Malá svadba a naši ofučaní kamaráti
Ahojte, v piatok som sa vydávala. Bola to naozaj formalita, ja, manžel a dvaja svedkovia v sobáške na úrade. Rodičia o tom vedeli vopred, ale rešpektovali naše rozhodnutie, nikoho na svadbe nemať. Včera sme to oznámili oficiálne, že sme sa zobrali a potom to nastalo. Mužovi kamaráti spustili výčitky, že prečo im to nepovedal, jeden si myslel, že bude svedok. Ani muž tam nikoho nechcel, chceli sme to mať rýchlo za sebou bez zbytočných gratulácií, kvetín a podobne.Teraz sa cítim blbo, že sme si to vôbec dovolili takto zrealizovať, lebo to niekoho urazilo. Manžel ostal tiež zarazený z kamarátovych reakcií. A asi aj trocha smutný, ale to mi on nepovie. Vlastne ani neviem, čo sa chcem spýtať, snáď to, že aký je Váš názor na tieto reakcie. Rozmýšľame o väčšej oslave budúci rok, ked aj dúfam pandemická situácie bude lepšia, tam chceme pozvať všetkých, ale tieto reakcie ma teraz dosť zarazili...
@lienocka2808 mám nemeckého kamaráta už je na dôchodku má vyše 70 rokov on sa ženil tak že sa prechádzal popri rieke a sadol si na lavicku k jednému dievčaťu začali debatu a na konci sa jej spýtal či by si ho nevzala. Ona že áno a ešte v ten týždeň v sobotu sa brali len s dvoma svedkami. Doteraz sú spolu a šťastní
podla mna si stoj za svojim urobili ste ako ste chceli kamarati sa odduju
ale robit oslavu po roku so satami a pod je mimo ja by som na taku kvazi svadbu nesla a sluby sa neobnovuju po roku a ani po sobasi na urade
sluby sa obnovuju v kostole (co je u vas pase nemali ste sluby v kostole) a po vyrociach napr 10,15 20,a pod rokoch
Je to Vasa vec, urobili ste tak, ako ste chceli. Na druhej strane sa ale necuduj, ze to moze byt kamaratom luto, ak Vas maju radi, chceli sa s Vami potesit.
@loginexistuje nemas pravdu, svadobne sluby sa môzu obnovovať aj bez predoslej svadby v kostole. A kedze je situacia aka je, chceme to spravit buduci rok a asi aj v kostole, kto chce pride, kto chce nepride 🙂. My sa teda vobec urazat nebudeme ako niektori nasi kamarati 🙂
@lienocka2808 ty nemas pravdu ake sluby chces obnovit ked ziadne neboli (z pohladu cirkvi sa na vas hladi ako nezosobasenych ) mozes uzavriet svadbu aj v kostole ale musis absolvovat pripravu atd ale to nebude obnova slubov
@lienocka2808 osobne si myslím, že ich prekvapilo, že ste im už iba oznámili, že bola svadba a nikto o tom nevedel. Keby ste im to povedali skôr a povedali im svoju predstavu, tak by to skôr pochopili

@lienocka2808 Moja dobra kamaratka sa vydava, nikoho nepozyva, iba svedkov, som stastna za nu ze robi velke rozhodnutie a je stastna... Vobec mi nevadi, ze tam nebudem pre mna je dolezite, ze soˇ s nou mohla aspon saty vyberat 😇🌸🍀