Je krajšie meno Ester alebo Elissa?
Ahojte,
som v 22.tyzdni a cakame dievcatko. Problem je v tom, ze sa nevieme rozhodnut pre meno. Viem, ze este mame cas, kym sa narodi, ale chceme ju volat uz v brusku tym spravnym menom. Od zaciatku sme mali vybrane meno Sofia, ale to nas preslo hned, ako sme sa dozvedeli, ze je to najpouzivanejsie meno na SR. Nechceme jej dat meno, ktore bude mat kazdy... A tak sa nam zapacili mena Ester a Elissa, k priezvisku sa hodia obe, len neviem, ktore je krajsie a menej pouzivane. Ludia reaguju na meno Ester nejako divne.... neviem preco... ved je to krasne meno.... a tiez som mala pocit, ze je to netradicne meno, ktore sa tak casto v dnesnej dobe nedava...ale pomaly zistujem, ze ani to meno uz nie je az take jedinecne, ako som si myslela, a ze ho ludia zase zacali davat svojim detickam. Tak neviem... este skor sa mi pacilo aj meno Eliška a Olívia, ale manzelovi nie... tak sme ostali pri tych dvoch... Budem rada, ak vyjadrite svoj nazor... dakujem 🙂
Určite som Ester, je to krásne meno. Jednu máme doma. 😵
Elissa🙂
elissa je krajsie...ester je priam hroza, prepac!
Elissa...jednoznacne.. 😵 ...spytaj sa dcery v brusku...na ktore zareaguje,to dajte.u nas vyberal tatino meno pre jeho princeznu.. 😔
Esterka, znamená to "hviezda" 😉
a co tak dat obidve mena ked sa nevies rozhodnut aj to sa da... 🙂 a ked bude mala velka moze pouzivat to ktore sa jej bude pacit viacej 😉
Elissa jednoznačne
To mi pripomina mna...mala som vybrate dve mena 😀 Ester a Elisa. rozhodla som sa az po porode 😀 moja krasna dcera sa vola ELISA
som za Esterku, poznam jednu ma krasne dlhe vlasky,ma 7 rokov a hra na flautu,podla nej sa mi velmi zapacilo toto meno
obe sú pekné a dokonca na E je ešte krajšie (podľa mňa) Emily 🙂
ked tak sa mi paci Eliza a nie Elissa , sme na slovensku a vyznam je ten isty ....
ale Ester je urcite viac poeticke ... zavisi o co ti ide...
Elissa a to z jednoduchého dovodu -elis, lisa, liska....Ester - steri, sterka, stera, esti, esta, estera 🙄 😀
To ju chceš potom predať a hľadáš záujemcov, ktorým by sa páčilo jedno alebo druhé meno ? Aj keby si jej dala meno Klávesnica, ostatným to môže byť sedem. Bude to vaše dieťa a záleží iba od teba a od parnera aké meno jej vyberiete. Musí sa páčiť vám a nie susedom alebo neznámym (anonymným) mamičkám na MK. Nie si jediná mamička, ktorá tu dáva - prepáč- takéto hlúpe a primitívne otázky. Zachvíľu tu budú otázky tipu : mám dať synovi zelené alebo modré ponožky do škôlky ?
baby, ktore mate Ester, chcem sa opytat kedy oslavujete meniny? 12.4.???dakujem
Ester
Najlepšie by bolo, keby si vedela, aké meno by sa páčilo Tvojej dcérke.....Daj jej také meno, ako má napr.Tvoja mama alebo babička a máš po probléme...
ako pre koho
Mne sa páčia aj Ester aj Elissa, Esterka teraz letí, Elissu zatiaľ žiadnu nepoznám.
Chcela by som vedieť váš názor na 2 mená medzi ktorými sa rozhodujeme a termín pôrodu už horí - 24.4.13 takže som bezradná.
Takže buď Hugo Eisner , alebo Max Eisner ?
Veľmi pekne ďakujem
Mne sa páči : Esterka a Max Eisner 🙂
Elissa je krásne 🙂 /nič proti menu Ester, je veľmi pekné, ale keďže sama mám meno končiace na r a vždy mi k nemu pridávali na koniec to a, čo mi samozrejme vadilo, tak ja by som dcérke nikdy nedala takéto meno - ale to len môj názor/ 🙂
ahojky obe mena su kasne ale ja by som sa priklonila Eliss je to take sladke meno pre dievcatko...take ine...roztomile......ja mam znamu a ona ma Eliss a volaju ju velmi pekne.....napr. Elli, Lilli,a dokonca aj Sisi.......ale hlavne sa rozhodni podla seba ako ty to citis.....napr. ja som sa rozhodla v den porodu uz ked som mala rodit lebo som uz musela 🙂 rozhodovala som sa medzi Laurou,Sarou a Ninkou .....a mame Ninku a kazdy mi chvali ze je to pekne meno.....ale je to uz na tebe....pa pekny den prajem
mne sa meno Ester absolutne nepáči , to je ako pre mačku 😀 ale každy ma iny vkus, Elissa by podla mna bolo v pohode.. 🙂
ani jedno. na meno ester reaguju ludia divne preto, lebo estera meno bolo aj volakedy a vzdy to bola len estera. ako jej budete hovorit? asterka, astika a podobne blbosti vam okolie povymysla take, ze vam z toho bude az zle. a Elissa. preco? tak potom uz radsej Eliška, co je normalne meno, ale nie Elissa. jejda. ako jej budete hovorit? ludia si v dnesnej dobe vymyslaju mena, ktore akoze nikto nema, ale potom to da jeden, druhy, desiaty a nevedia, ako to dieta maju volat a tie zdrobneliny, co ludia povymyslaju su hrozne. nemyslite si, ze babka, suseda, ucitela a pod jej budu hovorit Elis. aj tak bude Eliška, lebo si to poslovencia. dajte radsej normalne nase meno, ktore bude normalne aj o 20 ci 40 rokov. davate to meno cloveku na cely zivot a nedavate ho pre seba na chvilu, lebo teraz sa vam paci.
mne sa pacia mena-Tamara,Lilien,Alexandra a su malo rozsirene
ja to nejako nechapem ako sa to hrozne rozmohlo davat taketo mena ako z telenoviel...ale je to kazdeho vec, pre mna su krasne slovenske mena ako Anna (ja sa tak nevolam moj nick je len moja tuzba mat raz Anicku)... takze mne sa skor paci tá Olívia, aj Eliška, ako si pisala v uvode... pre mna je slovenskemu dievcatku normalne dat slovenske meno a nie sa opicit po ostatnych. O chvilu niekdajsie "otrepane" mena ako Katarina, Anna, Mária a pod budu normalne vynimocne...
Ester jednoznacne.Ja mam Miu a nelutujem vobec ze som jej nedala meno Anicka -take obycajne a starodavne.
ahoj ak sa mozem vyjadrit velmi vela mien je krasnych a najlepsie si vobec nepytat radu od inych a hlavne sa vobec nechvalit ake meno davas dietatku lebo su aj taky co ta predbehnu a daju ho svojmu,presne preto by som sa tu vobec nepytala o nazor na meno tuna na koniku lebo ako citam tak som z toho len rozculena 🙂 takze fakt rozhodni sa sama a verim ze spravne a mozno to nebude ani jedno z tychto mien drzim palceky aby hlavne bola dcerka aj maminka zdrave a je jedno ake mena mate vsetko dobre 🙂
Ja mam Anicku a nelutujem, ze som jej nedala mena ako Zoe, Mia ci Liana. 😀 a dalsiu budem mat Alexandru. No k veci.... 😀 mne sa z uvadzanych paci Elissa

Elissa, jednoznačne 🙂