Je svadba v 18 rokoch priskoro?
Ahojte baby, chcem sa spýtať že, som s priateľom 3r, 2mes, a zasnúbený budeme v marci už 1r 5mes (dlho) a chceme mať svadbu v októbri. Chceme veľmi sa sobášiť, už sme čakali dlho na tento okamih. bývame spolu, snúbenec pracuje, ja študujem (uvažujem aj nad VŠ), robíme všetko ako treba. len ma celkom zaujíma ako majú pohľad na to iný ... Že 18 ročná nevesta a 21 ročný ženích sa vydávajú... . Sme obaja pripravený, deti ešte neplánujeme blízkej dobe, a chceme si užívať života. Ale, cítime sa na to, že by sme sa mohli sobášiť. len by ma zaujímalo aký majú pohľad na to druhý, či to na Nich nepôsobí priskoro, alebo že je to už dobrý nápad... . Napíšte mi Či ste sa aj vy vydávali v takomto veku. Ďakujem za odpovede!!! 💗
@margotka17 ona ma 33 q 8 ročne decko. Mala aj manžela, neviem ci už sa rozviedli, neatarqm sa
začali ste spolu ako deti, vlastnosti, ktoré vás navzájom zaujali, nemusia o pár rokov (keď dospejete) stačiť ku šťastiu... Viete, čo manželstvo skutočne znamená, že to nie je len to, že sa kvôli sexu nebudete musieť skrývať pred rodičmi? Navyše, máte poriešené praktické otázky? Bývanie - v detskej izbičke niektorého z vás to dlhodobo fungovať nebude, máte vlastné bývanie? Financie - pracujete, máte dostatočný príjem na normálny život?
Áno pôsobí to skoro na mňa.
Ste spolu krátko, po 20ke sa menia ľuďom názory, ciele hodnoty.
Aby ste potom nechceli každý niečo iné od života potom.
Ja by som vám odporučil počkať.
Ďakujem všetkým, za príjemné aj nepríjemné názory alebo správy.
vážim si toho, ale myslím si a cítim to tak nie len ja ale aj snúbenec.. že, sa zoberieme. Verím, že to bude na dobrej a krásnej ceste. Veď ako sa hovorí: berieš si svoju polovičku v dobrom aj v zlom v zdraví či v chorobe a ďalej viete.😁
Ešte raz, Ďakujem všetkým.❤️
Ja som sa vydávala skoro 19ročná a muž mal 22. Sme spolu 30 rokov, z toho 26 manželia. Chodili sme spolu od mojich 15-tich.
My sme spolu od mojich 19 a priatel mal vtedy 17. Obaja sme si spravili VS, brali sme sa, ked som mala 29, on 27. Ale hned sme chceli aj deti uz v tom case. Ale viackrat sme mali krizu, najprv vztah na dialku, jeho studijny pobyt v zahranici, pol roka bol prec. Potom take, ako moj zaciatok podnikania, on este studoval...A my sme tam mali este duchovne veci v tom, rozdielni sme boli v tomto, takze boli sme aj tesne pred rozchodom, ja s depresiami a nakoniec mi pomohol po duchovnej stranke dost. A to nas potom celkovo spojilo a pochopili sme, ze nikto lepsi pre neho a pre mna proste nie je. Sme spolu uz cez 20 rokov dokopy, tento rok to bude 13 rokov co sme manzelia. Neviem, ako by to dopadlo, keby sme sa hned vzali. Tazko povedat. Vy musite vediet, ci Vam to vsetko klape, ale zase, pridu veci, ktore nepredpokladas, este by som mozno pockala, aspon po skoncenie VS.
Autorka, ešte si nám neodpovedala na naše otázky.
To je veľmi individuálne...moji rodičia sa brali keď mala mama 17. Majú pekne manželstvo. Tiež mám kolegyne a aj bývalú spolužiačku, čo sa brali hneď po strednej a sú pekne spolu. No poznám aj páry, ktoré sa rozviedli, lebo mali pocit, že chcú ešte spoznať niekoho iného, prišli nevery...toto sa nedá súdiť podľa veku 🤷
Ja by som pockala do 25-26tky. Mne sa "vyjasnilo" cca v tom veku a zmenila som vsetko, aj partnera 😁.
@bielasovicka ona tu predsa nie je na výsluchu. 😀 A v niektorých rodinách svadbu platia rodičia. Tradične.
zamna ANO.vezmite sa ak sa lubite uprimne.
@lenkakravcova sú tu aj iné otázky, nielen moja
Osobne by som do toho nešla, a to som vydatá za muža, ktorý bol môj prvý a jediný partner, od 16 - tich.. či to vydrží, je naozaj individualne, ale osobne z tých mladých ozaj nepoznám nikoho, komu by to vydržalo a rozvádzali sa. Druhým dychom rýchlo dodám, že to boli zvyčajne prípady, kedy "sa muselo, lebo sa patrilo".
Akože tretiačka na strednej?
No v dnesnej dobe to viacerym pride skoro. Ak vies odpovedat na vsetky otazky "ano" tak potom vam nic nebrani v peknej buducnosti. Mate vlastne byvanie ? (nie u rodicov alebo na podnajme). Mate staly financny prijem tak aby ste vedeli zit v spolocnej domacnosti ? Mate financnu rezervu ak by sa stalo, ze zostanes na materskej ? Byvate samostatne bez financnej pomoci rodiny spolu viac ako 2 roky ? -Ak nie, mozno sa oplati este par rokov vydrzat so svadbou. Kludne si obaja dostudujte aj vysoku skolu ak mate v plane, kludne spolu byvajte, cestujte a spoznavajte svet. Treba spolu zazit aj riesenie problemov aby ste sa realne spoznali. Drzim palce do spolocnej buducnosti.
Co ta po druhych a co si myslia? Ked to tak citite a lubite sa, smelo do toho. Ved keby nieco, rozviest sa da vzdy.. 🤣
V oktobri budes 18r, cize stale SS. Tvoji rodicia co nato?
Ja som sa vydávala v 19,,zamilovanosť neskutočná,myslela som,že do smrti......Ale potom bohužiaľ ,,chcel skúsiť aj iné ,keďže ja som bola jeho prva.......boli sme 13rokov manželia....Teraz má už druhú manželku,i keď si myslím,že nie poslednú....Podľa mňa je to skoro,,,,,Sama si ešte dieťa.

Je to len na vás za mňa je to skoro.