Koľko peňazí dať sestre na svadbu ?
Ahojte, sestra mala svadbu v zahraničí o dvoch svedkoch(bez pozvania rodiny), budúci vikend organizuje neformálny obed, ktorý bude spojený s oslavou okrúhlych narodenin jej švagrinej. Jedna sa o obed asi o 10 ludoch a musíme tam vycestovať 300km a pravdepodobne si aj na tu noc platiť ubytko s dietatom, keďže by to bolo na ne veľa. Keď nám boli na svadbe, dali nám s terajším mužom finančný dar 500eur(samozrejme isli aj na obrad a hostinu), otázka na Vás, koľko penazi mame dat do obalky(100eur sa ešte skladáme na darcek sestrinej švagrinej a platiť si budeme ubytko a cestu).
@0silvia0 preco odludy?
vies,ja uz som na svadbe mala iba mamu,manzel iba otca....tym padom mam iny pohlad na svadby,kde rodicia ziju,no nie su pozvani....
aj napriek dobrym vztahom
kazdy si svadbu ma urobit podla seba,to je jasne....ale pre mna je svadba=pozvanie na nu rodicov,take gesto....podakovania a radosti z toho,ze aha rodicia,som stastna....a to kvoli nemu. a chcem sa s vami o to stastie podelit.
@0silvia0 suhlasim, ze kazda nevesta by mala mat svadbu podla toho, po akej tuzi, ja napriek tomu, ze som velmi spolocenska, nie som ziaden introvert, som nikdy netuzila po velkej svadbe s tradiciami a celou vzdialenou rodinou, ktoru ani nevidim, ako je rok dlhy, tiez sme si s muzom chceli urobit svadbu len o dvoch svedkoch - ale ako pise @terezka1947, v konecnom dosledku nam to prislo velmi neuctive k nasim rodicom, ktori sa o nas cely zivot starali, vychovali nas, urcite by im bolo velmi luto, ze sme ich z takejto vyznamnej udalosti vynechali, takze nakoniec sme mali len malu svadbu s rodicmi a surodencami (s ich partnermi)
takze ano, vela ludi ma svadbu len o dvoch svedkoch, ale ak nemaju uplne rozvratene rodinne vztahy (myslim tie najblizsie, s rodicmi, surodencami), aspon trosku ich to urcite zamrzi
@evkao ono co sa tyka mojej sestry, ta sa vydavat nechcela vobec. Urobila to len kvoli detom, lebo jedno uz mali a druhe cakali, a nechcela, aby sa kazdy volal inak. A kedze ona nie je vobec ten tradicny typ, tak nasi boli radi, ze sa vobec vydala a nakoniec boli aj radi, ze nemusia pomahat organizovat svadobne zalezitosti. Maju svoj vek a svadby si uzili aspon pri dvoch starsich dcerach, tak to zobrali uplne v pohode.
@terezka1947 myslim tym odludy, ze nam vsetkym trom nerobi dobre ta siroka rodinna pospolitost. Nemam vybudovane vztahy s mojimi bratrancami, sesternicami, tetami a ujami. Stretavali sme sa, ked som bola ja dieta, nie su mi nejako blizki, ked sa stretneme, prehodime rec, ale keby som mala pestovat taketo vztahy, tak nic ine nerobim, len chodim po navstevach😁
Chapem, ze v tvojej situacii pri chybajucich rodicoch toto vnimas citlivejsie, ale kazdy citi tieto veci subjektivne.
Nebude to blbé kebyže je to kus bližšie tak možno by som šla , ale 300 km tehotná mne by sa nechcelo ísť
My sme bratovmu muzovi dali tolko co nam dali oni ked sme sa brali. Cesta Ba-Praha, ubytko sme si platili v den svadby my, ostane dni sme byvali u nich (sli sme na viac dni)
100 na par a kytica.vaic by som nedala.je to kolegyna nie sesternica.. ak chcela setrit nemala pozyvat.. ja si peniaze doma netlacim..

@terezka1947 jasne, kazdy mame ten svoj pohlad. Napriklad ja som mala klasicku svadbu so vsetkymi tymi zvyklostami a s celou rodinou... Nebola som s nou stotoznena, lebo som taktiez introvert a individualista, ale tak dala som sa prehovorit, ale tym, ze som bola do takejto svadby viac-menej dotlacena, ja osobne som si ju vobec neuzila a doteraz mam z nej zmiesane pocity a pocity trapnosti. Z toho, ze som bola v strese, mam v pamati hmlu a nic si z nej nepamatam, ani fotky nechcem vidiet a rano mi odlahlo, ked to vsetko skoncilo, strhla som zo seba saty a rozcesavala ten hnusny nalakovany drdol... Ale ved co na tom, ze nevesta si svoju vlastnu svadbu neuzila, hlavne ze ostatni sa hadam bavili....
To bol nahlad do duse nevesty nestotoznenej so svojou svadbou, aby si si to vedela predstavit...
Moje mladsia sestra mala jednoduchu svadbu o par ludoch len s obedom bez tanca v luxusnom hoteli a najmladsia sestra o dvoch svedkoch bez rodiny. Co so sebou urobime, ked sme vsetky take odludy?
A my mame inak super vztahy v rodine bez toho, aby sme sa nejako zdruzovali so sirokou rodinou, pre nase dusevne zdravie nam akosi postacuje ta blizsia rodina: rodicia, deti, surodenci... tie tetky, bratranci, sesternice z druheho kolena, na to veru nie je cas pestovat az taketo siroke rodinne zvazky..