icon

Malá svadba

7. okt 2022

Ahojte
V decembri by sme chceli svadbu
Ale.... /€€€€ nie je až tak veľa a ako rátam je to drahé už len na mňa ... Kozmetika kaderníčka šaty topánky 600€
Muž oblek 300€
Dcéra šaty 40€
To sme ešte nejedli 😄 ale ok tieto veci vyššie nerátam na to € mám odložené ...
No k podstate... Chceli sme obed u nás doma ale 28ludi sa mi do domu nezmestí ...tak že teda v malom kultúraku... No taniere a také veci si viem zobrať s práve
Výzdobu spraví známa zdarma
A jedlo ? Je niečo do čoho by sme vedeli dať rezne šalát a vývar tak aby 2veci s toho neboli studené ? Spravila by som si to sama všetko deň v pred okrem reznou ...(alebo iná alternatíva pre 28ludi jedlo ? Jednoduché?
Nebude DJ ani fotograf ani starejsi proste len naša malá rodina
Ďakujem 🙏

matullienka
8. okt 2022

Milá autorka to co ty plánuješ nie je malá svadba ale paródia na svadbu.

autor
8. okt 2022

@aaalenkak keď čítaš vidíš že píšem že obálky mi nedostaneme ☺️

miadi
8. okt 2022

Poznala som babu šetrnu co robila svadobnu hostinu v pube hosti tusim 10 a kazdy si cvakol ucet za seba.. trapas ale ten tvoj plan znie horsie. Nepises preco sa musite zobrat do konca roka .. Niekto z pribuznych by ten masaker ,ako sa pripravujes ako vyprazas ako behas a obsluhujes v svadobnych satach , mal natocit hoci aj mobilom a dat na YouTube .. chcela by som tu tragikomediu vidiet a to video by vam zarobilo na svadobnu cestu. Mas super plan smelo do toho 😆

babulkomale
8. okt 2022

Tak teraz som uz citala vsetko 😃😃😃
Ja som mala saty na mieru aj svadobne aj popolnocne ale teda tolkoto ma nevysli.
Kamoska zaplatila 400 eur za x krat pouzite saty z pozicovne a to bola studentka, ani nezarabala. Ale rodicov zodrala statocne.
Nuz, kazdy ma ine priority.

babulkomale
8. okt 2022

Pozri si v americkych serialoch ako sa robi jednoducha svadba pre par ludi a ako si ju vsetci uziju, je to tam dost casto. Totiz chudobnejsich ludi je tam vacsina...alebo takych ktori momentalne nechcu davat desattisice dolarov na svadbu ale maju iny ciel.
Vkusne saty, vsetci uvolneni, tesia sa, pohoda...nikto rezne nevypraza 🤦
Nie, nemyslim si ze serialy su realita, pisem to len ako priklad kde sa to da odkukat. Ale robia to tamtak casto ludia aj v skutocnosti.

zeldia
8. okt 2022

Vynašli sa na to, nech sa najedia doma. Ak nemáš na oslavu tak ju proste nerob a ušetríš aj za saty a oblek ak máš počítať každé euro naco to je dobre len zbytočný stres.

babulkomale
8. okt 2022

A to vam dopredu povedali hostia, ze peniaze vam nedaju? Mne by bolo uboho ist bez penazi v obalke na svadbu...uz len ako kamaratka, nieto rodina! Nenormalne cele.

matullienka
8. okt 2022

@babulkomale presne a ak ani jedna strana na to nemá, nechápem na kiu Máriu je potrebné robiť tento cirkus. Aby bolo trápne hosťom nič nedať a neveste trápne ich pohostit tým čím plánuje?

jasminkaj
8. okt 2022

28 ľudí plus vy je už ale na dnešné pomery dosť veľká (a nie malá) svadba 😉 Nás bolo 17 aj s nami, išli sme do reštiky. Všetko aj s požičaním šiat nás vyšlo na 2.100 eur a od hostí sa nám vrátilo 1.500 eur. Skôr by som sa uskromnila s počtom hostí v tvojom prípade a riadne oslávila v nejakých pekných priestoroch. Ak chceš ísť tvrdohlavo opačnou cestou - vieš makať ako píšeš, budete variť, piecť, zdobiť, mať 30 ľudí, potom si tému založila zbytočne.. nuž rob, s tým ti neporadíme 😉

miadi
8. okt 2022

@babulkomale nemam pocit ze v usa je chudobnejsich vacsina a to poznam viac z cestovania ako zo serialov. Ale tak naklady su vyzsie ako na Svk. Nasa svadba stala $2000 v tom je vacsina poplatky za marriage licence ($100 profi svedkovia)atd.350 hotel jedna noc vecera pre 2 ( ale tak vyprazane rezne to neboli.) moje saty stali $100 neboli svadobne len biele puzdrove. Nechcela som svadbu ako mal svagor o 400 hosti. Lebo by som sa necitila dobre s 390ludmi co nepoznam ..Moja mama bola vtedy chora nemohla prist. Odlozit sa to nemohlo koli vizam ktore sa uz nedali predlzit. Kebyze robim klasicku svadbu s hostami tak na jedle nešetrim,
((Hosti sme nemali mohli sme 500 usetrit Keby sme sa brali na urade v nasom meste no Chcela som trochu romantiku v kaplnke pri Niagara Falls a tak bolo treba aj hotel ) Nebolo to tak koli budget ale koli eliminacii stresu ktory pre mna klasicka svadba predstavuje)

nene_mamina
8. okt 2022

Ahoj, keď chceš skromne pohostiť, tak aj Ty by si sa mala uskromniť. Chápem, že chcete byť vo váš veľký deň pekný. Bude to vyzerať veľmi zle, Ty z mužom honosne a hostia len skromne pohostený a po obede dajte dary a dovidenia. Alebo Ty nezáleží, že to bude vidieť, že si na hosťoch šetrila? Šišky miesto kvetov a vrecovina na stole? Tak to sa mi akosi k tvojim 600 € šatám (a už neviem koľko kaderníčke a vizážistke) nehodí. A ak chceš mať len obrad a potom obed, načo vám je tak drahé oblečenie, veď ho budeš mať kratšie oblečené než Ti zaberie nachystať jedlo a seba.
Chceš váš deň osláviť s rodinou? Urob všetko pre to, aby sa zabavili a aby to malo úroveň. Ak nechcú prísť na malú svadbu, je to čudné, myslela som, že na svadbu sa chodí kôli mladomanželom a nie kôli hosťom. Nemá zmysel robiť ani malú svadbu, keď Ti nezáleží na hosťoch, ktorých tam budeš mať. Na to vám ozaj stačí len obrad. Načo ich tam chceš? A načo v kulturáku, keď vás má byť málo, sprav to doma.
Porozmýšľaj, čo vlastne chceš Ty. Koho a koľko ľudí chceš na svadbe? Koľko na to máte s nastávajucim peňazí? A potom prispôsob tomu vašu vitáž, miesto, výzdobu, zábavu aj pohostenie. To čo navrhuješ, vyzerá nešťastne, sebecky a nejednotne. Možno Vám do toho kecajú rodičia, neviem, ale pôsobí to na mňa ako taký nešťastný zlepenec.
Nech už sa rozhodneš akokoľvek, každopádne by som na to upozornila rodinu o akú úroveň, alebo typ svadobnej hostiny pôjde.
A keď sobáš musí byť do konca roka, tak radšej menej ľudí, Ty sa uskromni tiež.
Toľko môj názor.
Veľa šťastia.

buberova
8. okt 2022

Daj potom prosím ťa vedieť ako to dopadlo

cacianka
8. okt 2022

Baby ale šaty nestoja 600e, to dohromady

autor
8. okt 2022

@babulkomale hej veď rodina je na Tom zle práve preto som im aj ja povedala že dary nechceme
Lebo nemajú
Nerobím to na zarobenie... Chcem im dať jesť
Ale ja chcem byť s mužom a dieťaťom pekná jeden deň . Nejde mi o šetrenie na ľudoch ale o Tom že vedia že žiadna zábava sa nekoná
Iba budú mať obed

oblecenie99
8. okt 2022

@zmrzlinka2021 Fotky mi robila sesternica, zároveň profesionálna fotografka 😉 toto bol jej svadobný dar pre nás, za čo sme jej doteraz (4 roky) úprimne vďační s manželom, lebo sa naozaj vydarili

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
jakoma
8. okt 2022

Pred 20 rokmi sa v nasej rodine robila taka svadba a pred 12timi mali stari rodicia 50te vyrocie svadby, v kulturaku, bolo nas tam 38 (len ich deti s rodinami), den predtym sa urobili rezne, salat, polievka, pieklo sa 2 dni predtym. Nikto sa necitil hlupo, boli sme tam rodina. Bolo to super 😊 babka tu uz nie je, som rada, ze urobila s dedkom tu oslavu aj ked nemali na restiky.

jasminkaj
8. okt 2022

@autorka ako píšeš, že "ti nejde o šetrenie na ľuďoch", tak na nich nešetri. Neviem kde bývaš, ale u nás máme krásnu reštauráciu kde sa do menšej sály vojde cca 25-30 ľudí a berú 33 eur / osoba. Okrem prípitku, polievky a hlavného jedla, je v cene aj výzdoba, pol litra vína na osobu a káva. Nech by ťa to vyšlo 1.000 eur... porozmýšľaj či náhodou vlastnoručne robené rezne, koláče atď stoja za tie nervy.. Vydávaš sa snáď len raz 🙏

autor
8. okt 2022

@elizabet173 ale jedia .... Viem ako pečú cukrárky

jaskolka
8. okt 2022

Ale aký má toto význam? Len preto tam chceš rodinu, aby prišli, zhltli vývar, rezne, šalát a čau pá? Lebo im chceš dat jest? Veď svadba nie je o tom, že sa nakrmia hostia, ale ze sa to jednoducho oslávi, veľký deň mladomanželov.Ak už teda volám tam ľudí, tak preboha, nech to ma aspoň akú takú úroveň.
Ak na to nemám, sobáš na úrade s dvoma svedkami je úplne zadarmo. Nie nevestu, či jej mamu alebo sestry, ktoré behajú s reznami a rozmýšľajú, ako ohriať vývar z predošlého dňa.
Čiže rodina to nechce, a preto ty radšej budeš za každú cenu robiť toto, čo plánuješ a co bude čistý chaos a trapas.
Tak im objednaj pizzu, a najedeni budú, k tomu Saguaro vody z Lidla a to, čo chceš, máš splnené. Veď "jest im dáš"
A čo sa týka týždňovych koláčov, neviem, ake cukrarky ty poznáš, ale nikto nikde, kde som bola na svadbe, či oslave nám nedával týždnove koláče (to už by ani nevyzerali ako koláče)

xena0
8. okt 2022

O horšej svadbe som ešte nepočula 🤣🤣 fakt čistý prepadák, tak žgrlošiť na hosťoch no neviem načo je dobrá taká svadba, daj vedieť aspoň hosťom akú svadbu plánujete nech majú predstavu a nech vedia že si nemusia robiť veľa starosti s tým čo si oblečú, darom a pod.

autor
8. okt 2022

@xena0 predstav si že o Tom vedia

bessie12
8. okt 2022

Súhlasím s vyssie uvedenymi prispevkami. Radšej nerob nič. Toto bude fraška. Na takúto svadbu budú ešte veľmi dlho spomínať a určite to nebude v dobrom.

matullienka
8. okt 2022

Tak na čo si to tu dávala? Bolo ti tu povedané, ze to co ty chystáš je čistá fraška a nie svadba a ty si ideš stále svoje. Urob si ako chceš a potom sa tu nezabudni prísť postazovat ako to nikto z prítomných neocenil a ohovárajú ťa po celej rodine 🙈

pribinak
8. okt 2022

Prosím tá, kto tá núti do svadby? Vie ten človek čo ty chystáš?
Mala by si sa s tou osobou otvorené porozprávať a povedať, že toto bude čistý prepadák, trapas a hanba na 100 rokov

Daj si poradiť a vykasli sa na to za takýchto podmienok

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
8. okt 2022

@autorka ked ti ide iba o to sa pekne obliect, tak to sa môžeš s mm obliect pekne aj do národného divadla na operu, činohru ci balet. A nerobiť si trapas v rodine s takou svadbou akou zamyslas. Ver tomu, ze o tom sa bude potom hovoriť velmi dlho. A v pozitívach to rozhodne nebude

xena0
9. okt 2022

To je fajn že o Tom vedia 😁 tiež by som chcela vedieť na akú "svadbu" idem

abcd87
9. okt 2022

Mali sme svadbu v septembri - ja : uces s namalovanim 30,-e , saty 80,-e (nadherne svadobne z aliexpresu), obuv 25,-, muz: oblek s koselou 130,-e (novy z PL), topanky mal, obrucky sme mali tiez z ali asi za 8,-e (kedze ani jeden z nas nemosi prstene tak pre nas zbytocnost, aj ked su krasne aj s gravirovanim nasich mien a datumu) a po obrade sme isli na veceru do restauracie, kde som si vybrala menu a platili sme 15,- e na osobu plus 25,- e za prenajom miestnosti, 40,- e torta, 30,- e oznamenia ze sme sa zobrali (10ks pre rodinu tiez z aliexpresu, kedze na Slovensku chceli 100,-e🤦🏻‍♀️) plus 200,- za kolace na hostinu plus vysluzka

elizabet173
Autor odpoveď zmazal