Je dôležitá cena zásnubného prsteňa?
Je dôležite cenu zásnubneho prstena?
Za kolko mám kupit taký prsteň?
@schoke chcela som len povedať, že treba dať pozor na to , čo priateľka zvykne nosiť.Či ma rada zlato, oceľ atď. Pre mňa je to tiež len symbol. Ja osobne zlato neznášam, takže mňa by to nepotešilo…. Radšej z chirurgickej ocele. Mama mi tak silou mocou na 18 zlatý prsteň kúpila, nikdy som ho nemala, leží v krabičke. Len preto, že tak sa to zvykne robiť? Škoda peňazí.
mam biele zlato, so zirkonom, viem aj kolko stal lebo som si potom riesila vymenu velkosti sama z dovodu priatelovej zaneprazdnenosti (zle poslali, velkost vedel, realne ale nebol uvedenej velkosti) … nie su to diamanty, je skor nenapadny, nestal niekolko stoviek eur ALE pocitalo sa mi ze prekvapil (prsten som si “nepytala”, urobil to dobrovolne 🙃), vybral sam (nepodsuvala som mu aky prsten by som chcela) a nebolo to pri prilezitosti ziadnej inej udalosti (narodeniny, meniny, Valentin, Vianoce… ) a vobec… pre mna je cena a kamene to najmensie co hra rolu… (dodam ze financie problem nie su, ani neboli, len mame ine priority kam a ako ich investovat - obrucky nakoniec tiez nebudeme mat asi zlate)
Ja osobne si na to potrpím, bolo by mi čudné keby som dostala snubák za 10 eur ale žiadnu scénu by som kvôli tomu nerobila... len by mi fakt prišlo divné, že prečo mi kúpil taký lacný prsteň, keď si kupujeme pomerne drahé veci, že či tie zásnuby nie sú dosť veľká vec ale je to len vec dohody a finančnej situácie.
@taga skvelo si to vystihla 🙂
Ahoj,pre mňa nebol zásnubný prsteň vôbec dôležitý. Vedela som,že 2 prstene nosiť aj tak nebudem,tak budúci manžel kupoval "len" obrúčky. Viackrát sa ma na to pýtal,lebo najskôr mu to nebolo úplne po vôli, ale napokon sa s tým vyrovnal. Manželia sme 15 rokov a tie obrúčky obaja stále nosíme.
Ja som si snubný vybrala sama nie preto ,bolo to take nečakane neplánovane manžel -vtedy ešte priateľ mi bol kúpiť darček k 25 a mne tam padol do oka nádherný zlaty prsteň v tvare kvietku z 13 kameňmi on si to všimol a o pár dni má s ním požiadal o ruku …
Takto bude mať naša jediná dcéra pamiatku 🙏❤️
@schoke závisí veľmi od vyvolenej, ja prstene nenosím som alergická na kovy aj zlato takže mne prsteň netreba. Niekto si na to potrpí ja by som sa snažila zistiť čo sa jej páči pripadne jej povedala že o čo mi ide a ak chce pekny prsteň podľa jej vkusu aby ho rada nosila nech ti pomôže vybrať. Vo sa týka ceny tiež podľa to čo vy dvaja chcete ja by som príliš drahy prsteň nenosila z dôvodu edte na niekto prepadne slebo ho niekde stratím nechám na umývadle na wc keď di budem chviet umyť ruky…
@schoke ja som pred 11 rokmi keď som bola na vš dostala 350 e snubný prsteň a dosť som sa hnevala keď som zistila cenu...bol dráhy...no a dostala som na neho alergiu a stoji v krabičke :( obrúčka je podľa mňa dôležitejšia.. teda ja som svoju za cele 10 ročne manželstvo nenosila rok,lebo som schudla a po roku som sa konečne dokopala dat zmenšiť ale stalo by to veľa a keďže mam kamienky mohli by vypadať...tak som ju dala na stredný prst a nosím ju tam 🙂 zalezi od ženy ale ja by som sa tešila aj 20e striebornemu
Ja som 10 rokov dozadu dostala zásnubný zlatý prsteň s jednym krasne osadeným zirkonikom za nejakých 120eur. Ešte len sme rozbiehali spoločný život, nemali sme nič len jeden druhého 😄
Mali ho vo výklade v jednom zlatníctve, zakaždým ked sme šli okolo som ho obzerala, strašne sa mi páčil. Dodnes je to pre mňa najkrajší prsteň aký som kedy videla ❤️
Veľa krát mi mm navrhol, že mi do neho dá osadiť diamant nech mám ,,zásnubák ako sa patrí" ale nie je mi to treba. Pripomína mi naše skromné začiatky a vôbec sa za neho nehanbím 😇
Okrem toho, nosím ho 10 rokov a ten zirkón stále vyzerá ako nový 😇
Pre mna cena dolezita nebola a dodnes si zelam aby kupil lacnejsi ako ten co kupil. Ani sa netrafil do farby kovu ani do mojho stylu. Neladi mi k obrucke a od svadby som ho ani nemala na ruke. Skoda penazi. Mne by stacil uplne jednoduchy zlaty s jemnym kamienkom a bolo by mi jedno kolko stal.
Podla mna nepočuvaj ženy čo tu rozprávaju že na tom nezáleží, su to presne tie čo bud snubák nedostali alebo dostali šunt. Ak netriete biedu, tak toto je vec do ktorej by si mal investovať. Ako kupovať za tri mesačné platy nemusíš, ale popravde ja by som sa za zásnubný prsteň za 100 € urazila keďže si to naozaj môžeme dovoliť. Okrem iného tým podľa mňa muž vyjadrí, že tá žena mu za niečo stojí.
Nenosím žiadne imitácie šperkov, nemám ich veľa, ale všetko sú kvalitné veci a to som očakávala aj od zásnubného prsteňa. Partner nakoniec trafil. Nemusí mať diamant, ale určite nie zirkón. Sú aj lacnejšie drahokami. A určite zlato.
Mne priateľ povedal že mi chce na vianoce kúpiť prsteň 😂 mala som si nejaký vybrať poslala som mu 4 obrázky on jeden vybral keďže nenosím žlte zlato tak je v bielom zlate z obyčajným kamienkom
Môj snubak stal 35€ a je z chirurgickej ocele.. priateľa by som zahlusila keby naše úspory míňal na také sprostosti ako je snubný prsteň 😅
@slovenka753 nehnevaj sa ale kazda jedna tu vyjadrila svoj nazor tak ako to citi a nie tak ako to vnimas ty a ja si myslim ze to ak niekoho milujes a chces s nim stravit zivot sa nemeria hodnotou prstena. Ale ano niekto to meria aj takto. Moja sestra mala snubny prsten s diamantom a manzel nestal ani za deravy gros.
@7slavka7 a ja ten nazor vyjadrit nemôžem? Ved ak máš partnera co neinvestoval do zasnubneho prsteňa a je to pre teba ôk tak v pohode. Za mňa to je vec do ktorej by buduci manžel mal investovať lebo od partnera očakávam aj to ze na mne nebude šetriť keďže ani ja nešetrím na ňom.
Pekny zlatý prsteň s drahokamom (ako som písala nemusí byť diamant) kúpi aj za 300e co nikoho nezruinuje. Ak je to pre neho veľa, môže nasporit. Napokon svadba ich pri súčasných cenách vyjde ďaleko ďaleko viac.
P. S. Ja neviem koľko môj stal, dostala som k nemu len kartičku s možnosťou výmeny a certifikát pôvodu diamantov.
@schoke zalezi od priatelky a tvojich financnych schopnosti. Ja mam zlaty, nosim ho prilezitostne. Nebol drahy a pre mna to dolezite nebolo. Bol to symbol.
@slovenka753 svoj nazor samozrejme môžeš vyjadriť, ale posúdiť každu ktorá má iný názor ako buď takú čo nič nedostala alebo dostala "sunt" ako píšeš tak to je dosť trapne, nemyslíš? 😏 Vieš nie pre každu je takáto vec dôležitá.. ja som si ten "sunt" (ako si nazvala lacné šperky) sama vybrala, nikdy som nevidela zmysel v drahých šperkoch a som rada že môj muž to o mne vedel.. keď ty áno, tvoja vec neurazaj však ženy čo to vidia inak..
@jana_eyre_2 a nosíš ho?
@slovenka753 áno nosím už 11rokov a vyzerá rovnako dobre ako keď bol nový.. tak isto nosím aj striebornu obrúčku ktorá stála 30€, manzel ju nosí tiež a sú bez zmeny už 10rokov..
Nosím všetky prstene čo mám rada na jednom prste, lebo inde mi vadia.. na fotke sú v poradí : na spodu je prsteň čo som dostala od mamy asi 20r dozadu, potom obrúčka a potom snubný prsteň..
@jana_eyre_2 tak aspoň ze tak. Lebo nie jeden príspevok hovoril o tom, že nevadí II ze bol lacný, aj tak ho nenosím.
Za mňa je to proste smutne ze ľudia nie sú do šperku ktorý budú nosiť celý život nie sú ochotný vraziť aspoň pár stovák.
Ja som dostala diamantovy a teda vobec sa za to nehanbim, je to symbol, ale teda striebornym by ma muz urazil, to poviem rovno.

Wow, nikomu nezalezi na prsteni,na tom ci vobec aky bude, aku bude mat hodnotu...
Tak za mna - muz v tej chvili ziada zenu o vsetko! A dava aj najavo, co pre neho znamena... a dava to najavo typicky, prstenom, tak to je.. pre mna prsten znamena vela aj ked ho nenosim... ale vzdy ked ho vidim, a mam prilezitost si ho dat, hned si spomeniem ako som sa citila, ked ma muz poziadal o ruku... ano, mam tam maly diamant, dostat v takej dolezitej chvili nejaky lacny prsten by pre mna osobne bolo velkym sklamanim.. ved nedostat uz pri takejto prilezitosti krasny prsten - tak kedy inokedy?? To nie je, ze vztah je o niecom inom, ano samozrejme! Ale prave v tej chvili, ked muz zenu ziada O RUKU,ved to je jedinecny zazitok, jedinecny okamih a podla mna si vyzaduje aj jedinecny prsten!
Samozrejme, je ine, ked ziada o ruku mlady student svoju skolsku lasku a nema na taky prsten peniaze... to su vsetko okolnosti..
Ak mas dobry prijem a mozes si to dovolit, kup pekny prsten s malym diamantom. Hovori to o tvojom postoji k tomuto dolezitemu zivotnemu kroku ❤