Meno pre dievča
. . . ľudkovia, no ja som už zúfalá, s priateľom nevieme čo čakáme, na dievčatko meno nemáme vôbec, na chalana Matúš ... a dievčatko, no mne sa páčia všetky mená, asi dám sto mien a bude pokoj :D
@svetluska4 oznámil, že on handru nechce...že Sandra - Handra :D
ja som mala roky rokuce vysnivanu Lindu, potom prislo druhe babo, cakame dievcatko a moj muz prisiel s napadom- co tak Tamarka 🙂 a mne sa tak zapacilo, ze ho na 99% aj dame 🙂 paci sa mi velmi aj Lenka, ale to je blizko terminu porodu, tak to nechcem a potom sa mi paci aj Liliana- Lilly, hoci uz v rodine jednu mame, ale nehodi sa mi k nasmu priezvisku 🙂
@nikkyniks ne,ne nedaj sa, Sandra je krasne nie je to ziadna Handra vrrrr 😀
Hana, Linda,
@nikkyniks ten je ale cislo 🙂 🙂 🙂 na vsetko si daco najde 🙂. Tak uz len sa zahrat hru, napisat kazdy potajme desat mien na papierik, papieriky pomiesat a vysypat na brusko, ktore ostane na nom tak vyhrava 🙂.
@nikkyniks ahoj, naša dcérka sa volá Ľubka (Ľubica - dnes má meninky), volá sa tak moja sestra a keď sme vyberali meno pre dievčatko, tak toto ma prvé napadlo, manželova reakcia bola, že "dobre" a bolo dohodnuté. 🙂 Podľa mňa je celkom fajn, keď nie sú aj narodeniny aj meniny v jednom mesiaci, aby dieťa nebolo ukrátené o jednu oslavu. Moja sestra to tak má - dva dni za sebou... Ako dieťa vždy mala vlastne dve oslavy naraz, lenže samozrejme nedostala darček s obom sviatkom, ale len k jednému. Cítila to ako krivdu... Teraz sa jej to možno hodí, že zmákne dve oslavy naraz, ale ako dieťa tým trošku trpela. Ja to mám rozdelené presne po pol roku (bez 7 dní). No a mená pre dievčatko sa mi páčia ešte Adriana, Lucia, Janka, Michaela, Mirka, Martinka, Lenka, Zuzanka, Hanka, je ich viac, len sa mi nechce písať pol kalendára. 🙂 Alebo daj "Petra" - bude sranda... 😀
on je prípad poviem Vám 🙂 na všetko má niečo 🙂 ale na jeho mená nesmiem ni povedať ... Sabínka, Klaudia, stavím sa, že aj keby sme mali dievčatko a dala by som meno aj po mne, aj tak by volal po svojom :D jeho babka Sabína, ho odhovára od toho mena, no a ešte je za Adelu a Alicu :D
@nikkyniks dolezite je, aby sa meno hodilo k priezvisku a nikoho nepripominalo. to napr. u nas bol velky problem, kazde dievcenske meno nam niekoho pripomenulo. napr. alexandra - moja spoluz. zo strednej, brrrr atd atd atd 😀 😀 az moj otec nakoniec vybral nataliu a kedze sme nijaku nepoznali, tak bolo
No my budeme mat Emiliu- Emily... Roky som snivala, ze raz budem mat malicku Emiliu, a teraz som pocula meno Zahara, tak som zavolala priatelovi, ze ja chcem radsej Zaharu, ze co on nato... On nato ze ziadna Sahara nebude, 😀 bude Emilia, a on ju bude volat Mia 🙂 😕
My mame doma Sabinku 🙂
No neviem dievčence 🙂 Nejaké meno už len vyberiem, u mňa je top Alexandra ( ak by bol chalan, tak práve môjd drahý chcel,aby sa volal Alexander) :D Tak bude dievčatko Alexandra, tak to vyzerá, ale možno sa trápime zbytočne a narodí sa chalan, ktovie, potom dám vedieť ... a keď sme pri rodení ... ja mám akési tlaky na bruchu, aj sa cítim ako časovaná bombička :D
mne sa páčia mená Vivien alebo Isabel
my máme Elišku a Bianku... mne sa páči aj Mia, ale u manžela neprešla 🙂
U mňa Zoja, strašne dobre mi to znie
On neni taký extrémista, u neho také novodobé mena neprejdu, na Stelu mi povedal, že mi kúpi druhú čivavu :D
@nikkyniks ďakujeme za gratuláciu, Ľubke ráno poviem. 🙂 Inak, ona je teraz so svojim menom dosť jedinečná, má 8 rokov, ani v škôlke nebolo iné dievčatko s meno Ľubka, ani teraz v škole - myslím, že na celom prvom stupni a hádam aj v celej škole je z detí jediná Ľubka... 🙂 Ale aj Saška je fajn. Poznám jednu pani, ktorá sa volá Etela Petríková, volajú ju Etka. 🙂
@nikkyniks jasne 🙂 ..mm zatial vypil 3 kavy na benzinke a nakoniec aj tak nestihol 🙂 ..som si to odrtrpela sama, nastastie to bola rychlovka,, kazdopadne ocenujem ze sa nechavate prekvapit,,, to by som pravdepodobne nezvladla ..na mene pre dievca sme sa tiez nesli zhodnut, pre chlapca bolo jedine 😀 ...trpenie je v hlave,, verim ze sa naladis na to, ze to budes precitovat skor ako "tesenie sa" aj ked bolave 😉 ..drzim palcek
My máme Ellu. ale páčila sa mi aj Bianca. My sme sa tak z manželom dohadovali na menach,ale nakoniec aj tak nechal na mne nech vyberiem ake chcem ja. 🙂
Ďakujem všetkým, no už len čakať, kedy to na mňa príde a môžem sa učiť na skúšky a dopisovať bakalárku :D Mám toho vyše hlavy ... ale dúfam, že nejako zvládnem 🙂 A pôrodu sa bojím ako čert kríža, už normálne nemôžem nič čítať, lebo mne sa už aj bludy snívajú od strachu ...

@nikkyniks - my mame Terezku a este sa mi velmi pacila Marina (takto s kratkym "i") - ale tu mi mm zatrhol 😀 Keby bol druhy syncek dievcatko, tak by bola Dorotka, hoci dcerka by vybrala Sasku (Alexandra). Zaujimava je ale aj Gretka, urcite by nebola otrepana a ani velmi exoticka, alebo aj Paulinka je pekne.