Je krajšie meno Ester alebo Elissa?
Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
My sme sa s manzelom uz davno dohodli,ze ak raz budeme mat dievcatko,tak to bude Ester 🙂 Takze v mojom pripade je vyber jasny 😉
jeminánku a to fakticky už nemáte čo iné na robote? riešiť takúto chujovinu? je to chujovina, ak sa neviem rozhodnúť, tak si pozriem nejaké info o tých menách a nebudem to tu riešiť s neznámymi ľudmi. bude to dcéra tvoja a tvojho manžela, predsa! presne ako písala @miriem veľmi by som ťa chcela vidieť ako zdôvodňuješ svojej dcére, že prečo má vlastne svoje meno... to už len začnime fotiť obsahy plienok detičiek a porovnávať si, kto má toho naloženého viacej, akej farby a konzistencie. je to podobná absurdita ako riešite v tejto otázke... 😖 😖 😖
Elissa jako EL, světlo...
Elissa
ester
jednoznačne Elissa 🙂 Aj Ester je pekné meno, ale Elissa mi príde vznešenejšie 😵 Má aj viac možností ako ju volať 😉
Elissa 🙂
Ester
mne sa nepáči ani jedno. sorry nechcem byť zlá, ale Ester je staré židovské meno dnes oblúbené najmä v rómskych osadách a Elissa? No pri dievčatku s takým menom si pomyslím, že mamka asi moc pozerala telenovely a podobné sladké sprostosti. Aj tak by ste ju volali Eli, to už rovno može byť Ela. Inak nerozumiem ani snahe pýtať sa na vybrané meno úplne cudzích ludí...tebe može byť fuk, čo si tu kto myslí, je to vaše dieťa.
Elissa mi príde krajšie.. a mimo iného Ester ako meno sa tiež rozbehlo... poznám vo svojom okolí už 3 nedávno narodené dievčatká s menom Ester... ale Elissa som ešte ani len nepočula... a je to prekrásne meno
😉
My mame Annu-Elise a aj ju tak volame, ziadne zdrobnelinky nic, proste tak ako je napisane v rodnom liste 🙂. Preto jednoznacne Elissa je krajsie pre mna...
Ester
Ja som mala meno pre moju dcéru vybraté už ako dieťa.Vždy som si hovorila,že keď raz budem mať dcéru,tak to bude Sofia.A kto mal vedieť,že o 15-20 rokov bude práve meno Sofia také in a že bude tak používané?mne to bolo jedno.Ja som to meno mala vybraté už veľmi veľmi dávno a nedala som ho svojej dcére preto,že to bolo a je akurát v mode,ale preto,že som po tom skoro pol života ,,túžila,, mať dcérku SOFINKU.
Takže ja ti radím, rozhodni sa podľa tvojho srdca a tvojho vkusu.Čo sa tebe najviac páči a nie nám alebo iným ľuďom.Bude to tvoja dcérka,ty a tvoja rodina ju tým menom budete volať.A to meno jej ostane na celý život.Možno keď sa ti bábätko narodí,tak ju pomenuješ aj tak ináč,pretože tvoje vybraté meno sa k bábu nebude ,,hodiť,, Pri synovi som napr. mala vybraté iné meno a nakoniec sme dali úplne iné.držím palce,nech sa rozhodneš správne.
k obom musi byt pekne aj priezvisko🙂aby to neznelo smiesne🙂ale obe su coool.ester je zvlastne krasne,elissa take viac dievcenske🙂
Mena ako Ester, Evelin,Elissa,Ella su krasne my mame doma krasnu Elišku,ak budem mat druhu dcerku co este neplanujem 🙂 ,tak urcite z tychto mien a este sa mi paci meno Zoja 😉
Ja osobne som za ESTER. Máme jednu 1/2 ročnú v rodine 🙂 Voláme ju Ester, Esterka, Esty/Estynka, Esterinečka, Esterházinečka 🙂 No vyber si aké len chceš 😀
a ako ju budete volat? Ester mozno Esterka, ale Elissu? Eliska? to uz moze byt aj Eliška 😉
Asi elissa,no je to podobne melisse,ester je klasicke zidovske meno,mozno preto ho inak ludia vnimaju,inak je aj to pekne. Alebo skus hladat este nejake,malo by to byt meno pri akom by si o inom ani neuvazovala,aspon u mna je to tak 🙂
mne sa paci Elissa a mozte ju volat Eli..je to pekne,vybrala by som si to skor,ako Ester
Ester mi znie prilis tvrdo, Elisa sa mi paci, velmi, ale ak by som planovala zit na Slovensku, tak pojdem podla Bernolaka, pis ako pocujes = s jednym "s". 😉
prepac,ale mne sa nepaci ani jedno .kazdemu sa paci nejake ine, pre kazdeho je to jeho Naj. my mame Sofiu a Zaru a ine mena by som ani nedala. keby sme mali este jedno dievcatko,tak by sa volala Zoe.
ale takto sa pytat cudzich ake meno ma mat tvoje dieta, by som sa nepytala. vy sa musite rozhodnut a nie baby na MK ,aby vyberali tvomju dievcatku meno. 😉 moj nazor
Ahojte mne sa páči meno Ester lebo aj moja dcérka sa volá Ester,je šikovná,pekná,dobre sa uči,vždy chce byť 1-prvá 🙂 milujem to meno... Elissa je podla mna čudne a škarede menooo 😖 pripadá mi take cigánske ako aj Emilia 😒 A Eszter znamená hviezdu... *
podla mna elissa krasne meno å ester sa mi nepaci. fakt nudim povedat ze ked budem cakat dievcatko ja vobec nemam ziadne meno.
urcite je meno Elissa ovela krajsie ako Ester...ak by som sa mala rozhodnut urcite by som vybrala Elissu 🙂 ale napriklad aj Sarah je krasne meno 🙂 keby som mala este jedno dievcatko tak sa urcite vola Sarah 🙂
Obidve sú krásne aj Ester aj Elissa. 😉
Elissa sa aj mne skor paci 🙂 ale tebe sa musi najviacej pacit meno ktore das 😉
Elissa !!! na 100%
urcite Elissa..🙂 Ester je židovské meno, mne sa moc nepáči.. Ale niekomu inému sa možno páči.. Elissa na mna posobí tak vznešeno 🙂

Obe mená su podla mna velmi pekne... Ja by som vam este doporucila prestudovat si charakteristiky oboch a zvazit aj to.. Nase krstne mena nam totiz v istej miere urcuju nase danosti. A taktiez mozes skusit dat na materinsky vnutorny pocit, ja som mala pred tehotenstvom pre chlapca vybrate ine meno a nakoniec, ked sme sa dozvedeli, ze cakame chlapceka, bolo mi jasne, ze ine ako to, ktore som nakoniec nahodou niekde zbadala bude pre drobca to prave... povodne chcene som uplne vylucila a s odstupom rokov mozem povedat, ze mu sadne ako uliate 😉