Dostávate darčeky od svokrovcov?
Baby, dostávate na Vianoce darčeky od manželovej rodiny? Minulé Vianoce si na mňa "spomenula" len najmladšia švagrinka, ktorá mi dala náramok. 🙂 Inak nikto nič. Manžel prišiel s taškou plnou vecí pre drobca. My sme im nakúpili aspoň drobnosti, keďže staviame dom. Tento rok má tiež každý jeden od nás darček. Tak som zvedavá čo ma "čaká". 😀
Ahoj, správne asi tipujem, že človeka pichne pri srdci, ked ho niekto prehliada pri vianociach, zvlášť blízka rodina.My dostávame od svokrovcov vždy nejakú maličkosť, ktorú si my kúpime a zabalíme alebo nám dajú peniaze ako tento rok a doniesli sme im darčeky pre každého.Majú také tiky, že nič si nekúpiť-teda nič si nedávať, ale zatial to zachovávame koli deťom, kedže tam ideme na vianoce na chvíločku.Popravde neviem, čo je horšie, či ignorácia alebo zlý dar.Ten dar ale aspon poteší kým je zabalený a nikdy by som nikomu nepovedala, že je to zle, ale podakujem a dám dalej...Podľa mňa ignorácia bolí veľmi dlho, nech je mienená aj dobre, že ja vám neviem nič kúpiť, ved vždy sa zídu peniaze a dá sa za ne niečo kúpiť, aj ked len 5 euro. Naši svokrovci zabúdajú pravidelne na moje meniny a neviem, či by nezabudli aj na meniny našich detí, keby sme im to nepripomenuli, ale to je už iná kapitola,ale bolí to podobne, zvlášť, ked my nezabúdame...
Nie, nedostávame... ale ani nič nechceme. Ja osobne som od svojich svokrovcov ešte nedostala (okrem svadobného daru) nič. Podotýkam, že nemajú problém s peniazmi...
Dcérka oslavovala minulý rok svoje prvé Vianoce a tiež od nich nič nedostala. To sa ma trochu dotklo, lebo nemuseli dať nič veľké alebo drahé, ale takto to vyzerá, že na svoje vnúča kašlú... Takže tento rok tiež nič nečakáme, ale prvý krát sa im ani my nič nechystáme dať... Sorry.
ja by som bola velmi rada, keby som nedostavala, dostavam totalne somariny, ktore svokra milovnicka nakupov cez katalogy, dostane zadarmo, alebo co si objednala a sa jej nehodi.
Raz ma tym uz tak dozere, ze jej navrhnem, ze stacilo, ze ozaj budem rada, ked sa mi tie haraburdy prestanu v byte kopit.
Ja inak povazujem za uplne ok nedavat dary medzi dospelymi, fakt naco? staci mi pri sviatku si spolocne posediet, oslavit, pripadne kvetinka by vzdy potesila...
My od svokrovcov dostavame darceky, takisto im aj davame, bud si navzajom kupime to, co vyslovene vieme, ze si ten druhy zela - sveter, zehlicku, kozmetiku alebo ked nahodou nevedia, co nam dat, tak nam daju peniaze..Nikdy som od nich ziadnu blbost nedostala. Dokonca tento rok a pred dvomi rokmi sme dostali od nich na Vianoce vylet do Londyna - zaplatili nam letenky, ubytko..My sme im minuly rok zaplatili vikendovy pobyt v Prahe, kam chceli ist..Niekedy si dame taketo vacsie veci, inokedy malickosti..Takisto aj na narodeniny a meniny..
uz som navrhovala u nas aby sme starsim nic nekupovali ze nech radsej sa kupuje darky len pre deti....tak kupujem len synovcom...ale aj tak sa vzdy nieco objavi aj pre nas starsich od rodicov, svokrovcov 🙂 tak kupim aspon malickost a to rovnaku pre vsetkych...ako napr teraz vianocnu okrasu - ozdobu na dvere atd....beriem to tak ze keby som mala kazdemu kupovat osobitne tak by som musela setrit aj rok...
my sme v predstihu dostali novu velku plazmu..... 🙂
Nam svokrovci vzdy davali peniaze, ale tento rok sme im povedali, ze ich nechceme, kedze peniazkov maju malo. Kupuju len detom a iba to co si pre ne vyberiem sama 🙂
my si davame darceky navzajom len ti,co byvame v dome...my,mama a moj brat...svokrovci nerobia vianoce,cize z tej strany 0bodov a takisto nekupujem nic bratom co uz su zenaty.ani oni nam...akurat krstnej malych,lebo ta im vzdy nakupi,alebo da peniazky.
nie nedostavame ,len deticky...ale mohli by to dovolit ale radsej detom kupuju draHSIE a nam nic,,,co sa mi zda nespravodlive...lebo aspon nejaku malickost symbolicky by sem si zasluzili,,,mimochodom mi im kupujeme darceky...lebo to ocakavaju...aspon svokra...
áno, dostávam. a to aj napriek tomu, že s ich synom už nežijem. ale máme veľmi dobré vzťahy a veľmi mi pomáhajú s malým, takže dostávajú darčeky aj oni odo mňa. vždy len drobnosť, ale predsa. 😉
nám každý rok asi mesiac pred Vianocami dá svokra peniaze,nech si kúpime čo chceme.A keď tam ideme cez sviatky,tak samozrejme,že niečo kúpime aj jej.A tak isto aj mojej mame-ona nám tiež nakúpi ,čo uzná za vhodné.
od nasich dostaneme peniazky , ze nech si kupime co potrebujeme .. a mala ma odrazadlo a nejake malickosti este ... aj ked vzdy poviem nech si nerobia starosti vzdy nam takto daju (aj ke malu sme namali tak vzdy nam dali peniazky a este nejake drobnosti) a co sa tyka svokry uz mesiac mam stavy , ze co zas za blbost malej kupi .. absolutne netusi co sa malej paci , nepaci a tak vzdy na nejaky sviatok jej kupi vec z ktorej je uz davno vyrastena (napr. k meninam minuly rok mala vyse roka malá a poslala jej gumovu knizku) .. keby zavola a opytasa co jej ma kupit tak by som jej povedala , ale tak u naj aj ked jej povieme a ukazeme co tak kupi ine (k narodeninam sme jej povedali nech malej kupi lego , ukazala som jej presne ktore mame doma aby jej kupila take iste nech ma viac kedze sa s tym rada hra - ked sme prisli k nej a vytiahla uplne ine lego , ktore ani nahodou nepasuje - ale tak stalo len 6 e a bolo v kybliku asi 10 ks kociek tam bolo ... slubila este aj peniaze , ze jej da este 50e do obalky , ze nech jej ideme este kupit nieco co potrebuje , ale potom zas zacala skucat jak ona nema tak som mala dost a uz som len cakala kedy odideme ... takze som zvedava co zas ake prekvapko nas caka teraz na vianoce ... enchapem to , ze nasi dojdu opytaju sa co treba a aj ked sa neopytaju travia s malou vela casu a vedia co ma co nema , co potrebuje , ale svokra no to je cista katastrofa ... ja od nej nic neptrebujem , neznasam ju kazda jedna navsteva je pre mna utrpenie ... ale keby aspon si nechala povedat , ze tak sa oyptaj co potrebuje ta mala a kupila by je ozaj nieco co potrebuje alebo ked ide o hracku tak taku aby sa s nou aj hrala a nie nico co mozem zobrat a posunut dalej lebo sa toho boji ...
Moja by to snáď neprežila,keby som jej niečo nekúpila!!! 😀
áno, dostávame. A dávame aj my im 🙂
Od svokry som dostavala to čo si ona kúpila a bolo jej malé, tak som potom tie veci posúvala mojej babke 😀 a tá sa vždy potešila. Potom som donútila manžela, že nech sa dohodneme aby sme si dospelí nič nekupovali. No ona to pochopila tak, že mne dá obálku a manžel dostane nejakú kozmetiku, a veci čo on nechce nosiť a to potom odkladá po šatníku. Naši dávaju len malému. A tak sa mi to páči. Moja mama vždy povie, že ona si kúpi čo potrebuje a nemám si robiť starosti. Len ona má hneď 6.1. narodeniny 😅 . Tak to už kupujeme.
Dostavame od svokrovcov obalku s peniazmi. Hlavnym dôvodom je, ze svokre sa nechce behat po obchodoch a vymyslat. Ma to vyhody aj nevyhody. My im napríklad tento rok davame listky na Bocelliho. Keby sme aj my mali taky postoj ako ona, tak by sme si len vymenili obalky a to podla mna nie je ziadne caro Vianoc a obdarovavania.
Zatiaľ to budú len moje tretie Vianoce, čo mám svokrovcov, ale áno, stále im kúpime nejakú maličkost, naopak oni nám niečo do domácnosti, kedze sme mladá začínajúca rodinka 🙂
my sme svoji už 23 rokov a nikdy nič ani nam ani detom.a vobec mi to nevadi.ja im kupujem maličkost len.a naši lež nas všetkych nebolo tolko lebo som s 5 deti tak davali peniaze.
ano dostavame....eurace....
Nikdy v živote a ani od mojej svokry nič nechcem 😠 😠 😠
Manžel jej vždy na vianoce niečo kúpi - tento rok dostane nový matrac a rošt za 100€ - ide ma poraziť, ale radšej som ticho, lebo keby som sa ozvala, bol by oheň na streche...
Nám svokra v živote nič nedala, ani nám nikdy nepomohla......niekedy aspoň deťom zvykla na vianoce kúpiť nejakú drobnosť, ale posledné roky už vôbec nič.
Ano. Dostala som raz. Jeden......ich syna 🙂 za čo im doživotne vďačím 🙂
Našťastie nie 😀
ja darceky dostavam ako kazdy ich clen rodiny ... vianoce, narodeniny, meniny ..... mozno nie tak drahe a v takom mnozstve ale vzdy dostanem darcek aj ja.... mne ale staci ked dostane darceky maly a ze ich vzdy dostane pozehnane 🙂
áno a môžem povedať, že drahšie ako od vlastnej rodiny (a nie je to o tom, že sú na tom finančne lepšie) 😉
síce som nečítala ostatné odpovede, ale môžem čestne povedať, že ja mám so svojou svokrou "nadštandardné" vzťahy, mám ju veľmi rada- a síce jej vykám, ale beriem ju ako mamu
netreba robiť strašiaka zo svokrovcov- jednoducho, sú to ľudia, ktorí vychovali chlapa, ktorého sme si vybrali a zostanú jeho rodičmi navždy. či sa nám to páči alebo nie. ak sa mi niečo nepáči, vydiskutujeme si to( prípadne to riešim s mužom), ale nedovolila by som si stavať si podmienky buď ja alebo oni...
Keďže je otázka položená,že či dostávame niečo od svokrovcov na vianoce (a myslíš tým nás ženy) tak odpoveď je jednoznačná a jasná NIE...No môj manžel by ti na túto otázku odpovedal,že on od svokrovcov (mojich rodičov) darčeky dostáva...Moji svokrovci to poňali v duchu,že ich deti nič nedostanú a dajú len vnúčencom...Moji rodičia dávajú darčeky všetkým 🙂
No my dostávame od svokry vždy tie najlepšie darčeky, lebo ako jediná z rodiny sa spýta čo by sme chceli alebo čo potrebujeme, nielen na vianoce ale aj narodky a tak. A my sa im snažíme tiež kúpiť niečo praktické a kedže mám veľmi dobrých svokrovcov tak aj v priebehu roka im občas kúpim darček, také drobnosti kvietky do záhradky alebo dobré vínko a tak 🙂
my si dávame vzájomne darčeky, ale len tak v rámcinormy, aby "sa nepovedalo" čiže každoročná klasika - svokrovi whisky od http://www.svetnapojov.sk/16-whisky a svokre kozmetiku... a oni mám tiež tak klasicky - drobnosti do domácnosti, vitamíny alebo tak...tento rok dostaneme kberec, čo som vybrala.. :D
...ja som dostala minuly od svojej svokry na vianoce naozaj exkluzivny darcek! mikinu zo sekaca , bola na nej este aj cenovka - 2,5 e - podytykam, ze vel. XL - ja nosim S...super! 🙂
uz sa tesim na tieto vianoce, latka je polozena vysoko - takyto darcek sa tazko prekonava 😀 😀 😀
aj my dostávame... aj od svokrovcom a aj od rodičov. Naši sa vždy pýtajú čo chceme, prípadne to ja kúpim a oni dajú peniažky a svokrovci sa aj opýtajú, poviem, že neviem tak kúpia niečo čo sa hodí, nekupujú zbytočnosti, vždy nás potešia 🙂 a tak isto je to aj na narodeniny a aj na meniny 🙂 a aj my to tak robíme pre našich rodičov...

Áno, dostávame. Rovnako aj my dávame.