icon

Dúfali ste v kútiku duše, že dostanete nejaký darček a nedostali ste ho?

ninusa221
25. dec 2020

Ahojte viem že podstata Vianoc niesu darčeky, ale stalo sa aj vam že ste tak dúfali v kútiku duše že to dostanete? A nakoniec ste boli trochu aj sklamaný?

0silvia0
25. dec 2020

@ninusa221 ja sa s tebou nepotrebujem dotahovat. Teraz som rada, ze doma nemame financny nadstandard, piclo by ma z takychto poziadaviek...

s_a
25. dec 2020

Teba trafí šľak, keď si raz ten byt budeš musieť platiť sama. 😊

ninusa221
autor
25. dec 2020

@s_a netrafi 🙂

kikaaa444
25. dec 2020

@ninusa221 ajajajaaj si rozmaznané decko , všetko berieš automaticky , a nič si nevážiš . Smeješ sa tu druhým ženám s tým čo všetko ti rodičia platia . Nemáš žiadne hodnoty . Teraz si ukázala svoj povrchný rozmaznaný charakter . Až keď dospejes a začneš sa živiť sama tak to pochopíš .

tulenka1
25. dec 2020

@ninusa221 nie sinarocna. Mobil ktorý máš ma 6 rokov. To ti rodičia
V 14 kúpili iphone?. No nedivím sa že sa tak spravas

gloria31
25. dec 2020

@ninusa221 ja som 3 roky s chlapom a nikdy mi žiaden darček nekúpil pod stromček. Prvý keď sme nežili spolu som si vybrala tak ho zaplatil. Toto sú 2vianoce co žijeme spolu v domácnosti vo som zo spoločného účtu zaplatila si to mam pod stromčekom. On pod stromček nič nepotrebuje ani nekupuje. Pre neho by Vianoce ani veľká noc ani tieto rodinné sviatky nemuseli byť. Som z toho veľmi nešťastna....

majah212
25. dec 2020

@ninusa221 to je PMS asi co mas, nie PSP 😅

miusa00
25. dec 2020

@ninusa221 Ahoj, mám o 4 roky viac ako ty, študujem na VŠ, môj otec by si tiež mohol dovoliť kúpiť mi nový iphone alebo iné drahé veci, čím sa samozrejme nechválim, ale včera som dostala darček možno 40€ a som za to rada, vďačná a potešená, v živote by mi nenapadlo robiť kvôli tomu scény... ty si svoju nespokojnosť určite prejavila aj doma, keďže si sa ponúkla, ze zaplatis polku alebo si ho zoberieš na splátky. Tvoji rodičia musia byť urcite sklamani, porozmýšlaj. A aj nad vyjadrovaním sa, ked tu pises zenam, ktoré su vo veku tvojich rodičov

drzaopica
25. dec 2020

@ninusa221 myslim, ze sa mozes hanbit, ale to zistis, az o par rokov, ak vobec....
Egocentricky spratek.A tu nehra ziadnu rolu to, ze otec mal odmeny na XY mobilov ide o princip.Mam dceru teenegera tiez skusa podobne veci ako ty, ale nepopustim je to plat sestricky, predavacky za cely mesiac prace a tiez na to mame financie, ale ide mi o nieco ine....je zla doba, ludia prisli o pracu, a vobec su mat proti srsti tieto roznaznane deti, ktore sa idu zrutit, ak sa im v niecom nevyhovie potom pride skutocny zivot, neuspechy v praci, vztahy, s detmi a ste zruteni so vsetkeho bavlnkova generacia

drzaopica
25. dec 2020

@miusa00 a este kalkuluje, ze mozno teda za skusku, ci na narodeniny.Dnes rodicia nevedia povedat NIE a toto je dosledok generacia zamerana iba na svoje blaho co tam po rodicoch, ze mozno tiez maju tuzby.....ja som prave vcera hovorila dcere na tuto temu o pokore, za co mame byt vdacni, ake su hodnoty a tiez pozerala na mna ako teliatko, az ma to prekvapilo
Len tu autorka ma ovela viac rokov

iwesska
25. dec 2020

Stale nechapem,preco si za tie usetrene peniaze na dovolenku ten mobil nekupis? Vsak na tu dovolenku ist nemusis,tak?🤷‍♀️

spadnutaslivka
25. dec 2020

@iwesska nekúpi, lebo ona musí mať aj vysnívanú dovolenku, aj mobil. a najlepšie nie za vlastné

iwesska
25. dec 2020

@spadnutaslivka Mne to je jasne. Vsak ved ona z takej malej vyplaty nemoze zarobit na mobil aj dovolenku a hadam sa nebude uskromnovat,ked rodicia maju dost,nie? Potom pride ta zivotna facka,ked chces viac ako dokazes zarobit a musis si brat pozicku,aby si mala aj to,naco nemas,lebo sa nevies uskromnit 🙈

klip0
25. dec 2020

Fuha taketo večne deti v puberte co maju pocit ze maju narok nato aby im rodicia neviem co kupovali az do dochodku su fakt super. Ako chápem ze si chcela telefón, ale v tvojom veku si nan naozaj mozes zarobit sama, bud vdacna ze sa rodicia o teba staraju a zivia ta nadštandardne a nie smutit ze ti nekupia drahy telefon. Darno otec dostal velke odmeny, myslím ze mu neslo o peniaze skor abx ta este aspon trosku pre vychoval a zniesol dole z tej tvojej princeznickovskej hory. A akoze wau ze ides si doplatiť na dovolenku. No ešte aby mladej dame platili dovolenku s frajerom...
Ale ono sa raz spamatas z tohto a bude ti aj luto ze si taká. Alebo teda nespamätáš a budes taka cely zivot a chudaci rodicia....

wieruska1
25. dec 2020

@tulenka1 ale no tak, ved tato tema je o niecom uplne inom.... co je divne na tom ze mala v 14 iphone? Aj moja dcera ma a to ma 8..... 🙈 ja chapem ze to autorku sklamalo..... no a? Preco by mala byt pre to zla? Rozmaznana? 🙈 ach jaj leno ja nemam tak ani ostatni si nezasluzia

durianka1973
25. dec 2020

20 rocna je sklamana, ze nedostala na Vianoce od rodicov novy mobil a este o tom vypisuje na modrom konikovi. Akoze nerozumiem, ake reakcie autorka cakala - ze chudatko moje sklamane a zli zli rodicia? 🙂 OMG. Chudaci rodicia. Btw. sa cudujem, ze sa niekto v pisanom texte vyjadruje s takymi pravopisnymi chybami a chodi na VS. To uz na tie vysoke skoly beru fakt kazdeho. A nemyslim si, ze negativne reakcie na prispevok boli zavist. Bol to skor udiv nad tym, ze v 20 este niekto nema v hlave utraseny zakladny rebricek hodnot. Su to peniaze rodicov a oni sa rozhoduju, co je a co nie je vhodne za ich peniaze kupit. A ak jej to otec kupit nechcel, mal na to plne pravo.

evaachesa
25. dec 2020

Šľak by ma trafil mať také rozmaznané decko ako si ty... rodičia musia byť poriadne sklamaní...s tým bytom by som sa na tvojom mieste nechválila, lebo budeš skôr na smiech ostatným, ktorí sa o seba vedia sami postarať a zarobiť si aj na ten mobil či dovolenku ... A teda k tej otázke...áno, raz som bola sklamaná keď som nedostala pravú Barbie od Matela, no o rok som dostala nepravú a skákala som od radosti až po strop ... No mala som asi tak 9 rokov ;)

ninusa221
autor
25. dec 2020

Jaj ake ste mudre všetky 🙂 možno 2 ženy pochopili podstatu tohto príspevku 🙂 len urážať viete 🙂

ninusa221
autor
25. dec 2020

@wieruska1 ved to ze teraz tie male deti uz maju telefóny drahe 🤷🏽‍♀️ Vobec som nechvela rozburit takuto vojnu tu😂 ale tak asi chápete jedina o co tu ide 🙂 niektore zeny tu porovnávajú dobu s pred 20 rokov... alebo ma začnú urážať ze ma zoberu na VŠ už fakt my je tu na grcanie s niektorých 🤷🏽‍♀️

ela2710
25. dec 2020

@ninusa221 fuu...necitala som vsetko, ale zvaz si zivotne priority. Vies, ono tie Vianoce nie su o darcekoch, ale o tej atmosfere, ze sme doma vsetci spolu, klud, pokoj, laska,.... Co sa tyka materialna, radost mi robi, ked ju robime niekomu inemu. Najviac sa tesim, ked si rozbaluju darceky deti 🙂 ale aj tie vedia, ze Vianoce o tom nie su 🙂, ich najmladsi surodenec bol 24.12.u ocina, dala som na vyber starsim, ci Jezisko donesie darceky po vecery a maly si odbali ked pride, alebo ci nanho pockame a Jeziska poprosime, aby nam doniesol darceky radsej dnes. Jednoznacne si vybrali 😉 a pri tom poctivo odratavali dni do Vianoc. Dcera hned reagovala, ze chce byt s celou rodinou a pockat. Ja si kupujem darceky s parnerom, takze vieme, co,,dostaneme", ide len o drobnosti a potrebne veci, kozmetiku, drogeriu a knizku. Ak nieco potrebujeme, zadovazime si to v priebehu roka. Byt sklamana?! Za to, ze som nedostala telefon ci dovolenku 😅 boze, sklamana na Vianoce som este nebola a uz vobec nie pre taketo dovody. Skor zvyknem byt smutna, lebo si vzdy spomeniem na tych, ktori ma uz,,opustili" a ktorych tieto Vianoce neuvidim, ani nebuden pocut. Kazdy by si mal vazit to, co ma, a nehovorim o materialne. Mozno to znie premudrelo. Ale skus sa zamysliet aj nad tym, ze isto si mala lepsie Vianoce nez vela inych ludi na svete, ktorym by mozno,,stacil" len ten domov a rodina.

abbey1
25. dec 2020

@ninusa221 mi a z. Nie my a s. ;)Si čerstvo po maturite. :(

kikaaa444
25. dec 2020

@ninusa221 ano na jednej strane máš pravdu . Taká je dnešná doba . A zas ty za to nemôžeš ze ti rodičia vždy všetko dali a potom sa sťažuješ keď niečo nedostaneš . V podstate je to ich chyba nie tvoja , lebo ta tak vychovali . Ale aspoň nech ta to mrzí doma a tam to aj ostane . Sťažovať sa na internet že si nedostala mobil je extrém , nie to že ta mrzí že si ho nedostala . Teraz majú ľudia oveľa vážnejšie problémy a ty žiješ vo svojej bubline a vo svete vonku nemáš šajnu. Ak si bola zvyknutá vždy všetko dostať chapem tvoju reakciu. Ale pochop aj ty prečo ti tu každý píše negatívne komentáre . Naozaj nie je vhodná doba na to , aby si plakala nad novým telefonom . A to si zrejme uvedomujú aj tvoji rodičia. Ešte nevieme ake nás čakajú časy

nelca0510
25. dec 2020

@ninusa221 od rodičov zasnubny prsten?

ninusa221
autor
25. dec 2020

@nelca0510 ano jasne aj obrúčku🙈😂😂😂😂

durianka1973
25. dec 2020

@ninusa221 Toto je prave z Vasej strany nepochopenie o com su Vianoce. Ak to mam povedat po lopate - nie je to o darcekoch. Vianoce vnimaju cez darceky mozno tak deti do 15 rokov. Vianoce by mali byt sviatky rodiny a radosti z blizkych. Darceky su druhorade. Tak to bolo pred 20 rokmi, pred 100 rokmi a aj dnes. Ja som to chapala uz aj vo svojej 20. A teraz, ked uz nemam oboch rodicov, to zial viem az velmi dobre. Ano, narazala som na Vas pravopis, pretoze je tam jednoducho na uspesnu maturantku a studentku VS az nezvycajne vela zakladnych gramatickych chyb a nezdrzala som sa tejto poznamky (aj ked uznavam, ze vycitat niekomu gramatiku nie je celkom fer). Aby som predisla dalsim poznamkam o zavisti - ja mam uz VS davno skoncenu, aj pobyt na zahranicnej univerzite, a mozem si skupit aj 10 takych mobilov.

nelca0510
25. dec 2020

@ninusa221 gratulujem potom

zara1357
Autor odpoveď zmazal
lubka261
Autor odpoveď zmazal
sweetjane
25. dec 2020

Kto si neváži málo,nezaslúži si veľa.

lavender273
25. dec 2020

Ano! Od roku 1995 cakam na zeleno ciernu kockovanu koselu ktora bola v mode. Kazdy ju mal, to bola top priorita mojho zivota.
No moja pani mama mi vsak kupila cervenu kockovanu koselu (bola uplne ina ako mala byt) . Moj zivot bol v troskach, a vianoce znicene 🤣