Kde servírujete jedlo na oslave?
Ahojte, ked mate oslavu/navstevu/party, na ktorej podavate povedzme chlebicky, kanapky, jednohubky, oblozene misy a pod - cize nie varene jedlo, davate to na stol ku gaucu alebo na jedalensky stol - teda bavime sa o pripade, ze je obyvacka a kuchyna spojena. My mame pri gauci len taky mensi stol a ked si tam hostia polozia pohare s pitim, uz tam neostava moc priestoru na jedlo, ale kazdy kto pride si radsej sada na gauc ako k jedalenskemu stolu, aj ked su v podstate blizko vedla seba
@anonym_autor aj my mame maly konferencny stolik, servirujem v kuchyni, prip velku tacku s chlebickami polozim.na taburetku.
Väčšinu dávam na jedálenský stôl a na konferenčný len nejaké malé jednohubky.
K stolu si sadas ked servirujes jedlo pre kazdeho na samostatnom tanieri. Ty robis vlastne bufetovy stol, takze je v poriadku, ze s kazdy sadne na gauc. Z bufetoveho stola sa moze obsluzit, vezme na tanierik, sadne na svoje miesto, zje a ked dojedia taniere pozbieraj, odnes a priprav dalsie na bufetovy stol.
Na jedalenskom stole a kazdy si berie co chce.
Keď je toho tak viac ako si popisala, tak jedálenský stôl, nachystám tam aj taniere/pribory/servitky. Každý si naberie a sadnú si na gauč. Ak máme jednu misu, dám na konferenčný stolík.
@anonym_autor áno, do obývačky na stôl. Tiež máme menší, kúpila som (asi Action) taký príručný stolík a niektoré veci dávam naň blízko ku gauču. Fľaše alkoholu a nealka dávame vedľa stolu na zem.
@anonym_autor Ja som si v obývačke dala stôl malý a na ten všetko aj tanieriky.Na stole pitie a potom jedli už s taniera na gauči. Ake to keď nás býva viac. Teraz na vianoce sne mali naraz veľa ľudí a musela som tak,lebo na stole koláče, poháre...
Ja mam oddelene obyvacku a kuchynu ale na narodeniny som dotrepala jedalensky stol do obyvacky a nan vsetko nalozila...tiez bol kazdy v obyvacke a tam sa mi to na stolik nezmestilo a bolo mi divne aby si chodili do kuchyne naberat tak som to takto poriesila
@anonym_autor my mame teraz kuchyňu s obývačkou miesta je tam menej , a keď je nás viacej oslavu robíme u dcéry v izbe ma tam veľký stôl a prenášame o poschodie nižšie a úplne v pohode keď sme mali byt kde bola samostatná obývačka tak tam som mala väčší stôl pri gauči takže vždy tam
@anonym_autor zvykla som servirovat pohostenie v obyvacke (chipsy,chlebicky,kolace).jedlo (rezne,rdbra salaty,zemiaky,atd ) mavam v ohrevnych nadobach v kuchyni.hostia si nalozia,zjedia za jedalenakym stolom.a zasa sadnu do obyvacky k pochutinam
S chlebíkmi sa dobre sedí na gauči. To si pri stole neviem veľmi predstaviť jesť. Je to také zobavé jedlo na dlhšiu dobu. My ho dávame na malý stolík. Ak by nebolo miesta, pokojne aj na veľký stôl vedľa, nech si každý príde nabrať na tanier. Takto to v podstate mali zatiaľ všade, kam som prišla.
@anonym_autor ja davam na stol. Na konferenčnom je slane a pitie.

podľa toho koľko nás je na gauči. keď 4 tak na stolík. ak by nás malo byť viac, bolo by to na stole a na stolík by to šlo postupne…
v podstate aj teraz na silvestra som to podávala postupne…