Mám vziať 5-ročné dieťa na stužkovú?
Ahojte maminky, idem si k vám pre názor. Mám doma 5r dcérku, okrem toho mám 19r sestru s ktorou máme úžasný vzťah, nielen ja ale aj ona. V sobotu ide mať stužkovú. Pozvala samozrejme rodičov ale aj mňa s manželom, pretože okrem 5r dcéry máme ešte 16mes druhú dcerku, som len s nimi a je to dosť mamičkárka. Dohodli sme sa so svokrou že ich skúsi cez stužkovú zobrať k sebe na noc. Staršia je super ona to dá ako nič, chodí tam bežne ale tá menšia sa obávam. Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné.
@abbey1 sorry ale 14,50 je aj s pitím.
Keď si niekto objedná koláče za 500€ je to jeho vec. Mám doma ovocie, mám domáce vajíčka aj múka sa nájde, nech sa ti páči spočítaj si aj toto
@anonym_226b1c Ja vám to prajem, aby ste si užili s blízkymi. Ale prosím, netvrd mi, že 14,59 pokryje náklady na jedlo a pitie, keď si od myslím zvyšok veci, na jednu osobu na cca 10 hodín. Jedine, ak budete podávať domáci limonádu a domáce víno na prípitok, alebo vám to niekto zasponzoruje.
Dieťa nepatrí na takúto oslavu.
Je bežné že prídu rodičia max priateľ/ priateľka, možno sestra. Ale dieťa nie.
Ja by som sa poďakovala sestre za pozvanie ale odmietla prísť.
Jednoduche riesenie. Ked vies,ze mas dieta,ktore bez teba nevydrzi ani par hodin,tak s nim zostan doma. Nebude sa plna sala dospelych ludi prisposobovat unudenemu dietatu. Alebo pojde babke,alebo zostan doma,ale nekaz druhym stuzkovu.
Kľudne. Aj.u nás boli malé súrodenci. Však je rodina preboha
@kajka951 Nie je to dobrý nápad. Opitý tínedžeri ešte pred skončením programu, rozbité zrkadlá na WC, spoloč. program vyslovene nevhodný pre malé dieťa, ovracané chodníky, nepočúvateľná hudba na párty. Mám syna v maturitnom ročníku a on je síce zodpovedný, ale príbehy zo stuzkových, ktoré nosí domov nie sú nič, čo by si chcela pre malé dieťa.
mám pocit, že viaceré to tu máte pomotané. práveže autorka uvádza, že tá staršia, 5-ročná nemá problém ísť spať ku starkým. tá mladšia je naviazaná na rodičov. preto autorka uvažuje, že muž ostane s mladšou a namiesto muža vezme 5-ročnú dcéru. ale, samozrejme, už sme jej mnohé napísali, že nie. je to nevhodné a dieťa tam nemá čo robiť.
@kajka951 omg to je stužková pre 5 ročné decko? Halooo uvedom sa
@kajka951 Zober aj tu 16 mesacnu, nech si to vsetci uziju. Sialene napady mas
@kajka951 omg to je stužková pre 5 ročné decko? Halooo uvedom sa
@katarinka963 No dcera je party zena a ma obehane vsetky zabavy, preco by sa nedohrabala uplne nevhodne aj na stuzkovu
mám pocit, že viaceré to tu máte pomotané. práveže autorka uvádza, že tá staršia, 5-ročná nemá problém ísť spať ku starkým. tá mladšia je naviazaná na rodičov. preto autorka uvažuje, že muž ostane s mladšou a namiesto muža vezme 5-ročnú dcéru. ale, samozrejme, už sme jej mnohé napísali, že nie. je to nevhodné a dieťa tam nemá čo robiť.
@amdornik nikto tu není domotkaný iba ty nevieš čítať s porozumením(to som si všimla všade kde prispeješ)
Čítaj ešte raz a pomaly
“Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné."
@amdornik nikto tu není domotkaný iba ty nevieš čítať s porozumením(to som si všimla všade kde prispeješ)
Čítaj ešte raz a pomaly
“Väčšia stále narieka že chce ísť s nami, dnes som sa tak teoreticky zamyslela že by som ju vzala so sebou a muža nechala doma s malou a mala tak srdce na mieste. Napíšte mi váš názor alebo skúsenosť ak máte 5r dieťa a stužková? Vzali by ste ju? Ona by sa náramne tešila, je to párty žena, sme z dediny všetky zábavy má s nami obehané. Len má trápi názor ostatných, či by to nebolo divné."
@anonym_cc734e napíš mi to pod svojím nickom, potom si to možno prečítam.
@anonym_cc734e napíš mi to pod svojím nickom, potom si to možno prečítam.
@amdornik dosť trúfalé od niekoho kto mení nicky ako ponožky
@katarinka963 No dcera je party zena a ma obehane vsetky zabavy, preco by sa nedohrabala uplne nevhodne aj na stuzkovu
@anonym_b3581d veď asi tak a o päť rokov tu budeme čítať, že daná párty žena šuka prvú ligu
Takymto stylom vychovas sebeckeho cloveka,gratulujem.Spln jej vsetko co si len 5rocna oarty zena zmysli a potom sa cudujeme,co za generacie tu vyrastaju.Ty si toho jasnym prikladom,bez sipky sedliackeho zdraveho rozumu.
@kajka951 moja skúsenosť.... Malý mal 5.rokov a užil si to a nebol tam jediné dieťa. mal Bollerwagen a v šatni spal. Mladí sa zabávali úplne neobmedzene. Odišli sme okolo polnoci ,jednej. Všetko bolo fajn.
Neviem ako ťa niečo také mohlo vôbec napadnúť...je to absolútne nevhodné
Neviem,aký hin na čarodejnice sa tu odohráva. Ale dcerina trieda mala v pohode aj mladších súrodencov. A ako som písala nebol môj päťročný jediný. Trieda ako taká sa tak dohodla, pozvala,rodičia cvakli😃. Takže zdesenie poniektorych je smiešne. Je to o dohode. Ako všetko. Nič nevhodné na spoločenskej udalosti nevidím. Večera,oficiálny ceremoniál, program,torta, tancovanie a potom sa išlo domov. Mladí pred rodičmi i tak zábavu nemajú,či? Dievčence ťa davová psychózaí,plus hormóny nerobia poniektorym dobre. Niekedy stačí aj rozum používať a pripustiť,že sú rôzne možnosti.
Neviem,aký hin na čarodejnice sa tu odohráva. Ale dcerina trieda mala v pohode aj mladších súrodencov. A ako som písala nebol môj päťročný jediný. Trieda ako taká sa tak dohodla, pozvala,rodičia cvakli😃. Takže zdesenie poniektorych je smiešne. Je to o dohode. Ako všetko. Nič nevhodné na spoločenskej udalosti nevidím. Večera,oficiálny ceremoniál, program,torta, tancovanie a potom sa išlo domov. Mladí pred rodičmi i tak zábavu nemajú,či? Dievčence ťa davová psychózaí,plus hormóny nerobia poniektorym dobre. Niekedy stačí aj rozum používať a pripustiť,že sú rôzne možnosti.
@maciatkolulu toto nieje sestra... Maturantky. Ale neter
@maciatkolulu z toho čo píše autorka mne vyplýva, že chce dieťa vziať namiesto muža, tu sa trieda podľa mňa nedohodla, že si napozývajú malé decká
@maciatkolulu Dalsia co necita, je to 5 rocne dcera jej sestry a este som nevidela za svoj dost dlhy zivot a mam 4 dospele deti ziadne male deti na stuzkovej, lebo sa chce zabavit. Stuzkova je pre rodicov, surodenec ok vynimocne miesto rodica, nie male dieta
To, ze u Vas sa to dohodlo sa bezne nerobi ze si sestra aj dieta donesie, je to STUZKOVA, teda podakovanie rodicom, nie ludova zabava.
@kajka951 moja skúsenosť.... Malý mal 5.rokov a užil si to a nebol tam jediné dieťa. mal Bollerwagen a v šatni spal. Mladí sa zabávali úplne neobmedzene. Odišli sme okolo polnoci ,jednej. Všetko bolo fajn.
@maciatkolulu Keď brat matiranta v šatni spal, aký malo význam, že tam vôbec bol? Neušiel ti hlavný bod, že sa nebavíme o sestre maturantky, ale o jej neterke?
@kajka951 nie nebrala by som tam určite dieťa, 5 ročne, 10, ročne, ja som ako 13 ročná nebola svojmu bratovi na stužkovej, išla len moja mama, otca už nemáme
@maciatkolulu Keď brat matiranta v šatni spal, aký malo význam, že tam vôbec bol? Neušiel ti hlavný bod, že sa nebavíme o sestre maturantky, ale o jej neterke?
@abbey1 ušiel,reagovala som priamo na dieťa na stužkovej,že býva to,je to ok. Žiaden problém. Zaspal po 23.00 a bol spokojný. Doteraz si to obidvaja pamätajú,majú pekne fotky,spomienky ,takže dieťa je ok na stužkovej. Nikomu nevadilo ,každý si užil, tanečné konzervatórium v ba to bolo,takže tanca a vystúpení bolo viacej než dosť a čuduj sa svete absolútne vhodne pre deti. Malý je a bol pyšný na svoju sestru. ono je to o dohode . Tak ako všade. Pointa niekomu ušla? Rezolutne tvrdiť ,že nie? Tak áno 🤷. A po odchode rodičov si mládež užila do rána viac než dosť.
@maciatkolulu Dalsia co necita, je to 5 rocne dcera jej sestry a este som nevidela za svoj dost dlhy zivot a mam 4 dospele deti ziadne male deti na stuzkovej, lebo sa chce zabavit. Stuzkova je pre rodicov, surodenec ok vynimocne miesto rodica, nie male dieta
To, ze u Vas sa to dohodlo sa bezne nerobi ze si sestra aj dieta donesie, je to STUZKOVA, teda podakovanie rodicom, nie ludova zabava.
@anonym_b3581d nuz vidíš robí sa to a nebol jediný maloletý brat. A bacha,bol aj na druhej dcéry takže iná škola. Ako som písala,rodička okolo stužkovej sú pomaly rok vopred dohoda buď je,alebo nie. Niekde môže,inde nie. Písala som o bratislavských dvoch školách. Kde to bolo normálne. Nič viac a nič menej. To či je to ok všade sa asi písať nedá. Takže sa tu zbytočne so mnou dohadujete. U nás bolo a bolo to fajn.

Je to slávnosť pre študentov, prítomnosť dieťaťa tam je maximálne nevhodná. Že ťa to aj vôbec napadlo.
@kajka951