Dostať viac na šibačku: Áno alebo nie?
Baby, chcem len radu ,vás názor na vec, nejde o život ale tak ..
Dcéra má kamaráta ,spolužiaka ..má 5 rokov, zajtra príde šibať, zvykneme dávať po vajci a dve eurá..príde asi 10- 13 šibačov ..každému rovnako..avšak viem že tomuto chlapčekovi to bude málo, pretože on je zvyknutý na iné pálky ..🙈 má najnovší iphone 15 pro Max (v piatich rokoch)..nosí len boss oblečenie..nechcem aby Davidko rozprával všade že od Barborky dostal malo na šibačku..pred mesiacom sme boli na jeho oslave , dostal od nás špecifický darček ,ktorý si sám vybral , ktorý chcel ,ale okrem neho nedostal nič , pretože už to bolo pre kamaráta mojej dcéry dosť ..a bol sklamaný ,že nič k tomu ..mne bolo malej ľúto ,strašné sa tešila že mu dala čo chcel ..
Ja viem že je ešte malinký , jeho rodičia sú v pohode, oni práveže nikde neriešia že majú toľko a toľko, avšak malý je zvyknutý že vždy dostane veľa...
Chcem sa spýtať , dali by ste mu rovnako ako všetkým ? Alebo viac?
Teba by nemalo trapit co kde rozprava Davidko ale to, aby si svojej dcere vysvetlila, ze kazdy kamarat je rovnaky kamarat a aj Davidko dostane rovnako ako ostani
Prepáč, ale akože kde bude 5 ročne dieťa rozprávať kolku mu kto dal? Komu sa bude sťažovať? V škôlke? To vážne toto riesite, že bude 5 ročný rozprávať? A kde máš istou, že ak mu dáš 20€ tak to nepovie? Lebo od mamky dostane 100€. A také dieťa vie ze 2,3,5 € je malo? Náš má 5 rokov, ale teda absolútne neviem rozdiel v hodnote ak mu dám 5 ci 10, ale áno mobil pozná každý jeden aj najnovší iphone. A ak príde v čase, keď tam budu ďalší chlapci? Nebude ti blbé im dat 2€ a jemu napr 10€? Vôbec by som nerobila rozdiel, každý by dostal rovnako.
Dala by som mu rovnako. Neriešila by som čo bude v škôlke rozprávať. A dcére by som vysvetlila, že keď mu je málo, nech mu povie, že ešte nech počká chlapček 13 rokov a môže si sám zarobiť koľko sa mu len bude dať. A ak mu bude v škôlke "málo", nech mu dcérka z lásky nakreslí pekný obrázok a povie mu, že ten sa peniazmi ani nedá vyčísliť, toľko lásky doňho dala.
Daj mu tak ako ostatným deťom, to že majú doma vyšší štandard a tým pádom je zvyknutý na niečo viac nie je dôvod aby si sa tomu musela prispôsobiť aj ty.
Rodičov má normálnych takže nemusíš apsolútne riešiť čo si budú myslieť a chlapec vekom pochopí že nemôže od ľudí v svojom okolí očakávať dary aké dostáva doma.
A možno to riešiš zbytočne a chlapec tento krát bude reagovať inak.
Tak podla mňa rodičia nie sú až tak v pohode lebo toto nestopli už pri prvých náznakoch. Chlapec má 5 rokov a vie len to co vidí doma a co ho rodičia naučili. Predpokladám, že takéto maniere nemá zo škôlky ani od inakial ako z domu. Ja osobne by som asi minimalizovala veci ako oslavy s týmito ľuďmi. A dcére by som vysvetľovala a ukazovala, že v živote nie sú podstatne materiálne veci a každý človek má niečo iné. Niekto mercedes, niekto fábiu, niekto nakupuje u Číňana, niekto nosí Hugo Boss ale podla toho sa ľudia neposudzuju.
@viestta ona to nerieši ,mňa to napadlo, absolútne to nerieši , kto dostane koľko ,jej to je jedno
@mikadooo toto je dobréee🙂
@nikpa tak šli sme na oslavu , a teda nad niektorými darčekmi frflal, že to nechcel , a načo to ,že s tým sa nehrá..
Keby mi 5 ročné rozmaznané decko prekruti očami či len toľko dostane, tak mu zoberiem to vajce s 2€ a otvorím mu dvere .... Ako sorry, viac krát si napísala, že jeho rodičia sú v pohode, ale ťažko môžu byť ,,normálni". Kto to decko naučil čo je málo a čo veľa? Kto ho naučil hodnotu darčekov? 5 ročné decko si oblečie to, čo mu kúpia rodičia. Žiadne 5 ročné decko nepovie, že mama choď mi do Rakúska kúpiť Gucci boxerky lebo iné si neoblečiem. Decko, ktoré komentuje hodnotu daru je drzé, rozmaznané a nevychované.
A pekne by som jeho rodičom vysvetlila, že cudzí ludia jeho dietaťu nebudú kupovať dary v hodnote xy eur a že sa Vám nepáči, ako komentuje darčeky, ktoré dostane lebo Vaša dcéra je z toho potom smutná.
@katka2602 on vie ,čo je veľa a čo malo ..ale to je ich vec , ako je vychovaný ,mne ide len o malú , má 5 rokov ..nechcem aby bola smutná..
Uz len to, ze vobec rozmyslas nad tym, ze viac, lebo je zvyknuty je scestne
@lalenka33 bola som pritom ,keď jej povedal že on si to neoblečie , on chce iba boss, na Slovensku nemohla zohnať ,išla do AT mu kúpiť..aj spodky na zimu má iba tú jednu značku , lebo iné mať nechce..takže o tomto sa nemusíme ani baviť😅
Vysvetlila by som svojmu dietatu, ze obcas aj napriek tomu, ze sa velmi snazime, tak sa netrafime darcekom do vkusu toho druheho. Vyjadrila by som dcere pochopenie, ze ju to mrzi, lebo ho chcela potesit. A objala ju.
Rodicia v pohode asi nebudu, kedze ho takto naucili. U nas by ani nebol v skupine kamosov, takym ludom sa zdaleka vyhybam
A kto to 5 ročné decko naučil, že existuje oblečenie Hugo Boss? Samé sa to nenaučilo. Je to výchova jeho rodičov. Všetko to, čo to rozmaznané decko predvádza je odrazom výchovy rodičov.
@mircalla vo vzťahu my oni je to naozaj v pohode..zas klamala by som keby som povedala ,že sa vyvysuju
@lalenka33 veď áno ja viem že oni ,šak teda kto iny
@mircalla kvôli dcere
ja som vzdy davala peniaze hlavne vacsim detom a hlavne bizkym znamym a rodine-. nedam tym, co si vyslovene pidu len pre prachy a cely rok ma nepozna
Ako vážne toto robí 5 ročne dieťa? Že si niečo neoblecie? Fuha tak to ich už teraz ľutujem, bude mať 10 a nebudú si vedieť s ním poradiť. Ale ako som písala vyššie, dala by som mu rovnako ako iným. A dcére vysvetlila ako to píše @mikadooo..
My máme na zajtra nachystané len koláčiky, čokoládové vajíčka a zajačikov a stužku na korbáč. Peniaze deťom nedávame. Ale v tvojom prípade by som dala všetkým chlapcom rovnako, neriešila by som, že si iní rodičia svoje dieťa naučili inak.
Dala by som všetkým rovnako ani by ma nenapadlo dať mu viac len preto, že je na to zvyknutý. Vezmi to z druhej strany ak ich príde na raz viac ostatným dáš po 2 eurá a jemu dáš čo 10, 20 alebo 100 aby bol spokojný?
@katka2602 áno robí bola som pri tom viem to ..jasné človeka to zarazí ale neriešim...to bolo spomenuté ako príklad toho že si uvedomuje alebo že je naučený čo má akú hodnotu
@majamat pozná nás aj cez rok to nie je problém. .práveže niekedy viac ako dosť 😄
vsak jasne, ja som pisala vseobecne. no ako som pisala, malym detom som peniaze ani nedavala. skolkar teda fakt este peniaze nepotrebuje. nie ze by starsie dieta ano, ale v skolke je este cas ucit sa hospodarit s financiami.

@ckocka 😅