Išli by ste na svadbu bez detí?
Mamičky, poraďte. Mám dve dcérky (čoskoro 4r. a 2r.) a aktuálne čakáme tretie bábo a dostali sme poxvanie na svadbu začiatkom mája. Obrad aj hostina bude na 35 minút autom od nás. Možmo sa pýtate,, čo na tom riešim. Z okolia máme už väčšinu známych aj rodiny po sobáši, bude to jedna z posledných kam sme pozvaní na najbližšie roky a proste mi napadlo nechať deti doma a ísť si to užiť (nemyslím piť ani nič také), aspoň sa v kľude najesť a porozprávať so známymi. Mladšia dcérka má atop. ekzém a dosť obmedzenú stravu, každú chvíľu by som musela striehnuť aby si neuchmatla niečo, čo nemôže. Navyše s mužom máme veľmi málo príležitostí byť iba sami dvaja niekde.
Bolo by odomňa veľmi sebecké nechať deti doma a ísť bez nich? Alebo ich máme zobrať aspoň na obrad? Moźno blbosť, ale fakt sa neviem rozhodnúť.
prečo by to malo byť sebecké, si v prvom rade žena a manželka a až potom matka. Musíš dopriať nejakú radosť aj sebe lebo ti prepne
Deti na svadbu nepatria, takze ano nechala by som doma a sla sa zabavit ;)
Uz aj by som bezala a uzila si to . My sme mali aj nasu svadbu bez deti ,nech sa dospelaci zabavia bez starosti a behaciek okolo deti
nie je to sebecke....kludne sa zabavte a o deticky budete mat urcite postarane 🙂
Samozrejme ze by som isla. Ved deti netreba tahat so sebou ako macata. Nehovoriac o tom, ze ak nie su zvyknute na podobne aktivity nebodaj maju nejake obdobie vzdoru, mozno to bude aj fajn krok voci svadobcanom. A vy bez starosti stravite nejake spolocne chvile.
Nechaj doma, deti by sa nudili a vy pri nich tiež. Ber to ako rande
Nechala by som ich doma a ani sa neobzrela 😅 je to jeden deň, pár hodín. Oni sa ešte nasvadbujú...
..teraz in nebrať deti na svadbu... novodobá požiadavka mladomanželov
Nevahaj ani sekundu ak mas ich s kym nechat. Uzite si to.
Na poslednú svadbu som deti vzala s tým, že o 9 prišla po nich moja mama a my sme ostali do rána. Keby tam ale nebolo detí ako v MŠ, tak by som ich vôbec nebrala. Na našej svadbe bola väčšina kamošov bez detí, pripadne deti odišli okolo 8-9 domov a rodičia ostali 🙂
Mne príde normálne zobrať dieťa na svadbu, nemyslím si, že deti na svadbu nepatria, ale príde my aj normálne ísť bez nich, nič im neujde 🙂 pri dvoch malých deťoch ťa úplne chápem
@ava987 chod sa zabavit s muzom a deti babkam. Ake vycitky??? Ved nie si len matka ale aj clovek a zena, tiez mas pravo byt bez deti a zabávať sa.
Sla,kedze som tak uz bola a to dcera mala pol roka. My ideme v lete na svadbu tiez,volaju aj deti. No teraz si to uzijeme aj s nimi. Syn tam bude mat partaka a s nim nie su uz starosti. A dcera ma 5,ta si svadbu tiez uzije. Tesi sa na krasne saty,hudbu a tanec.
Bez najmenšieho problému a výčitky by som deti nechala doma a šla sa zabaviť.
Najdi niekoho ochotneho, kto ich obhliadne a vy si uzite prijemny vecer
@ava987
Ani milisekúnd by som neváhala! Mladsi ma 1,5 roka a žiadne problémy ako tvoja. Ale pre neho by to bolo ako hracia dielňa s kopou možnosti vystrajat!
Takže uplne s čističky svedomím by som isla. A užila si ten čas, v klude sa najesť a neskakat ako pánko momentálne piska hlavne pri jedle 😂. A ten luxus viesť rozhovor bez akéhokoľvek prerušenia a čas s muzom. No na nezaplatenie!
Chod, ani nerozmýšľal!
Jasné, nie si povinná všade ťahať deti keď nechceš.
@ava987 Chodte. Veď je to jedna noc za rok, predtým ste asi tiež nikde nebolo a dlho ani nepojdete možno. Prečo by bolo sebecké si jeden deň za rok uzit? Ak sa ma kto zodpovedný postarat o deti, chodte a uzite si to
@ava987 samozrejme, ak Ti má kto postrážiť. Naši tiež chodili aj bez nás a žiadne traumy z toho nemáme. Užite si to.
Bez!!!! Príjemnú zábavu prajem 🙂
Nazor konika sa dost precenuje
nepamätám si aký som mala názor keď mal malý 2 roky, neviem aký názor budem mať o 2 roky, ale teraz ako mama 4ročného hovorím juchuuu na zábavu 😀 neboj, deti prežijú 😉
Vzdy chodime bez deti. Prvy krat sme nechali doma ročného.
Akurat minuly rok bol starsi (10r.) prvy krat s nami, a to len preto ze tam mal dobreho kamarata.
Inak vsetci rodicia co tam maju deti, len behaju poza nich, alebo su s nimi vonku, a uz na 2 svadbach sa zabava strhla na detsku disco, kde tancovalo asi 15 malych deti na Mira Jarosa🤷♀️.
Ja som bola s 6mes a 2r. Bolo tam viac detí, maličká aj napriek hudbe spala, chvíľu sa pohrali aj zatancovali, potom ich brala moja mama domov, nakrmila okolúpala dala spať.

To su celkom male deti, aby ste si v pokoji uzili svadbu a zabavu. Nechaj deti doma a uzite si to naplno. Prajem prijemu zabavu 🙂