonca taki, ktori byvaju v jednom dome a deti chcu vziat preto, aby si to udajne uzili. Aj nam povedali, ze bez problemov by zostali s babkou ale maju radi tancovanie atd ze by im to bolo luto prist bez. Deti bude cez 20, vek 1-7r. Mame aj rodinu, ktora ide v priebehu mesiaca a pol na 3 svadby /nasa je posledna/, vsade idu s detmi a aj k nam chcu prist lebo ved preco nie. No a kvoli tomuto poctu nemozeme napriklad zavolat kamaratov zo skoly s partnermi, lebo sa uz nezmestime 😪 mam sama deti, rozumiem, ze nie kazdemu sa da, nie kazdy chce... ale naozaj si tie deti svadbu az tak uziju? Ci to bude jedna velka meva nahanacka a ja z toho dostanem infarkt? Chodime aj my na rozne svadby a oslavy, ak mozeme, vzdy si to zariadime tak, aby sme prisli bez a aby sme si to spolocne aj uzili... napiste mi vas nazor

cacianka
15. aug 2024

@natall113 reagujem na tvoj text, že u nás sa to robí takto.
O animatorke písala, teda pýtala sa na ňu

conquestor
15. aug 2024

Ja som.bola s deťmi na všetkých svadbach...4az 6rokov,nič nepokazili,cez o rád sme boli pred kostolom ,v sále sa bavili,o polnoci sme ich išli zaviesť 30km ku babke a my sme sa vrátili späť a boli do 5tej😄
A k téme,chyba je že ste priamo na pozvánky nenapisali že bez detí .Teraz to už asi nevykluckujete.Ty si robíš stres a ľudia sa už urazia,deťom povedali že idú,tie sa tešia a teraz im majú povedať že neidu🤷🏻 no ťažko s toho von

cacianka
15. aug 2024

@terezka1947 vystihla si to presne, presnú pointu 👍👍👍konečne , na 23. strane.. bez pretláčania svojich názorov a tlaku akú svadbu má urobiť. Svadbu pre svoju rodinu a príbuzné deti, nie pre cudzie deti

cacianka
15. aug 2024

@conquestor pozvánky ešte neposielali, ofiko pozvanie ešte neprebehlo, iba neoficiálne info.

veroonr
15. aug 2024

@terezka1947 aby mohli ludia takto jasne odpovedat, musia vediet, kto je pozvany.... A nie ze bolo by dobre, uz je tam dost deti a pod. Takze stale sme pri komunikacnej chybe pri pozyvani, co sa inak ako uvedenim na pravu mieru vyriesit neda

terezka1947
15. aug 2024

@conquestor i ja som bola na všetkých svadbách z rodiny s deťmi. Ale z blízkej rodiny. Kolegyniam,kamarátkam sme boli bez detí,resp.sme nešli,keď sme nemali komu nechať deti.
Neriesila som sa,chápala som,že nemôžu zavolať všetkých s celými rodinami. Dokonca sesterke sme tiež neboli s deťmi,lebo sme vedeli,že sme jednak my veľká rodina a jednak jej budúci manžel bol zo 6deti,obrovská svadba bola aj tak. To sme si vtedy viacerí povedali,že prídeme takto,aby sme zbytočne nepridavali miesta. I tak mali skoro 200ludi. A aj kopu deti. Ale to boli deti ich súrodencov.
A tiež nikto neriešil,každý chápal,že chcú z každej rodiny pozvať niekoho a sála sa nenafukne.

terezka1947
15. aug 2024

@veroonr ešte ich oficiálne nepozvala....ešte len jedna rodina jej odpovedala,že pôjdu všetci...preto písala a ja ju chápem.

espeo
15. aug 2024

Nečítam ostatné príspevky. My sme boli tak na svadbe, že vyslovene nás informovali kamaráti, že to je bez deti. Bohužiaľ... nemajú kapacity... A presne, keby zavolali deti, nevedia už zavolať iných kamaratov a rodinu... Oni majú deti tiež. Aj ich najbližší. Takže tam bolo asi ich 10 deti z najbližšej rodiny. Bratranci, sesternice a kamaráti- všetci bez deti. Boli aj takí, ktorí neprišli kvôli tomu, že nechceli ísť bez deti, alebo ich nemali kde dat. => na tejto svadbe sa stretlo 140 dospelých bez deti. A všetci sme si to užili.

natall113
15. aug 2024

@cacianka ja som reagovala na autorku lienka.7 či ako sa volá ktorá písala načo je animátorka. Áno videla som že raz sa pýtala predtým sa ale smiala z toho

aurora33
15. aug 2024

@espeo o tomto ja stále píšem. Mali informovať hneď a jasne. Hotovo a bodka.

autor
15. aug 2024

@espeo
Nuz, tu je vzorka ludi specialna, skoda ze necitas 😃 jedni by sa na smrt urazili ze nech idem do kelu a uz by so mnou neprehovorili, druhi tu pisu ze by pochopili, keby tam boli deti z rodiny a kamarati mali prist bez, stvrti pisu ze ked tam budu ine deti tak by vzali aj oni svoje a nema im kto co rozkazovat 🙂 ano, takto by som si to predstavovala aj ja, akurat ze sme urobili vynimky a to tie, ze napriklad ti, ktori cestuju 3 hodiny a maju dojcene dieta mozu prist aj s nim... tiez taki, ktori fakt idu z Ciech a nemaju strazenie. Lenze nie vsetci chapu objektivne dovody a tu panie najdokonalejsie pisali, ze ked dieta nevezmes na svadbu, nevidi nevestu, tak ma separacnu uzkost a traumy 😅 Clovek nevie ci sa ma smiat ci plakat.

ivik4
15. aug 2024

Autorka, zabudla si spomenut studeny odchov . To bol strop tiez

autor
15. aug 2024

@ivik4 Prepac, ano, ako som len mohla

denithestrange1993
15. aug 2024

Vsak vzdy je to o rodicoch,jasne ze deti sa saleju ked maju partakov ale od toho su rodicia aby ich strazili,resp niekoho dospeleho poverili aby na nich dohliadal. A teda som zastancom toho ze deti su odrazom svojich rodicov. Ked su rodicia vulgarni,drzi,nevychovani,neokruchani tak len tazko budu mat deti ako zo skatulky.

denithestrange1993
15. aug 2024

@cacianka vsak pisem ze na taku svadbu by som si dieta nenominovala.

cacianka
15. aug 2024

@denithestrange1993 prepáč, už neviem na akú moju poznámku reaguješ

katulienocka999
15. aug 2024

Zaujímavá diskusia 😁😁 za mňa, keď nás pozývali kamošky ja som hneď začala riešiť stráženie a som im rovno povedala,že veľmi radi prídeme a bez deti, nemuseli mi ani nič hovoriť. Áno deti by sa tam zabavili ale zas idem kamoške a nie segre, kde by mi nemal kto strážiť keďže celá rodina by bola tam 😁 a chcem si ten deň užiť s kamošmi a byť tam pre nich a áno aj si niečo vypiť 😅. Kebyže ideme s deťmi viem,že si ani tak nezatancujeme ako by som chcela, časovo ani nevravím a iba okolo deti by sme lietali 🤷‍♀️ za mňa ak kamoskam tak bez deti

marca12
15. aug 2024

Bola som na svadbe,kde si mladomanzelia nezelali deti a mne sa ta svadba nepacila. Deti patria k zivotu a bez nich je svadobna veselica o nicom.

jamidea
15. aug 2024

Ja som bola na svadbe, kde deti neboli vobec. Mladi to povedali jasne, nase 2 deti ostali teda doma. Uplne v pohode. A to su tiez nasou sucastou, ako tu podaktori pisu, len ich nastastie nemam pupocnikom pricvaknute. Je to na vas, vy pozyvate, takze uvediete aj koho. Ak deti, tak je riziko, ze o polnoci budete desiati. Ale aspon potom mozu dojst kamosi 🙂.

autor
15. aug 2024

@denithestrange1993 Casto je to aj o partii deti, cim je ich viac, tym je to menej kontrolovatelne, rozsantia sa a hotovo. Idu s partiou. Az jedneho chlapceka mame takeho, pri ktorom som si ista, ale to je o inom, on ma PAS

autor
15. aug 2024

@katulienocka999 Mam to rovnako 🙂 ja navyse napisem, ze tato rodinka je jedna z nasej partie, ostatni su vsetci zatial slobodni a bezdetni, cize ja osobne si myslim, ze sa im mozno aj zapaci spolocnost na svadbe a dobre si pokecaju.... ale nebudu az tak moct a budu obmedzeni, sudim podla seba a podla toho kde vsade chodime s detmi. Sala nie je uzatvorena, mame k dispo celu budovu a bola by som zvedava ako si to strazenie napriklad niekto predstavuje...ze mu dieta nevybehne dverami hnrd na hlavnu cestu? 🤔 ved je jasne ze za nimi treba behat ako chvostik v takomto pripade

autor
15. aug 2024

@jamidea Nemame takych kamosov zial. Byvame velmi daleko, kontakty udrziavame uz iba vlazne a vsetci znami a i spoluziaci pricestuju, lebo sme obaja chodili na SS i VS intraky. A ti, ktori to maju blizsie su prave tito spominani

nazu
16. aug 2024

Riešiš stále iné deti, ako sa budú správať, že možno budú utekať na hlavnú cestu, pokazia ti tanec, zničia tortu...
Stále dookola čo sa asi môže stať. Bože dievča, spomaľ, vypni, nerieš neustále čo sa na tvojej svadbe podľa teba určite stane. Každá normálna matka si dokáže svoje dieťa ustrážiť.
Kamaráti a známy nech prídu gratulovať pred kostol alebo po 22 hod., tak sa to tradovalo vždy. Tí naozaj vzdialení, ti v dnešnej dobe tech. možu zagratulovať naozaj hocijako.
Uži si svoj deň a hlavne nestresuj, na svojej svadbe sama zistíš, že nie všetko sa dá úplne naplánovať ako si predstavuješ. Nebuď nervózna, napätá z detí, nebude to taký horor ako opisuješ.
Budeš nádherná nevesta, ak budeš uvoľnená😉

jaroe
16. aug 2024

Nechápem, čo podľa niektorých autorka zle odkomunikovala. Nechcela striktne svadbu bez detí, lebo blízka rodina, prip. známi, ktorých tam chce mať a vie, že bez detí by určite nemohli prísť. Tiež by som na jej mieste tak trochu rátala s tým, že ti, pre ktorých nie je problém prísť bez deti, tak urobia, pokiaľ im naznacim, že by som počet detí na svadbe chcela minimalizovat a radšej si tam pozvať ďalších priatelov. Prečo by sa mali cítiť urazení?

ina2405
17. aug 2024

Ale to už je zodpovednosť rodiča, či jeho dieťa niekam nevybehne. Svadby sa bežne konajú v budovách v mestách, v zámočkoch s jazerom atď. To ťa naozaj autorka nemusí trápiť, kam zabehnú cudzie deti. Rieš na čo máš dosah, zvyšok dáko dopadne.

lauricka
17. aug 2024

O tom rozhoduje nevesta, ak povie, že je svadba bez detí, je bez detí. Ak deti dovolí, je s deťmi. Takže to malo prísť od teba, či s alebo bez. Nie, že čakám, že sami od seba deti nechajú doma. Toto malo byť jasné z tvojej strany. To nie je chyba hostí. Keď už nevesta deti povolila, mala pre ne nachystaný detský kútik, dokonca animátorku (jej kamarátku). Také sme zažili my. Teraz ideme na takú, kde deti nie sú povolené. A kamaráti môžu prísť neskôr, to už sa tam potom mele, niekde sa pomestia. Nám prišla celá partia potom neskôr, niekde sa popchali, väčšinou tancovali. Bola tam taká terasa, tak aj tam si posadali. Tak snáď sa pomestite dáko.

rorino
17. aug 2024

@jaroe ona mala jasne povedať,či s deťmi,či bez nich,nie nechať to na hostí.Ak by mňa volali na svadbu,tak jasne že pôjdem aj s deťmi,keď sa nevesta so ženíchom nevyjadrila,že bez deti.

lauricka
17. aug 2024

@jaroe nie je to celkom tak. Toto musí byť komunikované jasne. Buď sú deti dovolené alebo nie sú. Dospeláci sú rovnakí ako deti, musíš byť zrozumiteľná. Ak im naznačovala niečo, nemuseli to pochopiť úplne.

rorino
17. aug 2024

@lauricka presne,naznačovať nestačí Treba jasne povedať,že bez deti.

palicka
17. aug 2024

Ja by som bez dieťaťa nešla. Alebo všetci, alebo by sme nešli…myslím, že svadby s deťmi sú krásne…