icon

Meno dcéry nie je v kalendári. Máme oslavovať meniny?

kukujka
9. jan 2012

Oslavovat meniny ked niej meno v kalendari,alebo nie???Moja dcerka nema slovenske meno a nieje ani v nasom kalendari.Vola sa Lia.V roznych krajinach toto meno oslavuje meniny v rozne dni.U nas by bolo asi najblizsie k jej menu meno Liana a meniny slavit v tento den.Ale aby som neodbocovala od temy a bola konkretna.Aky mate nazor ked deti meniny nemaju?U nas sa na to nejako moc nezaklada vacsi sviatok su pre nas narodeniny.Vtedy sa robia aj vacsie oslavy ved sa predsa pripomina den ked sme prisli na svet.Takze najprv som bola nazoru meniny mojej dcerky neriesit zatial ked je male babo tak to ani nevnima no ako to bude neskor ked vyrastie?mamicky ktorych deticky nemaju meno zapisane v nasom kalendari ako to riesite???

drakvak
25. jan 2012

@carodejnica No v tom kalendári na wikipedii je okrem Nadeždy 23.12. aj meno Naďa, takže vtedy majú naše baby meniny 😉 My tiež niekedy oslovíme dievku Nadežda 😀 Ináč, ona je zvyknutá na to, že ju voláme Naďa, aj sama seba tak predstavuje, myslím to, že netrváme na zdrobnenine, aj keď ostatní ju väčšinou volajú Naďka. Teraz začala v januári chodiť do škôlky a učiteľka mala pokus volať ju Nadenka, ale som ju hneď prvý deň zrušila, že ak zdrobnenina, tak Naďka úplne stačí... ja jej síce občas poviem Naďulka alebo Naďuška, ale to je také domácke naše.

carodejnica
27. jan 2012

@drakvak Ja našej Nadi hovorím všelijak, keď bola bábo, tak aj Ďaďa, ale z toho sme našťastie upustili, teraz hlavne Naďa, Naďka, Naďulka, ale aj Nadenka, mne sa to naopak veľmi páči. 😵 No a dakedy jej poviem Nadežda Michailovna. 😀 😀 😀
Inak ja som si vybrala toto meno, kvôli významu "nádej", učila som sa kedysi po rusky a slovo "nadežda" je jedno z tých, čo som si zapamätala... pôvodne som aj rozmýšľala nad Nadeždou, ale nakoniec som dala len skrátene Naďa, viac sa mi to páči. 🙂

henikav
27. jan 2012

@kukujka ahoj, u nas Lia oslavuje meniny 27.7
http://www.signification-prenom.com/prenom/pren...
ale podla mna, ak si vyberiete iny datum, podla Vas, mala sa urcite zato nenahneva 😉
Nas maly, teda velky chalanisko tiez nie je v sk kalendari, oslavuje zaroven s narodkami, lebo je to 29.9 a narodil sa 1.10, o to vacsiu slavnost mava 😵 😵

kukujka
autor
27. jan 2012

@henikav dakujem za informaciu ako vidim tak v kazdej krajine to vychadza na iny datum

henikav
27. jan 2012

@kukujka ved prave preto, vyberte si co Vam najlepsie vyhovuje, casom sa to stane automaticke a uz to ani nebudete rozoberat ze preco prave v ten den

tinaki1275
8. feb 2012

@kukujka no ak ti to pomoze ,v Grecku sa to oslavuje 30.6. spolu s menom Apostolia,Apostolis je aj Lia..

nikoleta88
7. aug 2012

@nikolet_89 ahoj prosim ta kde si zistila ze vo francuzsku je to 20.novembra? lebo ja som to hladala a nikde som to nenasla...:/

nikolet_89
8. aug 2012

@nikoleta88
Ahoj moji rodicia to vtedy zistovali

prasiatko30
8. aug 2012

Obidve moje dcery maju mena ktore v beznom kalendari nie su ja mam tiez take meno co sa v tejto krajine v "kalendari" nevyskytuje a vobec mit o zilu netrha uz dobru dekadumeniny neoslavujem a moje deti tiez nie jediny kto ma meniny je moj muz aten dokonca 2x a toho akurat tak pobozkam rano ak si spomeniem - myslim si ze to vobec nie je ziadna tragedia neslavit meniny ludia preziju aj bez toho dokonca aj deti aj ked ostatni oslavuju aj meniny aj narodeniny -sme zivym prikladom a dokonca nemaju ani psychicku ujmu 😀

naky
4. sep 2012

Aj my mame na ceste Liu.. este sme sa vsak nerozhodli, ci Liana alebo Lia - prave kvoli tym meninam... ale ak bude Lia, tak nebudeme oslavovat.. o to viac dostane na narodeniny alebo den deti 🙂

adri2626
10. nov 2012

Ak chcete oslavovat, tak si zisti odkial pochadza jej meno a podla kalendara daneho statu mozete oslavovat.

mausik01
15. feb 2013

aj moja dcerka sa vola Lia , prvy rok sme oslavovali podla estonskeho kalendara a tento rok ideme podla nasho a na Lianu. a to je dnes takze sa tesim na jej dnesne meninky a na oslavu 🙂 my sme odmalicka slavili meniny a chcem nech ich ma aj moje dcerka 🙂

dedenini
15. feb 2013

Mna by tiez zaujimalo ako to mam riesit.. My zijeme v anglicku a moja dcerka dostala anglicko slovenske meno.teda meno ma Sasha a priezvicko po otcovi... Viem ze je alexandra v kalendari 2 januara... no neviem ci ma mat meniny na to meno, alebo kedy... zatial nema este ani rok... do snad do buduceho januara sa nejak rohodneme ze ci vtedy... niesu az tak dolezite jak narodeniny, ale tiez sa v mojej rodine vzdy troska slavili, apon nejakou cokoladkou alebo drobnostou... 🙂

petula8
29. jún 2013

Lia je skratka Liany a tá má meniny 16.2. Inak veľmi pekné meno, dobrý výber. Mne sa tiež páčia netradičné mená.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lauricka
29. jún 2013

baby Ti dobre poradili, ze to oslavuj na nejake podobne meno, napr. tu Lianu. Ja si myslim, ze ked ostatne deti okolo maju meniny, urcite bude Tvoje dieta zaujimat, preco ono meniny nema, to je snad jasne. Napr. moja neter je Angelina. Tiez nie je v kalendari. Ale je tam Angelika, Angela a tak ma meniny akoze vtedy a hotovo. Lepsie, nez nic. Na Slovensku sa meniny oslavuju, tak nech ich oslavuje.

m_ij_ka
11. aug 2013

Lia je skratka mena Liana , meniny má 16.2. 🙂

bronia8
7. jún 2016

Ahoj, my oslavujeme na Liu na Leu ;)..

tamimacko
26. sep 2016

Lia je Talianske meno a slavi sa 1.6. 🙂

kiwi3
26. sep 2016

ja tiez nemam meno v slovenskom kalendari, aj ked kedysi v kalendari bolo, za ceskoslovenska, lebo je ceske. od rozdelenia sa ludia cuduju, ako sa to vlastne volam 🙂 no v kazdom pripade by som poradila stanovit si to na nejaky den, asi tam kde je podobne meno (ktore ma rovnaky vyznam) alebo podla cudzieho kalendara (odkial to meno pochadza). podla mna lepsie oslavovat aspon nejak, ako neoslavovat vobec. takato pozornost je prijemna, ja som ako dieta zavidela katkam, zuzkam a podobnym, kazdy vedel, kedy maju meniny. takze aspon rodicia by si mohli spomenut 🙂

tamimacko
26. sep 2016

@kiwi3 a ako sa to volas? 🙂

kiwi3
26. sep 2016

@tamimacko da sa to odvodit aj od mojho nicku, vola sa tak aj jedna znama ceska herecka, uz starsia 🙂

takacovama
26. sep 2016

@kiwi3 takato hadanka to aby som si aj ja isla nad tym lamat hlavu 🙂

tamimacko
26. sep 2016

@kiwi3 no tak to je nemozem vediet. Preco mas nicka taky, aky mas 🙂 ci po dcerke atd.. nemusi sa tu nik volat presmyckou podla svojho mena 🙂
Moj nick je podla krsniatok.

reklamka
11. sep 2017

mne mama dala zahranicne meno a bola som cely zivot ochudobnena o meniny. ☹ ako teraz ich uz oslavujem, podla rozsireneho zajtra, ale i tak si nikto nespomenie. a musim povedat, ze som to uz parkrat mame vycitala, ze ma obrala o sviatok, o darceky, o radost, najma tu detsku... ☹ a presne ako tu @kiwi3 spomenula, tiez som zavidela vzdy katkam, zuzam, janam... ☹

sense
11. sep 2017

@kukujka my neoslavujeme meniny....a moja dcera tiez nema meno v kalendari...

reklamka
11. sep 2017

@sense - mne to pride smutne a nespravodlive, kedze som si to zazila. 🙂

marusia12
11. sep 2017

Osobne by mi bolo jedno, či je to meno zverejnené v nejakom kalendári alebo nie je.... je to životne dôležité, či je to niekde na papieri? Sami si neviete stanoviť hocijaký deň, kedy si to pripomeniete? Nie sú meniny nepodstatné?

reklamka
11. sep 2017

@marusia12 - vies co, nie je to zivotne dolezite, ale skus dietatu vysvetlit, ze on darceky na meniny nedostane, lebo meniny nema. skus vysvetlit preco... mna to ako malu dost mrzelo pravdupovediac... ☹ ale tak kazdy nech si robi ako chce. len niekedy zbytocne dieta pocituje krivdu ked nemusi.

sense
11. sep 2017

@reklamka ak ti to pride nespravodlive trebalo dat take meno co v kalendari je.... my meniny celkovo v rodine neslavime....darcek mozes dat dietatu aj tak, prip zobrat hocikt den v kalendari a v ten mu spravit meniny....ono aj deti narodene na svoje narodininy, pripadne Evy a Adamovia extra meniny neslavia kedze su vianoce