Meno pre dcérku
ahoj prosimvas poradte my niake krasne meno pre moju dcerku neviem si vybrat vobec nic ma nenapada kludne aj niake nezvycajne meno by som prijala🙂dakujem za niake typi
@gabulka333 a čo tak opýtať sa aj budúceho otecka aké sa jemu páčia mená? A tiež je veľmi dôležité, aby sa hodilo k priezvisku. No ale keď chceš nejaký tip, tak nech sa páči .... Daniela, Emma, Nina, Diana
Tatiana Terézia Magdaléna Alžbeta Eliška Naďežda Rozália Rúžena Evička Linda Sofia Lili-Evangelin 🙂🙂
my máme Nikolku, ale ak budeme mať ešte niekedy dievčatko bude Kristýna ... Ešte sa mi páčia klasiky Barborka, Alžbetka, Anna, Katarína, Veronika alebo Natália, Ninka, Nelka, Timea ... mne tie mená typu Zara, Zoe, Tiffany, Vivien a pod. prídu také smiešne k naším slovenským priezviskám, teda ak niekto nemá cudzokrajné priezvisko. Veď v slovenskom kalendári je toľko pekných mien.
My máme Nicol a Vivien. Páčia sa mi aj iné dievčenské mená ako napr.: Karin, Yasmine, Sandra, Lilien, Liana.
@gabulka333 hlavne vyber take,aby sa hodilo k priezvisku 🙂 ak zijete na slovensku je zbytocne davat netradicne mena,ludia ich komolia,zle vyslovuju a nevedia napisat.Ale napr. mne sa velmi paci este Paris -ale kedze dalsie babo neplanujeme,dali sme ho steniatku :D
Niekedy, ked sa ludia nevedeli rozhodnut, popozerali sa po pribuzenstve, spomenuli si na znamych, prelistovali kalendar... Teraz dokonca je aj zoznam mien vydany knizne aj na internete...
Ale ked chces naozaj nezvycajne, tak uz z detstva mi v halve rezonuje Hermenegilda zo serialu "4 tankisti a pes". Tak skus toto 🙂
Co je pre mna najrajsie meno a co som dala svojej dcere, nemusi byt ajkrajsie meno pre okolie. Dokonca aj nablizsie pribuzenstvo to nepochopi a niekedy trve na Jurovi po dedovi a Klare po babke...

mne sa paci Bohuslava 🙂