Kedy dávate pod stromček darčeky?
Dnes vecer alebo zajtra? Pytam sa hlavne tych, ktori mate male deti.
U nás to bude tento rok netypické, keďže sme to prehnali. Takže ráno si pod stromčekom nájde jeden darček. Po štedrej večeri hlavný darček+ drobnosť + darčeky od babičky (svokra), keďže bude pri nás večerať a v noci dostane ešte jeden. Chceme, aby si každý darček vychutnala. Aspoň taký je plán zatiaľ, možná to ešte zmením do rána na klasiku. Inak bežné máme darčeky po štedrej večeri.
Keď ešte verili na Ježiska , darčeky sme dali pod stromček vždy až po večeri . Teraz , keď sú už baby veľké , večer keď zaspia , ich dam pod stromček .
@anonym_autor po večeri sa idú pomodliť alebo pozrieť na druhý stromček v inej izbe a presunu sa darčeky pod hlavný stromček alebo sa ide pozrieť deti vonku na hviezdičky a podobne aby sa spravil priestor na presun darčekov 🙂
Mam male dieta, ktore este veri na Jeziska, darceky budem davat pod stromcek zajtra vecer. Zabalila som vsetky balicky vcera vecer a skryla ich do pracovne pod stol a postavila tam stolicku a nejake veci, aby to nebolo vidno. Momentalne nemame vela dovod do pracovne chodit, tak mi to prislo najpraktickejsie.
Ked som este bola slobodna a travila som Vianoce u rodicov, ako dospeli sme polozili darceky pod stromcek aj 23 vecer, ako kto stihol balicky zabalit.
Ja davam dnes a deti ich nájdu rano, ale otvoria si ich az vecer po večeri. Kedze mame malý byt a take ako ist na balkón a púšťať prskavky pri 3 detoch nejde. A detom som povedala, ze je to tradícia aku Ježiško urobil, ze skúša ako vydržia a ci zvládnu vydržať cely den, lebo v živote sa často na niečo čaká, tak chce Ježiško bidiet ako to zvládnu.
Večer 24 keď zaspí dáme pod stromček, rozbalujeme 25 ráno.
@anonym_autor davala som po veceri..tohto roku maju len dovolenku takze odpada problem.
@anonym_autor Zajtra po veceri dame, teda dam ich tam uz pred vecerou a rozbalovat sa bude po veceri.
Ak máš stromček od októbra darčeky mali byť už dávno rozdané.
Takže to už jedno či dnes,zajtra,pozajtra
Predchvilou som ich tam dala. Keďže 24. Chodíme poobede na večeru k svokrovcom, zajtra ráno si rozbalime darčeky u nás doma, syn sa s nimi aspoň stihne prehrať a vytesit a večer ma ešte pár darčekov u svokrovcov. A hneď na druhý deň cestujeme 200km k mojej mame na pár dní, takže nám to takto úplne vyhovuje
ja dam darceky dnes vecer, najdeme ich zajtra rano. Je to nasa tradicia, tak sme si to zaviedli a tak sa nam to paci.
Vždy sme dávali a dávame darčeky pod stromček po štedrej večeri. Či boli deti malé alebo teraz už veľké, takú máme tradíciu. Nevidím dôvod na zmenu.
@anonym_autor moji si rano este len stromcek najdu..zdobim v noci 23 este som nezacala😆
Ja uz mam tyzden darceky pod stromcekom 😂
@anonym_4facbc nápodobne 😃 ja už od soboty🤭
@anonym_e9e2a8 áno, vianoce sú 25. a 26.
My mame jedalensky stol v obyvacke, kde je aj stromcek a kdw budeme aj vecerat, tak neviem, ako to spravit. A darcekov milion, od babiek, od krstnych, proste katastrofa porozrahovane po vswtkych skriniach, este aj v zahradnom domceku. Ja to zajtra cez den nenapadko preriedim, nieco necham na ine sviatky, nachystam si ich na jedno miesto a potom neviem🤣🤣
@biba_18 25. Su Vianoxe ?
Logicky ked ich da dnes , zajtra, 24.12 kedy su vianoce si ich tam nájdu.
@anonym_e9e2a8 24 sa este v mnohych zamestnaniach pracuje. a pamatam si casy ked sa 24 pracovalo uplne bezne vsade. 25.12 je prvy sviatok vianocny a 26.12 je druhy sviatok vianocny. mas to cele roky v kalendari.
My mame jedalensky stol v obyvacke, kde je aj stromcek a kdw budeme aj vecerat, tak neviem, ako to spravit. A darcekov milion, od babiek, od krstnych, proste katastrofa porozrahovane po vswtkych skriniach, este aj v zahradnom domceku. Ja to zajtra cez den nenapadko preriedim, nieco necham na ine sviatky, nachystam si ich na jedno miesto a potom neviem🤣🤣
@majlo1234 no my sme preto zaviedli americky system a darceky su 25 rano. alebo chodte von vyzerat jeziska s prskavkami
ja dam darceky dnes vecer, najdeme ich zajtra rano. Je to nasa tradicia, tak sme si to zaviedli a tak sa nam to paci.
@gab aj my to tak máme ale naši rozbaľujú až po večeri
@anonym_autor rano 24.12.
@anonym_e9e2a8 24 sa este v mnohych zamestnaniach pracuje. a pamatam si casy ked sa 24 pracovalo uplne bezne vsade. 25.12 je prvy sviatok vianocny a 26.12 je druhy sviatok vianocny. mas to cele roky v kalendari.
@pralinka25 samozrejme ked niekto pracuje, je to iné. Ru sa bavíme o situácii, ze su ludiadoma 🙈
Ja som doma vždy dávala 23. večer a ráno si syn našiel. 24 chodíme k mame na večeru a tam si našiel ďalšie. Takže mal vždy Vianoce dvakrát a lepšie sa s darčekmi vyhral, lebo nebol naraz taký zahltený. Teraz je už veľký a má na háku, včera večer si už vybral spod stromčeka soľ do kúpeľa, lebo sa išiel kúpať 🤣🤣🤣. Nech si každý robí ako mu vyhovuje.
Samozrejme že 24.12.po večer vecerame 17:30/18:00zacinama potom ideme zapáliť prskavku a mi sa zo svokrov vrátime dnu odložiť taniere zo stola tak dáme rýchlo darčeky pod stromček.ma 4,5 ročne praktizuje to tak od začiatku aj mi sme to tak mali darčeky až po večeri .
Do kým pôjde späť tam má kopu času hrať sa s na druhý deň môže v hre pokračovať .lebo na štedrý deň má povolenu večierku a môže ísť do postele o 22:00.
Inak už musí byť v posteli okolo 20:40aby o 21:30uz spala .
Dnes po večeri .....ja trošku "poupratujem"chlapi idú do detskej a ja nosím darčeky ,aby ma nebolo počuť pustím vysávač pod ich dvere 😁príď k nim a čakáme

Ked boli deti male, tak pred vecerou sme ich tam prepasovali. Teraz su pod stromcekom od dnes.