icon

Keď žena požiada muža o ruku

annabel12
8. jan 2021

Ahojte. Aký máte názor na to, že žena požiada o ruku muža ? 😁

Strana
z2
pupavapampeliska
8. jan 2021

v pohode, keď majú za sebou rozhovor o budúcnosti a sú si istý, že ju chcú prežiť spolu a napriek tomu sa muž k ničomu nemá... nevidím dôvod, prečo by žena mala donekonečna čakať na požiadanie. radšej mať jasnú odpoveď a môcť sa pohnúť v živote ďalej ako "jasné, že si ťa chcem vziať a mať deti... raz"

elizabet173
8. jan 2021

@annabel12 aj podla mna je to ciste zufalstvo. Je uplne prirodzene, ak sa zena rozprava s muzom o tom, ako si predstavuju dalsi zivot, aby vedel, ze je manzelstvo pre nu dolezite, ze deti chce priviezt len do manzelstva. Ale muza by som nepoziadala o ruku nikdy, citila by som sa maximalne trapne a urcite aj on.

janeninka
8. jan 2021

@annabel12 urcite je rozdiel otvorit s partnerom tuto temu a teatralne si klakat a davat prsten - s diamantom . Spytat sa ako to vidi ci vobec chce svadbu, zena moze povedat ze uz je pripravena, ze by napr chcela stihnut svadbu pred dietatom.. ze by napr chcela stihnut naplanovat vacsiu svadbu je podla mna uplne ok.

acrobaleno
8. jan 2021

Ale veď ženy to robia stále, tak čo sa tu čudujete...veď koľko je takých tém..xy..keď žena musela "dotlačiť" muža do manželstva a do detí. 😂

zuzkalujza
8. jan 2021

@annabel12 mala som kamarátku ktorá požiadala muža o ruku. Spravila to na základe toho, že preberali spoločnú budúcnosť a on povedal, že proti svadbe nič nemá, ale nemá takú potrebu to nejak riešiť. Že ak jej na tom záleží, ma ho ona požiadať o ruku. Spravila to asi o pol roka na ich výročie. Do roka mali svadbu, na ktorú sa rovnako aj on tešil. Takže niekedy hold treba chlapa doklepnúť trošku 🙂

pimpulka
8. jan 2021

Ja poznám aj take co si aj snubak kúpili same😂😂😂nie jedna. Zúfalosť

kikus7
Autor odpoveď zmazal
diusqa761
8. jan 2021

@annabel12 noo tak určite je to nekonvenčné ale myslím zasa že záleží od situácie a hlavne povahy partnera. Sú muži ktorí sú dominantní, hrdí a podobný akt by ich urazil ale zasa sú muži ktorí sú trochu asertívnejší alebo taký (ťuťkovia) ktorích musíš do vecí nasmerovať ak chceš aby sa rozhýbali alebo priamo niekedy dokopať. 😒 Takže naozaj podľa mňa záleží na osobnosti partnera aby sa naozaj nestalo že ho tým urazíš alebo naopak budeš čakať a ani sa nedočkáš lebo sa sám nerozhýbe. V každom prípade by som to nechala ja osobne na ňom ale porozprávala by som sa na rovinu s ním (žiadne naznačovanie . Ak som sa niečo naučila o chlapoch tak to že ak niečo chceš im to musíš povedať priamo do tváre 😅aspoň môj partner "naznačovanie" akosi nikdy nevstrebal 😑) o tom čo očakávaš od vzťahu a že za toľko a toľko čakáš už ten ďalší krok v podobe svadby. Ale je to tvoj život a rozhodnutie je len na tebe ☺️ daj potom vedieť ako to dopadlo prosím 🥰

zuzubb007
8. jan 2021

požiadať chlapa o ruku je pod úroveň, a už naozaj čisté zúfalstvo a trapas, ak toho nebol doteraz schopný chlap určite by som sa mu silou mocou nevnucovala, keď nechce nech si ide

luci_ba
8. jan 2021

@zooeynka skoro mi obed vyprskol z úst 🤣🤣

elizabet173
8. jan 2021

@acrobaleno vlastne mas pravdu, potom bedakaju, ze manzel nema o rodinu zaujem.
@pimpulka to ako vazne si nejaka baba kupila sama sebe snubak?! A potom ho dala jemu, aby jej ho nastokol na prst? A ako sa pri tom citila? Ako Mr Bean, ked si cital pohladnice, ktore si sam poslal? A ako sa citil pri tom on? Ako neschopny trtko? Ci ako niekto, kto je do niecoho tlaceny? Alebo si v duchu prepocital, kolko usetril? 🙂 Ale tak ma to aj vyhody - prsten je presne podla jej predstav a nemusi ho davat zmensovat ako ja, co som dostala asi o tri velkosti vacsi

pimpulka
8. jan 2021

@elizabet173 Ano to bolo tak ze dievčiny! spracovávali chlapa nech si ich vezme, tehotne este neboli čiže pruser😂. A chlap fuuurt nic. Tak mu nasilu navrhli ze pod ideme vybrať snubak. Predpokladám ze chlap sa vyhovoril ze nema € tak dievčiny ze- nevadiiiii😂😂😂. Prvá sa zaňho aj vydala, deti nemali, rozvod tusim do 3r. Druha je čerstvý pripad, este stále su v statuse zasnúbení

malinoismum
8. jan 2021

@elizabet173 že mr.bean 😂😂😂
no mna prvá odpálila zooeynka ale ty si ma poslala rovno na kolena 😂👍🏼🙈

kikus7
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
8. jan 2021
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
8. jan 2021

@pimpulka boze, citila by som sa ako posledna chudera. To uz radsej bez svadby.

nikpa
8. jan 2021

@annabel12 nieeeeee 🙈🙈 uz od pradavna je muž ten samec ktorý ma dobijat ženu a k tomu patrí aj žiadosť o ruku. Ženy, nerobte z chlapov baby 😳

kubkovamama
8. jan 2021

@annabel12 ja som asi konzerva,sice rozvedena aj znova vydata,ale eeee,chlapa ziadat by som sa citila fest nekomfortne.Ex chcel aby som ho ja poziadala,exsvokra dokonca,ze preco by sa on mal "ponižovať".Háčik bol v tom,ze ja som si ho brat nechcela.🙂Bol to naprd vztah.Avsak ak maju dvaja krasny vztah,su mozno trochu ujetý preco nie..len by som na mieste tej ziadajucej zeny potrebovala mat v chlapovi 150% istotu,ze aj on to chce a povie áno.Moj terajší muž dlho zartoval,ze kedy ho poziadam,ja som to brala ako srandu az raz prisiel prvy.Ani vtedy som mu neverila.To je indivindi.Co je pre niekoho cez,je pre niekoho normalne.Urcite taku zenu neodsudzujem ani mi to nepride mimo,je ina doba,iba ja za seba by som nemala na to gule

henrietkatr
8. jan 2021

Cim dalej, tym to bude normalnejsie. Tieto rocniky to povazuju este za zufalstvo, no ked vidim novodobu mladez, tak si myslim, ze to zachvilu bude aj trendom, ze zena bude ziada o ruku muza.

jaskolka
8. jan 2021

Nie. Som zo starej školy, chlap ma byt ten, čo klakne s prsteňom a otázkou.

bmuller
8. jan 2021

No ja neviem, co si kto pod pojmom poziadat o ruku predstavuje... Ved to moze byt aj vo forme otazky "vezmeme sa alebo ako si dalej predstavujes nas vztah?"

thoughtfulweirdo
8. jan 2021

Určite by som si nekľakala s prsteňom, ale nevidím problém navrhnúť manželstvo. Moji rodičia napríklad nemali klasickú teatrálnu slávnostnú kľakačku, proste sa dohodli, že sa vezmú a bolo. A vzťah mali krásny a bezproblémový 🙂 môj si síce kľakol, ale kľudne by som bez toho prežila 😄 dohadovali sme sa, že sa vezmeme pred druhým pôrodom, prsteň mi ku šťastiu nechýbal, ani som ho vlastne nečakala, takže keby s tým on neprišiel, normálne by som sa spýtala, že či teda ideme na to, aby sme to stihli. A necítila by som sa ani náhodou ponížene alebo ako 😆

modra_kolobezka
8. jan 2021

K tejto téme ma napadli 2 skvelé filmy, v ktorých sa táto otázka rieši:
Návrh https://www.csfd.cz/film/239677-navrh/prehled/
Prestupný rok https://www.csfd.cz/film/260023-prestupny-rok/p...
Odporúčam autorke pozrieť 🙂

lucia147852
8. jan 2021

Ohovoril tému sobáša v pohode. Žiadať o ruku? NIKDY!

stanulienkat
8. jan 2021

Ciste zufalstvo.

janeninka
8. jan 2021

@annabel12 ste mi napadol scenar kedy by to mohlo byt celkom v pohode - uplne spontanna veta VEZMI SI MA ale to nenaplanujes to by musela byt nejaka jedinecna prilezitost a situacia a by to zo zeny vypadlo. ALE aj tam myslim ze by bolo pekne keby muz nasledne kupil prsten a nejako pekne zenu prekvapil.

malinoismum
8. jan 2021

@bmuller Presne, alebo sa proste dvaja mladi ľudia dohodnú stráviť život aj s papierom ako sa patrí, resp ako sme boli vychovaní 👍🏼

Strana
z2