icon

Je neslušné nedať babke darček?

Včera o 10:25

Babka oslavovala narodeniny a bola dost sklamana, ze bratranec jej nedal ani len bonbonieru, jeho sestra zas dala nejake moscato za 3 eura. Pritom pojedli, popili, riadu nechali.
Oni na Vianoce aj na narodeniny od babky dostali peniaze.
Babka bola sklamana. Ona to berie ako slusnost, nejde jej o dary, ale skor o ten princip.

Strana
z2
janinah
Včera o 14:58
@marsmykkok

@anonym_da4236 Práve preto píšem že či povie čo chce. A iné je babka 60 ročná a iné 70 plus, ty si predpokladám tá mladšia... Naozaj moja babka nechcela nič lebo proste mala čo chcela, novým veciam nebola otvorená, sošky tiež nevyužila, oblečenie tiež, takým ťažko kupovať.
@janinah No práve moja babka bola taká že keby kúpim novú super ľahkú bude aj tak používať tie staré žmolkové, s takými ľudmi ťažko. Preto proste sme kupovali len drobnosti ako dezerty a také

@marsmykkok takze radsej nekupit,neskusiť...no,aj tak sa dá

anonym_da4236
Včera o 15:32
@janinah

@marsmykkok takze radsej nekupit,neskusiť...no,aj tak sa dá

@marsmykkok
@janinah Presne.. poukážku na nákup bežných potravín by určite využila, ale načo rozmýšľať..

biba_18
Včera o 16:01

určite to neboli prvé narodeniny a určite nedávajú darčeky ani ostatným..
u nás to máme rovnako…
najmladší darčeky nedávajú…
ani všeobecne mimo vianoc a okrúhlin darčeky nedávame…

marsmykkok
Včera o 17:05
@anonym_da4236

@marsmykkok
@janinah Presne.. poukážku na nákup bežných potravín by určite využila, ale načo rozmýšľať..

@anonym_da4236 Tak v dedine kde žila boli len súkromné potraviny a tie poukážky nemali. Jasné ak má niekto pred domom Lidl alebo Tesco je to dobrý darček tá poukážka. Potom ešte vyzerajú dobrý nápad vitamíny, ale zase úprimne starší človek s už nie najlepšou pamäťou a kopou predpísaných liekov má čo robiť aby bral vôbec tie životne dôležité lieky, nie mu pridávať na starosť ešte vitamíny... Teda pri starších 70 plus ani tie vitamíny za dobrý nápad nepovažujem. Naozaj len tie potraviny, víno, dezert, káva a tak...

2691
Včera o 17:55

@anonym_autor niektorí ľudia sú takí tupí a lakomí, ....

2691
Včera o 18:01
@marsmykkok

@anonym_autor Druhá vec je čo babke kúpiť? Povie babka čo chce? Lebo ja by som nehanila za fľašku za 3 eurá, za mňa stačí kvietok a tá fľaška alebo dezert lebo takým starým ľudom ťažko niečo kúpiť. Moja babka mala tiež zbierku nenosených papáč a pyžám čo podostávala. Keby aj kúpiš nové obliečky, uteráky, oblečenie oni budú nosiť to staré... Teda za mňa vnuk mal aspoň kyticu doniesť, ale že ty riešiš hodnotu fľašky mi ok nepríde čo dala vnučka...

@marsmykkok mali jej dať peniaze do obálky,aspoň po 100 €. Babka by ich s radosťou minula na ďalšiu oslavu.

anonym_da4236
Včera o 19:23
@marsmykkok

@anonym_da4236 Tak v dedine kde žila boli len súkromné potraviny a tie poukážky nemali. Jasné ak má niekto pred domom Lidl alebo Tesco je to dobrý darček tá poukážka. Potom ešte vyzerajú dobrý nápad vitamíny, ale zase úprimne starší človek s už nie najlepšou pamäťou a kopou predpísaných liekov má čo robiť aby bral vôbec tie životne dôležité lieky, nie mu pridávať na starosť ešte vitamíny... Teda pri starších 70 plus ani tie vitamíny za dobrý nápad nepovažujem. Naozaj len tie potraviny, víno, dezert, káva a tak...

@marsmykkok Ja som tá staršia 70+😀, ale portfólio mám širšie..aj parfém poteší, kabelka, hodvábna šatka, nepohrdnem ani wellnessom😀. Príde mi to také smutné, mysliet si, že staršej žene treba papuče, alebo ladvinak .

biba_18
Včera o 19:42
@anonym_da4236

@marsmykkok Ja som tá staršia 70+😀, ale portfólio mám širšie..aj parfém poteší, kabelka, hodvábna šatka, nepohrdnem ani wellnessom😀. Príde mi to také smutné, mysliet si, že staršej žene treba papuče, alebo ladvinak .

@anonym_da4236 moja svokra prisahám už posledných 15-20 rokov hovorí že nič nepotrebuje. fakt, už asi od 60-ky…
kupovala som jej veci ako mame - krémy na oči, hodvábne šatky, peňaženky, všetko možné - buď dala dcéram alebo nenosila, vykvajzla som sa na to…

anonym_29e4e8
Včera o 19:57
@anonym_da4236

@anonym_da4236 Tak ja poznam vela takych zien po 70, co len doma sedia v zastere pri TV a nic nechcu, nic nevedia, nic ich nebavi atd. Super, ze su aj vynimky🙂

anonym_da4236
Včera o 20:31
@biba_18

@anonym_da4236 moja svokra prisahám už posledných 15-20 rokov hovorí že nič nepotrebuje. fakt, už asi od 60-ky…
kupovala som jej veci ako mame - krémy na oči, hodvábne šatky, peňaženky, všetko možné - buď dala dcéram alebo nenosila, vykvajzla som sa na to…

@biba_18 Uznávam, aj také sú, čo s nimi..

Strana
z2