icon

Keď sa 40-ročná nevesta oblečie do bielych šiat, hoci má už veľké deti

2. júl 2025

Pride mi zvlastne, ked sa 40 rocna nevesta oblecie do bieleho a pritom ma uz velke deti

Viem, ze ma tu teraz budu bombardovat zeny, co take mali/maju tiez :D ale neda mi to. Mne to pride take smiesne, ked akakolvek ,,stara" nevesta sa navlecie do svadobnych siat a pritom zije uz roky s partnerom a maju uz aj velke dieta/deti. Ja chapem, ze je to velakrat chyba chlapa, lebo nebol schopny poziadat o ruku po par rokoch vztahu. Ale ja by som uz v takom vyssom veku mala radsej len taku mini svadbu o svedkoch. Viackrat som v nasom meste videla cez vikend take mladuchy pred kostolom, ked som bola s manželom na zmrzline a on tiez povedal, zeby sa hanbou prepadol, keby sa zenil ako stary cap. Teraz nepíšem o paroch, ktori sa Spoznali v neskorsom veku. Ale o tych, co sa beru po dlhej dobe s deckami na krku.

ruxandra
2. júl 2025

A ty si vôbec kto, ked mas pocit, ze zeny musia mať takú svadbu ako ty povieš? 😀😀 každá si oblečie to co chce a nie to, čo sa tebe zdá ok 😅 ci ked budem mat svadbu, tak si treba prist k tebe osobne pre nejaké povolenie?

alchemilkazltozelena
2. júl 2025
@gribka1

@alchemilkazltozelena Myslíš, že je trápne mať tie biele šaty? Či neviem na ktorý môj koment to bolo. Trápne to nie je, trápne je sa starať do druhých pohľadom zo svojho mikrosveta.

@gribka1 ja som písala že je trapne mať obrovský závoj týžden pred pôrodom.. o bielych šatách som nepísala nic

gribka1
2. júl 2025
@alchemilkazltozelena

@gribka1 ja som písala že je trapne mať obrovský závoj týžden pred pôrodom.. o bielych šatách som nepísala nic

@alchemilkazltozelena Ja zas nič o zavoji 😂

ankare
2. júl 2025

Nevesta má byť v bielom, podľa mňa. V akomkoľvek veku, je to stále nevesta.

lapersefona
2. júl 2025

Prečo biele šaty? Lebo možno na tento moment čakala celé roky a konečne sa podarilo. Vek je len cislo

alchemilkazltozelena
2. júl 2025
@gribka1

@alchemilkazltozelena Ja zas nič o zavoji 😂

@gribka1 tak si si ma potom s niekým zmýlila 🤔

elzu
2. júl 2025

Au, au, @autorka, viš, co mě bolelo? Bolelo mě, když po mně otec mých dvou starších dětí hodil hrnek s horkým kafem, a taky mě bolelo, když jsem jeho vinou hlavou brzdila o futra.

Když jsem pak naprosto nečekaně potkala muže, který mi ukázal, jakou hodnotu ja sama mám, který mi ukázal, jak vypadá “zdravý” vztah, byl to pro mě naprosto jasně pres všechnu prožitou bolest ten pravý muž, za kterého jsem se téměř před 40- kou chtěla vdát. V bílém, se dvěmi dětmi, které přijal za své, a jedním vlastním, které si se mnou přál.

Takže si buď jistá- mě tvůj příspěvek rozhodně nebolí.
Jen mě udivuje, jak strašně kloužeš po povrchu, aniž by ses aspoň pokusila kouknout do hloubky.

modrahruska
2. júl 2025

Odkedy je sobas v bielom len pre tie, co su, vlastne co sa tebe zdaju dostatoce mlade? Tu este asi niekto zaspal v minulom storoci 🤷‍♀️ (a nie, nevydavala som sa s velkymi detmi)

rejka7
2. júl 2025

Tak ako preberať môžeš s manželom čo len chceš, nikto tie drísty neskúma, ale vo verejnom fóre sa vyjadrovať takto? Sa nečuduj, že si zožala za svoj inteligentný príspevok toľko ohlasov. 🥴

biba_18
2. júl 2025

nerozumiem čo je zlé na bielych šatách. či biele, ružové, modré… ty si vezmi aké chceš…

maja249
2. júl 2025

Ale 25 ročná tehotná nevesta s bruchom pod nosom, ktorej bielych šiat sa drží ďalšie jej dieťa, tak to už je v poriadku...veď je mladá 😁😁😁

simona19871216
2. júl 2025
@pribinak

Biele šaty symbolizujú nevinnosť ….to znamená že by mala byt panna ….

Však to by bols v bielom 1 zo 150 neviest.

Nech si oblečie čo chce. Hlavne nech su štastni….

@pribinak 1zo150? Tak veľa? To sa mi nezdá 😀

cukroska
2. júl 2025

A čo keby si ím radšej priala a tešila sa s nimi. Už veľmi dávno nežijeme v dobe kamennej a málo kto žije podľa starých dávnych povier a tradícií. Súhlasím z väčšinou, žena v 40tke môže vyzerať ďaleko lepšie ako o generáciu mladšie dievčiny. Poznám osobne ženy čo vyzerajú v 50tke lepšie ako v mladosti. A každej prajem užiť si svoj deň ako uzná za vhodné.

cukroska
2. júl 2025

Veľmi pekne od Vás , že sa radšej skryjete za anonym a nejdete z kožou na trh, lebo by Vás určite hanba fackovala.

palya97
2. júl 2025

Sama píšeš, TY by si v takom veku už mala radšej menšiu svadbu, ale TY nie si pupok sveta, iné ženy to majú inak, tak nechaj toto rozhodovanie na nich. Iné ženy by možno nešli s manželom do mesta na zmrzlinu súdiť ostatné nevesty... Toto je tak neskutočne zbytočná diskusia...

tianna
2. júl 2025
@deti95060810

takmer každá 20 r vyzerá lepšie ako 40 ...
ten rozdiel tam vidno už len na tej pleti... 😉

@deti95060810 úplne súhlasím.. ťahá mi na 40 a teda vidno to veľmi.. vrásky začínajú, pokožka už nie je taká pružná, na určitých miestach začína byť ovisnuta.. a to teda postavu mám ako v 18 (myslím kg 🙂).. ani podľa mňa 40 ročná žena už skrátka mladá nie je. Aj keď vidím moje spolužiačky vždy si len poviem že ach jaj, ale sme zostarli.. 😆 mne sa zdá veľmi zvláštne keď sa 40-nicky tvária že sú mladice 🙂

katrin21
2. júl 2025

Fuha, no predstav si, pohorsi sa, toto som ja..39.5rocna, dokonca 2.svadba, 3 mes po porode, starsia mala 15r vtedy. A svadba sice iba pri svedkoch, ale saty smotanove, spolocenske plesove.... pohorsena si dostatocne? Tak bud.😅

katrin21
2. júl 2025
@tianna

@deti95060810 úplne súhlasím.. ťahá mi na 40 a teda vidno to veľmi.. vrásky začínajú, pokožka už nie je taká pružná, na určitých miestach začína byť ovisnuta.. a to teda postavu mám ako v 18 (myslím kg 🙂).. ani podľa mňa 40 ročná žena už skrátka mladá nie je. Aj keď vidím moje spolužiačky vždy si len poviem že ach jaj, ale sme zostarli.. 😆 mne sa zdá veľmi zvláštne keď sa 40-nicky tvária že sú mladice 🙂

@tianna to je individualne..ja som teda v 40tke ziadne vrasky nemala ani nic.vyzerala som top...horsie to je od 44-45, to uz cloveka zacina priberat zas.. metabolizmus ide dole

kristinka92
2. júl 2025

Aké šaty majú teda nosiť?? Veľmi ma to zaujíma, ze čo si majú teda obliecť. Za mna nevesta- biele šaty. Aby bolo jasne aj cudzím ľudom ze ide o svadbu, nie stuzkovu…

kukulienka999
2. júl 2025

Presne pre take postoje som aj ja chcela malu svadbu. Síce mám len 30 ale mám 2 deti, svadbu sme mali po druhom pôrode a do svadobného salóna som šla s tým, že chcem nenapadne malé úzke saty lebo už sa nepatrí mat pekne svadobné saty. Dodnes ďakujem zlatej pani, ako ma chytila za ruku a povedala” vydávate sa vy, nie oni. Vyberte si, čo chcete vy, prvá svadba sa už nikdy nezopakuje, robte veci podľa seba” A presne to som potrebovala pocut, takí ľudia ako si ty viete jedine zavidiet, neprajetr, posudzujete, ponižujete. Zi svoj zivot a nechaj druhých ľudí žiť ich vlastný život podľa seba. A nezavid nikomu nič, aké musíš mat sebavedomie, keď sa dokážeš pohoršiť na bielych satach 40 ročnej neveste? Wtf, tak keby bola 40 ročná zena, ktorá ešte nemá deti tak ta môže mat biele saty, ale s detmi už nemôže?

levantinka
3. júl 2025

Autorka teba by som nescela za svokru 🤣 Mne zas pride strasne smiesne z coho teba vykacuje 🤣

autor
3. júl 2025
@mooonika1975

Mne by teda vôbec nevadilo že v bielych šatách, ja zase moc nechápem prečo sa ľudia čo majú spolu det nezoberú skôr, kým ich nemajú, alebo sú len malé. Neviem či vypočítavosť? Lebo viac financií tečie do rozpočtu. Iný doved mi nenapadá

@mooonika1975 konečne to tu aj nejaka pochopila ;) proste my sme taki, ze najakor svadba, az potom deti. Preto to tu riesim, lebo sa to stava uz nejakym trendom. Zit vedla seba a brat sa po 20tich rokoch

autor
3. júl 2025
@nevenka

@autorka kolko % neviest je "nevinnych"? No som zvedava, ci to vies. Mozno ma ta 40-ka na krku menej partnerov ako ta 20 rocna 🤣. Ze nevinnost v dnesnej dobe...😅

@nevenka ja nechapem, co sa tu tak na tom zabavate? Ja som len spomenula, ze biela je symbol nevinnosti a ked sa berie bezdetny par, je to ine, ako ked si da bielu farbu proste zena po 40tke s dvoma velkymi detmi a to mi pride SmIESNE a nie, ze sa nevydava panna preboha. Nechapem, co tu furt riesite to panenstvo

autor
3. júl 2025
@viestta

A co z nasich komentarov sa dotklo teba? Ci nic, presumelo okolo teba a potvrdila si si, ze ty si TA spravna?

@viestta ja som len vyjadrila svoj pohlad na to :D je to diskusne forum ;) ci sa tu maju riešiť len temy, ktore vy uznate za vhodne?:D vsak naco sa tu zapajas? Ked ta to tak pohorsuje :D mne tu vycitate, ze ja niekoho riešim a vy zas riesite mna, co ja riešim :D strasne ste si tu niektore uverili :D ako keby to bolo vaae forum :D

autor
3. júl 2025
@ysseba

A mladá, povedzme 25 ročná nevesta v bielych svadobných šatách s ročným dieťaťom je podľa tvojho divného merítka v poriadku?

@ysseba nie, mne sa celkovo nepaci styl, ze mat deti a potom sa po rokoch zobrat

autor
3. júl 2025
@ruxandra

A ty si vôbec kto, ked mas pocit, ze zeny musia mať takú svadbu ako ty povieš? 😀😀 každá si oblečie to co chce a nie to, čo sa tebe zdá ok 😅 ci ked budem mat svadbu, tak si treba prist k tebe osobne pre nejaké povolenie?

@ruxandra a ja niekde pisem, ze to niekomu zakazujem?:D ja som len napisala, ze mi to pride vtipne, ked su take staraie mladuchy, ktoré uz maju odzitych 15 rokov vztahu a potom sa vzali. To je vsetko. To, ze vas sa to hrooooozne dotyka, ze nejaky manželský par si dovoli nieco povazovat za vtipne, uz moj problem nie je :-*

ruxandra
3. júl 2025

A mne je zase vtipné, ze je niekto zmyslanim zaseknuty v stredoveku a mysli si, ze biele svadobné šaty DNES nieco znamenajú 😀😀

rejka7
3. júl 2025

Sme rady, že sa vieš dobre zabávať na neveste po 40 v bielych šatách. A hlavne že nás o tom poinformuješ. 👍

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
3. júl 2025

Vieš čo, ja som sa vydávala za muža s ktorým som uz mala syna, bola som v 5tom mesiaci s dcérou a mala som aj biele šaty.. a je mi úplne jedno,.že teba to trápi 🤣 môžeš byť spokojná, hejt som dostala aj od tetiek z rodiny, takže mohla som sa hanbiť ešte pred obradom..

Neznášam svadby, dupľom tu moju, avšak to že anonym na mk si príde uľaviť mi je vlastne jedno.. premna je podstatne, že mám dobre manželstvo už 12r s mužom s ktorým som 20r a že mám tri zdravé deti.. ja som rada, že mám tak naplnený život, že nemám potrebu ohovárať druhých za čokoľvek, ak to tak niekto nemá, tak mi jeho pohľad nevadi, skôr mi ho je ľúto..