Môže byť syn pokrstený, keď som slobodná?
Som slobodná a chcem pokrstiť syna v evanjelickom kostole. Ale nemám nikoho,kto by bol krstným otcom a tak by na krste boli len ja,starý rodičia a iba krstná mama.
Pokrstia mi ho? Má niektorá podobnú skúsenosť?
Ano može som slobodna maminka a malu som dala pokrstit ked mala okolo 3mesiacov.....🙂..bol tam aj otec malej ale bola som zapisana ako slobodna mamina takže može 🙂
ja si myslim, ze by mali pokrstit i ked si slobodna mamina. Mne tak logila hovori, ze dieta je Bozi dar, a ze by nemalo niest zodpovednost za to, ze bolo splodene mimo manzelstva a malo by mat pravo na vychovu vo viere. Tymto by som argumetovala, keby povedali nie.
nemal by s tym byt problem, staci jeden bud mama alebo otec krsny
Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.tak skusenost mojej znamej je taka ze malu krstili v katolickom kostole a neboli zosobaseny a dokonca otec nemal ani jednu sviatost a vobec z toho nerobili problem....tam riesia krsneho rodica a nie rodicov dietata.zalezi asi aj podla toho aky je farar ale tento je dost prisny a nerobil problemy a dokonca ani obalku nebolo treba.treba obehat viacej kostolov.aj my budeme krstit nezosobaseny ale neskor sa chceme vziat.
aj my sme takto krstili v katolickom a podstatne bolo ze krstna mala vsetky sviatosti, ale zalezi od farara
Najlepšie spýtať sa priamo v kostole. Niekde môžu robiť problémy, niekde nie. My sme dcéru dali pokrstiť iba pre pokoj v rodine, no musela zalobovať bývalá svokra. Dokonca som nemusela tráviť čas na všelijakých prípravách. Veď sme išli krstiť dieťa a nie seba. V BA - Rači mi bolo oznámené, že ak nie sme zobratí v kostole, nechodíme do kostola a blá blá blá tak nemáme šancu. Asi aj preto mám svoj názor na tých katolíckych černokňažníkov. Snáď u evanielikov je to pohodovejšie.
Záleži od farára ani ja nie som vydatá a dceru mam pokrstenú 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
tiez mam malu pokrstenu a ma iba krstnu mamu. sme krstene v pravoslavnej cerkvi
tiež myslím že by to nemal byť problém, ale záleží od farára.... Niektorý sú fakt na zaplakanie 😉
Ja som katolíčka a malú máme pokrstenú v katolíckom kostole, dokonca aj môj vtedy ešte priateľ bol pri krste, krstil nás mladý kaplan, a nemal s tým ani ten najmenší problém. Dievčence choďte sa spýtať aj na iné farnosti ak u vás nebol pán farár ochotný pokrstiť drobca. Krstnou mamou je moja sestra ktora sa síce vydávala v kostole, ale birmovku nemá, tak sú svedkami krstu.
ja som mala pri dcérke tiež iba krstnú mamu a žiadne problémy sme nemali. Ja som evanjelička, konfirmovaná a to isté sa pýtal farár na krstnú mamu ...My tiež nie sme zobratí a obe deti /dokonca ich otec je katolík/ mám pokrstené v evanjelickom kostole - syn už má aj krstného otca, keďže sa krstná medzičasom vydala 🙂
mali by pokrstit kazde dieta, ktoreho rodic o to poziada

jasné ,že áno dieťa predca nemôže zato ako žijú jeho rodičia by som chcela vidieť toho farára čo by mi ho nechcel pokrstiť....však by na mňa nezabudol.....