icon

Môžem robiť v piatok oslavu pre 9 deti?

lucik1412
14. okt 2020

Ahojte, ak by som chcela v piatok zorganizovať teda nezrušit už plánovanú oslavu pre 9 detí vo veku 10-11 rokov, môžem? Je to po škole a na takých 5 hodín. Mám to zrušiť alebo rozdeliť na 2 dni? Mamičky sú s tým ok. Ďakujem za vaše názory.

lucik1412
autor
15. okt 2020

Ako keď na MK funguje diskusne forum na taketo osocovanie tak je to smutne. To ze sa slusne opytam a podakujem za vas nazor a vy tu idete robit hon na carodejnice je fakt chore. Nikde som nepisala ze to napriek zakazu zorganizujem a pytala som sa este pred zakazom cize je logicke ze som si to potrebovala ujasnit.

tecko28
15. okt 2020

@janinah ak vies kam a ako tak udaj ze v NR na SOS Veterinarnej riaditel nenosi rusko, v utorok oslavoval narodky (cca 70 ludi) v skolskej jedalni, dnes maju ucitelia poradu (okolo 40 ludi) a veselo nariadil varit pre ucitelov obedy a stravovat sa v jedalni , aby nemusel davat gastrace... A vsetko je ok, nicoho sa neboji. A zamestnanci si nepomozu

eva112014
15. okt 2020

@lucik1412 Pozri, všade a všade dávajú info o koronavíruse. Moja mama, keď cestuje s vlakom si dáva 2 rúška na seba. Lebo? Lebo sa bojí! Proste jej nič nevysvetlíš a myslím si, že ona aj rada sleduje správy a potom ďalej poučuje. Takže ja sa ani nečudujem na niektorých komentoch, mám to v rodine. 😁
My sme boli v lete na Slovensku. Išli sme na kúpalisko do Štúrova. Hlava na hlave a to doslova. Že by sa prvá vlna vtedy skončila ? Lebo neboli také opatrenia? Aj vtedy bol koronavírus. Nerozumiem tomu, ale nevadí. A potom tam je Čína. Koľko má obyvateľov a koľko má nakazených? Až je to do očí bijúce to číslo. Každopádne niečo robia veľmi dobre.
A potom, čakáme v rade. A pán hovorí, že on pravidelne musí chodiť na testy skrz svojho povolania. On je momentálne negatívny, vraví. A negatívna je aj jeho kolegyňa z práce. Mala ísť na testy. Čakala dlho až nakoniec odišla z čakárne. Vraj sa objedná na iný termín. Na druhý deň ráno zvoní jej telefón, že je negatívna.
Čiže všetkému rozumieť nemôžme. Čo a prečo sa deje. Malej všetko najlepšie k narodeninám prajem.
a ty konaj so zdravým rozumom a v súlade so zákonom. 🙂

veronikasa
15. okt 2020

@lucik1412 po tom čo tu v poslednej dobe čítam na koňovi, tak myslím, že už len jedna kamarátka by spôsobila hromadnú paniku. Ale možno keby si to nenazvala oslavou tak by sa aspoň trochu upokojili niektoré dámy.🤦

eva112014
15. okt 2020

@nig Prečo je to neférové? Veď ty sa rozhodneš, kam to svoje dieťa pustíš. Tej oslavy sa nemusí zúčastniť. Lebo vírus ... A v škole medzi tými istými deťmi sedí tvoje dieťa v rúšku, dodržiava hygienu a podľa možností aj odstup. Si zodpovedný rodič a svojmu dieťaťu vysvetlíš, čo a ako má robiť. To by sa mohli aj obchodné reťazce obviniť, že sú vôbec otvorené. Na čo? To je tiež tvoje rozhodnutie, že využiješ online - služby, alebo sa rozhodneš osobne sa poobzerať v tých obchodoch. Takže preto sa pýtam, že prečo je to neférové?

h2
15. okt 2020

@eva112014 Síce si sa nepýtala mňa, ale neférové je to kvôli tomu, že ak 8 rodičov svoje dieťa na oslavu pustí a jeden rodič nepustí, tak to dieťa tým trpí, je vyčlenené z kolektívu. Hlavne, ak oslava dopadne dobre a nikomu sa nič nestane.

janinah
15. okt 2020

@tecko28 zamestnanci si nepomôžu,lebo sú "hlúpi".ak im je jedno riskovať nákazu a priniesť ju do svojich rodín,tak ja ich zachraňovať nebudem.....číslo na políciu či inšpektorát práce je dostupné ľahko...

tecko28
15. okt 2020

@janinah lahko sa to vidi takto z vonku, le nikto nechce prist o robotu, tak "drzia" a panko prisliel z Ministerstva a ma vsade "svojicvh ludi"

jana005
15. okt 2020
janinah
15. okt 2020

@tecko28 toto nás pochová,ten strach,a čo že pánko má kdesi kohosi,anonymne by som volala.....keby sa zamestnanci spojili,tak sa pánka aj zbaviť môžu,už nie sme poddaní.ani otroci....

eva112014
15. okt 2020

@h2 To je pravda, čo píšeš. A aj na toto treba dieťa pripraviť. Pripraviť samostatne rozmýšľať. A toto je tá najťažšia úloha rodiča. Mne mamka zvykla hovoriť:" keď Katka skočí do záchoda, skočíš aj ty?" Samozrejme, že to vtedy nemyslela doslova. Chcela, aby som uvažovala sama, nezávisle od Katky.
A samozrejme, že aj mňa vyčlenili z kolektívu. Totiž nechcela som fajčiť cigaretu. Keby som robila to, čo moje kamarátky, asi som fajčiarka dnes.
Dieťaťu treba vysvetliť druhú stranu mince. Keby sa nakazilo, keby sme babku potom nakazili atď. atď.
Toto je tá najťažšia časť výchovy. Vysvetľovať, vysvetľovať a dookola o každých veciach. Viem.

barborkakr
15. okt 2020

nie! boze kvoli takymto "oslavam" tu bude virus navzdy :(

jana005
15. okt 2020

@barborkakr povedz mi, prečo by kvôli takým oslavám tu mal byť vírus navždy?
Haló, veď tie dievčatá sú spolu v škole, to nevadí?
Ale keď už budú u kamošky doma, toto už vadí?
Trošku treba aj rozmýšľať a nie veriť všetkému, čo povedia v telke

barborkakr
15. okt 2020

@jana005 prave, ze treba rozmyslat, omg..

jana005
15. okt 2020

@barborkakr veď rozmýšľam a nejde mi to do hlavy...

lucik1412
autor
15. okt 2020

Uzatvaram diskusiu tym ze na mna poslal niekto policajnu hliadku🙏ďakujem dobré duše

jana005
15. okt 2020

@lucik1412 to vážne?

h2
15. okt 2020

@lucik1412 Ale prosím Ťa, kto by tu na Teba posielal policajnú hliadku?! Nič o Tebe nevieme. Skôr by si sa mala obrátiť na tie mamičky pozvaných detí, ktoré s tým boli tak strašne v pohode. My Ťa nepoznáme. A keby aj, za čo by sme na Teba volali policajtov? Za úmysel? (Ja by som na Teba policajtov nevolala, ani keby som Ťa poznala a keby si tú oslavu zorganizovala.)

lucik1412
autor
15. okt 2020

Ja som mamičky včera obvolala takže to nepripada do uvahy. Neviem ako sa ku mne dostali ale jedno je iste ze ludia su uz asi fakt mimo.

h2
15. okt 2020

@lucik1412 Jasné, lebo každá by sa hneď priznala. 🙄

barborkakr
15. okt 2020

@h2 presne, taka co sqa najviac vyskkkrna byva najhorsia...

eva112014
15. okt 2020

@lucik1412 To naozaj prišli k tebe policajti? Je to neuveriteľné. Ja, že si robíš srandu. A čo ti vlastne hovorili?

silvike
15. okt 2020

@lucik1412 Prepanakrala, ta to je svet. V zivote tuna na kona nic nedavat a nic verejne neriesit. Myslite ze to bol niekto z blizkeho okolia alebo to slo takto virtulane napr. cez MK ? Je to fakt hnus, taketo udavanie koli NICOMU !!!

h2
15. okt 2020

@silvike Som presvedčená, že to bol niekto z okolia. Autorka nemá o sebe v profile žiadne info, keby ju aj náhodou niekto odtiaľ chcel udávať, o čom silno pochybujem.

mondolina
15. okt 2020

@h2
A hlavne udávať za čo? Že premýšľala robiť oslavu? 😂
Takže veľmi tomu neverím.

h2
15. okt 2020

@mondolina Veď to. Za úmysel nemôžu nikoho potrestať. A hlavne, ako tak poznám Slovenskú políciu, tak by sa kvôli niečomu takému ani neunúvali. Ale možno aj áno, aby "vykázali činnosť" v boji s pandémiou. 😁
Ja si aj tak myslím, aj kvôli tomu, čo sme spomínali vyššie, že je to neférové, že ak autorku niekto udal, tak to bola jedna z tých mamičiek. Nechcela dcéru pustiť a zároveň nechcela, aby jej to bolo ľúto, že tam nebude. Tak sa postarala o úradné zrušenie oslavy. (Ale rada by som zdôraznila, že je to len moja domnienka.)

loginexistuje
15. okt 2020

baby sak toto je typicka bajkarka (zena s nudnym zivotom co si len vymysla az sa do toho zamota)

😂😂😂

meluela
15. okt 2020

@lucik1412 ze vobec rozmyslas o tom. zrusit. nie kvoli vlade. kvoli slusnosti a ohladuplnosti voci inym ludom

danim
15. okt 2020

@loginexistuje presne to iste som šla napisat... vyprovokovať búrlivú diskusiu - to je celé.

danim
15. okt 2020

@lucik1412 presne tak - VYMAŽ- o ničom celé toto a to som prečítala len pár príspevkov. Už v nedeľu zverejnili opatrenia aj datum platnosti. Tak bud si blba a nerozumieš jasnej veci, alebo sa nudíš a chcela si vyvolať hádku.