icon

Môžem ísť za krstnú mamu, keď som tehotná?

bebab
22. máj 2012

lebo stare babky mi hovorili ze neze pojdem abudem drzat dieta, pretoze potom jedno z deti zomrie. pocul uz niekto nieco o tom?

bambinkaa
22. máj 2012

nenechaj sa stresovat takymi recami, stare babky nahovoria toho vela 😀 klidek, pohoda 😎

zuzana17
22. máj 2012

prečo by si nemohla??? veď nemáš nejakú nákazlivú chorobu. A o tom čo povedala tvoja babka som nikdy nepočula, takže nepočúvaj babky a ži v 21.storočí. A ak chceš počúvať babku, tak jednoducho nechoď a je to vyriešené.

nice202
22. máj 2012

jasneee a este aj kostol spadne 😀

abbey1
22. máj 2012

Že vôbec také niečo niekto vypustí z úst! A ešte veriaci človek pred tehotnou ženou. Mali by sa hanbiť a vy použiť zdravý rozum a vôbec sa nezamýšlať nad takými vecami. Babky by som kľudne slušne, či neslušne niekam poslala.
Smutné, čoho sú ľudia schopní. 😠

nikus5
22. máj 2012

macamac to napísala veľmi dobre 😉
spýtaj sa tých "veriacich" babiek komu vlastne veria - či Bohu alebo poverám

jabadaba
22. máj 2012

babky posli na psychiatriu! Uz tam mali davno byt, takto len skodu pachaju bohapustym dristanim. Niekedy si myslim, ze taketo dristy by mali byt trestne. Kvaky jedni sproste...to oni privolavaju nestastie, ked trepu, ze niekto zomrie, joj, nakopat do tych rozkydanych prdeli. Sorry.

mamkabeika
22. máj 2012

Sila, ze taketo nieco dokazu vypustit z ust. Normalne som z toho este v soku! O nicom takom som este nepocula.Kludne chod a pomodli sa za tie dotycne, velmi to potrebuju. A babo drzat nemusis, ja som ani tehotna nebola a nevladala som. Drzal ho manzel. 🙂

mataharyy
22. máj 2012

@e_l_e_n_k_a ha, ha to by jsme do dnes seděli doma na zadku, ani jedno z dětí nemáme pokřtěné 😝 😀 Jináč fakt takové hovadiny, to až rozum stojí... Nejlepším lékem na blbost je, nevěřit jí 😎

cicimotinka
22. máj 2012

Krst je o Bohu... myslíš, že Boh by volil "ťahanie zápaliek"??? 😉

janka1874
22. máj 2012

ja som sa stala krstnou cca 2 týždne pred pôrodom a o takej povere som teda fakt nepočula to je iná haluz fakt

jankanelka
22. máj 2012

to su ale povery! kolke tehotne idu za krstne mamy, aj moja mama bola par tyzdnov pred porodom, a obe "deticky" su uz dospele, na vydaj a na zenbu suce! To by si potom musela verit aj na to, ze ked si tehotna, nemala by si vesat pradlo na snuru, lebo sa ti dietatko obesi na pupocnej snure 😀

lenka311
22. máj 2012

Je to veľká kravina, no myšlienky majú veľkú moc, takže ak sa s touto myšlienkou pohrávaš - čo robíš keď si to sem dala, tak radšej nechoď lebo si stresom niečo zlé ozaj môžeš privodiť...
Rozhodnutie je ale na Tebe, ja by som sa nad týmito rečami akurát tak zasmiala, ale to je o povahe, ako keď som kupovala výbavičku dopredu už pomaly od 5mes. tehotenstva... Vieš koľko mi toho babky narozprávali, aj v robote.. Nekupuj kočík, nesmie byť doma, keď sa malá narodila - nos stále niečo červené, niekto Ti ju uriekne... 😀 😀 Plače? - je urieknutá - potri ju pocikanou plienkou... 😎 😎 😎
Ak si to sem dala s obavami, tak nechoď - radšej, ak si to sem písala s miernym pobavením a úsmevom na tvári, že čo mi sem tie baby napíšu, tak choď.. 😉 😉 😉 To je moja rada 😎 😎 😎 😎 😎

alla24
22. máj 2012

Ja uz savno tvrdim ze zo vsetkych veriacich na slovensku si chodi do kostolka posediet takych dobrych 95% a len ten zvysok skutocne pocuva co tam pan farar rozpravaju. Lebo keby tych 95% veriacich bolo skutocne veriacich tak by vedeli ze verit na povery je HRIECH! 😀

renka9
22. máj 2012

ja som veriaca , ale toto som teda este nepocula 😀 babky fakt narozpravaju...povercivym ludom sa fakt velmi tazko zije , a este k tomu tym obtazuju aj svoje okolie 😝

katja78
22. máj 2012

Dostala sa mi do rúk kniha z 50-tych rokov, kde sa písalo o živote v istej obci v minulých storočiach, konrétne som sa začítala, aké mali zvyklosti v tehotenstve a po pôrode asi v 19.storočí a som sa až za brucho chytala...tak na prečistenie tela porodivšej ženy si treba denne lognúť poldecák...čo si nevedeli vysvetliť, tak zafungovala ľudská fantázia, a ak to odobrili viaceré generácie, stala sa z toho povera. A do tejto kategórie spadá aj otázka, na ktorú sa pýtaš...

sante81
23. máj 2012

to nieje stredovek ale doba kamenná

abbie
23. máj 2012

samozrejme, ze nemozes!!! to je ako keby samotny diabol prisiel do kostola 😀 😀 😀

jabera
23. máj 2012

toto je uplne vymakaneeeeee!!!!! fakt sa bavim.. podla mna je najhorsie na tom celom, ze by sa vlastne zverejnilo, ze si uz sulozila.... lebo ved to je fuj-hnus.... a asi z coho ineho mas to velke brucho... alebo povedz , ze si sa len nafukla po jedle a zapirat zapirat zapirat... ako pri nevere...

cecil36
23. máj 2012

To sa pytas uplne vazne? Fuuuha. Zalezi na tom, ci ty tomu veris. Ak nie, kasli na blbe povery.

katka1981
23. máj 2012

Toto som na bleskovkach este necitala ☹ Napis nam co este ti babky povedali, nechcem umriet hlupa. Keby ti povedali, ze nenechaj dieta v strede cesty, lebo ho prejde auto, to dava logiku. Ale to je taka haluz ako keby si cakala, ze ked ocikas zabu, bude z nej princ. Ak veris, ze sa zaba premeni na princa, tak nechod ani za krstnu mamu. Ale odpoved na tvoju otazku... urob ako citis. Ak sa bojis, ze sa stane co jedna babka povedala, radsej nikam nechod. Neviem ci na teba posobia tak hormony alebo si tak poverciva.... never takym poveram, zbytocne sa znervoznujes a prave teraz by si mala byt pokojna.

snehuliacka
23. máj 2012

Tak tým si hlavu nelám, ja som bola za krstnú v šiestom mesiaci,... čo sa má stať sa stane a určite nie preto že si bola za krstnú a čakala si tiež svoj poklad.

saeda
23. máj 2012

Ahoj, urcite mozes ist za krstnu, neboj sa... 🙂 Krstna mama a len drzi sviecku, priklada kosielku a dava krizik na celo...babätko drzi otec alebo mama ...

renkakl
23. máj 2012

Tiez som bola za krstnu tehotna, asi v piatom mesiaci a vsetko prebehlo v pohode. Krst aj porod. 🙂 Netrap sa, to su len povery ale v kombinacii s tehu hormonom ... 😉 Urcite bude vsetko OK.

bettypo
23. máj 2012

vidím, že sa divíte. Ale v jednom nemenovanom slovenskom mestečku ohovára pani svoju bývalú kamarátku, že je bosorka. A neverili by ste koľko ľudí tomu uverilo. Začali sa jej vyhýbať. A pritom si myslím, že práve tá pani a jej "kamošky" by potrebovali odbornú pomoc, keďže podľa nich všetko zlé čo sa v okolí stane má na svedomí suseda "bosorka" 🙄 🙄 🙄

ivuska6
23. máj 2012

preboha to co uz za jeb...te babky . a potom kde mas ty rozum ked sa take somariny pytas . s prepacenim.

malinkaaninka
23. máj 2012

ja byy som povedala že by si vôbec nemala vychádzať z domu.nezapínať tv ani pc,mikrovlnku len pod dozorom zodpovednej osoby.

gubcikova
23. máj 2012

ale baby nooo nechajte ju.ked to povedali babky tak je to sväté

salma22
23. máj 2012

ano mozes byt za krstnu...len musis pokrstena ak chces byt krstna

kattarinab
23. máj 2012

kokos to čo je?????????? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pink_lady
23. máj 2012

moja pekna, ak tuto otazku myslis vazne, tak nie si vhodny adept na krstneho rodica, ktory ma byt prikaldom vo viere i v zivote krstnej dcere či synovi, ma byť dostatočne zrelý...ak to nemyslis važne, tak utekaj si robit domáce úlohy... 😉 inak sranda, ze na hlupu otazku je vzdy v kratkom case tooooolko odpovedi 😀