Kúpili by ste budúcej svokre vianočný darček?

21. dec 2021

Riešim dilemu, či kúpiť na poslednú chvíľu priateľovej mame vianočný darček. Totiž priateľ mi oznámil, že on mojej mame darček kúpil a že či jej ho môže priniesť 24. poobede, ale moja mama mu gratuluje na meniny aj narodeniny s dezertom a fľašou vína, robila mu Mikulášsky balíček, posiela jedlo do práce a kúpila mu zimnú bundu tento rok, priateľ je starší a zarába. Ja som ešte študentka, priateľova mama mi za tie roky, čo sme spolu nepodala ani ruku ešte ani jeden sviatok a nedostala som od nej ani čokoládu, aj keď sme boli u nich, keď mi priateľ blahoželal na okrúhle narodeniny a ona sa tvárila, že to nepočuje, ani obraz ani zvuk. Ja som úprimne nad darčekom pre ňu ani neuvažovala, ale nechcem si pripadať trápne, keď priateľ mojej mame darček kúpil a ja tej jeho nie. Ja by som jej nejakú maličkosť aj priniesla, predsa sú Vianoce, ale ona má veľmi náročný vkus a asi by to vyhodila, pre predstavu od priateľa si nakázala tento rok Bulgari parfém, Delonghi kávovar a nejaké šperky, minulý rok jej dával robiť krb. Mne je celkovo trápne, keď od niekoho prijímam darček a vždy mám potrebu mu to pri nasledujúcej príležitosti vrátiť, môj pocit je nedať jej nič, ale nechcem vyzerať ako držgroš pred priateľom.

alexandra2468
21. dec 2021

Ak to ma byt len “zo slusnosti” a preto, aby si sa necitila blbo, ze on tvojej mame dal a ty jeho nie, tak jej kup len drobnost. Zas nie taku, ze sviecka z billy 😃 ale napriklad maly set z Manufaktury.
Vzhladom na jej spravanie k tebe, tak to robis naozaj len pre seba a kasli na to, ci jej to bude dost dobre a ci to vyhodi.

silviaa
21. dec 2021

Ja by som jej kupila nejaku drobnost, kozmetiku alebo knihu, neinvestovala by som do nej vela penazi ked mate takyto chladny vztah, iba zo slusnosti. Napr v DM su celkom pekne kozmeticke balicky.

janetinka27
21. dec 2021

ked sa poznate niekolko rokov, tak ty si svokre nieco kupovala uz predtym? meniny/narodeniny/vianoce? ty jej zvyknes gratulovat? ci je to teda iba z jej strany, alebo obojstranne si negratulujete. ak je to vzajomne, tak by som teraz asi s darcekmi nezacinala.

ckatka
21. dec 2021

Ja by som určite kúpila. Resp dala spraviť, urobila...
Krabičku domácich koláčov ozdobne zbalenu, alebo niečo podobné. Pralinky čokoládové s nejakým milým venovaním....
Začínate svoj vzťah. Malo by ti záležať na tom aby si s nou vychádzala dobre.

barborachors
21. dec 2021

Nie nekupila. A to za to ako sa k tebe správa. Ze o tom vobec uvazujes. Ak mas nejake to sebavedomie, tak si trapne pripadat nebudes. Nekupuj.

barborachors
21. dec 2021

@ckatka moze sa aj na hlavu postavit, pani ju nema rada alebo je sama nevychovana ked babe ani na sviatok nic nedala. Wtf, srala by som na nu. A chodim s jej synom, nie s nou.

barborachors
21. dec 2021

nie si drzgros ale student, haló. A nebud pokakana z pani, ty si len priatelka a mozno spolu ani neostanete, nevies.

autor
21. dec 2021

Mne záleží na tom, aby sme spolu vychádzali dobre, ale od začiatku mám pocit, že ma neprijala, doteraz som jej na každý sviatok niečo priniesla, ale je to iba jednostranné a nemám zase peniažky na rozhadzovanie. Priateľ to ospravedlňuje tým, že ona nevie dávať darčeky, jemu objednala na Vianoce tričko z About you cez Black Friday za 5€ a ešte ho zavolala, že ho musí objednať on, lebo ona to nevie, minulý rok dostal zubnú kefku. Nie je to žiadna vetchá pani na dôchodku, ale chodí do práce a má mladého frajera, kozmetiku používa Chanel a vlasy si necháva zásadne umývať iba u kaderníčky, takže si nemyslím, že by bol problém v peniazoch.

simca06022011
21. dec 2021

Porozprávala by som sa o tom s priateľom. Nie ste spolu pol roka. Darček by som nasilu nekupovala.

7lenka11
21. dec 2021

ja by som jej priniesla malú pozornosť... napríklad peknú vianočnú sviečku a sypaný čaj.. nevnímala by som to ako nejaké veľké obdarovanie, skôr ako milú pozornosť.. my sme to vždy takto riešili, keď sme s mužom spolu chodili a moc sme sa ešte nestretávali s budúcimi svokrovcami a mali sme len letmé vzťahy.. pred Vianocami sme sa však u nich zastavili a doniesla som k nim vínko, sviečku a čaj alebo kávu.. to je všetko.. inak na tvojom mieste by som to neriešila cez to, či ti ona niečo dala alebo nie.. pre mňa je absolútnou slušnosťou aspoň podať ruku alebo popriať všetko dobré k sviatkom, bez ohľadu na to, ako sa správa druhá strana..

zildo
21. dec 2021

Ty jej na sviatok dáš vždy nejakú drobnosť a ona tebe nepodá ani ruku. Blbo by sa mala cítiť ona,nie ty. Nič by som jej nedala,nech vie aký je to pocit a ktovie,či si to aj uvedomí,že nič od teba nedostala. A preco by si jej mala aj tak niečo dávať, nie ste si zatiaľ nič a keby ste sa aj s priateľom zobrali, darček pre ňu by mal byť už spoločný od muža a od teba.

enoula
21. dec 2021

Asi kupila, mozno si uvedomi situáciu a mozno nie. Nech si mysli co chce... Možno nejakú šatku alebo salky ku kavovaru novemu.. symbolicky cosi, co ta nebude trápiť ak nepoužije
A vlastnej mame by som asi tiez dohovorila.. mne sa zda, ze nakúpila moc..

zuzanka.zuzu
21. dec 2021

zlatá "svokra" 😂 s tou si budeš dobre vychádzať 😉 kúpila. ale max čokoládu a nech ju aj vyhodí, to je fuk... no ešte aby som sa tým trápila hľadaním alebo dala vyrábať niečo čo baby hore píšu 🙄 tesco má mať teraz zľavu na orion z 0,99 na 0,79 skús pozrieť 😀

ajko2011
21. dec 2021

Ja som napríklad vždy kupovala darček na Vianoce aj svokrovcom. Aj v čase, keď sme s manželom ešte len spolu chodili a o svadbe sa nám ani nesnívalo. 😂 Dokonca aj v čase, keď sme ešte nemali spolu dieťa. 🙂

lulana79
21. dec 2021

nič by som jej nedávala a ani by som sa hlúpo necítila

lulana79
21. dec 2021

uplne suhlasim s tym, co ti napisala... Pre mna je zas trapne dat nieco len preto, aby som nieco dala... a si studentka, ty nemas odkial mat peniaze? Od svojich rodicov snad nie, aby si mohla hentakej osobe kupit trapnu sviecku...
@barborachors

katka2602
21. dec 2021

Ona nedá ani vlastnému synovi tak sa nečudujem, že na teba kašle. Tvoja mamka priateľovi dava, tak dá aj on jej. Ale ja osobne by som kúpila nejaký čaj a hotovo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela2202
21. dec 2021

Ja by som spravila balíček - káva, bonbiša, víno atď. ..... a bodka 😁🎄👍🖐

bashee
21. dec 2021

Urcite ano. Je to o tom, ze ty mas uroven. A napr ja by som jej kupila sviecku s vonou jablka a skorice od brise v DM. Krasne vonia a je to tretka do 5€. Tam ide len o to spomenut si. Toboz budes ty “na koni” ked urobis krok ako prva a obdarujes ju drobnostou aj ked nic na oplatku od nej nedostanes. Normalny clovek by sa citil blbo (mysliac svokru). Maj uroven, obdaruj ju drobnostou aj ked nemusis. Mozno prelomis lady.😉👍

bucko555
21. dec 2021

Sestra dáva priatelovym rodičom darčeky na Vianoce aj k sviatkom tak isto dáva aj jej priateľ našim rodičom a tiež aj rodičia oboch davaju aj im darčeky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bucko555
21. dec 2021

@elizabet173 áno keď sa človek navzájom obdaruje....ale ja.som taká že dám aj keď mne nikto nedá

ibrunova
21. dec 2021

Ja by som dala obyčajnú nejakú sviečku a dáky zimný čaj, v taštičke, dovi dopo.

didi2102
21. dec 2021

Preboha len nie sviečku 🙄 jak na pohreb, predpokladám že je to neaka panička , buď by som nedala nič alebo len maličkosť,nieco v štýle domáci med,lekvár čokoláda lepšia víno koniec,predtým by som sa ale tiež porozprávala s priateľom,možno by som zvážila neake domace koláčiky lenže podľa popisu asi by skončili v kosi

trema
21. dec 2021

Roky jej kupujes na meniny, narodeniny a vianoce a ona ti ani ruku nepoda? 😀 A ty sa budes citit trapne, ked jej nic nekupis?

vikes
21. dec 2021

Ja by som sa nad to povzniesla a uvedomila si, že svokra na viac nemá alebo nechce mať (predsa len nie sme rovnako inteligentný) a dala jej vyššie spomenutú kávu ( bude mať kávovar), bonboniéru, víno s najsladším úsmevom na tvári. Len dúfam, že váš priateľ má triezvy pohľad na ňu a nie je naviazaný maminku.

7lenka11
21. dec 2021

@didi2102 a prečo nie sviečku? viete vy vôbec, aké pekné a luxusné sviečky existujú? napr. Yankee Candle a iné značky majú štýlové vonné sviečky, na míle vzdialené od pohrebných kusov... nielenže dobre voňajú, ale aj pekne vyzerajú a pokojne môžu slúžiť ako dekorácia.. netreba si pod sviečkou predstaviť niečo z Tesca alebo z Billy za 70 centov..
Ja som kúpila ako darček sviečku Yankee Candle, stála 24 Eur a mala veľký úspech..
Ja by som zase rozhodne nekupovala lekvár. Príde mi to absolútne odveci na Vianoce..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
didi2102
21. dec 2021

@7lenka11niekto jej radil sviečku do 5eur to je odveci , darcekovy kôš domacoch bio veci ma vyssiu a pridanu hodnotu ako aj na dráha sviecka , pre paničku čo si dáva umývať vlasy len v salone mi to určite príde ako lepší vyber