icon

Koľko a aké darčeky dostanú vaše deti na Vianoce?

19. dec 2021

My deťom doprajeme len teda menej ako niekedy vidím. A dostanú to čo uznáme my za vhodné

dzina007
20. dec 2021

@jvlo ku vkladackam nezabudni kupit aj drevene kocky nech si ich sklada na seba. 😂

petkazamborska
20. dec 2021

inak my to mame tak , ze kazdu staru hracku vymiename za novu , takze deti ked maju nejaku vysnivanu ani nechcu ist do obchodu aby sme im ju nevymenili , je to o to ze si ju potom brutalne vazia , a nemame vela veci v dome

lesana25
20. dec 2021

Ty si tá čo tu už kedysi bola, však? V každej téme aj v blogu písala, ako dcére nikdy nekúpi bábiku.
A inak, dcéra sa narodila tesne pred Vianocami, a mame zvyk že keď má jeden narodeniny, darček dostanú obaja aby druhý nebol smutný. A potom na vianoce dostanú darček zas.
Predpokladám, že sa ti z tejto informácie zatmelo pred očami 😁

evkamotka
20. dec 2021

My mame male deti a aj ked bude jezisko relativne stedry, budu to fin nenarocne veci. Typu slizy (99 centov), sanitka za 10e, detsky dazdnik za 6, baterka 5e, clovecko do 5e atd. Pohoda jahoda. Nepoznaju este drahe veci, ani si ich nepytaju. So starsim si citame o Bozom narodeni aj mu vysvetlujeme, ze Vianoce su Jeziskove narodeniny, donesie nam aj nejake darceky, aby sme sa tesili s nim (ma 4r). Podla mna aj to caro darcekov patri k Vianociam. My dospeli si uz davame skromnejsie. Mieru mame v tom, aby sa tie darceky vyuzili, potesili. Nech nemame doma rarohy, co nam netreba.

nyphadora
20. dec 2021

Len musim upozornit, ze tie x mamiciek maju za reklamu zaplatene 🙈 a na 100% maju doma aj lego 😂 a baby born - na to bola kampan jeden cas 😂😂

ella_price
20. dec 2021

@lesana25 Môj synovec sa narodil 25. decembra a ešte aj dostal meno Adam 😆😆 sestru má Evu 🤣🤣🤣 Tak tam to majú pestré na sviatky 😃 Tam by tieto insta eko vegan raw bio mamky asi len poklepali dieťa po ramene a dovidenia 😄😄

lesana25
20. dec 2021

@ella_price veď samozrejme, decko si musí uvedomiť že potrebuje len prítomnosť blízkych, návštevy uja a tetušky z desiateho kolena a ducha vianočného.

oktobermimi
20. dec 2021

Nič, kúpili sme im oblečenie. Možno od rodiny nieco🤷‍♀️
Ani ja z manželom si nič nedávame.
Dúfam ze to z nas nerobí zlých rodičov ze si na vianoce neberieme pôžičku na darceky🙈🤷‍♀️

loginexistuje
20. dec 2021

@oktobermimi tak malym rozumiem tym staci aj oblecko este tomu nerozumeju a najstarsej (co uz je v skole) si tiez len oblecko kupila ?

oktobermimi
20. dec 2021

@loginexistuje ale chapes ako to myslim 🤷‍♀️
Ta sice neni pri mne (to vie kazdy) ale nie pre tu nemam "len oblecko" 🙉🙈

loginexistuje
20. dec 2021

@oktobermimi jasne ja som uz zabudla kolko ma tokov zasa v istom veku chcu deti len oblecko alebo tenisky dobre to poznam ale takym malym ako mas staci aj oblecko moj synovec sa najviac tesil slipkom s obrazkom 😉

daasena
20. dec 2021

My kupujeme hračky, teda niečo čo ich reálne poteší, máme malé deti.. oblečenie, či iné praktické veci kupujeme v priebehu roka, keď to potrebujú.. samozrejme, každý vie že Vianoce nie sú o materiálnych veciach, o darčekoch, ale deti sa im potešia, my im tiež inokedy hračky nekupujeme, iba na narodky a Vianoce.. každý si kupuje to čo chce, koľko chce, načo rozvíjať nejakú hlbšiu debatu na túto tému.. aj tak všetci vieme, že najviacej čo si želáme pre svoje deti a rodinu je zdravie.. a vždy to tak aj bude

tafita
20. dec 2021

Nehnevaj sa, ale taka zbytocna vyryvacna tema.

autor
20. dec 2021

@ella_price nie nepoklepali. Dostali by darček na každý sviatok

ruzicka603
Odpoveď bola odstránená
oktobermimi
20. dec 2021

@loginexistuje je rok 2013😅
Hej presne, kupili sme im bundicky do foroty nech maju ze ked nebude az taka zima ze treba fusak a overaliky budu oprate alebo ze pojdeme do obchodu s nimy chapes malej zas oteplovacky cizmycky...😊hraciek aj tak maju plnu krabicu 🤷‍♀️ a aj tak ich z 90% nezaujimaju

oktobermimi
20. dec 2021

@loginexistuje kamošky mali strašne fičí na tych ponikoch🤷‍♀️🤣

abbey1
20. dec 2021

@oktobermimi Prečo pôžičku na darčeky? Veď netreba zachádzať do extrému. Aj krásne hračky a iné darčeky sa dajú kúpiť za babku a urobia veľa radosti. Každý rozumný človek kupuje podľa toho, ako si môže dovoliť. Niekto kúpi jeden drahší, niekto 10 lacnejších. A niekto 10 drahých.
Ale hlavne verím, že skoro každý kupuje tak, aby mal obdarovaný radosť.

blsaktrochuinak
20. dec 2021

Toto vlakno mi pripada ako autorkina nezadrzatelna chut kusok sa pohadat, hoci aj na vykonstruovanom neexistujucom probleme 🤣🤣 sorry, ale fakt… 🤷‍♀️

mima86
20. dec 2021

Ruski odborníci vo financiach teraz zistili,ze lepsie ako do zlata alebo cennych papierov sa oplati investovat do stavebnic LEGO. Tie stupaju na cene vyrazne rychlejsie ako spominane komodity. Samozrejme, ide najma o limitovane edicie, sady z filmov a pod... cena zacina stupat 2-3 roky po tom,ako ich prestanu vyrabat. Inak aj zberatelske Barbie naberaju na hodnote.

mimikas
20. dec 2021

@blsaktrochuinak tak treba si niekde dokázať že je lepšia matka ako tie hnusne materialistic matky co deťom kupujú darčeky na vianoce a dokonca tie co deti aj chcú.

oktobermimi
20. dec 2021

@abbey1 lebo takych ludi poznam a aj mi bolo povedane ved si pozicajte vianoce su pre deti🤷‍♀️🙈
A ano, kupujem podla toho kolko a co si mozem dovolit a hlavne podla toho co je potrebne

mirka1988
20. dec 2021

Autorka moja názor je , že prvá chyba je tvoja veta : “čo uznáme my za vhodne “ . Keď dieťa po niečom túži ( napr. Aj tá kabelka ) prečo mu nespravit radosť ? Vždy som kupovala podľa toho , čo si priali. Tento rok dcéra (12) notebook , led svetla , oblečenie , syn (8) televizor , hokejová brána , strelecká doska , kniha . Na počet to nie je vela , ale dokopy nás to stalo 900 EUR . Sú to ale veci ,ktoré viem , že ich potešia .

cobhan
20. dec 2021

Moja má 9 rokov a máme zaužívané, že dostane jeden darček od Santu (hru alebo hračku), jeden odo mňa zo zoznamu, ktorý mi dala, jedno prekvapenie od mňa ( väčšinou nejaké arts & crafts veci), niečo na oblečenie (na Vianoce buď tematické pyžamo alebo nové obliečky, inak oblečenie nedostáva), knižku, niečo čo potrebuje ( tento rok Thermo Flask) a jeden spoločný darček pre nás obe (jeden rok to bolo puzzle s mačkami, ktoré sme skladali počas vianoc, tento rok scratch poster '100 bakes' aby sme mohli celý rok vypekat). Inak drobnosti do ponožky, ale tie nerátam, to sú ponožky, šampón, balíček pokémon kariet, atď. Od iných darčeky nedostáva, takže preto má viac doma.

si_sa_6
20. dec 2021

@reni1512 to je moc krásne

euka210
20. dec 2021

@terezia323 ano, je Duplo, ale toto je podla mna predrazene a na velmi kratky cas. Ja som mala na mysli klasicke lego od tych cca 5r, lebo moj najmensi ked mal menej, len rozoberal panacikov...ruky, nohy, hlavy 🤣 a postracali sa a starsi sa hnevali

annm81
20. dec 2021

@euka210 Čosi, vôbec to nemusí byť na krátko. Môj 5 ročný už začína s lego technic, prvé lego city dostal v 3,5 a prítom sa stále hrá aj s duplom.

alanko20
20. dec 2021

@zuzuliatko18 mame to presne rovnako, dieta do 3 rokov, dostane 4 "predmety" vacsie aj mensie, a podostava aj od babky, tety, a tiez som trochu triedila, este mozno aj budem. Vacsim detom treba urcite plnit sny, ja som sa vzdy tesila z knih, cele vianocne prazdniny som citala, su to najkrajsie zazitky a to som uz bola pubertiacka.

foxyfox
20. dec 2021

Ja som zvolila menšie veci, ako napr. kocky, hra do vane, knižky. Proste darčeková taška drobností, čo ho aj niečo naučia. Keďže tatino chcel tiež niečo kúpiť, tak som mu poradila gulickovu dráhu, kúpil tú takmer najväčšiu a zbytočne drahú, ale tak snáď sa využije. Raz za rok mi nevadí utratiť viac peňazí, ale keď ich raz niekto nemá, alebo je za lacnejšie dary alebo v menšom množstve, je to každého vec a je to zbytočné diskutovať

foxyfox
20. dec 2021

@cobhan 👌veľmi pekné, inšpirujem sa do budúcna