Kedy dávate pod stromček darčeky?
Dnes vecer alebo zajtra? Pytam sa hlavne tych, ktori mate male deti.
My dnes večer 🙂
@anonym_autor a preco dnes vecer? Aby cely den zajtra od rana do vecere deti ziaostivo pozerali na darceky a nemohli ich otvorit?
@anonym_f10e66 prečo by ich nemohli otvoriť?
Davame dnes večer, ráno si ich nájdu a cely deň sa môžu hrať.
@anonym_autor nemáš to pomýlené o jeden deň? keď sa pýtaš "dnes večer alebo zajtra"? dnes nie je štedrý deň.... väčšina ľudí dáva 24.12. po večeri alebo tesne pred ňou, že po večeri si deti rozbalia. niektorí majú zaužívaný termín 25.12. ráno. mne to pripadá, že si posunutý/-á o 1 deň...
Jasne ze zajtra...
Zajtra po veceri. Pojdeme zapalit na balkon prskavky a mne bude treba na zachod alebo nieco zabudnem, tak sa vratim dnu. Rychlo nahadzem pod stromcek darceky - mam ich v sedacke vedla gauca. Potom sa vratim za nimi a ked sa vratime vsetci dnu, uz tam budu darceky.
@anonym_autor a preco dnes vecer? Aby cely den zajtra od rana do vecere deti ziaostivo pozerali na darceky a nemohli ich otvorit?
@anonym_f10e66 lebo mame tolko vela darcekov, ze ich nemame kde dat, ked ich zabalime...... pre takych, ako si ty mudra, radsej dopisem: ze ked sme ich nemali zabalene, tak sme ich mali v pivnivi v krabici, kde je vlhko, preto ich tam uz zabalene nemozem mat.
tuto noc
Drzim sa tradicie - zajtra vecer, teda po veceri
Zajtra večer, a 25. ráno si ich najdu.
@anonym_autor zajtra
??? Samozrejme zajtra vecer
Po obednom spanku, aj "vecera" je vtedy
Ja uz mam tyzden darceky pod stromcekom 😂
Stedry vecer je 24.12. dnes je 22.12. tj darceky sa davaju zaktra vecer po veceri odidu deti s ocko posvietit na cestu Jeziskovi (prskavkami) potom zazvoni zvoncek a medzitym sa darceky objavia pod stromcekom
pri dospelych pochopim ze sa daju darceky pred Stedrou vecerou a rozbaluju sa po veceri
Vecerame okolo 4tej,ked sa zotmie,idemeho hore kukat jeziska z okna,muz zatial hodi darceky pod stromcek,pride za nami a nejak to uhrame,ze sme co si poculi dole,isto to bol jezisko a deti bezia dole k stromceku a uz sa rozbaluje a vytesuje.
Stedry vecer je 24.12. dnes je 22.12. tj darceky sa davaju zaktra vecer po veceri odidu deti s ocko posvietit na cestu Jeziskovi (prskavkami) potom zazvoni zvoncek a medzitym sa darceky objavia pod stromcekom
pri dospelych pochopim ze sa daju darceky pred Stedrou vecerou a rozbaluju sa po veceri
@anonym_21fc6e Dnes je 23.12.
Normalne 24. Dame si stedrovecernu veceru a potom dame pod stromcek darceky.
Normalne zajtra ich tam da muz.. u nas nechodi ziaden jezisko
Zajtra po jedle, naveceriame sa a potom sa tam zjavia.
Najdeme si ich zajtra rano cize v noci ich tam dam. Zajtra rano rozbalujeme. Na obed rozbalujeme u babky a dalsie po veceri zas 🤣 vela je toho a ked takto behame neda sa to inak.
Dnes večer, ráno si ich rozbalujeme, celý deň sa tešíme z darčekov, potom ideme okolo 17tej na večeru k rodičom a tam sa rozbalujú darčeky až po večeri 😊 Takto to robíme minimálne 13 rokov ⭐️
Baby a ako dat darceky ked ,mame jedno dieta ktore uz nieco tusi a caka na zajtra a uz ma celkom prekukol. Chodime von palit prskavky no ja vzdy ze idem sa obliect a pridem. No zajtra si vraj pocka kym sa obleciem aj ja ze pojdeme spolu. Tak neviem ci mu to uz povedat ci nie. A zaroven mame este male dieta ktore netusi nic. Tomu by som to este nechcela kazit. Premyslam ci nedat darceky uz dnes vecer s tym ze napiseme list ze nesmu otvarat az vecer
Vždy to v celej mojej aj mužovej rodine bolo tak, že zajtra večer po večeri. Ale podľa mňa je to jedno - každá rodina môže mať iné tradície, ak vám vyhovuje inak, robte kľudne inak.
ked som bola mala po vecery sme si ich nasli pod stromcekom cize 24teho vecer... kedze uz zijem mimo sk mame veceru po slovensky a arceky sa najdu 25 rano po anglicky
u nas chodi jezisko 25 rano. ale to preto lebo 24 chodievame k starym rodicom tam si najdu od nich po veceri
Zajtra po veceri. Pojdeme zapalit na balkon prskavky a mne bude treba na zachod alebo nieco zabudnem, tak sa vratim dnu. Rychlo nahadzem pod stromcek darceky - mam ich v sedacke vedla gauca. Potom sa vratim za nimi a ked sa vratime vsetci dnu, uz tam budu darceky.
@anonym_e1e1e4 aj my tak🤣😍
@anonym_f10e66 lebo keď dám darčeky pod stromček túto noc nemusím robiť peripetie okolo toho ako odlákať deti zajtra,robím to takto aspoň desať rokov
Zajtra predsa, po veceri, co je to za novodoby vymysel dnes vecer? 🤷♀️
Cely moj zivot sme davali darceky tesne pred/pocas vecere (neviem doteraz kedy to mama davala, proste v tom je macher 😂) ale nemali sme kuchynu s obyvackou, aj ked sme boli v ibyvacke do poslednych chvil...
U svkorvcov sme darceky dali po jedle - muz s malou sli vyzerat Jeziska a my sme rychlo nanosili. Doma to chcem praktizovat podobne, zobrat prskavky, vyjst von a jeden z nas pojde spat, ze si zabudol neviem co a nahadze vsetko pod stromcek. Vsetko mam v hostovskej pod postelou, to co je u nasich je uz u nich a svokrovcom som tiez posielala kurierom nech mala nevidi, ze vlastne berieme darceky tam.
Kazdopadne mne pride total nezmysel davat darceky dnes vecer - ked uz tak zajtra s tym, ze si ich najdu 25teho - ale kolko rodin, tolko pravidel, kazdy nech sa zariadi ako chce.