Kupujete deťom vianočné darčeky z bazára?
Ahojte. Taká otázočka, kedže sa zvianočnieva pomaly 😀 Zaujíma ma, či niektoré z vás kupujete deťom vianočné darčeky z bazára? Mám na mysli napríklad lego, kočíky pre bábiky, bicykle, alebo väčšie veci, ktoré sa samozrejme dajú kúpiť vo veľmi dobrom stave a vyzerajú ako nové.
Kupujete takéto darčeky „z druhej ruky“, alebo to považujete za nevhodné na Vianoce?
Ja sa priznám, že už som párkrát mala chuť niečo takto kúpiť... nielen kvôli šetreniu, ale možno aj kvôli tomu, že niektoré veci sa už ani nové nepredávajú.
knihy bezne kupujem
Jasné, prečo nie? Ak je to v dobrom stave, veľa krát je to dieťaťu jedno. Napríklad našemu sme kúpili novú hračku pred 2 dňami, pohral sa 5 minút a už je na kope s ďalšími a nie je zaujímavá 🤣 plus dosť trhá knihy, takže mu nové nekupujem, len z bazáru, nech mi to nie je ľúto
@anonym_autor Zvazovala som kupu neotvoreneho lega. Otvorene by som nekupovala.
@anonym_autor ano kupujem. Aj v sekaci kupujem dcerke plysakov operiem hodim do susicky a je.. aj kocky som kupovalana bazari knihy
Ano.Aj na sviatky (narodeniny) vlastným deťom.
Kočíky, skladačky, vkladacky, lego (aj používané )áno.
Bábiky, plysaky, knihy nie.
Áno kúpila som aj knihy aj bicykle, deti sú šťastné že majú krásne hračky vedia byť vďačne aj za málo, na nové by som nemala
Ano. Syn je zblazneny do Mcqueen aut, tuzi po velkom kamione, ktory som nasla za 80eur. Nie som ochotna dat zan tolke peniaze. Tak som hladala a nasla som ho na bazari za 14eur, aj s krabicou, nehrany. Uz ho mam doma. Je ako novy, ziadne poskodenie nema.
akurat vcera mi prisla spolocenska hra kupovana na v... Uplne perfektna, vobec nikomu nebude vadit, ze bola 2x hrana. Moje dieta ju dostane od babky, za usetrene kupim este knizku.
Ked vidim to mnozstvo hraciek, kt. doma deti maju, tak myslienku 'posuvania dalej nepotrebneho' uplne podporujem. Kazde dieta zaujima nieco ine, nemusime skreckovat co sa nam nehodi. V inej domacnosti si to najde lepsieho majitela.
Áno, bežne tak kupujem aj počas roka, aj na sviatky, aj na Vianoce. Minuly rok bola dokonca polovica darčekov z nemenovaného bazáru. Všetko buď ešte zabalené alebo použité možno 3x, takže ako nové bez známok užívania. Nevidím dôvod kupovať vec za 50€, keď na bazare to kúpim za zlomok ceny napríklad. Je to aj ekologické, aj ekonomicky výhodné, ešte posunieš ďalej za rovnakú sumu alebo s minimálnou stratou.
Jasne, vsetky bicykle boli a budu z bazaru … nedam za bicykel 400-600€ ked mozem mat kvalitu za 200€, ked vyrastie vratim do obehu a urcite ho za par € niekto kupi. Nemusi vyzerat ako novy. Hlavne lahucky a kvalitny. Lego - ano, aj otvorene. Hladame konkretne modely aj starsie, takze, ked maju status neotvorena limitka nedoplatila by som sa. Knihy aj sebe … nie vsetky sa daju kupit nove a starsie vydania maju hodnotu spomienok. Kupila som aj sekacovu salku z detstva a je moja speci na kavu.
Raz som knihu ale nakoniec som ju nedala ako darcek boli osuchana, obite rohy
Ako darček nekupujem používané veci
Super, ja som mala výčitky, že sa to asi nehodí...ale vidím, že je to zrejme bežná vec. 🙂... tiež si myslím, že ak darček urobí radosť, môže byť aj bazárový...
@anonym_autor kupila som, konkretne knihy z antikvariatu. Dcera mala neskutocnu radost lebo sa uz nikde nedali zohnat, dokonca aj v tom antikvariate to bola stastna nahoda. Bola to jedna cast Dennika mladych svistov.
Aj lego by som kupila, kludne.
A mam kolegov, ktori tak kupuju hlavne lyziarsku vybavu.
Prečo sa to nehodí? Dieťa nevie kde a za koľko sú veci kupované a ostatným to môže byť tiež jedno.
Ano, uz som par krat kupila hracky z bazara, ak to boli veci, ktore sa uz v obchode nepredavaju. Samozrejme hladala som iba veci v tom stave.
Neslo mi o to usetrit.
Priorita bola radost pod stromeckom.
Malým deťom je úplne jedno, či je to nové. Oni ani nevedia. Iba ak by to počuli od rodičov. Moje sa tešia rovnako novému ako z bazáru.
Ano velakrat som zohnala lego ktore sa uz nepredava. 5 rovnrj to bolo jedno v 15 uz by mi to asi nepreslo.
raz som kúpila zo secondhandu plyšaka a to bol najlepší darček ever. a raz som ja dostala knižku z antikvariátu, revala som ako malá, tak som sa jej potešila…
Predminuly rok som tak kupila malemu lego duplo. To co chcel sa uz inak zohnat nedalo. Normalne som to umyla, vydenzifikovala, krabicu zalepila.. uplne v pohode.
A ked bol starsi syn mladsi, kupili sme mu tak velku hotwheels drahu…
Ja s tym problem nemam… 🤷♀️
@anonym_autor áno, keď to ide, tak kupujem aj z druhej ruky, syn takto dostal Playstation na Vianoce, alebo knihy tiež kupujem čítané.
@anonym_autor nemám už malé deti, ale kľudne by som kúpila. U nás napríklad autodráha frčala pár dní po Vianociach a potom už nikdy, tiež sú dievčatá, ktoré kočík príliš nenadchne, alebo kuchynku obchádzajú. Je zbytočné za to vyhodiť dvojnásobnú cenu, keď to dieťa využije pár rokov, alebo len pár mesiacov, alebo ani to nie
Áno, kupujem takto z druhej ruky, samozrejme v dobrom stave ... pekne zabalím a šup pod stromček. Synovi som tak kúpila aj drevenú vláčikovú dráhu, dala do darčekovej tašky a tešil sa z obsahu, neriešil, či je to originál zabalené...aj kopec iných vecí... a tešili sa.
nie
Nie. Bazár využívam často, ale veci, ktoré už niekto používal nikdy nedávam ako darček. Iba ak by boli nové s visačkou alebo v nepoškodenom originál balení.
Kľudne sa dajú kúpiť hračky aj nove.Aj aj mám v sekači hračky a niektore úplne na fungel nove zabalene s vysačkou.Aj lego so mala mix duplo a predala som ho nie každý ma vyhodiť za darčeky pre deti kopec penazia nehraju sa s tým.Veľa krát ked vezmem na kg hračky z centralného veľkoskladu viac ako polovica je nova s vysačkami aj knihy vidno že su nove takže kľude by som kúpla.Niektory rodičia kupia deťom čo im vidia na očiach a nehrajú sa s tým lebo sú presitene a potom na inzeráte veľa krát vidieť že nove zabalene hračky predavaju rodičia lebo dieťa to nezaujalo a da sa kupiť aj za polovičnu cenu. Aj u mna rodičia kupuju a bez problémov ak ma rodina trebars 3 deti a menšie tak aspoň niečo maju.
Syn dostal na 2. narodky cykloodrážadlo z druhej ruky. On to nerozozná, radosť mal rovnakú a my sme ušetrili. Starším deťom by som na sviatok asi radšej nové veci kúpila, ale zas ak by sme na nové fakt nemali, tak si myslím, že by sa im to dalo vysvetliť a tiež by to prežili.
@anonym_autor Úplne bežne to robím.
@anonym_autor áno chlapci chceli bicykle vyzerajú úplne ako nové za neporovnateľný cenu.

Kludne by som kupila darcek z druhej ruky