Je svadba vo veku 23 a 24 rokov priskoro?
Ahojte… je podla vas skoro mat svadbu po dvoch rokoch chodenia? Vek 23 a 24.
Ak to má vyjsť, tak to nie je skoro. Ak to nemá vyjsť, aj keby si sa v 40tke vydala, tak je to skoro. 😅
ja som sa vydávala presne v tomto veku, moje spolužiačky zo strednej boli už 5 rokov vydaté s nmalými deťmi
Záleží od situácie a vášho nastavenia, len by musíte vedieť, ale keď sa tu pýtaš, asi tam nejaká pochybnosť bude, tak skús porozmýšľať čo to je 😊 mne sa v tomto veku zdá po 2 rokoch celkom rýchlo (tie 2 roky sú este stále to ružové obdobie a vek okolo 23 bol stále vek, kedy som sa dosť formovala a menila), ale to je len môj subjektívny pocit na základe mojich skúseností
Podľa mňa, ak niekto:
- je dospelý
- ma prácu (rozumej plný úväzok)
A zároveň naťahuje chodenie na dlhšie než 2 roky, tak len naťahuje druhu stranu. Po 2 r v dospelosti, po škole, musí človek vedieť co chce. A buď chce toho druhého a vezmú sa, alebo rozchod.
Nie, nie je. Ale keď máš pochybnosti a potrebu pýtať sa cudzích ľudí, tak áno, je to skoro.
Niektorí sa berú po dvoch týždňoch chodenia, niektorí po 10 rokoch a niektorí po 50-tich. Niektorí v 18-tke, niektorí v 30-tke a niektorí v 60-tke. Niekomu to vydrží a niekomu nie. Ak vy dvaja máte pocit, že je to tak správne, tak vám môže byť úplne jedno, čo si myslí nejaká Janka z MK a dokonca vám môže byť jedno, čo si myslí úplne najbližšia rodina. Záleží len a len na vás. Ak ti tu všetci povedia, že je to skoro, tak sa nevezmete?
Ak máte vlastné bývanie a príjem, prečo nie? 🤷♀️
Tak ja napisem, ze ked som mala 23-24 som este nebola rozumovo dospela a vyrovnana na taky krok. Ale to zalezi od mnohych veci, ty to mozes mat inak. Ja som v tom veku este studovala, nevedela co budem v zivote robit, nevedela som, ako sa poriadne spravat v partnerstve atd. Ano, niektorym to mohlo prist zvlastne (hlavne starsej generacii: ja v tvojom veku...). Vsetko prislo casom, aj rozhodnutie na zavazok.
My sme mali 24 a 25 ked sme sa brali. Ale bolo to pred 25r a uz to bolo tak akurat aby som neostala stara dievka 😁
Ja som sa vydávala v 20tke. A som 10 rokov šťastne vydatá. Asi to záleží od toho, ci5to obaja myslíte vážne. Keď sa chce tak to fungovať bude.
My sme sa brali keď sme mali obaja 24. Pozajtra to bude 14 rokov😍
@lenkakravcova toto je fajn point, mohla som doplniť, že sme v tom veku boli obaja študenti a taký ten pocit, že viem čo chcem od života a som si tým istá, prišiel až potom, keď sme sa úplne osamostatnili - na tom by som povedala, že dosť záleží 🙂
Vek nie je dolezity, dolezity je dovod, pre ktory sa chcete brat a vase zazemie.
Ak sa mate brat preto, ze si chcete konecne zasexovat, alebo je dieta na ceste, alebo mate zbytocny volny vikend a po svadbe budete u rodicov, tak by som do toho nesla…
Ste dospelí ľudia, na základe veku nevidím žiadny problém. Otázne je, či máte prácu, máte kde bývať a či ste sa za tie 2 roky stihli dostatočne spoznať. Dva roky nie sú moc veľa...
Za mna skoro. Najpr spolu byvat, zazit i nepohodu a potom sa brat. Pockala by som este zo dva roky. Rozvod je komplikovanejsi nez svadba.
Ak má aj budúci ženích toľko rokov, tak je to veľmi skoro. To je ešte chapec.
To ty musis vediet, ci je skoro🤪 ja som mala 22, manzel 30 ked sme sa brali po roku chodenia, a sme spolu uz 17 rokov, a nic lepsie v zivote ma stretnut nemohlo😍
Za mňa je to skoro ... ale na druhej strane to závisí aj od životných skúseností jedného aj druhého, poznám chalana, teraz má 24, v podstate od cca 16-tich pomáhal mame so starostlivosťou o mladších súrodencov, otec mu zomrel na rakovinu ... ten chalan je rozumovo, skúsenosťami, pohľadom na život ďaleko nad mnohými 40-tnikmi.
Mala som 21, muz 23. Svadba bola pred 21 rokmi po 5 rokoch spoznavania sa.. Nemenila by som na rozhodnuti nič aj ked si obcas poviem, ze som ho uz mohla mať pomaly aj odsedeneho. 😂😂😂
Ak sa lubite, ste rozumni, tak sa vezmite. Vek je predsa len cislo. 😉
Na to neexistuje univerzálna odpoveď.
ja som mala 24 a manzel 25 ked sme sa brali...kazdy nam hovoril ze kde sa ponahlame ..lebo na tuto dobu je to skoro..ale pre nase stare mamy som uz bola skoro stara dievka :D..
ako pre koho. nasmiesnejsie je ze clovek si o sebe casto bohuzial mylne mysli ze je vyspely, vyrovnany, ma to usporiadane atd.
az casom zisti ake velke rezervy este mal.
pre mna by to bolo skoro lebo som si chcela este uzivat zivot (nemyslim tym striedat chlapov ale najst samu seba)
ale na druhej strane zivot je kratky a skratka bez toho ako nieco skusis nezistis ako to skonci. treba si vzdy polozit otazku co najhorsie sa moze stat. zaruky na stastne manzelstvo neexistuju ani v 23 ani v 50. mozes s niekym chodit aj 10 rokov a ani to nie je zaruka stastneho manzelstva. na druhej strane sa mozes za niekoho vydat po mesiaci a mozete zit stastne az pokial nepomreli. toto su otazky na ktore neexistuju odpovede. Zivot je kratky na nekonecne analyzy. ak chcete tak to urobne. v najhorsom sa rozvediete. to nie je taka katastrofa. a mozno vam to vydrzi naveky.
a čo je a nie je skoro? Záleží len od teba. Ja som sa vydávala v roku 2018 ako 20 ročná… A nič lepšie som nemohla spraviť 😀 a nie nemusela som sa, nebola som tehotná 😀
Ak to chcu obaja tak prečo nie, možno je to skôr ako dnes sa zvyčajne ľudia berú ale "priskoro" mi to zase až nepríde, až tak priskoro to určite nie je
Pre mna by bolo, ale kazdeho vec a zalezi od okolnosti.
@barus26 manžel mal koľko?
@andreakotesova manžel mal 24🙂

Majte svatbu kedy vy chcete, ak ste obaja plnoletí, nič nieje skoro/neskoro keď to tak vy dvaja cítite🫶🏻