Krst v katolíckom kostole a krstní rodičia zosobášení v evanjelickom

keithy
21. mar 2020

Ahojte maminky. Potrebujem zistiť ako to je, či niektorá z vás riešila tento problém. Ja som katolíčka a brala som si evanjelika, dohodli sme sa, svadba a aj krstu sme dohodli v katolíckom kostole. Keď sa mi narodil prvý syn, boli krstní môj brat (katolík) a svedok krstu jeho, vtedy ešte len snúbenica, evanjelička. Nebol a tým problém. Avšak vzali sa a mamina má teraz straší, že pri druhom už nemôžu byť krstní rodičia, keďže sa brali v evanjelickom kostole. Viete o tom niekto niečo bližšie? Áno pôjdem sa na faru informovať, ale vzhľadom na situáciu sa tam tam skoro nedostanem. Ďakujem za vaše reakcie.

lucia147852
21. mar 2020

Áno ma pravdu, nežijú pre katolícku cirkev vo sviatosť im zväzku.

evkamotka
21. mar 2020

Cez ich uradne hodiny brnkni na faru a povedia ti po telefóne ;)

jajka71
21. mar 2020

@keithy pred 35 rokmi sa nam stalo to iste, krstna nas starsich nemohla byt krstnou mladsich, ale nvm ako je to teraz ale nic zrejme nebrani tomu, aby bol krstnym brat a jeho manzelka svedok krstu ci ako sa to pise....aj tak ju deti volat krstna budu tak ci tak (ked niesu ine adeptky).

sana611
20. apr 2020

dobry vecer mam otazku sme katolici vsetci okrsteny moji surodenci maju krst aj primanie ja mam krst primanie aj birmovku len niesne spriatelom zobraty ani by sme nemohli koli neakej veci ...priatelova rodina tiez katolici vsetci pokrsteny jeho sestra primanie dalsia tiez bude mat 3 rocniku ..idem na vec chcem sa spitat za krstnych rodicov chcem dat mladych ludi mojej strany sestru ktora mala primanie aj krst birmovku by si potom urobila predtym sa to dalo ...spriatelovej strany brat krst mal ale primanie nie ja tak viem ze aspon jeden znich po case spravy ..tak to bolo pred 8 rokmi ako to.je dnes neviete dakujem