Meno pre dievčatko - Sabinka, Lea, Melánia
Babuľky, poraďte meno pre dievčatko, je to síce ešte skoro, ale som na rizikovom a mierne sa nudim, tak vymášľam tému 🙂
Chcem aby to meno nebolo úplne všedné a také, čo teraz dáva každý. Ale ani výstredné. Mám také typy: Sabinka, Lea, Melánia... Ale rada si prečítam aj iné nápady 🙂)))
Mne sa veľmi páči Laura, Lívia (Liv), Alexandra (Alex), máme ale chlapčeka Andrejka. 🙂 Tak už len druhé dievčatko, že?
Moj nazor: Sabina - suchotina, Lea - nic extra, Melania - zaujimave, ale vies ako ju budes oslovovat? Manzelovi sa pacila Matylda, ale tiez som nevedela ako ju oslovovat, vies tak bezne. Vyhrala Lucia.
@lulu_lu ahoj, pozeram ze vy mate Leu, tak by som sa chcela spytat ako ju zvyknu volat v skolke, doma a predpokladam ze vela deticiek s tymto menom nie je, aspon teda ja ziadnu malu Leu nepoznam 😉 pytam sa preto,lebo aj my uvazujeme dost nad Leou - nie je to take tuctove, len teda som nenasla zdrobneninu co by sa mi pacila, este tak mozno Leuska ujde...
Veronika,Eliška,Alžbetka
@ivana000 my mame LEU🙂))) strasne sa mi to meno paaaaaci, volame s manzelom ju Lejka a iní Leuska
Lily sa mi pacila ale vela ludi dava toto meno psovi :( zial. a to som preto hned zavrhla a keby uz dam Lily, tak urcite nie Lily krstne meno ale Lilien.
Myslim, že ak date LEU, nebudete lutovat, nie je ich este vela, je moderne ale nie prehnane 🙂 a zalezi aj od priezviska, nech to spolu dobre znie 🙂
Ja mám Karolínu Grétu 🙂 .. voláme ju Karla ... hmm? ... šťastnú ruku pri výbere mena 🙂
My mame Sabinku a kazdy nam to meno chvali ze je take malo pouzivane a krasne. Volame ju Sabi, Sabuska, Sabka alebo Sabulik.
@ivana000 Každému sa samozrejme páči niečo iné, ale ja by som si vybrala meno LEA a to okrem toho, že sa mi veľmi páči, tak mi príde, že aj v dospelosti je to krásne meno - vhodné aj pri predstavovaní a nepôsobí detsky. LILI je krásne, keď je dieťatko malé, ale neviem si predstaviť, že by som sa pri nejakom pohovore alebo bežnom predstavovaní v dospelosti predstavovala ako LILI XY... ale to je samozrejme vec názoru...
Ja sa napríklad volám Eliška - čo nie je zlé, ale keďže to meno sa už píše akoby zdrobnene, niekedy mi nie je veľmi príjemné sa v pracovných rokovaniach, stretnutiach predstavovať - príde mi to také detské...
Možno aj preto mám na to taký názor 😉
Ale u mňa vyhráva Lea a pevne verím, že ak raz budem mať dievčatko, tak manžela na toto meno presvedčím - k synom Noel a Teo by mi to proste sedelo 🙂
keby som bola poznala tuto posenicku skor asi mam doma Leu 🙂
My mame Zojku a Elu)
@grejci1 to my máme klasiku- Žofia 😃
Jednoznačne Lea 🙂 Ja som toto meno vybrala pre moju deväť mesačnú dcérku. Voláme ju Leuška, Lejka, Leji, Lea. Mne sa veľmi páči aj pre to, že nie je tuctové ako Emma a dúfam že ani nebude 😉
Melánia sa strašne páčila aj mne, teraz som skôr za Lauru. Krásne meno je aj Patrícia, Gabriela, alebo Eliška je úžasné. Tieto som pozerala ja, ale čakáme chlapčeka, tak som strašne zvedavá na čom sa nakoniec s mužom zhodneme. :D :D
Ja mam dvojicky Leu a Emu.. meno Lea ma drzalo zo 4 roky a vedela som, ze ak bude dcera tak bude Lea.. paci sa mi prave preto ze neposobi tvrdo, cize malu volame normalne Lea ale aj Lejka, Lei a na druhej strane sa mi to meno paci pre dospelu zenu.. a Emu sme k tomu napasovali, tiez sa mi to meno paci a nie je tvrde ani detske len skoda ze ich je strasne vela uz 😕
@lulu_lu kebyze mam este jedno dievcatko,tak urcite by bola SABINKA 😕
Ahoj ja mam Rebeku a teraz sa nam narodi bud Ramona alebo Shania..(šanaja) 😊😊😊
My mame Sabinku a som rada, ze sme jej dali to meno. Presne sa hodi k jej osobnosti, cielavedoma, je velka bojovnicka a kazdy jej to meno chvali, ze nie je bezne. Volame ju Sabi, Sabuska, Sabka alebo klasicky Sabinka.

My mame Rebeku a kazdy chvali ze pekne jedinecne meno. Volam ju beky,rebeka,bekyna a paci sa mi aj Debora a Noema