icon

Máte konflikt v rodine: Kúpiť darček bratovi?

6. máj 2024

Baby, idem si po radu, kúpili by ste darček na okruhliny svojmu bratovi a švagrinej? Ide o to že sa nebavíme rok spolu, švagriná spravila prúser v rodine,a nakoľko má zo začiatku nemohla vystáť , zlizla som si to ja a on sa prestal so mnou baviť ..Rodičia ma nútia kúpiť im dar , nakoľko oni mne kúpili , ale vtedy sme sa spolu bavili a aj boli normálne pozvaný na obed do reštaurácie aj s deťmi ..Keď sa teraz stretneme , tak ma neodzdravia ako keby som neexistovala , aj keď idú okolo mňa a samozrejme som ani není pozvaná ..
Čoby ste robili? Nejde mi o tie peniaze,ale princíp ,nakoľko kupovať darčeky za 100euraky niekomu kto má ani nepozdraví ,sa mi zdá postavené na hlavu..
Moja mama zas že má budú ohovárať a neviem čo, že oni mne kúpili atď..no normálne ma núti do toho ..že mám kúpiť a ona im to na oslave poda
Čo by ste robili? Mam z toho guláš

autor
6. máj 2024

@melanta áno aj naši si to povedali a celý život mi hovoria ,je to brat ústup mu, buď rozumná ,kašli na to..máš ho len jedného ...celyyy život , a zato som si tak dlho nechala srat na hlavu...môj brat má pred celou rodinou vysmial že nemôžem mať deti , a nik sa má nezastal ,naši boli ticho(môj muž tam nebol)..

melanta
6. máj 2024

Vysmial ťa, že nemôžeš mať deti??? Tak to má v hlave riadne nasr**té, s prepáčením. A sorry, tvoja mama ak toto je podľa nej v poriadku, tak je chorá osoba. Od takéhoto brata by som sa úplne odstrihla. Prináša ti do života len negatívne. Nerieš ho. Nauč sa neriešiť ho, uľaví sa ti.

autor
6. máj 2024

@melanta áno vysmial má ,keď čakali 3 dieťa a ja som nemala ani jedno ..veľmi ho to tesilo že ma to čo ja nie ..a vedel že ja o deti veľmi stojím ..

daniela2629
6. máj 2024

To fakt ťa takto nepekne vysmial??? A po tomto ešte zvažuješ, či mu máš kúpiť dar???
Urážať, ponižovať a posmievať sa ti akože môžu??A rodičia si ťa nezastali??
Tu už je na zamyslenie radšej prerušiť takéto choré vzťahy, aj keď je to rodina. Možno potom sa spamätajú, aj keď pochybujem..
Ži svoj život s ľuďmi, ktorým na Tebe záleží ❤️

personality
6. máj 2024

Ty sa mu môžeš vysmiať, keď sa nebuduce bude vysmievať, že ty máš veľa voľného času na seba, ideš si kam chces a oni majú na krku kŕdeľ deciek.

melanta
6. máj 2024

Mala by si premýšľať nie nad tým, či kúpiť bratovi dar, ale ako sa odstrihnúť. Od brata úplne a zrejme na nejaký čas aj od rodičov. Keď brata v tomto správaní podporujú, tak nemajú v sebe štipku rodičovskej lásky, sú to zlí ľudia. Možno pomôže, ak sa načas odstrihneš a prerušíš s nimi kontakt. A možno potom zistíš, ako ľahšie sa ti s mužom žije, keď nemáš v živote túto negativitu.

autor
6. máj 2024

@personality už mám dve krásne zdravé malé deti, síce po IVF ale mám ..

autor
6. máj 2024

@daniela2629 vieš ako to vzniklo? Moja mama mu dohováral ,či si nemohol dať pozor nemajú ich z čoho život, topánky im musela kupovať každé ročné obdobie lebo oni nemali z čoho, kupovala im jogurty, plienky atď a on zahlásil že čakajú 3..tak mu začala dohovárat že už teraz ich živi ona,načo ďalšie..tak na mňa tam začal útočiť , vysmial má ,smial sa pri Tom ..a to som sa tam len vyskytla..ale zaujímavé všetci boli ticho ..aj otec aj mama ..

autor
6. máj 2024

@daniela2629 a Jeho žena , mojej mame písala sms potom ,že to zato že ja deti mať nemôžem , že čo oni majú s tým že ja som NEPLODNA, že pán Boh vie prečo mi ich nedá, že asi nebudem dobrá mama , že asi si nezaslúžim deti ..
Čítala som tu sms

muchotrafka298
6. máj 2024

Po tom, co som tu citala v diskusii by moj najmensi problem bol "poslat im dar k narodeninam?" Ovela vacsi problem by bol, ako sa co najrychlejsie od takejto toxickej rodiny odstrihnut.

gaja78
6. máj 2024

Ja by som sa s mamou na temu brat-oslava-dar odmietla bavit. Nie je to jej vec, si dospela a sama vies zvazit ci nie, alebo ano. Povedz jej, ze mas na to iny nazor ako ona a nech sa do toho nemiesa.

matullienka
6. máj 2024

Po tom čo si tu všetko napísala, by som aj mame povedala, že nech už ich predo mnou nespomína pre mňa sú mŕtvi a neexistujú. Nech si ona keď chce udržovať s nimi kontakt nech si robí čo chce, pre mňa sú mŕtvi

petronelag
6. máj 2024

Keď by som sa už aj od brata s takou ženou odstrihla, ale od rodičov nie, oni nemôžu zato, že súrodenci takto vychádzajú a možno brat aj chce dosiahnúť, aby rodičov navštevovali len oni a sestra nie.

vieronika14
6. máj 2024

Nie

dzejsik
6. máj 2024

bez oslavy by som nekupovala

tamitamitami
6. máj 2024

Nič by som im nekúpila a ešte by som aj rodičov poprosila nech mi o nich už ani nič nehovoria. Takýto zlý , zákerný ľudia si pozornosť nezaslúžia.

jovka
6. máj 2024

nie.. ked ani nepozdravi ,preco by som minala cas a energiu..

zmrzlinka2021
6. máj 2024

Autorka,

a preco nejdes s rodicmi na tu oslavu? Ved vezmi rodinu a s vasimi tam pridte. A za darcek predsa nemusis davat stovky eur. Postacia pre oboch listky do divadla, to je velmi pekny darcek a kyticu.

matullienka
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 ty si si prečítala ako sa k nej brat so švagrinou správa? No neviem u vás je možno zvyk, že idete na oslavu aj keď vás nepozvu, no inde to tak zrejme nefunguje. Ani u nás nie

brezza
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 ty si citala vobec diskusiu?

melanta
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 fakt? Prekvapuje ma tvoja reakcia. Ísť gratulovať na oslavu kam nie je pozvaná a ešte k niekomu, kto sa jej verejne vysmial, že je neplodná a kto robí tie ostatné veci, o ktorých píše v diskusii.

daniela2629
6. máj 2024

Po tomto máš môj veľký obdiv, že si sa z toho nezosypala...Fakt klobúk dole pred tebou, takto dlho tolerovať "rodinu"...

zmrzlinka2021
6. máj 2024

@matullienka
@brezza
Citala som diskusiu a tym, co by som spravila, by som len pred vsetkymi ludmi tam poukazala na ich charakter. Predpokladam, ze maju objednanu restiku, cize by nas vypoklonkovali. Snad by sa aj rodicia zdvihli a zvysok ludi by bolo poburenych 😉 Snad teraz je to pochopitelnejsie napisane.
@melanta

autor
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 moji rodičia by sa nezdvihli, mne by začali dohovárat že sme neboli pozvaný a že načo sme sa trepali..takže trápna by som zostala ja a aj ta zla

matullienka
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 dosť pochybujem, že by sa niekto postavil na tvoju stranu, keď evidentne sa rodičia nezastali autorky ani keď sa jej brat smial, že je neplodna. Takto by so seba akurát urobila kravu, že sa tlačí tam kde ju nechcú

autor
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 ver mi poznám ich celý život ,presne ti to viem povedať akoby to bolo

autor
6. máj 2024

@daniela2629 vieš čo zanechalo to následky, nebudem tvrdiť že nie , ale ďakujem

melanta
6. máj 2024

@zmrzlinka2021 je z diskusie úplne zrejmé, že rodičia by ostali aj keby ju s rodinou brat z oslavy vyhodil. Veď mama sa opakovane stavia na jeho stranu. A kto by sa dvihol? Ľudia, ktorí sú kamoši s jej bratom by sa postavili zrazu na jej stranu? Najlepšie, čo môže urobiť, je tento zhnitý rodinný konár odstrihnúť.

zmrzlinka2021
6. máj 2024

Autorka, ale to je strasne, tvoji rodicia su zbabelci.
OK, menim odpoved: nedaj im nič! Ani negratuluj. POvedz vasim, ze nezda sa ti vhodne, aby si ich prvokovala, ked sa vam vyhybaju a zbytocne ich traumatizovala. Proste daj sa do pozicie, ze "nechces ich prvokovat", aj ked vieme kde je pravda. Niekedy clovek musi vediet tak trocha hrat. Cesta je byt aj priama, asertivna, ale to co pises o tvojich rodicov, tam s asertivitou nepochodis, taki ludia si ziju svoju bublinu, nechapu faktom, realite, veci si otacaju... skoda casu

zmrzlinka2021
6. máj 2024

@matullienka
@melanta
Keby bol problm len brat a svagrina, slo by to, no zda sa, ze ta cela vetva je tam narusena. Mna by velmi bolel prave rodicovsky pristup k tejto veci.