Meno pre chlapca Cézar
Ahojte baby chcela by som sa poradit.....Je meno Cézar vhodné pre chlapčeka??
pre chlapčeka nemeckého ovčiaka je to krásne meno 🙂
@tomiholjubavi máš pravdu, tento je fakt krajší 😎
Ale veď zakladateľka ako ma v blogu ani nie je tehu, nieto ,že čaká chlapčeka..... Takže ďalšia téma o ničom....
pre vlčiaka celkom fajn
@sandra551 kreativita je o niecom inom...nie o vybere totalne nevhodneho mena pre dieta...pre babiku mozno, alebo pre psika...ale pre dieta narodene na SK to nie je vobec vhodne meno...ako som pisala uz, tak mal by chuda chlapcek komplex na cely zivot...no konecne rozhodnutie a vyber mena je aj tak na matke, ci oboch partneroch...takze nech si daju, ake sa im paci!!!..a neriadia sa nazorom okolia....🙂
Akoze tema sa mierne zvrhla.....lutujem zakladatelku
Hadam sme sa uz zasmiali, aj vysmech ma svoje hranice
niekedy neviem, ci su tu niekto robi srandu, ci je fakt tak submisivny - ze potrebuje schvalenie celeho tuctu anonymnych ludi pre nejake svoje rozhodnutie, pripadne ci su to umelo vytvorene temy, aby sa tu potom kazdy rozculoval .... proti gustu ziaden disputat, ale aj tak, ked mam trochu chochmesu, inteligenicie, vkusu a hlavne zdraveho rozumu a nezijem niekde na opustenom ostrove a moja inteligencia sa nerovna inteligencii hupacieho konika... mozem vediet, ze ked vypustim do plena nieco tak absurdne , ze odpovede nebudu lichotive... bez ohladu, na podstatu otazky ...je tu vela ludi asi nesvojpravnych ci co ?? 😝
ako som pisala uz raz ..mne sa tiez vela veci paci, ale neznamena to, ze si to aj kupim, obleciem, pomenujem, stotoznim sa s tym , pripadne len obdivujem ... OMG som sklamana niekedy uz z toho, co su ludia schopni sa pytat ... a mozno je to druh nejakej zvlastnej masochistickej uchylky kde niekto potrebuje, aby mu niekto poriadne vynadal, skritizoval a mozno sa bude citit lepsie ...
a teraz k veci - cezar nie je skarede meno ..ale nie v nasich zemepisnych sirkach a dlzkach ... nie sme tolerantni, nedokazeme sa povznies, nie sme liberalni narod ....to je vsetko .... ked chces pre dieta volit specialne a zvlastne meno, musis ty aj dieta mat take sebavedomie, aby to dieta toto meno vedelo "nosit" a nie sa za neho hanbit....
akurát tak pre psa...veď je toľko pekných mien, neviem prečo za každú cenu dávajú niektoré matky "uletené" mená deťom, nehovoriac ak majú rýdzo slovenské priezviská
chudak dieťa
@barbita prečo nie?,pokial to pasuje k priezvisku a tebe sa páči, tak nie je dôvod ho nedať. Ja mám tri detičky Vanesu, Dominika a Gabrielu a už v počiatočnom štádiu tehotenstva, som vedela aké mená im dám a nikdy som to neoľutovala. Pokiaľ ti to tvoj vnútorný hlas hovorí, že toto meno sa ti páči a je vhodné pre tvojho synčeka tak neváhaj, darmo ti my tu budeme radiť, ty sa aj tak rozhodneš podla seba.
Gabi, ale ty si dala deťom mená do bežného života...
@gabincek ale ono je to všetko o zvyku a o priezvisku, mám kamaráta Oskara a vôbec to okolie nevníma ako nejaké zvláštne meno, pretože má k tomu krásne priezvisko, pokiaľ bude meno Cézar korešpondovať s priezviskom, tak okolie si zvykne, ale ak to bude Cézar Haluška, tak to bude tak akurát na smiech. To už musí posúdiť zakladateľka témy.
@barbita ak sa vam paci a hodi pre vase dieta, neries, ci je moderne, pekne, neviemake..
Dominik Aurel je veľmi pekné, ja mám Terezu, Elišku a Stelu Matildu...aj Oskar je veĺmi pekné, ale baby uznajte samé Cézar?!
Už som oľutovala že som sa zapojila do diskusie o mene pre dieťa, ale nedá mi to, ešte napíšem posledný koment. Ako už tu niekto spomenul, sme národ netolerantný, nedokážeme sa povzniesť. To je veľmi jemne napísané. Tá vzorka len v tejto diskusii skôr prezentuje že svojim deťom dávame príklad ako sa vysmievať a cítiť nadradený už len ak má iný človek meno ktoré je podľa nás "hrozné", prípadne vhodné tak nanajvýš pre psa. Hanbite sa za svoje rádoby vtipné príspevky ktoré bohužiaľ nepobavili. Ak sa mi aj nejaké meno nepáči, (a každý by si aspon jedno našiel), mám nejaký rešpekt k jeho nositeľovi. Lebo verte-neverte, sú aj psy a mačky Mišovia a Katky. A úplne každé meno sa dá "zhovadiť", nemusí byť vôbec exotické. Opúšťam diskusiu a dúfam že čoskoro aj Slovensko, nikde na svete som sa ešte nestretla s tým že by dospelé ženy - matky takto kritizovali nejaké krstné meno.
to meno je fajn..ovsem ak ma k tomu rodina, ktora dava dietatu meno aj priezvisko, cize aspon pre mna nic typu Cezar Novak...... alebo ak zije niekde v juznejsich krajinach kde je toto meno kulturne prirodzenejsie ...bohuzial u nas je toto meno, meno pre psa a psie konzervy a deti chtiac nechtiac su ake su, nie vzdy rozumne, cize posmeskom sa clovek nevyhne s akymkolvek menom, ale podoby takychto mien su do oci bijuce a v nasich koncinach podnecujuce na vtipky...
keby žiješ v Taliansku alebo máš aspon Taliana muža tak pochopím,ale inak nechapem prečo by si mala davat také meno dietatu a hlavne aj zaleží aké ma prizvisko,ale celkovo nechapem prečo davajú matky také hrozné mená,jasne že každý ma svoj vkus ale v prvom rade majú matky rozmýšlat že s takým menom musí žit to dieta a celý život,ved je veľa iných pekných mien
@extrate ale, no...myslim, ze krivdis slovensku. ked sa zakladatelke narodi cezarko, ani jedna sa nebude posmievat tomu dietatu. pytala radu ako to vidi vacsina, tak jej vacsina napisala, ze je to meno prilis extravagantne a pre danu lokalitu nevhodne. co je na tom? chcela subjektivne nazory, tak ich pocula...
a tiez nie je pravda, ze len slovaci su taki neandrtalci netolerantni. pozri sa ako vyzera svet. ludia nie, ze sa posmievaju pre odlisnosti - ale pre najmensie rozdiely sa zabijaju, okradaju, nenavidia...vsade na svete. takto to je od pociatku dejin a bude to tak navzdy. neviem, kde sa planujes odstahovat, ale asi budes sklamana. lebo netolerancia kvitne vsade na svete..najdes jej rovnako vela vo vyspelych krajinach sveta aj v najvacsich dierach niekde v pralese. Zial, to je ludska podstata.
Ja nehovorim, ze Cezar je meno pre psa (hoci poznam celu kopu psov cezarov a ani jedno chlapca, s takym menom - to neni moj dojem, to je fakt). Cezar je priezvisko, titul a v latinskej amerike aj meno. V chorvatsku je typicke meno Jadranka, ma ho kazda 5ta zena..na slovensku, ked sa povie jadranka, vsetci myslia na handlovsku a jej hity, ktore sme ako deti boli nutene pocuvat, lebo rodicia ich zboznovali. a rovnako, ked sa na slovensku povie Cezar, kopu ludom pride na pamat susedov vlciak, boxer, alebo rotweiler.... Ak chce autorka dat synovi toto meno, pokojne moze a urcite na nu nebudem ukazovat prstom a chichunat sa, ale bolo by proti mojmu svedomiu, ked sama prosi o radu jej falosne tlieskat a pritakavat.
inak v nasej stvrti su dve feny, čo sa volaju Miška 😀 obidve su krasne, hlavne ta cierna labradorka... 😉
oh a este jedna vec... preco by sa jej mal niekto posmievat? neviem, preco by to, ako sa bude volat uplne cudzie dieta, malo vo mne vzbudzovat nejake vasne... co sa tyka mna, je mi jedno ako sa budu volat deti inych ludi. nehovorim za vsetkych, mozno niekto chcel byt vtipny, tym ze bude urazat, ale myslim si, ze vacsina chcela len poradit..a napisala prvu asociaciu, ktora sa jej s tym menom spaja...a vacsinou to bol rovnaky pocit. 😒

..............v zachvate tehotenskeho entuziazmu sa vytiahnu na svetlo Bozie a oprasia vsetky stare, polozabudnute aj zabudnute mena, mozne aj nemozne............tuzba dat dietatu nieco uzasne, originalne sa, zial, premieta aj do vyberu krstneho mena, ktore bude dietatu skor na pritaz ako ku prospechu............Najznamejsi Cezar bol Cesare Borgia, ak neratame titul Cezar.
Ono, nie je to skarede meno, ale otvorene hovorim, bol by to zly vyber, naozaj zly. Meno Cezar, Cesar jev Europe ponimane skutocne ako meno pre psa....... a pre znameho C. Millana sa stalo jeho meno nomen-omen.
Nedavaj ho.