Ja a manžel sme učitelia a sme pozvaní na svadbu. Máme sa jej v čase koronavírusu zúčastníť?
Potrebujem poradiť, sme pozvaní na svadbu (rodina, nad 100 ľudí). Obaja s manželom sme učitelia na základnej škole. Svadba je už o týždeň - čiže celkom dosť vysoké riziko prípadnej nákazy (veľa ľudí príde z dovoleniek atď., to asi nemusím rozpisovať). Ja mám dosť obavy, zodpovednosť za deti a kolegov v škole, ale manželova mama urobila hroznú scénu - tlačí nás silou mocou do toho, aby sme šli.
Ženy učiteľky, rodičia, aký máte názor? Nevieme sa nijako dohodnúť, rozhodnúť. Vaše názory pomôžu. Ďakujem!
isla by som... my byvame v zahranici a tu nic take zatial nezakazuju.... uprimne, ja by som isla
Ja by som šla a po hodine,dvoch sa vytratila s celou rodinou.Osobne si myslim,ze je spravne pozerat sa na druhych-myslim,svoju triedu,ale na druhej strane vedz,ze na teba ako ucitela nikto (+- jeden,dvaja) ohlad brat nebude. Len sme sa vratili z karanteny, z mojej triedy 4 povedali,ze idu na dovolenku s rodicmi do zahranicia...Takze tak...
'' Mladý diabol:
- Ako ste dokázali poslať toľko duší do pekla?
Starý diabol:
- Cez strach!
Mladý diabol:
Dobrá práca! A čoho sa báli? Vojny? Hladu?
Starý diabol:
- Nie... Choroby!
Mladý diabol:
- ....Neochoreli? Nezomierali? Neexistoval liek?
Starý diabol:
-.....Ochoreli. Zomreli. Existoval liek...
Mladý diabol:
- Nerozumiem tomu...
Starý diabol:
- Náhodou uverili, že jediná vec, ktorú by si mali za každú cenu udržať, je ŽIVOT!!!
Prestali sa objímať... Prestali sa navzájom pozdravovať!!! Zanechali všetky ľudské kontakty...
Nechali všetko, čo ich robilo ľuďmi! Zostali bez peňazí. Prišli o prácu.
Oni si však radšej vybrali strach o svoj život, aj keby nemali chlieb na jedenie. Verili tomu, čo počuli, čítali v novinách a slepo verili, že čítajú pravdu. Vzdávali sa slobody. Už nikdy neodišli z domu. Nikam nešli. Už nikdy nenavštívili priateľov a rodinu. Celý svet sa zmenil na obrovské väzenie s dobrovoľnými väzňami.
Prijali všetko!!! Toto všetko, aby prežili ďalší nešťastný deň....
Nežili, zomreli každý deň znova a znova!
Bolo až príliš jednoduché vziať ich nešťastnú dušu!"
C. S. Lewis - '' Rada starého diabla mladšiemu '' - Kniha napísaná v roku 1941.
@prasiatko30 ked stary chory clovek dostane beznu chripku, tak moze zomriet, to je uplne bezne, aj ked mlady zdravy dostane chripku, moze zomriet, netreba k tomu covid
Clovek nemusi mat vela nastudovane z virologie alebo podrobne sledovat spravy aby pochopil ze Covid19 je nieco velmi, velmi zle.
Prve spravy z Ciny o novej chorobe ktora je podobna chripke neboli nijak alarmujuce ale bolo mi cudne ze su lekari obleceny od hlavy az po paty v igelite. Naco ked je to podobne chripke? To mi skor pripominalo ebolu nez chripku. O dva tyzdne dalsie spravy ze idu stavat dve nove nemocnice len pre Covid19 pacientov. Zase cudne. Este som nepocula o chorobe koli ktorej by museli stavat extra nemocnicu, nie to este dve. To ich je tolko vela alebo su tak nakazlivi? Ci uz jedno alebo druhe su to kroky ktore som nikdy nevidela pocas svojho zivota. A toto su spravy z Ciny, o ktorej je zname ze falsuju spravy aby ich rezim dobre vyzeral a teda skutocna pravda je asi ovela horsia. O par dni dalsia sprava ze zavreli celu provinciu, miliony ludi zakazane vychadzat. Vsak to je ako z nejakeho filmu. Preco toto vsetko koli chorobe ktora je len o nieco horsia ako bezna chripka?
Potom spravy z Talianska... az som plakala ked som to pocuvala. Aka je to choroba na ktoru umrie v tak malej a lekarsky vyspelej krajine 1000 ludi kazdy den?
Potom jedna krajina za druhou ludia umieraju po 1000.
Ako si niekto moze mysliet ze to bude mat iny priebeh v tej ich krajine?
Zase na druhej strane su krajiny v ktorych mala choroba lahky priebeh? Ako je mozne ze take rozdiely? Mozno o Covide vobec nic nevieme.
Ja nerozumiem ake myslienkove pochody su v hlavach tych ludi, co vravia ze mame zit ako pred tym? Preco potom v Cine zavreli doma miliony ludi? Aby ich buzerovali, vyskusali ako vedia pocuvat?
Kolko mrtvych musi byt aby tyto ludia zmenili nazor? Je nutne aby tych mrtvych osobne poznali lebo inac neuveria?
Kolko je na zemi statov s roznymi politickymi, demorafickymi, hospodarskymi, nabozenskymi a ja neviem akymi este rozdielmi a aj tak VSETCI robia to iste. Ako si niekto moze mysliet ze to je len politicka alebo medialna propaganda. To akoze politici a meda celeho sveta sa dohodli ze idu strasit a bulikat ludi? Existuje aspon jedna krajina, ktora nerobi opatrenia a nema problemy s Covid19?
Ak sa ockovanie proti TBC robilo povinne v komunitickych krajinach ako to ze maju s Covidom taky problem v Rusku?
Vsetko by bolo uplne ine keby bol Covid19 rovnako smrtelny pre kazdu vekovu skupinu. HANBA, HANBA, HANBA tym mladym a zdravym ludom ktorym nezalezi na starsich a chorich ludoch.
@andreatytler
Veľký súhlas 👍
Keby to bolo také zle,tak zrušia aj svadby....
Klobúk dole pred vami ❤️ po dlhom čase konečne ohľaduplný človek, ktorý nemyslí len na seba ❤️
ako učiteľka ti hovorím , že by som nešla. Ak sa nakazíš v škole bude problém . A povedzme si to tak ako to je , nám nikto nič nedaruje :(
@lenocka12345 tiež si myslím, ze ak by priniesla do skoly koronu, podali by si ju všetci rodicia bez milosti....
@andreatytler áno existuje , kamarát je niekde v ázii, nejaký ostrov , ich počet nakazených je nula , opatrenia nerobia. Ale to je trochu iný svet 🙂
@lenocka12345 A v škole sa nakaziť nemôže???
V čase korona? A myslíš si že ten vírus co? Len tak šup a už tu nebude? Len ty pekne na svadbu chod a tancuj, jedz, pi, zábavaj sa, pretože ktovie do kedy bude táto tkz. Korona kríza trvať
to sa budete do konca života vyhýbať takýmto veciam? Lebo ten covid nikdy nezmizne 😀
@andreatytler
Jenom na naší malé klinice vidíme desítky lidí, kteří přicházejí se zanedbanými chorobami, zejména s plicní rakovinou, která by před několika měsíci byla operovatelná. Dále přicházejí s těžkými formami fibróz a bronchitických onemocnění. Zvláště u těch onkologických onemocnění jsou to smutné věci. Dále se setkáváme s přechozenými infarkty a vůbec se srdečními potížemi. Drastická opatření spojená s nemocí covid-19 způsobila horší ztráty než nemoc, před níž měla tato opatření b... Zobraziť viac
Drastická opatření kvůli covid-19 způsobila horší ztráty než samotná nemoc, říká doktor Jiří Votruba - Reflex.cz
Stále len covid, iné choroby neexistujú a sú oveľa horšie ako covid, tu si prečítajte úryvok z článku od dr.
@andreatytler Viete čo tak ja vám poviem a poznatky od tých starších, poznám veľa starších, ktorý nemajú strach z toho virusu, ale z toho ako zostali izolovaní, nemohli ich mesiace navštevovať blízki, len obed pred dvere a celé dní osamelí, viete čo hento robí z ich psychickým zdravím ? Čitala som rozhovor z jedným pracovníkom z domova dôchodcov, ktorý hovoril o tom, ako tí starí ľudia sú neštastní z toho ako odrazu za nimi prestali chodiť deti či vnúčatá, sú len zavretí na izbe, s tým, že vôbec nevedia, či ich ešte nekedy uvidia, pán povedal, že tí ľudia sa neboja vírusu ale toho akí sú osamelí, zavretí na izbach, neboja sa smrti, ale tej izolácie a osamelosti. A budte si isté že psychický dopad na týchto ľudí je enormný, ale to asi nepochopíte si myslím, vaša mysel je zaslepená. Som rada, že sa tohto nedožil môj otec, za ktorým sme chodili každý deň, ktorý býval len kúsok od nás, zbožnoval svoje vnučky, po smrti mojej mamy bol úplne závislý na nás a hlavne na svojich vnučkách, neviem si ani len predstaviť, že by sme ho nemohli mesiace vidieť, len aby sme ho náhodou nenakazili, utrápil by sa k smrti, ale asi hlavne že by sa nenakazil však? A verte mi nikto by nám nezákazal za ním chodiť a byť s ním, a Matovič nech sa strčí niekam, on iba vodu káže a víno pije...
@malena môj dedko bol na operácii zrovna v čase najväčšej hysteria. Celý čas sa pýtal kde ma rodinu, prečo ho nikto neprišiel navštíviť. Našťastie ho pustili domov umrieť, neviem si predstaviť aké by to bolo kruté umierať sám, opustený v nemocnici bez posledneho zbohom.
Táto korona akurát odhalila aké pomýlené hodnoty ma naša civilizácia. Veta "mas sedieť doma na riti" ma vytáča do nepricetna. Akokeby jedine co je dôležité v tomto svete sú peniaze, jedine prečo sa oplatí riskovať zdravie je práca a nákupy. Kašle sa na medziľudské vzťahy, na kultúru, na nejaký duševný rast. Keď ideš na koncert pod holým nebom si ten nezodpovedný, ale keď muklujes zavretý v továrni na výrobu nejakých nezmyselnych autosúčiastok (pričom ročne sa zosrotuje státisíce nových áut koli nad produkcii) tak je to akože v pohode.
@lujza123 najhoršie keď ľudí zaslepí strach, niektoré čo tu vykrikujú že HANBA, by vášho dedka nechali asi umrieť v nemocnici opusteného bez rodiny, lebo čo ak náhodou by sa niekto nakazil tou strašnou koronou...mne ak by niekto chcel zakázať navštevovať otca aby sa náhodou nenakazil tak ho pošlem niekam a nič by ma nezastavilo. A teraz si všimnite to "ak náhodou" čiže toľko zlých vecí sa narobilo a narobí počas tých opatrení lebo čo ak náhodou....
@malena vedenie nemocnice by si niekde poslala ? Nič by ťa nezastavilo ? Toto všetko sú len husté reči a tvoje kilometrové litánie sú len výkriky do tmy.
Sú nariadenia , ktoré treba dodržiavať . Či sa nám to páči , nikoho nezaujíma náš názor . Tak to je. Môžeš si niečo z toho vziať. Môžeš sa niečo naučiť . Ale tieto dristy ..... ak mi odpíšeš a bude to mať viac ako 4 riadky ani to čítať nebudem .
ak by ma pozvali tak hej :D
@lenocka12345 to si bud istá, že poslala, keby mi bránili vidieť svojho otca, ale teba o tom presviedčať nebudem, a je mi jedno či to čítaš alebo nie. A písať svoj názor si môžem, ty mi to zakazovať nebudeš, núti ťa niekto to čítať ?
@malena ukľudni sa prosím ťa . Nikto , ani ja ti nezakazujem vyjadriť sa a písať. To nikde nepíšem , ani si to nemyslím .
A čo by si vyriešila tým , že niekde pošleš vedenie ? No čo ? Žeby nič ? By ťa pekne krásne vyviedli a ešte aj políciu by zavolali kebyže robíš čoro moro. To je presne to , výkriky do tmy. Hustí sme , ale vyriešime niečo ? Nie .....

@abbey1 taky, ktory pozna situaciu na SVK aj v zahranici a vie, preco to malo na SVK zatial mierny priebeh, ale opatrenia to urcite neboli.
Zaujima ma, comu to teda pripisujes.
Tiez ockovaniu TBC ?