Môžem ísť za krstnú mamu, keď som tehotná?
Môžem ísť za krstnu mamu ak som tehotná ? Ďakujem veľmi pekne za každé info
Moja svagrina bola tehotna na oboch krstinach ked sla za krstnu a nikto to neriesil,ani nas to nenapadlo🤦♀️
@majkabambulik Ja by som oponovala, nie ateisti veria na povery. Na povery najviac veria veriaci ľudia, pretože uveria každej hlúposti. Tak ako tej z Biblie. Každá veriaca má na ruke dietata červenú šnúrku proti urieknutiu, utierajú si ksichty s ostatymi plienkami aby im zišlo z očí. 😁🤣🤣Hľadaju liečiteľov a veštice...Takže je to presne opačne, ateisti väčšinou mávajú zdravý rozum. Pretože neveria každej hovadine. Presne o tom je aj tento príspevok od tzv. veriacich ľudí.
@stanulienkat prosim ta, to kde zijes? Toto nie su ziadni veriaci a knazi proti tymto cervenym snurkam riadne vystupuju. Plne s tebou suhlasim, ze ak veria v cervene snurky a pod. tak potom asi budu uznavat mnohobozstvo- ale to je hriech proti prvemu Boziemu prikazaniu- nebudes mat inych bohov, aby si sa im klanal! Tak im to povedz ked s nimi budes najblizsie, uvidis co ti povedia😉
Ahoj, povedz svokre, že poverčivosť je hriech, nech sa z toho nezabudne vyspovedať. A to myslím úprimne, nie ako výsmech.
@stanulienkat to sa tesim, ze to vies, si potom lepsie vzdelana v teologii ako oni! Klobuk pred tebou dole, ako sa hovori. Nastav im zrkadlo, neboj sa, povedz im to nahlas a zretelne,ze sa klanaju inym bozikom a ich viera im to zakazuje! Predsa vyznavaju vo Verim- Verim v jedneho Boha.... Kludne mi napis, ako sa ti ti vsetci zatvarili, ked si im to povedala. Tesim sa na tvoju spravu.😉
@arasidka123 dakujeme za tvoj prispevok, no prosim, nehovor nam tu nove povery, lebo niektore mamicky im zacnu aj verit, alebo sa nad tym aspon zamyslat, povery by sa nemali sirit a nemali by sme ich ani opakovat, aj ked sme poculi kopec dedinskych povier a mohli by sme tu urobit anketu znacky najhlupejsia povera roka, nechajme si ich pre seba
@pribinak buduci krstny rodic (ci uz preukazatelne tehotna alebo ma deti), ktory nie je zosobaseny v kostole nemoze byt krstnym rodicom lebo je to prekazka. Takato osoba podla kanonickeho prava nie je sposobila zastavat ulohu krstneho rodica lebo zije v tazkom hriechu. Priklad z praxe: farar odmietol dat krstny list rodicovi, kt potreboval poslat na faru, kde dieta ma byt krstene lebo farar vedel, ze jeho manzelka (nie zosobaseni v kostole) je tehotna. Potom povedal, ze je ochotny poslat, ale s poznamkou uvedenia prekazky podla kanonickeho prava. Tehotna zena, zosobasena v kostole so vsetkymi sviatostami problem nie je.
@tcd Zaujímavé.....môj syn dal farárovi "všimné" a krst sa uskutočnil cakom prásk 😝
@mandarinka555 ak je to naozaj tak ako pises, a knaz sposobil pohorsenie, ci urobil hriech-zobral uplatok a povolil nieco, co nemal - cize porusil danne pravidla, tak si to pekne odtrpi v ocistci, vratane toho pohorsenia, ktore sposobil tvoj prispevok tu na MK, pretoze je to velmi zle. Otazka je, preco syn takto vystavil pokuseniu a hriechu tohoto knaza??? Podla svedskych zakonov je trestany nielen ten, kto uplatok zobral, ale aj ten, kto uplatok dal. O to viac to plati pred Panom Bohom!
Otázka znie, či si vydatá. Slovo svokra totiž používajú aj ženy, ktorým to je len priatelova mama, preto sa pýtam 🙂
@majkabambulik Pohoršená si tu jedine ty...deje sa to všade a neustále.....no a vo väčšine prípadoch si ten "príspevok" farár vypýta sám, tak nehraj sa na svätú a rozhliadni sa okolo seba poriadne...Niekedy ste vy svätuškárky ako posadnuté nejakou sektou.
@tcd ja som nepokrstená, úradne zosobášená, no som krstnou mamou (vraj som zapísaná ako svedok krstu) ... Vôbec ma to ako ateistku nenapadlo riešiť čo a ako to vybavia, no prišlo mi to minimálne divné že s týmto farár nemal problém 🤷 Ja som ani netušila čo mám robiť s oblečením (biela košieľka) čo mi zrazu strčili do rúk 😄 no asi nie všade sa to berie až tak vážne 😏
autorka, odpovedala si niekolkym, ale nie na otazku, ci si zosobasena, co moze byt rozhodujuce
Pani svokru upozorni, ze verit poveram je hriech proti 1 boziemu prikazaniu, nech sa nezabudne najblizsie vyspovedat. A ty pokojne bud krstna

tieto temy nedavaju skutocne mamicky-nikde nevidime ich meno, ale admin, aby vyprovokoval hadky medzi nami a rozbroje pre nase nazory-ako v reality show, vtedy je vacsia sledovanost.