icon

Koľko peňazí by rodičia mali dať na svadbu?

Včera o 17:41

Zaujima ma, koľko vám dali vaši rodicia ako svadobný dar?
Som čerstvo po svadbe, manželkini rodicia nám dali 10 000€ a moji 500€, viac nemohli alebo nechceli, neviem..
Manželka povedala, že nevyzerá zeby sa mali zle a ze je hanba toľko málo synovi dať. Inak je manželka super aj všetko, povedala ze viac sa k tomu nebude vyjadrovat, ze to mam nechat tak..Čo myslite? Mam z toho divny pocit.

anonym_9d645e
Včera o 18:22

Pred 15 rokmi 100€ a svokrovci nič, kupili nám sadu hrncov. Bolo nám to úplne jedno. Nerobili sme svadbu preto, aby sme čakali dary. Boli sme obaja zamestnaní a nezávislí.

anonym_3da3e7
Včera o 18:22

Možno sa Vám budem zdať sebecká, ale syna sme zabezpečovali počas štúdia, dopriali dovolenky, financovali náročný šport a keď promoval dali sme mu financie na začiatok (nie byt na to nemáme). Zarába slušne, a preto ak sa niekedy bude ženiť bude to v jeho vlastnej réžii a bez darov.

katuskamala1
Včera o 18:23

Prvy krat a urcite nie posledny, ked budete citit taketo rozdiely. Kto dal co na vianoce, kto prispel ked budete staviat dom, kto dal co na krstiny pripadne nejake ine prilezitosti. Lebo to nie len o tom,ČI rodicia maju a daju ale aj či chcu. A to,ze nechcu neznamena, ze by boli lakomi,len proste sa rozhodli bez nejakeho porovnavania sa so svachovcami. Nepozastavujte sa nad tym... Zbytocne pride do vasho manzelstva dovod mat bud hadku alebo min neprijemne pocity ake napr mate teraz... jedna rada: NECAKAJ NIC,NEBUDES SKLAMANY. odkaz i manzelke ;)

anonym_685a3b
Včera o 18:24

@anonym_autor moji rodicia dali 2000€, muzovi rodicia pol miliona korun. To je asi 20000€ cize 10x viac. Kazdy dal to, na co mal. Svadbu sme si platili my dvaja, peniaze sme si odlozili na dom

katuskamala1
Včera o 18:25

Btw, nam rodicia platili vacsinu casti svadby, darovali uz neviem presne ale par tisic (vtedy to bolo ako take 4 muzove vyplaty)a svokrovci nam podarovali ich par mesiacov pouzivany malicky televizor lebo sak im sa ich stary lepsi podarilo opravit 🤣🤣

sense
Včera o 18:29

M sme dary nechceli, napriek tomu moja mama nám dala niekoľko násobne viac ako teraz už ex svokra. A teda mne to vôbec nevadilo. Peniaze sme odložili pre dceru
A teda príde mi divné robiť "dusno" v rodine pre výšku daru.

motylik2559
Včera o 18:32

@anonym_autor Beriete sa vy dvaja. Zaplatili ste si svatbu (vy ste sa rozhodli vziat, nie vasa rodina), co je fajn. Ale co je toto za stupiditu, aby niekto riesil dary? Ved to nie je povinnost nikoho davat peniaze, aj keby ani jedna strana nedala ani cent! Nikto z nich okrem vas sa nerozhodoval, ze ci sa vezmete. Aj keby vam dali len kavovar za stovku by ste mali byt obaja vdacní. No ja neviem, ale akoze tieto "tradicie"🙄 Najlepsiu svadbu mala moja kolegyna, vzali sa na urade lebo chceli byt svoji, mali tam tiez malo ludi, asi do 15, s nimi aj k stolu...Ale nikto od nikoho nic neocakaval a to je na tom to pekne. Ale oni sa maju v rodine skutocne radi a nekazia im vztahy peniaze a dary (nemusia riesit kto dal kolko penazi alebo darov)...

anonym_a13e1b
Včera o 18:37

@anonym_autor nech som aj za slu ale mne pride dag synovi 500eur na svadbu malo...boli sme nedavno pozvany sesternica sa vydávala aa dali sme do obalky 200eur....ale nepises naozaj ako sj ziju tvoji rodicia....mne moji dali 15 000 a ked sme kupovali byt tak 60 000 a to su mamina kucharka a tato stavbar.

anonym_b971b2
Včera o 18:37

don't feed troll

anonym_0e8f31
Včera o 18:43

Mne dali rodicpre par rokmi 200e a manzelovi 1000e. Som z chudobnych pomerov. Na svadbe sme mali skoro 100 ludi. Vacsiu cast som platila ja, mam dobru pracu. Aj keby som bola velmi bohata, vlastnemu dietatu nedam 10 000, som typ ze radsej dam udicu ako ryby, tym decku viac pomozem. V podstate mi rodicia dali udicu, takze ziadne ryby som od nich nepotrebovala.

anonym_86ad58
Včera o 18:47

Nám svadbu platili rodičia + mne naši dali aj dar pár tisíc eur. Svokrovci nám okrem toho nedali dar žiadny, od nich ako jediných nemáme ani pohľadnicu s blahoželaním. Zato nám svokra pootvárala všetky obálky s darmi z ich strany + všetky zákusky, ktoré hostia z ich strany priniesli podelila medzi svojich hostí a zvyšok si ona vzala domov. Buďte radi za tých 500eur, lebo takéto divadlo iba kvôli tomu, že oni platili polovicu svadby by ste naozaj zažiť nechceli

anonym_cb9f2e
Včera o 18:48

@anonym_autor Dostala som presnú 0... aj svadbu som si platila sama....manželovi rodicia dali manželovi 2000 eur..... všetko sme si platili sami.

anonym_ff9809
Včera o 18:51

Nám rodičia zaplatili svadbu 50:50. Nežiadali sme o to, ale tak sa rozhodli dobrovoľne. Možno jej rodičia čakali a šetrili na veľkú svadbu ale tá sa nekonala, tak to dali ako dar. Za mňa ok, neriešila by som.

anonym_5455d4
Včera o 18:52

Nedostali sme nic a ani sme necakali od rodicov ziadne "vena". Rovnako nam ani eurom neprispievali na auta ani nijake byvanie. (Svadba pred 5 r). Moji rodicia nieco prispeli na svadbu na nasu cast (trvali na tom), za manzelovu stranu sme vsetko platili. My sme nechceli nic, kedze je to trapne, akoze dve dospele zarabajuce osoby...

(A inak keby toto povie moj muz - co Tvoja zena - s takouto uvahou, velmi sa mi sprotivi, tazko by som to rozdychala. Nie ze tresol taku sprostost, ale ze realne moj najblizsi clovek uvazuje takymto sposobom...)

anonym_4f3e4c
Včera o 18:56

Takze ty si klaknes na koleno, ziadas, aby si ta zena zobrala a potom jej to nechas aj zaplatit... ano, zene nie je prijemne ked ma vo vztahu pocit ze financie taha ona, ale to mala zistit predtym, ako ti povedala ano

autor
Včera o 19:00
@anonym_86ad58

Nám svadbu platili rodičia + mne naši dali aj dar pár tisíc eur. Svokrovci nám okrem toho nedali dar žiadny, od nich ako jediných nemáme ani pohľadnicu s blahoželaním. Zato nám svokra pootvárala všetky obálky s darmi z ich strany + všetky zákusky, ktoré hostia z ich strany priniesli podelila medzi svojich hostí a zvyšok si ona vzala domov. Buďte radi za tých 500eur, lebo takéto divadlo iba kvôli tomu, že oni platili polovicu svadby by ste naozaj zažiť nechceli

@anonym_86ad58 To je čoraz drzosť zo svokrinej strany?to vám vzala peniaze, ktoré ste dostali?

anonym_86ad58
Včera o 19:01
@anonym_autor

@anonym_86ad58 To je čoraz drzosť zo svokrinej strany?to vám vzala peniaze, ktoré ste dostali?

@anonym_autor nevzala, ale každú obálku otvorila a poctivo si pozapisovala kto koľko nám dal ☺️

anonym_567a51
Včera o 19:03

@anonym_autor Preboha, 10 000 ? Tak to ani omylom. Neviem ci vobec 1000ku nam dali. Myslim, ze ani to nie. To je podla mna straaasne vela 10tis. Ale to tiez taka otazka:
"kolko by mali dat ?" Ved na to neexistuje spravna odpoved predsa. Kazdy da podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia, podla svojich moznosti, podla aktualnych vztahov a stavov na ucte, nie ? V skratke kazdy da, kolko chce dat.

anonym_a81270
Včera o 19:07

Hanba dať toľko malo synovi?to povedala tvoja manželka?waw.. dobré si si vybral😅
Raz mne by toto chlap povedal na mojich rodičov,tak by letel nenavratne cez okno😅

euka210
Včera o 19:12

@anonym_autor neviem, kolko by mali dat, ale platili nasu svadbu rodicia a to uplne stacilo, nic ine som necakala. Mama nam potom este zaplatila pracku do bytu, svokra neviem, oni boli na tom financne zle, ale tusim, ze ked nasetrila, tak nieco nam dala, ale uz presne neviem.
Ked vam platili svadbu, tak by som nic necakala. Brali ste sa kvoli peniazom, ci preto, ze chcete zit zivot spolu? Za mna...dost blby zaciatok mat s tymto problem, kto kolko penazi dal 🤦‍♀️...hadam vam to spolu vydrzi 👍

mvagusta
Včera o 19:14

Moji a manzelovi rodicia mali Vysloveny ZAKaZ davat nam na svadbu peniaze. Hamba by ma fackovala keby som od rodicov co len euro vzala. Moja svadba-moj zivot a ja zaplatim vsetko. Mali sme malu svadbu asi 25ludi, ale to je uplne jedno kolko ludi. Peniaze co sme napriek zakazu,dostali od rodiny sme VSETKY dali chlapcovi nejakemu co sme nasli,na liecbu. To uz je aky prezitok ze si deti zmyslia svadbu a rodicia su pomaly “povinní” platit. Ked sa xces zenit/vydavat- naspor si na to.
A tvoja zena sa moze hambit. A je dolezity aj ten zivot pred svadbou,nie len po..ako to vyssie autor napisal..

anonym_c46002
Včera o 19:22

@anonym_autor úprimne nerobila som si svatbu aby nám dali peniaze ľudia .
Najviac nám dal mužov krsny otec 1000€.moji nič keďže niesom v kontakte vôbec a svokroci si zaistili alkohol na svadbu a ten vyplatili inak nam nic nedali.ale bývame sními tak nemám tu potrebu aby dávali

anonym_2f3df8
Včera o 19:24

Naco by vam rodicia mali nieco davat? Ste dospeli a chcete sa brat … vasa vec. Keby moj manzel prisiel s takym komentarom poviem, ze jeho rodicia zaplatili odskodne za moj zniceny zivot a moji mi dali len naoko, lebo za to, co som dotiahla k oltaru by som vlastne mala platit ja za ich pretvarovanie … mozno ti prispeju neskor na rozvod pripadne vypracu detsku izbu, ked zistis, koho si si zobral

anonym_c46002
Včera o 19:29
@anonym_c46002

@anonym_autor úprimne nerobila som si svatbu aby nám dali peniaze ľudia .
Najviac nám dal mužov krsny otec 1000€.moji nič keďže niesom v kontakte vôbec a svokroci si zaistili alkohol na svadbu a ten vyplatili inak nam nic nedali.ale bývame sními tak nemám tu potrebu aby dávali

@anonym_c46002 plus ani nemusia je to na nich inak sme si svatbu platili mi oni len pomáhala pri prevoze koláčov nápojov a vyzdvihnúť kveto attd .

anonym_54deda
Včera o 19:30

nemyslim si ze manzelka je chamtiva. iba vidi nepomer. jej todicia vsm prispeli nejakou ciastkou a nie malou. a tvoji rodicia dali ako cudziemu s predpokladam ze ani so svadbou nepomohli. Ak by na tom boli zle, robotnici s minimalkami tak v poriadku. ak maju dostatok a toto vam dali tak je to ich vec ale reagovala by som podobne. Akoze nikto si nemoze narokovat na dar od rodicov ale predsa len si ich syn. Predpokladam ze sa to prejavuje aj v inych veciach nie iba pri svadbe. Rodicia nemaju povinnost ti platit svadbu a davat vysoke dary ale……. ale stedri rodicia to robia lebo sa tesia a podporuju svoje deti

anonym_4f3e4c
Včera o 19:33

Preco by sa jeho žena mala hanbit?? Mal si hladat zenu, ktoru si mozes dovolit a terajsiu prenechat niekomu, kto sa jej financne dorovna.. Tak to asi bude cele manzelstvo ona tahat pripadne na polovicu, az kym si jedneho dna neuvedomi ze lepsia by mala, keby sa starala sama o seba a pockala na niekoho, koho ona nebude musiet zivit

petamich
Včera o 19:34

Hanbit by sa mala akurat tak tvoja manzelka....

anonym_669a02
Včera o 19:59

preco sa smerom k manzelke vyjadrujete ze krava a podobne. ved povedala ze uz to nebude riesit a nechaju to tak.

anonym_2a5610
Včera o 20:00

@anonym_autor svadbu sme si platili sami. Dary sme nechceli, ale z mojej strany sme aj tak dostali vela, od rodičov 5000€, z muzovej nic, od svokri 20€ ( nebola natom financne zle).

anonym_ea9a21
Včera o 20:14

My sme mali malú svadbu,len obed,žiadne ujúkanie do rána.Keď prišlo k plateniu,tak to zaplatil môj otec s tým,že je to dar od našich.Svokrovci nám dali peniaze,ani už neviem koľko,lebo môj muž hneď bežal kúpiť za to TV......