icon

Máte nakúpené darčeky na Vianoce?

vanda323
17. nov 2021

Ahojky dievčatá,

Keďže je tu každá druhá téma o očkovaní, čo mne už dosť ide na nervy, tak som sa rozhodla založiť novú tému . Vianoce.
Moja otázka znie, máte už nakúpené darčeky? Čo kupujete rodičom? A hlavne moja nočná mora je čo kúpiť svokre 😄
Aké menu podávate na Štedrý večer?
Ja odpoviem: Ja mám nakúpené darčeky tak zbežne. Ešte nemam všetko čo som chcela.

Moje Vianočné menu bude vyzerať takto: Navarim kapustnicu, ja ju ale papať nebudem keďže mám tie kamienky....
Ďalej my rybu nepapame takže šalát a reznik, ja si spravím varené kuracie a zemiaky.

Koláčiky každý rok obiednavam, keďže niesom veľmi zdatná pekarka. Koláčik upečiem ale len hrnčekový múčnik v nedeľu.
Ďalej spravím chlebíčky ...plnené croasanty...a iné mňamky ....
Nerobím toho veľa. Keďže sme veľká Rómska rodina. Chodíme k svokre k mojej mamke každá z nich nás nabaľuje a ja potom doma Bohužiaľ vyhadzujem.

Strana
z4
vanda323
autor
17. nov 2021

@evica17 No inak vďaka za pripomienku môj muž veľmi nemá rád zmenu teraz keď tak premýšľam nad ním.
Mám dilemu teraz 😄

evica17
17. nov 2021

@vanda323 urobis dve polievky napr, ze si date aj z tej aj z tej, najprv samozrejme zo sosovice a potom vytiahnes kapustnicu, ze aj tu mate, ked ofrflu ze preco si to menila :p

vanda323
autor
17. nov 2021

@evica17 Dobrý nápad👍 Ja nemôžem aj tak kapustnicu mám kamene žlčníkové. Takže šošovica bude pre mňa pri najhoršom haha

nenne27
17. nov 2021

@vanda323 chapem😂ja mam 2, ale tato konkretne je slobodna a spolu so svokrou travia sviatky u nas🙂

vanda323
autor
17. nov 2021

@nenne27 Jaj jasné tak to by bolo hlúpe keby si jej nič nekúpila😄

sapetka
18. nov 2021

@vanda323 vies co bude na masle obycajne ale 1:1 horcica a med vymiesat potriet a posypat drvenymi orechmi

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lenka1993
18. nov 2021

My mame na veceru oblatky s medom a cesnakom, potom rosolovu polievku s klobasku, manžel si priniesol z domu takú hustú šošovicu, potom mame rezeň a šalát a nakoniec opekance s tvarohom alebo makom. Pecieme stále dva druhý zákuskov a potom medovníky, linecké a vanilkové rožky. Darčeky kupujem len deťom a krsnatkam. Niečo je už doma, niečo objednané a zajtra sa chystám do dracika dokúpiť posledné aby som s tým už nemala starosti 🙂. No a ešte ostal manžel, ale tam rozmýšľam skôr nad niečim zážitkovým, hoci až po novom roku 🙂.

ckatka
18. nov 2021

U nás sa začne naeodeninovo -meninový kolotoč koncom októbra a končí par.dni pred.vianocami. Takže skôr.ako.na vianočné darčeky ja ešte musím myslieť na x iných sviatkov. S dospelými v rodine si darčeky veľmi nedávame. Dedkovcom reálne knižky s fotkami vnúčat, a nejakú chutnú /vonavu drobnosť pripadne lístky do divadla alebo na koncert (co trraz ťažko takže.musim niečo vymyslieť).

Vianočné menu u nás.je ryba a zemiakový šalát. A hrachova polievka a kyslá hríbová polievka.
Na začiatok makové pupacky, oblatka a ovocie.

tatiana1329
18. nov 2021

@vanda323 sosovica je jedlo "chudobnych" a jezis bol tiez akokeby chudobny. Teda aspon tak mi to hovorila babicka.

nika1971
19. nov 2021

Darceky este nemam, synom (23,16) davam peniaze plus nejake drobnosti...nasim kupujem prakticke veci...ako prasok na pranie, potraviny, ktore si oni nekupia ako drahsie syry, ryby, nejake vitaminy a pod.... kedze su starsi, oblecenie a veci do domacnosti nepotrebuju, vsetkeho maju dostatok...s manzelom si davame len drobnosti ako kozmetika, kniha...
Na Vianoce varim klasicku kapustnicu s udenym masom, na obed nevarim...vyberiem udene a zjedia s chlebom...ostatne dam do kapustice. Robim zemiakovy salat a rezne. Kolace par upeciem, obcas nieco kupim...snazim sa nekupovat zbytocnosti...mame len jeden zaludok, varim spravidla ako kazdy vikend...aby sa nevyhadzovalo

zuziiiii
19. nov 2021

@vanda323 u nás takto: darčeky už mám, chýbajú mi 3 ešte ale väčšina už je pobalena
Svokre: kalendár s fotkami s malou, svokrovi flasticku
Menu: kapustnica a hribami, klobásou, smotanou robíme bielu hríbovo kapustnicovu polievku
Ryba vyprazana, zemiakový šalát, zemiaková kaša, losos
Peciem: linecké, puncove rezy, čokoládovú roládu, tvarohové pagáče, medové rezy

zuziiiii
19. nov 2021

Pred jedenim sa pomodlíme, oblatku si natrieme s medom a cesnak 1 strúčik každý zjeme k tomu

matika77
7. nov 2022

Ja by som svokre kúpila určite nejaký kozmetický balíček https://www.mojalekaren.sk/vianoce-pre-zeny/ pozri tu, je tam toho neskutočne veľa

johana7777
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4