Jednoduchá svadba
S priateľom sme spolu už dlhší čas a chceliby sme veľmijednoduchú svadbu.Ja už mám jedno manželstvo /nevydarené za sebou/ a myslím, že dôležitý je vzťah a nie to, aká bude hostina, aká hudba, aké šaty a topánky. Známí sa na topozerajú rôzne, ale nemôžem dosť pochopiťnázor, keď niekto povie, že na svadbu nemá peniaze. Veď sa dá urobiť aj celkommalá. Máme pred sebou inú úlohu, adopciu môjho syna manželom. Ako sa pozeráte na jednoduchú svadbu, len obed v reštaurácii?
aj nasa svadba bola malicka len okruh najblizsej rodiny t.j. rodicia surodenci /a ich partneti a deti/ cca 25 ludi. pekny obrad a prijemne posedenie v sukromnom saloniku s terasou cca do jednej v noci sme posedeli popapali /bez hudby a tancovaciek a bolo to super.nemenila by som a to sme si mohli dovolit aj velku svadbu.je to total zbytocne a oboja nemame radi tie ceremonie a podobne.
ja som chcela presne takúto maličkú svadbu, ale mama ma dotlačila do klasickej veľkej...už by som sa nikdy dotlačiť nedala...podľa mňa si viac užiješ malú svadbu v kruhu najbližších, objednáš obed, po ňom kafčo, k tomu malá tortička, ako stresovať sa dopredu milión vecami pri veľkom humbuku...držím ti palce, aby si si svadbičku užila...
presne ako uz tu baby povedali..aj nam zaplatili svadbu rodicia..obrovska veselica vsetko ako z filmu..moja mati visela na detajloch ako pribor, krystal, kaviar😀...Aj tak sa nasla aspon 1/3 pozvanych ktori povedali ze to bolo otrasne.mama potom velmi plakala..ja som bola tehotna..stale som chodila vracat..des..nevidela som ani video ani fotky..na ten den by som najradsej zabudla...teraz si s muzom hovorime ze druhy krat by sme sa zobrali len v lanovych satach bosi niekde v lese s nasimi detmi svedkami par priatelmi a rodicmi..Pilo by sa vino z lidla a opekalo..ake by to bolo krasne🙂
My sme sa brali teraz v utorok 🙂 1.4.o 14.14 🙂 a bolo to uzasne,nakoniec sa nam to nepodarilo uplne utajit,takze sme tam boli my,nas mlady pan,svedkovia,rodicia,fotograf a cca 12-15 kamaratov 🙂 sobasila nas kamaratka,fotil kamos,hrali priatelia na gitarach 🙂 saty som si kreslila sama,mali sme vsetko tak ako sme chceli 🙂 oduli sa,resp.pripomienkovali dve kamaratky,ktore neberu vyslovenie svadobneho slubu akointimnu vec snubencov,ale uprimne mi je to jedno 🙂 bolo to mile,vesele,nenutene 🙂 bez ceremonii,pripitkov a cirkusov 🙂 stalo nas to dokopy cca 1500 € napokon (oblecenie 320 €, obrucky 430 €, hostina 330 €, kvety 70 €, obrad 70 €, hudba 50 €, nechty+vlasy+makeup 40 € , oznamenia 70 € , torta 30 €....) hoci sme ratali,ze sa zmestime do 1000 € 🙂 ale uzili sme si to. Odporucam 🙂🙂🙂:D:D
my sme mali tiež menšiu svadbu, len najbližšia rodina a fakt výborní kamárati.... brali sme sa, keď mala dcérka 8 mesiacov a takúto svadbu sme plánovali odjakživa.... mala som svadobné šaty, závoj, aj sme sa fotografovali (a týmto "klasika" skončila)
hostina bola v rodinnom dome a keďže bolo leto a 30 stupňov bola z toho výborná záhradná párty...
všetko sme si zabezpečili "svojpomocne", napr. svokrin partner bol kuchár a mal pod palcom hostinu, kamarát je profi DJ, takže sme mali aj hudobnú produkciu... organizáciu prevzala svokra a zhostila sa jej dokonale 😉
cca o 20tej došli kamaráti a bavili sme sa približne do 3,00h (cca o 21h sme sa prezliekli do ležérnejšieho odevu, ale určite to neboli tepláky, ani džínsy)
bývam v meste a bola to rarita - zorganizovať svadbu v domácom prostredí, navyše v centre mesta...
my sme veľmi spokojní, užili sme si ten deň perfektne, naplno a bez stresov a podľa ohlasov sa veľmi páčilo aj hosťom 😉
mam kamosku, ktora sa vydavala tehotna v 5.m, na urade, potom sli opekat na chatu s rodinou..dalsia mala na dvore zahradnu party 🙂. Ja som z rodiny, kde sa zvyknu robit velke svadby, tradicne dedinske, cez 100ludi, kedze mame velke rodiny. Moj muz tieto "ceremonie" nenavidi, takze som rada, ze sme sa vobec vzali :D :D, spravili sme kompromis, cca 35 ludi z rodiny + vecer nam dosli kamosi, cca 20ludi, s nimi sme sa zabavali do pol 6 do rana v miestnom bare 🙂, kedze nasa svadobna zabava skoncila o cca 2hej rano... Vydavky sme sa snazili skresat na minimut, saty som mala site na mieru za cca 150e. Co si ini o nasej svadbe mysleli, som neriesila, bola to nasa svadba, spravili sme si ju podla svojich predstav, uzili sme si ju, nestala nas majland. Je to kazdeho osobne vec, ci uz je to tradicna dedinska svadba alebo svadba na urade o 2 svedkoch, dolezite je to, co bude nasledovat potom, nie svadobny den, pre mna to bola viacmenej formalita, chcela som mat "veci na poriadku", nejak zvlast som to neprezivala.
kto mi poradí, kde by sa dala spraviť záhradná svadba v NR a okolí?
ja som mala taku mini🙂super a bez jedineho stresu a s usmevom na perach🙂)

@hedamaria kym ta bude zaujimat nazor vsetkych okolo, tak ziadna svadba nebude dobra, vzdy sa najde niekto, kto by to urobil inac. Bude to predsa tvoj den D a ty mas na to spominat najdlhsie a najradej zo vsetkych. Teba nech takisto netrapi, ze niekto iny chce mat vacsiu svadbu, so vsetkymi ceremoniami adrahymi satami , je to kazdeho osobna vec.