icon

Môže byť syn pokrstený, keď som slobodná?

lulu89
27. máj 2013

Som slobodná a chcem pokrstiť syna v evanjelickom kostole. Ale nemám nikoho,kto by bol krstným otcom a tak by na krste boli len ja,starý rodičia a iba krstná mama.
Pokrstia mi ho? Má niektorá podobnú skúsenosť?

Strana
z2
jetokuko
27. máj 2013

jasné ,že áno dieťa predca nemôže zato ako žijú jeho rodičia by som chcela vidieť toho farára čo by mi ho nechcel pokrstiť....však by na mňa nezabudol.....

sosovica
27. máj 2013

Ano može som slobodna maminka a malu som dala pokrstit ked mala okolo 3mesiacov.....🙂..bol tam aj otec malej ale bola som zapisana ako slobodna mamina takže može 🙂

dionyzka
27. máj 2013

ja si myslim, ze by mali pokrstit i ked si slobodna mamina. Mne tak logila hovori, ze dieta je Bozi dar, a ze by nemalo niest zodpovednost za to, ze bolo splodene mimo manzelstva a malo by mat pravo na vychovu vo viere. Tymto by som argumetovala, keby povedali nie.

googlinqa
27. máj 2013

nemal by s tym byt problem, staci jeden bud mama alebo otec krsny

zuzka444
27. máj 2013

Pozor: Keďže toto je Otázka, každý môže odpovedať iba raz.tak skusenost mojej znamej je taka ze malu krstili v katolickom kostole a neboli zosobaseny a dokonca otec nemal ani jednu sviatost a vobec z toho nerobili problem....tam riesia krsneho rodica a nie rodicov dietata.zalezi asi aj podla toho aky je farar ale tento je dost prisny a nerobil problemy a dokonca ani obalku nebolo treba.treba obehat viacej kostolov.aj my budeme krstit nezosobaseny ale neskor sa chceme vziat.

milota164
27. máj 2013

aj my sme takto krstili v katolickom a podstatne bolo ze krstna mala vsetky sviatosti, ale zalezi od farara

rebeka7501
27. máj 2013

Najlepšie spýtať sa priamo v kostole. Niekde môžu robiť problémy, niekde nie. My sme dcéru dali pokrstiť iba pre pokoj v rodine, no musela zalobovať bývalá svokra. Dokonca som nemusela tráviť čas na všelijakých prípravách. Veď sme išli krstiť dieťa a nie seba. V BA - Rači mi bolo oznámené, že ak nie sme zobratí v kostole, nechodíme do kostola a blá blá blá tak nemáme šancu. Asi aj preto mám svoj názor na tých katolíckych černokňažníkov. Snáď u evanielikov je to pohodovejšie.

sofika03
27. máj 2013

Záleži od farára ani ja nie som vydatá a dceru mam pokrstenú 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

nivi
28. máj 2013

tiez mam malu pokrstenu a ma iba krstnu mamu. sme krstene v pravoslavnej cerkvi

sssimi
28. máj 2013

tiež myslím že by to nemal byť problém, ale záleží od farára.... Niektorý sú fakt na zaplakanie 😉

dendat
31. máj 2013

Ja som katolíčka a malú máme pokrstenú v katolíckom kostole, dokonca aj môj vtedy ešte priateľ bol pri krste, krstil nás mladý kaplan, a nemal s tým ani ten najmenší problém. Dievčence choďte sa spýtať aj na iné farnosti ak u vás nebol pán farár ochotný pokrstiť drobca. Krstnou mamou je moja sestra ktora sa síce vydávala v kostole, ale birmovku nemá, tak sú svedkami krstu.

vivusika
31. máj 2013

ja som mala pri dcérke tiež iba krstnú mamu a žiadne problémy sme nemali. Ja som evanjelička, konfirmovaná a to isté sa pýtal farár na krstnú mamu ...My tiež nie sme zobratí a obe deti /dokonca ich otec je katolík/ mám pokrstené v evanjelickom kostole - syn už má aj krstného otca, keďže sa krstná medzičasom vydala 🙂

kika112
31. máj 2013

mali by pokrstit kazde dieta, ktoreho rodic o to poziada

Strana
z2