icon

Koľko peňazí ste dávali bábätku pri narodení?

9. dec 2021

Ahojte mamičky prosím Vás keď sa vám do rodiny narodilo niekomu bábätko koľko ste zvykli dávať peňazí ak ste teda zvykli lebo švagrinej sa 10 novembra narodil chlapček a keďže ona má svoj vkus nechceli sme nič kupovať ale radšej sme dali peniaze dostala od nás ako od brata a švagrinej 200 eur ale minule som ju počula ako hovorí kamarátke že od brata dostal malý 200 eur a potom taká poznámka k tomu že " ale vieš čo dnes kúpis dieťaťu za 200 eur, radšej no koment, nejdem do riesit" koniec citátu..ako fakt neviem čo si mám o Tom myslieť..že sme jej dali malo?

Strana
z3
bucko555
11. dec 2021

U nás sa dáva že do perinky sa to volá ....dostala po sto euro od starých rodičov a od prababiek po 50 plus dajake darčeky......teraz sa má.mojej neteri narodiť bábo vlastne budem prateta a niečo kúpim dajake plienky, oblecko , hrkalku a vybavené

cajomila
11. dec 2021

Tak mne sa marí, že sme žiadne peniaze pri narodení deti ani nedostali.
Svokra, keďže sa jej išlo narodiť prvé vnúča...v radostnom ošiali nakúpila skoro celú výbavičku ( ale všetko vyberala ona, nemalo som k tomu čo povedať a celá veci som vôbec nevyužila).
Ale bola som jej veľmi vďačná...robila to z lásky.

Moja mama kúpila zavinovačku a nejaké šupa my, fľašku, cumel...a kočík z druhej ruky.
A keďže nikdy nemala veľa financií, už toto mi prišlo z jej strany ako veľký dar.

Od sestier som nedostala nič veľké.
Ani žiadne oblečko pre dieťa, ani finančné dary.

Popravde, čo sa týkala svokry...skôr by som prijala finančný dar, alebo teda aspoň z času, lebo veľa veci (asi tak 1/2) sme vôbec nepoužili a prišlo mi ľúto, nakúpiť zbytočne .

Ale ani vo sne by ma nenapadlo idrflat, že dar 200€ je málo 🙈🥴

krabica22
11. dec 2021

U nas je to bezna vec. Vsetci teda rodicia, stari rodicia davaju po 500e a nejaku hracku, oblecenie. Tie peniaze som detom vlozila na ucet. Sirsia rodina dava cca 50 e a hracky, plienky, to co treba.

dadka12345
11. dec 2021

Fuuu iná panička, nerob si starosti dali ste určite dosť

lusindachloe
11. dec 2021

Dáva sa do perinky!!!.....od rodiny.....(individuálne)

katka_1102
11. dec 2021

@nika1971 Aj ja mam svagrinu, ktorá len dostávať a dostávať. Ma 3 deti a pred rokom sa ma drzo opýtala, aký mame rozpočet na vianočné darčeky a presne mi napísala, čo máme kúpiť jej 3 deťom. Odpadla mi od chuti. Zvyknutá celý život len dostávať.
Ú nás, čo sa týka krstin, peniaze dávame, no max. 100 eur plus kvety a alkohol.

taily30
12. dec 2021

Do vienka sa davaju peniaze, teda my sme dostali a aj sme davali. Ale 200 je pozehnane!

luckynat
12. dec 2021

@katka_1102 nehnevaj sa, ale toto ja povazujem za normalne v dnesnej dobe. Deti maju tuzby a rodicia chcu, aby si nasli pod stromcekom to, co ich deti naozaj chcu, a nie dajaku kravinu co si tetka Betka mysli, ze by sa deckam pacilo. V konecnom dosledku sa to deckam nepaci, zavadzia to v dome. Naco kupovat take darceky? A to, ze sa pytala na rozpocet je pre vase dobro skor, nechcela to prepalit nejakymi drahymi poziadavkami.
U nas v rodine sa to tiez tak robi, uz dojdu dopredu s tym ze aky maju rozpocet a mame im poslat rovno linky, kde a co objednaju. A my na oplatku robime to iste. Medzi kamoskami, ktore maju deti, to funguje tiez tak.

luckynat
12. dec 2021

My sme dostali do perinky ovela vyssiu ciastku, ako ste dali vy, ale absolutne sme to necakali, nepytali a celkovo mi to bolo divne, lebo tento zvyk som nepoznala. Kazdy da podla svojich moznosti. A ked vy ste dostali 150€ a ona 200€, podla mna ju skor nastvalo ze vy ste dali viac a preto vas chcela skodoradostne ponizit aspon pred druhymi…pretoze tymto ste defacto ponizili vy ju, i ked mozno neumyselne. Netreba sa v tomto pretekat, kto je lepsi a da viac.

sanen
12. dec 2021

@janka1011 u nás tiež nič. Ani od starých rodičov, ani od krsných ani od súrodencov. Len najlepšia kamarátka dala darček. Rodina nič.

lenorky
12. dec 2021

Rómovia maju okazale krstiny a nosia peniaze.Koluju videa kde sú reťaze s peňazí...Ja som dostala od švagriná a svokry oblečenie pre babo plienky cajiky deky cumle ovocie termofľašu osušku a kopec užitočných veci.mozno malú hotovosť....to už si ani nespomínam...v každom prípade 200 eur je dosť. tak akurát!bud spokojná

lenorky
12. dec 2021

@luckynat no určite...ak má dieťa túžby tak ma aj rodičov ktorý mu môžu plniť túžby...to a týmto mam ja pokoj...nikomu nekupujem a nič od nikoho nechcem...tak sme sa dohodli a je to najlepšie ...kupujeme iba mamke...súrodenci sa zložime a to co potrebuje kúpime.Dnes je nákladná doba a každý nech sa stará a nech kupuje to na čo ma.😉

luckynat
12. dec 2021

@lenorky no ved ty nic nekupuj, ja hovorim o pripade ked rodina detom kupuje, tak je urcite lepsie kupit im to, co si deti naozaj zelaju, ako to, co si rodina mysli, ze by deti mozno zaujalo

katka_1102
12. dec 2021

@luckynat Prepáč, mám na to úplne iný názor. O čom sú potom tie sviatky? O darcekoch? Ja som rada, ak si na nich spomenú a dostanú nejakú drobnosť, každý kto co môže 😊

katka_1102
12. dec 2021

@lenorky Ú nás je to s mojimi sestrami rovnako. Skladáme sa mamke na darček a deťom niečo malé po dohode. Len švagrinu mám náročnú. Ale zase každý sme inak nauceni.

slovakboy
12. dec 2021

Najprv som ju chcel obhajovať že možno len všeobecne konštatovala že je všetko drahé a neposudzovala výšku daru. Ale keď som si prečítal ten citát ktorý si dobre urobila že si ho ohraničila uvodzovkami, tak si myslím že buď vam ona v minulosti dala omnoho viac a teraz očakáva to iste alebo je fakt plytká a nevďačná. Asi to posledné to bude. Už ju tu pekne okomentovali ini.
Hlavne sa voči nej necíť previnilo. Absolútne vypustí take myšlienky z hlavy. To je jej interpretácia sveta a tu ti ostatní napísali ako si ho interpretuje väčšina. Je to jej svet a ty s ním nič nemáš. Nezavdacila by si sa jej nijako a tvar sa pred ňou akoby nič. A aj keby vam oni pred tým dali väčší dar nedaj sa vtiahnuť do vazalstva ja tebe ty mne. To je take detinské a rodiny to často robia. Nie je to už potom sloboda v rozhodovaní sa ohľadom darov ale človek sa stáva závislý na rodine a je otrokom rodiny.

maris5
12. dec 2021

Ja ako krstna som kupovala veci v hodnote 100€ plus kosielku, sviecku a tortu. 200€ mi pride sialene vela. A po tom jej komentari, by som jej kupovala max. za 20€ nieco.

taniles
13. dec 2021

podľa mňa je na každom či dá peniaze či da darček...u nás je to tak že krst. rodič dal mojim deťom 300e plus torta a kôs darkoví ...samozrejme som vrátila tiež ale keď sme len hostia tak dáku plienkovú tortu darček oblečenie ale peniaze nie...ale ja sa snažím dať tak ako dajú mojím...keď môjmu dajú hračku vrátim keď peniaze tiež....snažím sa aby nikto nemohol nič povedať ...aké dostaneš také vráť...

julka828
13. dec 2021

U nas v rodine sa dava po 100 eur

Strana
z3