Môžem ísť za krstnú mamu, keď som tehotná?
Môžem ísť za krstnu mamu ak som tehotná ? Ďakujem veľmi pekne za každé info
Moja svagrina bola tehotna na oboch krstinach ked sla za krstnu a nikto to neriesil,ani nas to nenapadlo🤦♀️
@majkabambulik Ja by som oponovala, nie ateisti veria na povery. Na povery najviac veria veriaci ľudia, pretože uveria každej hlúposti. Tak ako tej z Biblie. Každá veriaca má na ruke dietata červenú šnúrku proti urieknutiu, utierajú si ksichty s ostatymi plienkami aby im zišlo z očí. 😁🤣🤣Hľadaju liečiteľov a veštice...Takže je to presne opačne, ateisti väčšinou mávajú zdravý rozum. Pretože neveria každej hovadine. Presne o tom je aj tento príspevok od tzv. veriacich ľudí.
@stanulienkat prosim ta, to kde zijes? Toto nie su ziadni veriaci a knazi proti tymto cervenym snurkam riadne vystupuju. Plne s tebou suhlasim, ze ak veria v cervene snurky a pod. tak potom asi budu uznavat mnohobozstvo- ale to je hriech proti prvemu Boziemu prikazaniu- nebudes mat inych bohov, aby si sa im klanal! Tak im to povedz ked s nimi budes najblizsie, uvidis co ti povedia😉
@majkabambulik ja to vsetko viem. Len mnohi veriaci to nevedia. 😉
Sorry, ale z niektorých otázok mi fakt rozum zastava
Ahoj, povedz svokre, že poverčivosť je hriech, nech sa z toho nezabudne vyspovedať. A to myslím úprimne, nie ako výsmech.
@stanulienkat 👏👏👏presne to som mala na 👅
Jasné že môžeš, skôr viem že je povera, že tehotná nemôžeš ísť na pohreb...
@stanulienkat to sa tesim, ze to vies, si potom lepsie vzdelana v teologii ako oni! Klobuk pred tebou dole, ako sa hovori. Nastav im zrkadlo, neboj sa, povedz im to nahlas a zretelne,ze sa klanaju inym bozikom a ich viera im to zakazuje! Predsa vyznavaju vo Verim- Verim v jedneho Boha.... Kludne mi napis, ako sa ti ti vsetci zatvarili, ked si im to povedala. Tesim sa na tvoju spravu.😉
@majkabambulik no nezatvaria sa nijako. Ja take trhle kamosky nemam.😉
@arasidka123 dakujeme za tvoj prispevok, no prosim, nehovor nam tu nove povery, lebo niektore mamicky im zacnu aj verit, alebo sa nad tym aspon zamyslat, povery by sa nemali sirit a nemali by sme ich ani opakovat, aj ked sme poculi kopec dedinskych povier a mohli by sme tu urobit anketu znacky najhlupejsia povera roka, nechajme si ich pre seba
@pribinak buduci krstny rodic (ci uz preukazatelne tehotna alebo ma deti), ktory nie je zosobaseny v kostole nemoze byt krstnym rodicom lebo je to prekazka. Takato osoba podla kanonickeho prava nie je sposobila zastavat ulohu krstneho rodica lebo zije v tazkom hriechu. Priklad z praxe: farar odmietol dat krstny list rodicovi, kt potreboval poslat na faru, kde dieta ma byt krstene lebo farar vedel, ze jeho manzelka (nie zosobaseni v kostole) je tehotna. Potom povedal, ze je ochotny poslat, ale s poznamkou uvedenia prekazky podla kanonickeho prava. Tehotna zena, zosobasena v kostole so vsetkymi sviatostami problem nie je.
@tcd Zaujímavé.....môj syn dal farárovi "všimné" a krst sa uskutočnil cakom prásk 😝
@mandarinka555 ak je to naozaj tak ako pises, a knaz sposobil pohorsenie, ci urobil hriech-zobral uplatok a povolil nieco, co nemal - cize porusil danne pravidla, tak si to pekne odtrpi v ocistci, vratane toho pohorsenia, ktore sposobil tvoj prispevok tu na MK, pretoze je to velmi zle. Otazka je, preco syn takto vystavil pokuseniu a hriechu tohoto knaza??? Podla svedskych zakonov je trestany nielen ten, kto uplatok zobral, ale aj ten, kto uplatok dal. O to viac to plati pred Panom Bohom!
Otázka znie, či si vydatá. Slovo svokra totiž používajú aj ženy, ktorým to je len priatelova mama, preto sa pýtam 🙂
@majkabambulik Pohoršená si tu jedine ty...deje sa to všade a neustále.....no a vo väčšine prípadoch si ten "príspevok" farár vypýta sám, tak nehraj sa na svätú a rozhliadni sa okolo seba poriadne...Niekedy ste vy svätuškárky ako posadnuté nejakou sektou.
@tcd ja som nepokrstená, úradne zosobášená, no som krstnou mamou (vraj som zapísaná ako svedok krstu) ... Vôbec ma to ako ateistku nenapadlo riešiť čo a ako to vybavia, no prišlo mi to minimálne divné že s týmto farár nemal problém 🤷 Ja som ani netušila čo mám robiť s oblečením (biela košieľka) čo mi zrazu strčili do rúk 😄 no asi nie všade sa to berie až tak vážne 😏
@stanulienkat čooože? Očuranou plienkou si utierajú tvár? 😱 Prečooo? 😳
@evaachesa si svedok krstu, nie krstny rodic
autorka, odpovedala si niekolkym, ale nie na otazku, ci si zosobasena, co moze byt rozhodujuce
Pani svokru upozorni, ze verit poveram je hriech proti 1 boziemu prikazaniu, nech sa nezabudne najblizsie vyspovedat. A ty pokojne bud krstna

tieto temy nedavaju skutocne mamicky-nikde nevidime ich meno, ale admin, aby vyprovokoval hadky medzi nami a rozbroje pre nase nazory-ako v reality show, vtedy je vacsia sledovanost.