icon

Ja a manžel sme učitelia a sme pozvaní na svadbu. Máme sa jej v čase koronavírusu zúčastníť?

28. aug 2020

Potrebujem poradiť, sme pozvaní na svadbu (rodina, nad 100 ľudí). Obaja s manželom sme učitelia na základnej škole. Svadba je už o týždeň - čiže celkom dosť vysoké riziko prípadnej nákazy (veľa ľudí príde z dovoleniek atď., to asi nemusím rozpisovať). Ja mám dosť obavy, zodpovednosť za deti a kolegov v škole, ale manželova mama urobila hroznú scénu - tlačí nás silou mocou do toho, aby sme šli.
Ženy učiteľky, rodičia, aký máte názor? Nevieme sa nijako dohodnúť, rozhodnúť. Vaše názory pomôžu. Ďakujem!

malena
29. aug 2020

@abbey1 presne tak, ten kretén uverejnil ako bol na svadbe, samozrejme bez rúšky a nás má iba ako hlúpe ovce a užíva si svoju moc, nepáči sa mi že sme národ bojkov a ustráchancov, skoro ako cvičené opice....a tam hore len skúšajú kam až môžu zájsť a čo všetko im dovolíme...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
qetka
30. aug 2020

@malena Nepoznam osobe nikoho, kto ochorel na koronu. Ale pri pocte 4500 z 5000000 to nie je az taka istota poznat niekoho. Ludia v mojom blizkom okoli su zodpovedni, takze mozno aj preto. Druha vec je, ze nakazeny clovek sa velmi nechvali, kedze u nas su ludianschopni jo zlyncovat...
V karantene a na testoch som par znamych ale mala...
nakazeny bol bratov kolega,
- kolegova dcera je zo skolky v triede v Ruzinove, kde bola nakazena ucitelka - jeden z prvych pripadov
kolegov naj kamarat sa nakazil - asi vo vytahu od suseda (este v marci)
- ex je z Poriadia, kde sa nakazilo pol dediny na oslave (on osobne nie, ale jeho znami a sudedia ano).

V nasej 15000 mestskej casti bolo okolo 10 nakazenych, takze to, ze to nie je nikto z mojich blizkych nie je velka nahoda (0,06%) a susedia sa mi chvalit nebudu.Ci myslis, ze kazdy, kto ma covid, si to vycapi na fb, na dvere a starosta to vyhlasi v rozhlase?
A tiez si uvedom, ze na koniku je milion ludi. Kolko z nich poznas osobne? Ja 2 kamosky a 3 baby som spoznala, lebo od nich beriem osobne cez bazar.
Ten mestsky poslanec Berka, ktory to teraz verejne napisal si vymyslal? Aj to ze Weisss mladsi to ma je tiez klamstvo? Aj britsky premier, ktory to tiez povazoval za chripecku ci to nakoniec - ked vyzeral ako smrt vymyslel? Eduard Kocis z LSNS je tiez vymyslel? Sergio Perez z F1 nepretekal preco? To iba zle noviny si vymysleli a oni sa nemaju ako branit? Ci si to sami vymysleli?
A vsetci ti lekari, virologovia, epidemologovia, vedci? Ti sa vsetci spojili, aby nas - ovce klamali

A pre tie mudre, ktore boli aj na 3 svadbach a bolo 0 nakazenych iba tolko, ze ste mali stastie, ze tam nikto nakazeny neprisiel, alebo - ak o tom nevedel, tak sa spraval zodpovedne. Ak tam bol a nevol zodpovedny, tak by sa nejaki ludia urcite nakazili, pretoze svadba a podobne akcie su idealne prilezitosti.

slavaf
30. aug 2020

@malena Áno, sestra má deti v škôlke v BA, ktorá bola v karanténe kvôli pozitívnym prípadom. A teda nebolo jej vtedy všetko jedno...

malena
30. aug 2020

@qetka a všetci sa vyliečili nie ? Čo pomreli ? A ako hovoríš ľudia by ho zlynčovali a prečo ? Lebo sa to všetko veľmi nafúklo a krízoví debili a média z toho urobili priam lepru, sú horšie choroby a veci, ktoré nás majú trápiť a zvysoka sa na to kašle.

ladybug138
30. aug 2020

@malena ano, ja osobne poznam troch ludi...

prasiatko30
30. aug 2020

Poznam vela ludi a zvycajne sa v domacnosti nakazili vsetci - deti lahsia forma a dospeli ako taka horsia chripka, jeden skoncil skoro na jis, dalsim asi 3-4 ludom z okolia zomreli rodicia - ano uz boli stari a dalo sa to cakat ale jednoznacne im ten covid ten posledny klincek do tej truhly zatlkol - a co bolo najhorsie - ani sa len s nimi nemohli rozlucit, nemohli byt jednoducho pri nich. Ako hvorim nemyslim si zeby ten covid mne nejak ublizil ale to co by mohol sposobit mojim blizkym - od toho zeby mohli ochoriet az po to zeby muselo vela ludi nastupit do karanteny uz len preto si treba davat pozor

malena
30. aug 2020

@ladybug138 a čo žijú ? jednoducho vírus ako iný, čo nie je moja myšlienka, ale už ju vyslovilo veľa lekárov a iných odborníkov. Číha na nás oveľa viac hrozieb, napr. už keď idete autom, veď to ide o život, koľko ľudí zomiera, alebo sa vážne zraní na cestách ? Tak nejazdite autom, ani autobusom, preventívne.

lucka_ke
30. aug 2020

@malena tí čo toto ochorenie prekonali majú potom veľa neurologických a kardiovaskulárnych ochorení, aj keď predtým boli zdraví, tento vírus spôsobuje v organizme zrazeniny, ktoré môžu poškodiť orgány, preto to nie je len obyčajná chrípka... po prekonaní covidu môžu skončiť napr. s poškodenými pľúcami, mozgom, srdcom a to už teda sranda nie je (týka sa to aj mladých)

kayyaa
30. aug 2020

@malena ja tiez poznam viacerych...znama na to zomrela, inak zdrava, 60r...
A dalsi to prekonali ako zlu chripku...
Naozaj su ludia tak hlupi, ze "co nevidim, to neexistuje" ? 🙊

malena
30. aug 2020

@kayyaa to netvrdím, ale to neznamená, že máme prestať normálne žiť, to je jednoducho môj uhoľ pohľadu.

abbey1
30. aug 2020

@prasiatko30 Hovoríš o Slovensku? Teda tí ľudia, ktorí zomreli.

ladybug138
30. aug 2020

@malena stale sa liecia..ja si nemyslim, ze je to virus ako iny, je dokazane, ze sposobuje nenavratne poskodenie pluc napriklad..ja sa obavam korony, som po transplantacii kostnej drene, so mnou by to seklo hned, a to ani nemusim vyjst z domu, niekto predsa musi nakupovat a pracovat, takze chodi manzel...a kvoli nezodpovednosti a lahostajnosti niektorych ludi sa to moze sirit aj na takto oslabenych...radsej vydrzim tie opatrenia, ako si vycitat, ze to od nas chytila napriklad stara mama a nezvladla to...

viki_lv
30. aug 2020

Ideme o 3 týždne na svadbu. On všeobecný lekár, ona farmaceutka. 150 hostí. Je to vec názoru, celé haló okolo koronavirusu. Ich kamaráti majú teraz pred nimi svadbu a vraj vyžadujú negatívne výsledky testovania na koronu za každú zucastnenu rodinu od aspoň 1 osoby z rodiny. Proste každý to berie ináč

kayyaa
30. aug 2020

@abbey1 aky je rozdiel medzi Slovakmi a Spanielmi ? Myslis, ze tu sa nic take nemoze stat ? Zatial sa nestalo, lebo sme mali vcasne opatrenia.
Preco myslis, ze v Spanielsku ci Francuzsku pozomieralo vela ludi a u nas nie ? Veris v nejake nadprirodzene sily, ktore nas ochranili ? Alebo ako si to vysvetlujes ?

abbey1
30. aug 2020

@kayyaa Keď ti to tu na tri strany rozpisem, zamyslis sa aspoň nad tým?
Pýtala som sa na SVK, lebo tu aspoň o niektorých úmrtiach na Covid niečo viem. Čo to viem i o situácii v Taliansku a dôvodoch tak vysokého počtu úmrtí.

veselalentilka
30. aug 2020

V obchode ma clovek nasadene rusko, pripadne rukavice, na svadbe ked clovek chce jest, tak musi mat dole rusko niekolko hodin dole, cize uz tu vidime rozdiel. Je taka neista doba kedze virus neuticha ze sme nahlodani pochybnostami, mozno by ste mali ist do kostola na obrad ci mestky urad kde je svadba tam s ruskom cely cas, zagratulovat dat darcek a tak sa nebudu hnevat ze nejdete na svadbu./ teda hostinu do restauracie/

malena
30. aug 2020

@kayyaa tak napríklad očkovanie proti tuberkolóze, ktoré boli v bývalých soc.štátoch povinné, čiže Taliansko ani Španielsko nemalo toto očkovanie povinné, bolo to veľmi kvalitné očkovanie, ktoré chráni pred vírusovými ochoreniami, medzi inými aj proti covidu, toto vám ale egomaniak matelko nepovie, on sa hrdí svojím úspechom a opatreniami, on si hrabe na svojom piesočku. A sú tu aj iné rozdiely s týmito štátmi, sociálný kontakt s milion bozkami a pod, neporovnávajte jablká s hruškami, a skúste si o tom niečo vyhľadať.

malena
30. aug 2020

@kayyaa z tvojho príspevku som pochopila, že veľký rozhľad nemáš, prepáč.

malena
30. aug 2020

@veselalentilka pozrite koľko ľudí zahynie alebo sa vážne zraní na cestách, na cestách jednoducho ide o život, a predsa denne sedáme do áut alebo autobusov, a neohrozujeme len svoj život ale aj životy iných. Prečo to teda robíme ? Vy / myslím všeobecne / teraz velebíte opatrenia, aby sa zabránilo šúreniu nákazy, podľa tejto logiky by sme vôbec nemali sadnúť do auta ani do autobusu, vlastne ani do iných prostriedkov, lebo ohrozujeme svoje a iné životy, možno je to trochu pritiahnuté za vlasy, ale sa viac bojím v aute ako covidu...

kayyaa
30. aug 2020

@malena fuuha, praveze rozhlad mam dost siroky, mne pride, ze ty nemas rozhlad ziadny...potrebujes druhych zhadzovat, aby si samu seba uistila, ze ty si "mudrejsia" ? 🙄 zila som vo viecerych krajinach, mam znamych v IT, ESP, FR, Svedsku ci Belgicku, plynule ovladam 5 jazykov a dalsimi 4 citam a pisem...mam 2 VS, akoze kto tu nema rozhlad ? 😅 dianie okolo korony sledujem este od zaciatku, este ked tu na SVK sa o nej takmer vobec nehovorilo, sledujem mnohe zahranicne media, mam nacitane oficialne statistiky umrti za posledne roky v zasiahnutych krajinach...atd atd

Takze z coho usudzujes, ze ja nemam rozhlad a prave ty ano ?

kayyaa
30. aug 2020

@abbey1 jasne, napis, iste zamyslim. Rada si precitam😊

Prave ze ja tiez viem dost o situacii aj tu aj v zahranici, preto ma zaujima, ako to chape clovek ako ty...lebo ja to prave vidim inak...

lujza123
30. aug 2020

Ja by som šla. Myslím ze oveľa vyššie riziko nakazy je škola.

Deti podpisujú papier ze sa nezúčastnili hromadného podujatia ani neboli v zahraničí. Fajn, dcéra nikde nebola, zato my dospelý sme boli na hromadnom podujatí každý víkend. Je to naša práca, živí nás to. Čo teraz nepôjde do školy koli nám? Ani deti pendlerov, letusiek, kamionistov?

Vírus tu môže byť ďalší rok, dva, desať. Treba sa naučiť s tým žiť, nie rušiť svadby ani sedieť "doma na zadku" ako niektorí ľudia radi hovoria. Rusko, dezinfekcia, rozostupy.

keralas
30. aug 2020

Isla by som a riadne si to uzila. Pekny den vsetkym

kacena4
30. aug 2020

@ajka0207 byt na JIS je jedna vec a na plucnej ventilacii zasa ina ☹

malena
30. aug 2020

@kayyaa no že si sa pýtala, v čom sú rozdiely medzi slovákmi a španielmi a o očkovaní proti tuberkulóze, ktorá nám zvýšila imunitu voči výrusom si nič nepočula, a každý odborník ti raz dva vysvetlí aké sú tam rozdiely...nechce sa mi to vypisovať. A vôbec neverím, že matelkovi a spol ide o naše zdravie, ide mu o to aby sme poslúchali a nazýva ľudí, ktorí s ním nesúhlasia sráčmi, ak si niekto myslí, že tomuto psychopatovi záleží na ľuďoch tak je neuveriteľne naivní. Ale slovensko národ holubičí sa všetkého bojí a nič iné si asi nezaslúžime.

malena
30. aug 2020

@keralas správne !!! len nech sa to nedozvie matelko, lebo iba on môže, na to nezabúdajte 🙂

ajka0207
30. aug 2020

@kacena4 to viem, ale táto pani bola v bezvedomí, už som si aj dohladala info že bola na ventilacii, al e už som si aj vyhľadala že ako to ta žena povedala na tlačovke a ona myslela tých čo boli na ventilacii v tej ich nemocnici v BA. Aspoň myslím.

abbey1
30. aug 2020

@kayyaa Kto je to človek ako ja?

kayyaa
30. aug 2020

@malena ockovanie proti TBC...samozrejme, ze som o tom pocula...toto ty nazyvas "rozhladom" ? 🙊 zrejme ti chyba pri tvojom rozhlade dalsia cast informacie, ze vyskum za ucelom potvrdenia alebo vyvratenia tejto teorie zacal v aprili a bude trvat minimalne rok, kym budu zname nejake vystupy. Dovtedy je to nic, len nicim nepodlozene tvrdenie