icon

Išli by ste na Vianoce k svokre?

7. nov 2023

Caute, je to u nas taka otazka, ktoru nikto neriesi, iba ja.
Sme spolu s muzom 13 rokov, ale nikdy som nebola u nich 24.12.
6 rokov ked sme ibachodili, tak sme na Vianoce boli kazdy s rodicmi, a na druhy den sme sa stretli raz u nasich, a potom u nich. Potom sme s azobrali. A zacali aj spolu byvat, tak reku, mohli by sme uz po tych rokov byt aj na Vianoce spolu, 😅 tak sme na Mikulasa telefonovali cez kameru so svokrou a navrhla som, ze na stedry den by sme boli najprv u nich, a potom u nas, ze sme sa rozhodli, ze budeme spolu konecne. 😆 (nepytajte s apreco sme neboli spolu na stedry, tak nam to padlo asi dobre)
Odpoved svokry ma prekvapila, bola po tejto otazke ticho a ukazala prostrednik. Manzel sa opytal, ze co jej je. Ona nic, zamrzla a ukazovala dalej prostrednik. Tak hovorim, super. Dohodnute.
Ja som nesla vobec, a manzel bol u nas.
Odvtedy je uz 6 rokov cca co chodim iba na druhy den, nebola som nikdy na stedry, ani ma nevolala. Manzel tam chodi rano v ten den.

Avsak uz mame synceka, s ktorym tiez chodim iba na druhy den, ale napadlo ma, co keby sme isli, aj ked nas nevolala. Alebo nechat to tak? Manzela spolu so synom nepustim samych. Pustila som 2x, 2x sa nieco stalo. Takze to nepripada do uvahy.

Byvame od nich daleko. Mimochodom nezajem, nevola, nepyta sa ako sa ma maly. Naposledy, ked som ju zavolala cez kameru a rozpravala jej, tak sa robila, ze ma nepocuje, a z nicoho nic mi skocila do reci a rozpravala malemu. Je tu vela toho, ale teraz tieto bokom.

Ist, ci neist na stedry vecer, ked ma nevolala.

mandarinka555
10. nov 2023

Jej "odpoveď" hovorí za všetko...Nikdy se necpu tam, kam nejsem zvaná...Ani vo sne by ma nenapadlo tam ísť...

misinka0611
10. nov 2023

Odhliadnuc od toho, že ja by som necestovali hneď na druhy deň po Vianociach cez celé Slovensko, prostredník je gesto ktoré znamená “ strč sa “ , takže svokra ta tam na Vianoce nechce.. Nechápem teda prečo by si tam rada trávila rovno Vianoce.

evkamotka
10. nov 2023

Nesla by som. Ak ti to vrta v hlave, nech sa tieto vianoce manzel svokry spyta, ked u nej bude ze co a ako, ci chce aby ste vsetci chodili len nevravi.

konikmodry111
10. nov 2023

A tvoj muz co povedal na ten prostrednik??

jana_eyre_2
10. nov 2023

No ja neviem či som to prehliadla, ale cez ostatný rok sa vidate? Ako sa chová vtedy?

Niekomu kto by mi ukázal fuckera navyše tak trápne ako to bolo opisane, by som asi už nikdy ani neozvala... Tak ale to som ja..

maminkadeticiek
10. nov 2023

Urcite by som necukla a nesla.A prostrednik?Dno.

piridoxin
10. nov 2023

teraz to máš super, nemeň to. Na vianoce ste u rodičov, ktorí vás chcú vidieť aj hostiť. A frustrovaná nenávistná svokra sa vyjadrila jasne a ty už jej nie si nič dlžná a nemusíš tam už nikdy ísť. Dopadlo to super. Mohla vás stále pozývať a popri tom ťa stále negatívne komentovať, zhadzovať, kaziť vaše dieťa, štvať manžela proti tebe, ohovárať........ Takto máš cez sviatky krásny pokoj. Nerieš, užívaj si to👍👍😉

luccija
10. nov 2023

@misinka0611 idú pred Vianocami na Štedrý deň je už u rodičov a on u svojich

tetaandulkova
10. nov 2023

To gesto hovorí jasne za všetko. Ty aj napriek tomu chces ísť tam, kde ti dali jasne najavo prostredníctvom "fakera" odpoveď na tvoju návštevu? Sebaúcta ostala kde?

luccija
10. nov 2023

@evkamotka neboj sa, keby ju tam chcela aj s vnukom určite by sa ozvala🙂
@konikmodry111 no nič asi pozná mamu asi to bude taký konfliktný človek ako moja svokra.A muž sa radšej stiahol, ako by jej mal niečo povedať, lebo mama chytí hysak a potom na Vianoce sa hrajú na super rodinku.Asi sú tie vzťahy od začiatku zle a svokra ju dodnes neprijala do rodiny

misinka0611
10. nov 2023

@luccija Jaj, ja som pochopila na základe tejto vety, že 24.12 chce byt aj u svokrovcov.

“ tak sme na Mikulasa telefonovali cez kameru so svokrou a navrhla som, ze na stedry den by sme boli najprv u nich, a potom u nas “.

Je ale pravda, že som sa v komentároch potom trošku strácala 😀

Aha áno toto bolo pred 6 rokmi. Opravujem sa.

lulu1812
10. nov 2023

Naozaj takato otazka? Mas muza dieta...na vianoce mate byt spolu...nech to je mama ci svokra vy ste rodina..ani by som to dalej neriesila..bud budete spolu vsetci alebo len vy traja....

brigitte93
10. nov 2023

Načo tam chceš ísť keď tam vítaná nie si ?!
keby mne svokra ukázala 🖕 uz by som nešla ani stým smerom nieto ešte na štedrý deň.

majulino
10. nov 2023

A keby ste už konečne začali sviatky tráviť ako rodina doma? Minimálne aspoň štedrý večer a prvý sviatok vianočný. A potom môžete behať kto kade chce

megan777
10. nov 2023

My zijeme spolu s muzom a detmi a veruze ideme na vianoce k nasim, veceru stedru si dame,atd a potom v noci ,byvaju blizko tak domov,ale moja mama aby ukazovák zdvihala to nie v ziadnom pripade

natalka81
10. nov 2023

Asi vám to takto vyhovuje, ale keď ste rodina nemali by ste sa rozdeľovať. Tvoj muž by nemal ísť k svojej mame bez vás, nedava mi to zmysel. Spolu alebo vôbec. Rozdeľte si to na viac dní

zltalienka
10. nov 2023

Autorka....Tvoji rodičia a rodičia Tvojho manžela bývajú 30km od seba a Ty nie si rodená Slovenka..... jasné...

matullienka
10. nov 2023

@zltalienka a čo by bolo na tom také divné? Veď nie každý kto na Slovensku žije sa tu aj narodil.

basska_b
10. nov 2023

Mne toto tiez pride ako daky fake, tato tema. Ked som videla nadpis, potesila som sa, lebo toto je dilema, ktoru riesia mnohe mlade rodiny. Kto bude u koho... napr. moja mama je totalne ofucana, ked nie sme na Stedry vecer u nej, zvykli sme to striedat a teraz som sa nastvala a povedala som si, ze budem u seba doma ten den... a potom uz vsetkych ponavstevujeme... naco sa prevlakat s troma malymi detmi.

No ale tato tema je daka cudna, ukaze hentake gesto, zrela zena 50+? A preco sa jej teda nanucovat? Urcite tam nemozete prist bez ohlasenia, prepana. Sak to bude stedry vecer jak z hororu. Ofucana svokra... a co vam naserviruje na jedenie, ked nebude mat pripravene? A jej syn je teda vitany, ale vy nie, ze?

lenka567899
10. nov 2023

Svokra má 13 rokov?? 😂😂😂 dobre som sa zasmiala

mikadooo
10. nov 2023

Nešla by som. A nerobila by som z manžela nemtáka ("Pustila som 2x, 2x sa nieco stalo."). Jednoducho nech idú tak ako doteraz.

andreatytler
11. nov 2023

Nesla by som k svokre.
Ale to musis vysvetlit ten prostrednik. To je u vas v rodine bezne? Lebo mne este nikto v zivote take gesto neukazal a uz duplom nie niekto z rodiny a ak by mi ukazal tak asi spadnem na zadok a nezmozem sa pol dna na slovo. Ona sa nikdy neospravedlnila a ty normalne uvazujes ze by bolo treba ju navstivit? Asi je take gesto u vas bezne.

hopeja
11. nov 2023

Mne keby niekto ukázal takto prostredník už by u mňa skončil a to som myslím max. tolerantný človek

medeaa
11. nov 2023

Pri hentakom spravani by som k nej nechodila vobec a nie este na Vianoce 😅🤌. Pokial pre to nemala naozaj dobre vysvetlenie.

jesenzima
11. nov 2023

Podľa mňa by ste mali byť na Vianoce doma, ty,manžel a vaše dieťa. K rodičom, svokre až nič druhý, tretí deň.. a všetci budú spokojní.

vierkainka
11. nov 2023

Ja som asi fakt unavená a neviem ci som to správne pochopila: tvoj muz je na štedrý deň u svojej matky a ty s malým doma a potom na druhý den tam uz ides aj ty?
A ty tento rok rozmýšľaš ze pojdes na štedrý den aj s muzom a synčekom ku svokre,ktora ta nevolala a ukázala ti to gesto??? Ďakujem za odpoveď.

ibrunova
11. nov 2023

@vierkainka nie, cestujú 300km k jej rodičom, tam sú vždy na štedrý večer, ale on ráno 24. odbehne sám ráno ku svojim rodičom, ktorí od jej rodičov bývajú neďaleko a vráti sa. Potom na druhý deň idú ku svokrovcom celá rodina.

vierkainka
11. nov 2023

@ibrunova aha.. ďakujem.🙂

anna_anicka83
11. nov 2023

@vierkainka Autorka s manželom býva na západe, ich rodičia na východe 30 km od seba. Vianoce trávili počas chodenia každý u svojho. Potom sa rozhodli byť na Vianoce spolu, tak ona sa vtedy dávno spýtala svokry cez videohovor, či prídu, že to chcú striedať (jeden rok jej rodičia, jeden rok jeho) a odpoveďou jej bol prostredník. Tak autorka s mužom trávi Štedry večer iba u svojich rodičov odvtedy, muž chodí 24.12. doobeda za mamou. Potom sa vráti. A na druhý deň ide aj ona k jeho rodine. A pýta sa, či stráviť Štedrý večer aj u svokry, asi skrz toho, že sú len pri jej rodine. To je zhrnutie.

anna_anicka83
11. nov 2023

A teraz odpoveď. My sme tiež ďaleko od rodiny. Naši rodičia sú ďaleko od seba. A áno, Vianoce si striedame. Mne sa ozaj nechce chystať doma Vianoce, jedlo a všetko a medzi tým ešte aj baliť, aby sme posedeli doma na večeru a ráno sa teperili cez pol Slovenska, miesto rodinnej pohody. Domov sa vždy vrátime aj tak až v januári. U mňa sú Vianoce o rodine, ale aj o tej najbližšej a som veľmi vďačná, že si ich môžem užívať s tými, ku ktorým to väčšinu roka mám ďaleko. Ale, rozdiel je, že nás chcú obidve strany. Keby mi svokra alebo mama ukázala prostredník, tak by to skončilo ako u vás iba zdvorilostnou návštevou vrámci sviatkov. A ak to má muž iba 30 km, tak nech sa kľudne za mamou zastaví na otočku a potom si príde užívať pokojné sviatky s vami a s vašou rodinou. Asi vie, prečo ťa nenúti na Štedrý večer k nim domov. Takže nič nemeň, ak to všetkým vyhovuje.