Je krajšie meno Fatimka alebo Noemi?
Cakam dievcatko a mam posledny mesiac na rozhodnutie ktore z tychto dvoch mien vyberiem a cim viac blizi porod tym som viac zmetena . Pomozte mi prosim 🙂 Dakujem za kazdy nazor
Prepáč ale pre domáce zvieratká sú nádherné obe, ale pre dieťa ani jedno
ahojko!! či sú tie mená pekné alebo nie, či sa to maminkám páči alebo nie (ospravedlňujem sa všetkým!!!), TO JE JEDNO!!!!
Je to tvoje miminko, a daj si meno také aké sa ti páči!!! či sa bude volať Noemi alebo Fatima, bude to tvoja dcérka, tvoj anjelík, s menom ktoré sa tebe páči!! Nenechaj sa odradiť!! Však nedáš asi kvôli ostatným meno, ktoré sa Tebe nepáči, a potom ťa to bude mrzieť!!! ☹
Ja som odmalička povedala budem mať syna a bude sa volať Nikolas.Nenechala som sa odradiť!! ani s tým že všade naokolo sú Nikolaskovia....Dala som si meno : Nicolas a ešte k tomu aj s písmenom ,,c,,!!!
A som najšťastnejšia (.....samozrejme to hovoria všetky maminky) maminka na svete s mojim Nicolaskom!!! 🙂
A je mi jedno kto si čo myslí! Je to tvoje dievčatko!! 🙂 Bude nádherná aj s menom Noemi, aj Fatima!! 🙂
Ale keď si prosíš poradiť, ja by som si dala asi Noemi 🙂
Dúfam dáš vedieť....keď bude čas, ako si sa rozhodla! držím palce!! 🙂
@noeminka28 ahoj, tak skús vybrať podľa toho, aké má to meno význam😉...
Fatima ž. z arab. fatama brať dieťa od pŕs, teda "od pŕs odlúčená" ...
Noe m. - Noema ž. z hebr. Noah pokoj, odpočinok, no(h)omí príjemný, rozkošný, staršia podoba žen. mena bola Noémi
mne osobne sa páči (bez ohľadu na význam) Noemi ...ale nikdy by som ju nevolala Noemka...
Jedno horšie ako druhé. Ale ak je to nutné, tak Noemi. To znie o čosi lepšie. len aby Ti sedelo k priezvisku. Noemi Fazuľková.
niekomu sa strasne pacie tieto typy mien, no mne teda vobec, ale ked niekto velmi chce take dat ,tazko sa mu radi inak🙂
Zase konikovske mamicky maju pomenovat cudzie dieta... 😝 Podla mna daj Fatimka Noemi ....-ova, to bude asi najlepsie, teraz je v mode mat 2 mena, tak aby si bola uplne "in". 😀
fatimka? 😝
fatima je hrozne prepac skor noemi ked tak alebo ine
A priezvisko bude ake?
sorry ani jedno :((((((((((((((((((((((
Jedno horsie, ako druhe 👎
Svojej dcere by som nedala ani jedno, ale ak sa mam rozhodnut, ze ktore je krajsie, tak urcite Noemi..
Nechápem prečo mamičky dopredu nerozmýšľajú nad tým ako meno môže ovplyvniť život dieťaťa, veď s ním bude celý život žiť, moja kamoška dala dcére meno Lesana a poviem Vám, že malej nebolo moc príjemné keď sa raz pri nich zastavil psíčkar a volal na psa Lesana ☹ Fatima sa určite na slovenské pomery nehodí, to už fakt radšej Noemi, len dúfam, že máš nejaké čisto slovenské priezvisko a nebude sa jej to vôbec hodiť ☹ Potom tu nepíš ako máš vyriešiť problém s tým, že sa deti smejú tvojmu dieťaťu ...
Najlepsie tu na tomto fore je, ako kazdy tvrdi, ako je strasne dat k slovenskemu priezvisku cudzie meno. Akoze co je na tom take strasne??? Nechapem, to existuje nejaky zakon, podla akeho sa davaju mena? Preco by nemohlo byt k slovenskemu priezvisku zahranicne meno? Lebo to znie cudne? A co na tom znie cudne? V zahranici sa vobec neriesi, ci ma niekto meno aj priezvisko z jednej krajiny. Ked sa niekomu paci slovenske nech da slovenske, ked zahranicne nech da zahranicne. A je uplne jedno ake ma priezvisko, vobec nerozumiem, preco by sa malo hodit k priezvisku a co je to "hodit" ? To ze niekto povie hodi sa ti to k sebe, neznamena ze to tak je, ved na to nie je ziadne pravidlo, co sa hodi a co nie. Asi tu viacere zijete v 80. rokoch. Mne sa napr. vobec nepacia chlapcenske slovenske mena, tak som dala synovi meno, ktore je aj u nas ale ja som mu dala zahranicnu verziu a zase dcera ma slovenske meno a co je na tom??? Mamicky mudrlantky, vy ste urcite dali najkajsie mena svojim detom, ale to kazda mama povazuje to, ktore dala dietatu za najkrajsie a druhemu sa moze zdat otrasne....Tak nekritizujte.
Ja by som sa nechcela volat ani jednym menom. Ty ano?? Tak sa daj premenovat trebars aj na Fatimka Noemka, a dietatu vyber normalnejsie meno.
Pred MD som učila v Špeciálnej ZŠ. V triede so mala 6 žiakov - Armanda, Pamelu, Jessiku, Fatimu, Peťka a Helenku. Hádaj kto bol kto? 🙂 😉
Nechcela by som sa volat Fatima, ani Noemi. Ale ked by to boli posledne mena na svete, tak asi radsej Noemi. Fatima mi pride uz fakt dost uletene.
Noemi je krásne meno.Takže to.A tie veci,ktoré sa ani čítať nedajú si vôbec nevsimaj😉
manzel je moslim alebo Ty? Ak zvazujes meno Fatima? Budete mat aj prinaleziace priezvisko? Do uvahy treba brat prostredie, do ktoreho dieta privedies a rovnako aj priezvisko, ktore dieta po narodeni dostane. Mena maju spolu navzajom korespondovat. Niekedy je originalita na skodu veci. I ked, Fatima je jedno otrepane a uplne bezne meno v islamskych krajinach, nic originalne. Casto sa povazuje za obdobu nasho mena Maria.
Noemi....hm, tiez je na zvazenie k akemu priezvisku. Ak by si sa aj pre jedno z tychto mien rozhodla, ja osobne by som sa vyvarovala zdrobnovania. Fatimka ani Noemka dobre neznie, Noemi z tohto pohladu vychadza este horsie. To sa ani zdrobnit neda, ludia vsak k tomuto tendenciu maju a meno budu zial prznit. Aj na toto pamataj. Takze zvaz este svoj vyber. Vyberat meno nie je jednoduche, najma s ohladom na fakt, ze je to viac menej na cely zivot a je nasou neoddelitelnou sucastou. No, mas to tazke. 🙂 😉
Este mi neda k tej Fatime. Zvaz aj celkove dianie vo svete. Ak aspon minimalne sledujes co sa deje, tak vies ako narasta averzia voci moslimom, ako sa spajaju s terorizmom a toto meno mat v dnesnej dobe v pase, asi by mi nebolo vsetko jedno. Nechces, aby na tvoje dieta niekto raz hladel skrz prsty a predsudky len kvoli menu, vsak nie? Clovek nikdy nevie....
Noemi...
Neviem akeho mas manzela, ci zijes na SVK..alebo niekde v zahranici...ale urcite len ked tak laicky si porovnam tieto dve mena...tak mi pride Noemi "krajsie"..ako Fatima...
mamicka sa pytala na nazor, ktore je podla vas krajsie a nie na to, ci by ste vy dali take, alebo onake meno.. je jej vec, ake meno vyberie pre svoje dieta... a ked sa vam nepaci, nevyjadrujte sa, ale nemusite do nej vrtat, aby nedala ani jedno, lebo to, alebo hen to... staci poradit, ktore sa vam viac paci, alebo radsej nic nepisat...
že meno sa musí hodiť ku priezvisku .. to kde ste počuli ? však raz sa to dievčatko možno bude chcieť vydať nájde si nejakého ... ja neviem .. ale kedže sa jej nebude hodiť meno tak radšej si ho nevezme ? však trošku rozumne, meno si vyberte také aké sa vám páči a nehľadte nato či sa niekomu páči či nie .. poradte sa doma, s rodinou a nie s cudzími... môj názor je taký, že tie mená sa mi nepáčia.. ale každému sa niečo iné páči, takže si len doma sadnúť a pozrieť ešte raz kalendár ..
Tzko povedat, ak sa volas Kapustova tak je to aj tak jedno 😀
Noemi je ešte v pohode, ale Fatima... 😝 Raz to dieťa možno bude mať seriózne povolanie a takéto meno môže akurát tak vyvolať úškrn u kolegov. Predstav si, že bude advokátka s takýmto menom... nejaká JUDr. Fatima Haluzová... príklad. Akú vážnosť bude vzbudzovať 😀 Alebo si predstav, že prídeš hoci len na úrad práce a vybavovať ťa bude úradníčka Fatima Kováčová... Pôsobí také meno seriózne? Na mňa nie... Poznám dospelé ženy s menom Carmen, Rút, Angelika - dve sú lekárky, jedna Ing. a v spojení s titulom tie mená znejú strašne komicky 🙂
Nič proti, ale pri niektorých menách akoby rodičia neuvažovali nad možnosťou, že to dieťa raz bude dospelé ☹ Nebude naveky rozkošne ležať v kočíku, ale raz bude žiť svoj život, na ktorý potrebuje normálne meno... Takéto mená ako aj Fatima len vyvolávajú posmešky a úvahy o tom, ako k takému menu rodičia prišli, aká telenovela vtedy fičala a čo sú tí rodičia zač.. prípadne, povedzme si narovinu, akého sú etnika....
To je vidiet,zw si zmatena. Taketo meno moze vymysliet len romska mensina z Lunika 9. Si kompletna? Preco ludia nicia zivot svojim detom drbnutymi menami?
Z týchto dvoch mien, by som zvolila radšej Noemi.
Suhlasim. Meno je vec vkusu, ALE to dieta raz dospeje a bude chciet vykonavat seriozne povolanie, PLUS ak mate aj hodiace sa priezvisko, raz sa vyda... takze by to chcelo univerzalne meno. Ja neviem, co vsetkym hrabe, v USA je bezne pomenovat dieta Apple, Summer, North, tak to pride aj k nam? Ze sa bude volat Hruska a pod.? Nechcem byt posmesna, len nevidim dovod, preco sa v tomto opicit, ked mame tolko krasnych mien. Navyse, sama si skus predstavit, ako by sa Ti s takym menom zilo. A veru, ako to bude posobit, ked bude mat dcerka 40, 50, 70.....
Ani jedno....

ani jedno meno nie je pekne