icon

Koľko peňazí miniete na vianočné darčeky pre dve deti do 8 rokov?

mmoonna
7. nov 2020

Ahojte, zaujímalo by ma, koľko peňazí miniete na vianočné darčeky pre dve deti vo veku tak do cca 8 rokov?

Strana
z2
22maja22
8. nov 2020

sumu neviemkolko vyda..akurat sedim v depresii co vsetko by chceli a mat nebudu...takze zbytocna otazka... kolko ma tolko da..

fantaghiro21
8. nov 2020

@kayyaa nechapem o co ti ide?
Je toto diskusia?Prehovaram tu niekoho aby zasypal deti darcekami?Nie

Ja mam na vec len istz nazor-pokrytectvo ktore na jednej strane znie vabne ale ludia sa ja tak v konecnom dosledku nespravaju...

Ze rada kupim detom kvalitne,drahe hracky?
To vsak neznamena,ze ich maju 30ks a zasypany cely stromcek....

Ze som uprimna a poviem ze invetujem na jexdno dieta cca viac ako 50€?

domak2
8. nov 2020

@fantaghiro21 minule som kúpila celu zbierku harryho pottera za 15 na nete, samozrejme nie novú a nie ako darček.
Teraz nejakú novú detektivnu knizku na riešenie za 10, chce pokemona čo vyskakuje z lopticky cca 15 ,toho veru z kvalitného dreva nezozeniem 😅 plus som jej kúpila dáke pokemonove karty čo ju potesia 10, a oblečenie možno dáke tričko s obrazkom, nie celu zimnú kolekciu. Moja sa teší z každej blbosti či už na vianoce alebo len tak.

lenullla
8. nov 2020

@mmoonna no tieto Vianoce uz mam poriesene. Mam dve deti a kazde z nich dostane lego,knihu,ponozky a postelne obliečky. To je všetko. Kazde Vianoce sa snažime neprehnat to. Lego a knihu sme vybrali z ich listov pre Ježiška. Este mame dve babky a krstnych rodičov,takze aj od nich nieco dostanu. Ked si to všetko spočítam,aj tak mi to pride dost vela. No a finančne to vyslo na 110 eur na dieťa. My šetríme pocas celeho roka na vianocne darceky,aby to potom nebola taka zataz. Ale ako baby pisu,kazdemu to vychadza finančne inak.

kubkovamama
8. nov 2020

@fantaghiro21 áno,neznamená to pchať sa koláčmi a sedieť na gauči a správať sa ako hyena. A nikto tu nenapísal,že Vianoce sú jediný spoločný čas. Ale pre decká aspoň moje aj väčšinu čo máme v okolí je už ta atmosféra úžasná a tešia sa aj na iné ako drahé darčeky. Inak zaujímalo by ma,ako sa taká vianočná hyena správa? A tiež prečo každý iný názor považuješ za "výhovorku"? Veď každého vec a je kopu rodín čo jednoducho nemajú toľko financií aby napr.4 deťom pokupili rovnako po 200€ ako ty. Alebo nechcú toľko minút. To nie sú predsa výhovorky,to sú rozumné dôvody.

guiseppinka
8. nov 2020

Nase dostanu oblecko pre babiky, nieco som objednala na aliexpresse (zatial neprislo), ale zvysok som kupila normalnr v obchode ako oblecko pre predcasniatka, lebo dat 20 euro za 1 komplet pre babiku mi pride odveci. K tomu dostane starsia lego a mladsia gulickovu drahu a/alebo sperkovnicku. Pre drobca som objednala taku ako Ceckovu retaz, pretoze isto sa budu pytat, ze co doniesol jezisko babatku...

martina2ve
Autor odpoveď zmazal
martina2ve
8. nov 2020

@mmmonika syn 11r-3D pero+naplne
dcera 3r- pokladnicku na hranie +este planujem kupit nejake puzzle ak najdem(labkova patrola)

korra
8. nov 2020

Oblecenie na pod stromcek nedavame uz asi 3.rok. to kupujem priebezne ako potrebuje. Od babky a krstnych aj tak dostane. Je "legofil", rad kresli/maluje. Takze "pod domaci stromcek" dostane jedno velke lego a nejake farbicky a knizku.

basska_b
8. nov 2020

3 ročnej som kúpila za 30 eur Lego, za 7 eur zošit s úlohami, 6 eur Water wow... jasné že dostane ešte od rodiny milión toho a vo februári ma narodeniny 3 roky, to bude zas ďalšia party. Ja sa držím toho že 3 darčeky pod stromček stačia. Oblečenie nedávam ako dar, to kupujem priebežne čo je treba

23nika93
8. nov 2020

Neviem presne sumu dvojročná ma pred Vianocami aj meniny aj narodeniny behom jedného mesiaca takže ta dostane pod stromček menej ako staršia ale ešte si to nejako neuvedomuje tak netreba jej od nás veľa dostane aj od rodiny... Staršia ma 4,5 roka a dostane toho naozaj dosť ale zase cez rok nejako hračky nekupujem vo veľkom len také maličkosti co zbada... Ú nás sa dávajú hračky len na sviatky... Ale chcem aby mali bohatého Ježiška... Ja som ako dieťa nikdy nemala toho vela pod stromček keďže mama bola na mňa sama a bolo mi to ľúto pre mňa sú aj tak Vianoce sviatky kedy sme spolu a vôbec neriešim koľko budú mať darčekov u nás je využitá každá hračka

6mia6
8. nov 2020

U nás sa míňa veľa, nejdem konkretizovat. Máme tri deti a dostávajú už drahšie darčeky ale zas len po jednom, väčšinou elektronika + Knižka majú 8 a 11. 4 ročná chce real hračku z dracika. Beží v reklame klokan. Uvidime. Možno ešte niečo praktické na športy, prípadne oblečenie. Sú to veci čo si prajú pomaly celý rok tak sa aj podľa toho zariadim.

jany149
8. nov 2020

@mmoonna ja to akurát riešim...vymýšlam čo a vychádza že cca 40E na každého,máme 5.r. a čoskoro 3 ročnú...

mariska1989
8. nov 2020

@lindusss2016 tak u mňa je to iné ako bycikel u nás ide vždy na narodeniny . U nás nekupujem celého Ježiška v pepku to zas nie . Napr tento rok majú koberec každá 😂 a ktomu majú nálepku na stenu, oblečenie a decká drogéria a kniha nesmie chýbať

sono2
8. nov 2020

Tak naše z toho staršia ide dostať bicykel a kolobežku nejaku hračku nejakú vec mladšia hračku. Bicykel je ale drahý v normálnom prípade by sme nechali na nich takých 400euro kvôli bicyklu to bude 800. Staršia ma ale chvíľu na vianoce aj narodeniny

loginexistuje
8. nov 2020

@mmoonna ty min tolko kolko chces a mozes ak niekto nekupuje dietatu cez rok blbosti a hracky a dieta potrebuje doplnit napr sportovu vybavu bike lyze a pod nech kupi alebo v dnesnej dobe elektroniku (distancne vzdelavanie) nech kupi
ano aj o tom su vianoce a je urcite mozne ze niekde budu radi ze si kupia rybu k veceri a stromcek tak tam to bude skromnejsie
prezili sme si obe varianty a zvladnut sa daju aj deti pochopia ale ked sa da preco nekupit a neurobit radost (kvalitna vec je urcite lepsia ak 1000 bykovin z pepco a pod a dekoracii atd

tncka
8. nov 2020

@mmoonna no kedze kupujem priebezne tak len odhadnem...cca 500-600e. Uz len ked si vezmem kolko stoji lego trebars,k tomu nejake hry na xbox,konzola,korcule ...knizky,drobne hracky,aj nejake oblecko a kozmetika. Tato infoska ti ale ozaj nic neda

janulienka85
8. nov 2020

@mmoonna mam 9 rocneho syna a tento rok to bude okolo 450 eur, mozno vela mozno nie nech si kazdy kupuje za kolko chce, syn sa tesi a rozmatnany nieje.

tncka
8. nov 2020

@janulienka85 aj ja si myslim ze kazdy nakupi kolko si moze dovolit,ja mam len 1dieta a doprajem jej teda viac ako sebe,komu mam kupit ked nie jej,my si priebezne kupujeme dospeli co potrebujeme,ale ona na jeziska este veri,tak nech si ho uzije 🙂 a od starkych neocakavam nejake velke dary,ti len mavnu rukou ze ved ma vsetko a vec vybavena. Ok,ved som tu ja 🙂

egiginka
8. nov 2020

@mmoonna , mam deti 7,4..... tento rok distanu drobnosti, plus sportove naradie, id rodiny financny prispevok prispevok na ro naradie, lyzovacku.... minumy rok detto.... ale mne ide o 8ndividualnost. To co deti potrebuju( bicykel, lyziarska vystroj, lezecka vystroj, korcule atd , outdoorove v6bavenie .. ) ... a 1 -2 drobne darceky pre radost ....

ava11
9. nov 2020

U nas sa na Vianoce mina vela, kazde dieta dostane odhadom 20ks darcekov (ratam aj od rodiny). Dostavaju vacsinou hracky a hry, prakticke veci velmi nie. My si Vianoce uzivame velmi, cela moja rodina ich miluje, moja mama zboznuje davat aj prijimat darceky, takze to proste mame vo velkom style. My si aj dospeli davame vela darcekov, ja mame kazdorocne dam minimalne 5 darcekov, aj muzovi, babke, svokre atd. A Vianoce travime vsetci spolu, takze u nas rozbalovania trva aj 5 hodin 😂

pragmaticka
9. nov 2020

Mam 2 deti do 7r,akurat vcera sme objednali uz uplne vsetko..hranica bola 100e na dieta.mohli by sme si dovolit aj ovela viac ale nechceme! Starsia skateboard (ozajstny dreveny ziadny smejd)+pyjamo a knizku.mladsia lego+elsa navlecky+omalovavanky. K tomu este 2 spolocenske hry pre celu rodinu. Nechceme aby toho bolo vela..decka vedia ze jezisko ma aj kopec inych deti 😂 a dostanu aj od zvysnej rodiny toho este dost!

egiginka
9. nov 2020

@pragmaticka aj my mame pravidlo 3 🙂)) a presne, aj nase deti dostanu darceky este od dalsich 10 ludi...🙂

ivky
27. nov 2020

ja zvyknem 30e na jedno dieta (mame 2) a muz im este dokupuje podla jeho uvazenia

mareri
Odpoveď bola odstránená
mirage
31. dec 2020

Na deti cca 200 eur na kazdeho. Su v tom hry na pc, hracky, oblecenie, obuv.

lenka2710
31. dec 2020

Ja mam pol ročného a 6 ročnú, malý sa mi zmestil do 20€ a staršia už mala hodnotnejsie darčeky, počítam ze do tých 100€! Ked bola ona babo, tak prvé Vianoce nedostala nic, ved mala len zopár mesiacov a keby nebolo staršej, tak by som malého tiež neriešila 🤷‍♀️ minulý rok bol skromnejši, nebolo čo vyskakovať, tento rok sme mali lepšiu situáciu! A darčeky z Pepca nikdy, raz som tam malej kúpila fen, taky pre bábiky, bohatstvo doma ho mala možno dvakrát zapnutý a hotovo, mohli sme ho vyhodiť! Ale u nás sa veľa mina aj na knihy, ja aj muž aj malá strašne radi čítame, takze knihy nesmú pod stromčekom chýbať!

evora
31. dec 2020

Cca 200-300 eur. Ale väčšie veci ako korčule, lego a pod.nechavame pod stromček, preto je ta cena taka

Strana
z2