Meno pre dievčatko - Chloe alebo Aylin
Ahojte, celé dni hľadám na nete tieto mená, či sú v našom kalendári a nič také som nenašla. Myslíte, že môžeme jedno z týchto mien by sme radi vybrali ako druhé krstné meno, len nevieme či je to možné a či nám to naše úrady povolia. Ďakujem
Veľmi pekný výber ;) Ja mám doma dievčatká so slovenskými menami, ale vždy ma poteší, keď počujem pekné originálne meno. Z tých dvoch je pre mňa krajšie ♥ AYLIN ♥ možno aj pre to, že Chloe sa ťažšie vyslovuje a pár detí s tým menom som už aj stretla.
Mne zrejme uniká význam druhého krstného mena. 😅
Aylin je krasne meno urcite by som dala to 🙂
@heni79 Pre Mariou Tereziu ludia nechyrovali ani o (povinnom) priezvisku a unikal im ich vyznam.
No a vyznam dvoch krstnych?
V minulosti bolo bezne ze dieta malo ine meno ako dospely. Vniektorych obdobiach sa druhe meno ziskavalo naviac k prvemu ked clovek dospel, alebo vykonal vyznamny cin, alebo len pocitil potrebu vyjadrit dalsi dolezity rozmer osobnosti. To bolo v obdobiach kedy mena mali moc, a neboli len popisnymi cislami (otrokov 😀 - narazka na to ako lahkovazne ho niektori davaju, ozaj akoby to bolo cislo) ako dnes.
Aj ked krstne od slova krst by malo byt podla spravnosti to dane v kostole a byt ine ako civilne, a malo suvisiet s vierou/duchovnom...
Tak podobne niekomu sa moze pacit dat aj dve prve mena rovno naraz, ked lepsie vykresluju osobnost, alebo to co sa nam paci. Ale ani nemusi, ako to citi. Ale aj mena miest su casto dvojslovne, ako napr. Banska Bystrica, nemusi byt vsetko len Bratislava 🙂.
Mne sa pacia niektore cudzie mena, ale k nasmu priezvisku sa nehodia, takze podla mna, pokial sa hodi k vasmu vybratemu 1.menu a priezvisku, tak dajte. Len aby ju potom neotravovalo vypisovanie tlaciv, mna moje dlhe priezvisko otravovalo, ani vydajom som si velmi nepomohla 😀
za mna Aylin...
Šehrezáda
Az mate sov.priezvisko tak ani jedno
Nič v zlom...ale chúďa dieťa..to by som mu v živote neurobila...jednu jedinú vec nikdy nepochopím,kde sa inšpirujete,po kom sa opičíte lidičky?..je to v podstate na každom,ale žijem, bývam na Slovensku a dám dieťaťu meno po parféme,či seriálovej hrdinke mi príde dosť od veci heh..a potom všade čítame a počujeme poslovenčinované zdrobneninky ako Ejminečka,miuška,kevinko,semtam mená krémikov či mastičiek a Tia Lia je napokon aj tak Anička 😀 haha príde mi to smiešne...
Esmeralda a Krinolina 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Prebohaaaaaaaaa
obidve mena su hrozne, ale krajsie je Aylin
Za mňa Hatatitla...
A ešte pamätám na moju prastaru tetu Fridu. Asi 20 rokov som bol v tom, že je Fridriska...
A ona kotuha mala v dokladoch Friedhelma
Rybana haha
...podľa toho aké je priezvisko. Treba sa vyhnúť tomu, aby nevznikli humorné kombinácie ako napr. Jessica Cibuľová alebo Mathias Džbán...🙂
Jessica Kováčová z nej este kľudne môže byť... Alebo si postaví hlavu a odmietne muzove priezvisko?
v slovenkej matrike je meno Chloe uz zapisane...Ja mam jednu a ked som potom 'partrala' statisticky viem ze 2012 na svk boli zapisane 2 ..(teda jedna okrem mojej)
Na svk (byvame v uk) mi to komolia ale nikto mi vyslovene nepovedal ze ake hrozne meno...Hlavne starsie rocniky (ale zase musim povedat vekova kategoria do tych 40-45 bez problemov - parfem Chloe)
Mne sa paci (samozrejme) a pasuje k priezvisku ....
Ja som osobne 2 he meno davat nechcela , ale parnter sa pytal ze by dal po jeho babke ..takze je Chloe Joyce...mne to bolo sum a fuk - my dve mena nemame, pre neho to malo vyznam
za mna ani jedno...
@bleskovka3 by ma zaujimalo to "prve" krstne meno... a priezvisko 😅 😀 napr. zuzana aylin kovacova je riadna pecka teda...
ESte ma napadlo neviem kto to spomenul Chloe je v ceskom kalendari 9.7.
@heni79 Nepisala si to ironicky, pisala si to ako ponizujucu urazku, ktoru akoze zmiernis smajlikmi (mmch uz to je same o sebe dost velka trapnost). Vlastne si sa vysmiala niekomu kto sa prve slune pokusil na teba minut cas. To je vyhoda netu, do oci by si toto nepouzila len tak, urcite nie kolegyni v praci resp. niekomu s kym mas slusne diskutovat. Ktoru mmch znova opakujes, ako jedna neomalena pip. Akoze zato ze tebe to nedava zmysel, neznamena ze to zmysel nedava nikomu inemu a ze tam nevidi suvis. Ale to asi nepochopis, tak ako nechapes preco niekto moze chciet dat dve mena. Nevadi, nemusis na svete vsetko chapat. Aj tak sa maj dobre.
Chloaylin :D
Chloe je podľa mňa krásne meno, ale určite nie na slovenské pomery....Bývať v zahraničí, vyberiem ho hádam aj ja. U nás, som za tradičné mená, veď ich je veľa krásnych.....
Ani jedno ani druhe.Su to pekne mena,nehovorim ze nie,ale nie najvhodnejsie v nasej zemepisnej sirke.Je to skor smiesne.Som vdacna za masivny navrat k Alzbetkam,Hanam,Dorotkam.

My mame Aylin, nezijeme na slovenskutakze meniny ma netrapia neslavime ich ani my...aaa nebol problem ho zapisat do rodneho listu kedze ma slov.obcianstvo.... a najviac sa mi n tom mene paci ze kazda zdrobnenina vyznie hrozne a preto ju kazdy vola Aylin ked prideme na slovensko ..a nie Aylinka a podobne..inak stretame sa obcas s tym ze jej meno je zle napisane lebo ma viacero podob ako Aileen, Ailyn, Ayleen atd ale s vyslovnostou problem nema nik