icon

Krstná mama zvažuje odstúpenie: Ako to oznámiť?

3. apr 2024

Ahojte. Mám byť krstná kamaratkinej dcérke. Požiadala ma o to keď ešte tehotná bola. Krst mal byť pred pol rokom ale zrušili, že je zima, dieťa by prechladlo v kostole. Odvtedy nič, žiadna tema o krstinách. Ja som sa potom ešte niekoľkokrát pýtala, že kedy plánuju atď. Najradšej by som už zrušila to celé. Dievčatko 8 mesiacov má, už som mala pripomienky, že pomaly chodiť bude. Nie je žiadna snaha z ich strany, žiadna organizovanosť nič. Nechcem aby sa nahnevala ale takto ma to nebaví. Dokonca už 2 x naznačili že asi bude ale nakoniec nič. Beriem to tak, že robia hlúpaka zo mňa. Myslíte si, že sa nahnevá keď cuvnem?

terezka1947
•
3. apr 2024

Nerieš vôbec túto tému už s nimi.

gab1sol
•
3. apr 2024

A prečo to riešiš? Či si dajú pokrstiť vlastne dieťa, o tom majú rozhodnúť rodičia… Prečo vnímaš, že z teba robia hlupáka?

vler
•
3. apr 2024

Autorka, nebolo potrebne sa niekolkokrat pytat kedy planuju atd. Mozno si krstiny rozmysleli, nieco sa stalo atd. Stiahni sa, pockaj ci Ta oslovia znova

janinah
•
3. apr 2024

Predpokladám,že máš alebo chc3s kúpiť nejaký dar a toto ano/ nie ta obmedzuje a znervoznuje.Nechaj to tak,vypust to z hlavy.

autor
•
3. apr 2024

@gab1sol preto riešim lebo ma požiadali/poprosili aby som bola krstná

maciatkoe
•
Autor odpoveď zmazal
•
thoughtfulweirdo
•
4. apr 2024

Nevidím dôvod, aby si ty niečo riešila. To, že "máš byť" krstna, nie je nič. Ak ťa konkrétne oslovia, že vtedy a vtedy bude krst a poprosia ťa o prijatie úlohy krstnej, potom budeš riešiť. Dovtedy sa ťa to netýka.

ovaaa
•
4. apr 2024

Akože prečo rieši? Prvý dôvod, že ju požiadali, aby bola krsná a ak si to rozmysleli tak jej to kamarátka mala oznámiť, to je slušnosť. Autorka len berie veci zodpovedne. A áno pre tých, ktorí už potom nemajú záujem sa zaoberať krsniatkom je funkcia krsnej mamy nič.

dominikamacakova
•
4. apr 2024

Ja idem teraz krstiť trojročnú. A čo akože keď bude chodiť 🤣

gab1sol
•
4. apr 2024

Však v poriadku, že ťa o to požiadali… A čo? Však krst ešte nebol, či? A žiadosť prišla, ešte ani dieťa nebolo na svete. A možno ani nebude, ak si to rozmysleli. A ak máš k tomu takýto prístup, tak by som sa ani nečudovala, že by si to rozmysleli a nakoniec by oslovili niekoho iného.

denisa0504
•
4. apr 2024

Tiež sme nekrstili hneď. Deti mali vyše roka keď sme sa na to konečne odhodlali a bol na to správny čas. Vždy sa niečo našlo a nebola to naša priorita, že čím skôr pokrstiť. Určite z teba nerobia hlupáka, len čakajú na vhodný čas pre nich. Možno to bude o chvíľu a možno vôbec a čo? Keď budú mať termín, oznámia ti ho, nemusíš sa báť, že to bude deň pred tým, takže čas "pripraviť" sa na to budeš mať. V čom je konkrétne problém? Chceš to mať už konečne za sebou, alebo potrebuješ sa mesiac pred tým na to nachystať, alebo nechápem 🤷‍♀️ Alebo máš iné kamošky alebo niekoho v rodine kde by si bola krstná radšej?

autor
•
4. apr 2024

@gab1sol ste veľmi múdra milá pani. Píšem, že plánovali už 2 x. Tak akože tiež mám plno plánov, ide leto, výlety a tak. Kopu darčekov som už kúpila, na narodenie, meniny, vianoce, stretká. Skôr ja mám v pláne zrušiť keď majú takýto prístup. Keď mali v pláne krstiť ako ročnú či dvojročnú na čo také veľké haló okolo toho a nakoniec ani slovo o tom 🤦‍♀️

autor
•
4. apr 2024

@denisa0504 Ide trošku o niečo iné. Nemuseli ma vôbec požiadať aby som bola ja krstnou alebo stačilo by povedať dva mesiace skôr. Krstiny mali byť v októbri, potom v novom roku. Lenže bez vážného dôvodu zrušili. Tak akože aj zo slušnosti by sa patrilo. Už sa ani nepýtam či budú alebo nie.

rude_baby
•
4. apr 2024

Nepokrstili už bez teba? Aj také som tu už čítala 🤭

maryetta
•
4. apr 2024

Neries to. Aj tak to nezmenis….
Planuj si svoje veci.

autor
•
4. apr 2024
misicka31
•
4. apr 2024

Mila autorka,aj my sme krstných rodičov oboznámili s tým,že budú ,,krstní rodičia" ešte pred narodením dieťaťa,a tiež si počkali kým príde deň D...žeby mňa niekto naháňal,že prečo ešte nekrstíme,alebo že sme si dovolili stopnúť to a presunúť, no otravovalo by ma to popravde.Nie je to vaša vec ale ich.Pekny zvyšok dňa.

autor
•
4. apr 2024

@misicka31 Nenaháňam nikoho, opýtať sa snáď môžem keďže týka sa to aj mňa.

misicka31
•
4. apr 2024

Áno,ale nie niekoľkokrát ako píšete v úvode,veď uznajte,že je to nemiestne stále sa pýtať na niečo čo v podstate so mnou súvisí len okrajovo,je to ich vec,to je môj názor,pekný deň prajem

gab1sol
•
4. apr 2024

Byť krstným rodičom nie je o kupovaní darčekov. A keď máš svoje plány, tak sa drž tých. Je to ich dieťa, oni robia tak, ako to momentálne cítia.

autor
•
4. apr 2024

@misicka31 neustále sa nepýtam. Myslím si, že žiadnu chybu som nespravila keď som sa asi 2 x opýtala kedy plánujú. Týka sa to aj mňa, snáď môžem sa opýtať. Nikto netvrdí, že byť krstnou je o darčekoch 😉

mk1111111111
•
4. apr 2024

Ja Ta celkom chapem, ale, zial vyzera to tak, ze si sa na tu "funkciu" velmi upla.. Asi sa u nich nieco zmenilo a nevedia, ako Ti to povedat. Nesustred sa na to a neboj, oni Ti vcas oznamia, ak krst bude.

misicka31
•
4. apr 2024

To netvrdím ani ja 😉 ale mňa by to otravovalo,ak by to bolo aktuálne zúčastnených by som oboznámila 🙂