icon

Meno pre dievča

nikkyniks
17. mar 2014

. . . ľudkovia, no ja som už zúfalá, s priateľom nevieme čo čakáme, na dievčatko meno nemáme vôbec, na chalana Matúš ... a dievčatko, no mne sa páčia všetky mená, asi dám sto mien a bude pokoj :D

katrinka8
17. mar 2014

@nikkyniks - my mame Terezku a este sa mi velmi pacila Marina (takto s kratkym "i") - ale tu mi mm zatrhol 😀 Keby bol druhy syncek dievcatko, tak by bola Dorotka, hoci dcerka by vybrala Sasku (Alexandra). Zaujimava je ale aj Gretka, urcite by nebola otrepana a ani velmi exoticka, alebo aj Paulinka je pekne.

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@svetluska4 oznámil, že on handru nechce...že Sandra - Handra :D

vertyeux
17. mar 2014

ja som mala roky rokuce vysnivanu Lindu, potom prislo druhe babo, cakame dievcatko a moj muz prisiel s napadom- co tak Tamarka 🙂 a mne sa tak zapacilo, ze ho na 99% aj dame 🙂 paci sa mi velmi aj Lenka, ale to je blizko terminu porodu, tak to nechcem a potom sa mi paci aj Liliana- Lilly, hoci uz v rodine jednu mame, ale nehodi sa mi k nasmu priezvisku 🙂

lucinenka001
17. mar 2014

@nikkyniks ne,ne nedaj sa, Sandra je krasne nie je to ziadna Handra vrrrr 😀

madono
17. mar 2014

Hana, Linda,

svetluska4
17. mar 2014

@nikkyniks ten je ale cislo 🙂 🙂 🙂 na vsetko si daco najde 🙂. Tak uz len sa zahrat hru, napisat kazdy potajme desat mien na papierik, papieriky pomiesat a vysypat na brusko, ktore ostane na nom tak vyhrava 🙂.

mijunik
17. mar 2014

@nikkyniks ahoj, naša dcérka sa volá Ľubka (Ľubica - dnes má meninky), volá sa tak moja sestra a keď sme vyberali meno pre dievčatko, tak toto ma prvé napadlo, manželova reakcia bola, že "dobre" a bolo dohodnuté. 🙂 Podľa mňa je celkom fajn, keď nie sú aj narodeniny aj meniny v jednom mesiaci, aby dieťa nebolo ukrátené o jednu oslavu. Moja sestra to tak má - dva dni za sebou... Ako dieťa vždy mala vlastne dve oslavy naraz, lenže samozrejme nedostala darček s obom sviatkom, ale len k jednému. Cítila to ako krivdu... Teraz sa jej to možno hodí, že zmákne dve oslavy naraz, ale ako dieťa tým trošku trpela. Ja to mám rozdelené presne po pol roku (bez 7 dní). No a mená pre dievčatko sa mi páčia ešte Adriana, Lucia, Janka, Michaela, Mirka, Martinka, Lenka, Zuzanka, Hanka, je ich viac, len sa mi nechce písať pol kalendára. 🙂 Alebo daj "Petra" - bude sranda... 😀

nikkyniks
autor
17. mar 2014

on je prípad poviem Vám 🙂 na všetko má niečo 🙂 ale na jeho mená nesmiem ni povedať ... Sabínka, Klaudia, stavím sa, že aj keby sme mali dievčatko a dala by som meno aj po mne, aj tak by volal po svojom :D jeho babka Sabína, ho odhovára od toho mena, no a ešte je za Adelu a Alicu :D

jasminet
17. mar 2014

@nikkyniks dolezite je, aby sa meno hodilo k priezvisku a nikoho nepripominalo. to napr. u nas bol velky problem, kazde dievcenske meno nam niekoho pripomenulo. napr. alexandra - moja spoluz. zo strednej, brrrr atd atd atd 😀 😀 az moj otec nakoniec vybral nataliu a kedze sme nijaku nepoznali, tak bolo

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@mijunik maličkej všetko naj k meninkám 🙂

nikoletah
17. mar 2014

No my budeme mat Emiliu- Emily... Roky som snivala, ze raz budem mat malicku Emiliu, a teraz som pocula meno Zahara, tak som zavolala priatelovi, ze ja chcem radsej Zaharu, ze co on nato... On nato ze ziadna Sahara nebude, 😀 bude Emilia, a on ju bude volat Mia 🙂 😕

andelok
17. mar 2014

@nikkyniks Pre inspiraciu moje oblubene: Adelka (moja dcerka), Dorotka, Tamarka 🙂

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@nikoletah Zahara ? :D To už je fakt extrém, ako poznám jednu slečnu, čo dala meno dcérke Fiona :D Neviem, či trest, alebo čo to bolo v ten moment v jej hlave, ale Zahara 😕

dominikaa77
17. mar 2014

My mame doma Sabinku 🙂

nikkyniks
autor
17. mar 2014

No neviem dievčence 🙂 Nejaké meno už len vyberiem, u mňa je top Alexandra ( ak by bol chalan, tak práve môjd drahý chcel,aby sa volal Alexander) :D Tak bude dievčatko Alexandra, tak to vyzerá, ale možno sa trápime zbytočne a narodí sa chalan, ktovie, potom dám vedieť ... a keď sme pri rodení ... ja mám akési tlaky na bruchu, aj sa cítim ako časovaná bombička :D

olinka242424
17. mar 2014

mne sa páčia mená Vivien alebo Isabel

bamb27
17. mar 2014

@nikkyniks a keby si sla do niecoho v zmysle Alexis/Alexia ? ..ci, ofrfle chlap? ...spravte si pekny vecer,, prelistujte cely aj ten rozsireny kalendar, obaja napiste na listocky take co prichadzaju do uvahy a potom to este nejak spolocne pretriedte a vylosujte 😀 😀

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@bamb27 Ale, ja rodím, ja trpím, on bude iba nervozny :D Takže väčšie právo na voľbu mena mám ja ! :D

lavazzake
17. mar 2014

my máme Elišku a Bianku... mne sa páči aj Mia, ale u manžela neprešla 🙂

mamas
17. mar 2014

U mňa Zoja, strašne dobre mi to znie

nikkyniks
autor
17. mar 2014

On neni taký extrémista, u neho také novodobé mena neprejdu, na Stelu mi povedal, že mi kúpi druhú čivavu :D

mijunik
17. mar 2014

@nikkyniks ďakujeme za gratuláciu, Ľubke ráno poviem. 🙂 Inak, ona je teraz so svojim menom dosť jedinečná, má 8 rokov, ani v škôlke nebolo iné dievčatko s meno Ľubka, ani teraz v škole - myslím, že na celom prvom stupni a hádam aj v celej škole je z detí jediná Ľubka... 🙂 Ale aj Saška je fajn. Poznám jednu pani, ktorá sa volá Etela Petríková, volajú ju Etka. 🙂

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@mijunik To u nás je Ivona, tiež je jediná tuším 🙂 Sesternica dcéra 🙂

bamb27
17. mar 2014

@nikkyniks jasne 🙂 ..mm zatial vypil 3 kavy na benzinke a nakoniec aj tak nestihol 🙂 ..som si to odrtrpela sama, nastastie to bola rychlovka,, kazdopadne ocenujem ze sa nechavate prekvapit,,, to by som pravdepodobne nezvladla ..na mene pre dievca sme sa tiez nesli zhodnut, pre chlapca bolo jedine 😀 ...trpenie je v hlave,, verim ze sa naladis na to, ze to budes precitovat skor ako "tesenie sa" aj ked bolave 😉 ..drzim palcek

nikkyniks
autor
17. mar 2014

@bamb27 :D No pekne, tak uvidíme, ako to bude u nás 🙂 ďakujem pekne

peeetulka84
17. mar 2014

My máme Ellu. ale páčila sa mi aj Bianca. My sme sa tak z manželom dohadovali na menach,ale nakoniec aj tak nechal na mne nech vyberiem ake chcem ja. 🙂

siska53
17. mar 2014

@nikkyniks tak to mas vyriesene,bude Alexandra a je to! Vsetko dobre zelam!

nikkyniks
autor
18. mar 2014

Ďakujem všetkým, no už len čakať, kedy to na mňa príde a môžem sa učiť na skúšky a dopisovať bakalárku :D Mám toho vyše hlavy ... ale dúfam, že nejako zvládnem 🙂 A pôrodu sa bojím ako čert kríža, už normálne nemôžem nič čítať, lebo mne sa už aj bludy snívajú od strachu ...

kiwi82
18. mar 2014

@nikkyniks my máme Michaelu, voláme ju rôzne miška, michalka, mišička....
a čo tak Patrícia Petríková, to by mohlo byť celkom zaujímavé 🙂

nikkyniks
autor
18. mar 2014

@kiwi82 🙂 Aj ja som nad tým uvažovala, ale tak mne stále behá po rozume Alexandra 🙂 To tiež môžem hocijako inak volať, Saška, Saša, Sašena, Sandra, Alexa ... kade ako 🙂 Uvidíme 🙂